ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 11:48.48 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Organizaţia bisericii Replies: 88 piece
Read 9066 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5]   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Organizaţia bisericii  (Read 9066 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
unom
**
Omul este NIMIC, Dumnezeu este TOTUL!

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #80 on: 11 March 2009 - 14:33.23 »

Depinde cum percepem biserica. A existat o singură biserică organizată şi bine delimitată de-a lungul veacurilor? Sau doar o biserică spirituală  care a purtat diferite nume în timp?

Daca a fost vorba de o biserica spirituala, ce nume ar fi putut sa aiba de-a lungul timpului? Eu inteleg ca doar daca a fost o biserica sub forma de denominatiune putea sa poarte diferite nume in timp. Poate n-am inteles bine?
Report to moderator   Logged

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.7

View Profile Email
« Reply #81 on: 11 March 2009 - 23:52.24 »

Daca a fost vorba de o biserica spirituala, ce nume ar fi putut sa aiba de-a lungul timpului? Eu inteleg ca doar daca a fost o biserica sub forma de denominatiune putea sa poarte diferite nume in timp. Poate n-am inteles bine?

Biserica Domnului (filiala terestră) a luat naştere odată cu prima creaţie (Adam ) şi se va sfârşi odată cu sigilarea ultimului creştin autentic. În toată această perioadă milenară Dumnezeu nu a încetat niciodată să aibă o biserică a Sa. Însă aceasta după cu m e adevărat că a trăit experienţe diverse în situaţiile prin care trecea, e la fel de adevărat că a purtat diverse nume. Numele nu sunt deloc importante. Dumnezeu nici nu are nevoie de aşa ceva (nume, firmă ,reclamă etc.)
Ex. Când Ilie credea că e singur, Dumnezeu îl mângâie cu anunţul că sunt El recunoaşte Biserica Sa din Israel ca fiind compusă din încă 7000 persoane, FĂRĂ NUME, FIRMĂ SAU SEDIU . Ca să ne imaginăm mai uşor , vă promun să privim cum ar arăta trei românii azsmr fără Uniune, conferinţe, Departamente etc.

Alţii au fost numiţi după numele ţării lor, sau al seminţiei lor care era în majoritate credincioasă Domnului.
Ex. israel, Efraim, etc.

Alţii au purtat numele "liderului" care a deschis calea mişcării respective: Ex. Luterani, Calvinişti, Husiţi etc

Interesant e că Dacă Domnul nu îşi mai putea îndeplini scopul propus cu ei datorită împietriri inimii lor, El "se retrăgea" de la ei, şi alegea pe alţii care să-I poarte Slava.
M-a uimit să citesc spre ex. în Isaia cum Dumnezeu alegea chiar pe Egipt ca "biserică a Sa", aşa cum El va alege la nevoie pietrele să devină misionarii Săi:
Is 19.19  Tot în vremea aceea va fi un altar pentru Domnul în tara Egiptului, si la hotar va fi un stâlp de aducere aminte pentru Domnul.
20  Acesta va fi pentru Domnul ostirilor un semn si o marturie în tara Egiptului. Ei vor striga catre Domnul din pricina asupritorilor, si El le va trimite un mântuitor si un aparator care sa-i izbaveasca.
21  Atunci Domnul Se va descoperi egiptenilor, si egiptenii vor cunoaste pe Domnul în ziua aceea.

De obicei făgăduinţele sunt condiţionate:" Dacă vei rămâne credincios Mie, te voi face un stâlp în templul Meu!" Altfel: "...fiindcă eşti căldicel, nici rece nici în clocot, am să te vărs din gura Mea"
Dacă suntem noi (azsmr) BISERICA lui de azi, DOAR FAPTELE VORBESC!
Asta ar presupune că toate celelalte sunt Babilon!
Nu pot admite o astfel de variantă (deocamdată)!
unom
**

View Profile Email
« Reply #82 on: 14 March 2009 - 20:48.42 »

Cred ca este greu de inteles ce este "biserica lui Dumnezeu", din moment ce cuvantul "biserica" este unul foarte confuz (cel putin in limba romana).

BISÉRICĂ, biserici, s.f. 1. Clădire destinată celebrării unui cult creştin. [...] 2. Instituţia creştinismului în ansamblu. 3. Comunitate religioasă de acelaşi cult. - DEX.

La care dintre cele 3 puncte ne referim cand spunem "Biserica lui Dumnezeu"?

Cuvantul "Biserica" vine de la "Basilica" din latina si se refera la cladire. Deci ce e "biserica" lui Dumnezeu?

