ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:07.01 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Organizaţia bisericii Replies: 