In limba greaca originala, cuvantul pentru "biserica" este "ekklesia" si se traduce prin "adunare", "strangere laolalta".

De-a lungul timpului, traditia, influentele pagane, oamenii nepredati Domnului, etc., au adaugat si alte lucruri in definitia acestui cuvant.
Limba latină a copiat cuvîntul grecesc, sub forma ecclesia, extinzându-i sensul, încât să definească nu numai instituţia Bisericii, dar şi lăcaşele de cult. Alte limbi romanice şi vecinele lor au preluat acelaşi termen: fr église, sp iglesia, cy eglwys, pt igreja, wa eglijhe, it chiesa, etc. (Wikipedia).

Intelegem si noi oare mai mult decat intelegeau apostolii prin acest cuvant (la fel ca Babilonul si fiicele lui)? Este confuzie (babilon) in mintea noastra cand rostim cuvantul "Biserica"? Domnul vrea sa ne scoata din confuzie.

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.7

View Profile Email
« Reply #83 on: 15 March 2009 - 06:58.04 »

Cred ca este greu de inteles ce este "biserica lui Dumnezeu", din moment ce cuvantul "biserica" este unul foarte confuz (cel putin in limba romana).

La care dintre cele 3 puncte ne referim cand spunem "Biserica lui Dumnezeu"?

Intelegem si noi oare mai mult decat intelegeau apostolii prin acest cuvant (la fel ca Babilonul si fiicele lui)? Este confuzie (babilon) in mintea noastra cand rostim cuvantul "Biserica"? Domnul vrea sa ne scoata din confuzie.

Cred că ptr. membrii acestui forum termenul de "Biserica lui Dumnezeu" este cunoscut. Pagina 1 a acestui topic începe cu definiţii biblice sau EGW ale acestui termen.

Astfel sinonime ar fi: Casa lui Dumnezeu, Poporul lui Dumnezeu, Preoţie sfântă, Familia lui Dumnezeu, etc.
E adevărat că e de ajuns să înţelegi exact corecta definiţie a acestui termen ptr ca astfel să descoperi foarte uşor cum diverse denominaţiuni îşi arogă pe nedrept acest prerogativ.

Pe mine  m-a ajutat imens de mult descoperirea a două elemente ce o caracterizează:
-Biserica adevărată umple toată creaţia! (vezi Efes. 1:22,23  Bisericii care este trupul Lui, plinatatea Celui ce îndeplineste totul în toti.)
-Este trupul Lui al cărui unic cap vizibil e doar El! (nu-mi pot permite să-mi imaginez un corp vizibil cu cap invizibil, nici cu reprezentanţi a Capului...că doar nu suntem catolici..)
unom
**

View Profile Email
« Reply #84 on: 18 March 2009 - 19:52.01 »

Cred că ptr. membrii acestui forum termenul de "Biserica lui Dumnezeu" este cunoscut. Pagina 1 a acestui topic începe cu definiţii biblice sau EGW ale acestui termen.

Eu cred ca acest termen este foarte dificil de inteles in timpurile noastre. Cred ca majoritatea din marea majoritate a "crestinilor" din bisericile denominationale nu stiu ce este "Biserica lui Dumnezeu", pentru ca asa cum am spus, cuvantul "biserica" de astazi nu e acelasi cu "biserica" din timpul apostolilor.

Astfel sinonime ar fi: Casa lui Dumnezeu, Poporul lui Dumnezeu, Preoţie sfântă, Familia lui Dumnezeu, etc.

Inteleg ca atunci cand spui "Casa lui Dumnezeu" nu te referi la cladire, asa e? Daca e asa, atunci sunt de-acord.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.5.8

View Profile Email
« Reply #85 on: 26 February 2010 - 22:40.59 »

Şi mai mult, să nu uităm că putem  învinui indirect pe Dumnezeu (că votul delegaţiei a ieşit, deocamdată, altfel decât am fi vrut)

Să înţeleg astfel:
Dacă aşa au găsit cu cale cei de la Conferinţa Generală...atunci trebuie să o iau ca din partea Domnului...?

Iată că EGW se orienta altfel:
""Acţionarea pe baza unor principii greşite a adus cauza lui Dumnezeu în starea de stânjeneală din prezent. Poporul şi-a pierdut încrederea în cei care au administrarea lucrării şi totuşi auzim că vocea Conferinţei Generale este vocea lui Dumnezeu. De fiecare dată când am auzit acest lucru, l-am considerat aproape ca pe o hulă!"(Excerpts from Manuscript 37, 1901).

(mai multe pe aceeasi tonalitate...la topicul cu organizaţia)

" noi avem încredere...noi nu gândim"? 17
Nancy

Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #86 on: 27 February 2010 - 00:14.06 »

E.G.White explica în detaliu pentru ca oricine să poată înţelege:
 „Am fost deseori instruită de Dumnezeu că judecata niciunui om nu trebuie subordonată judecăţii unui singur alt om. Niciodată judecata unui om sau doar a câtorva oameni nu trebuie să fie privită ca suficientă în înţelepciune şi putere pentru a controla lucrarea sau a spune ce planuri trebuie să fie urmate. Dar, când într-o Conferinţă Generală se exprimă judecata fraţilor adunaţi din toate părţile câmpului, independenţa şi judecata personală nu trebuie să fie menţinute cu încăpăţânare, ci supuse. Niciodată un lucrător n-ar trebui să socotească drept o virtute menţinerea cu stăruinţă a poziţiei sale de independenţă, contrar deciziei întregii corporaţii.

Uneori, atunci când o grupă mică  de bărbaţi având răspunderea generală a conducerii lucrării, a căutat în numele Conferinţei Generale, să facă planuri neînţelepte  şi să restrângă lucrarea lui Dumnezeu, am spus că nu mai pot considera glasul Conferinţei Generale, reprezentată de aceşti câţiva bărbaţi, ca fiind glasul lui Dumnezeu., Dar aceasta nu înseamnă că hotărârile unei Conferinţe Generale, formată dintr-o adunare regulamentar stabilită, compusă din oameni reprezentativi din toate părţile câmpului, nu ar trebui să fie respectate.  Dumnezeu a rânduit ca reprezentanţii bisericii Sale din toate părţile Pământului, atunci când sunt adunaţi într-o Conferinţă Generală, să aibă autoritate. Unii sunt în primejdie să comită greşeala de a încredinţa minţii şi judecăţii unui singur om sau unui grup mic de oameni întreaga autoritate şi influenţă pe care Dumnezeu a dat-o bisericii Sale, prin judecata şi vocea Conferinţei Generale, întrunită să facă planuri pentru prosperitatea şi înaintarea lucrării Sale.

Când această putere, pe care Dumnezeu a aşezat-o în biserică, este încredinţată în întregime unui singur om şi acesta este învestit cu autoritatea de a fi cel care judecă pentru alte minţi, atunci adevărata ordine a Bibliei este schimbată. Eforturile lui Satana exercitate asupra minţii acestui bărbat ar fi foarte subtile şi uneori copleşitoare, pentru că vrăjmaşul speră ca prin mintea lui să influenţeze pe mulţi alţii. Să dăm celei mai înalte autorităţi organizate din biserică ceea ce suntem înclinaţi să dăm unui singur om sau unui grup mic de oameni.” (Mărturii, vol. 9, pag. 260, 261)

Sublinierile îmi aparţin şi sunt făcute cu scopul de a sublinia ideea pe care vreau s-o prindem cu toţii.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.5.8

View Profile Email
« Reply #87 on: 27 February 2010 - 09:42.04 »

Mă bucur Nancy că eşti mereu "pe fază"...Se vede că te preocupă. Că nu te mulţumeşti cu puţin...

cred că semănăm mult în această privinţă. Te încurajez să perseverezi, luând în considerare totuşi şi varianta propusă de mine, ca o premisă cu şanse egale...în studiu.
EGW a avut în aproape toate aprecierile o înţelegere progresivă asupra temelor abordate, deşi a fost inspirată de Domnul. Ceea ce mă uimeşte la prima vedere este viziunea ei care se modifică substanţial de la aprecierea noii biserici fondată cu tot sprijinul ei,-la criticile si îngrijorările aduse(odată cu declinul spiritual al bisericii care mergea către Egipt) . APOI inexplicabil, ea pare în vol. 9 din care ai citat că revine cu un devotament ieşit din comun. Deocamdată singura mea explicaţie (recunosc, ne-adventistă) e că vol. 9 a fost scris înaintea altora., dar că această numerotare nu apartine realităţii.

DAr fiindcă aceste comentarii nu mai apartin topicului "cina DOmnului " o mut la locul ei: Organizaţia
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #88 on: 15 April 2012 - 14:15.10 »

Ceea ce cred- la solicitarea conducerii azsmr în vederea curăţeniei în staul.
Pages: 1 ... 3 4 [5]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR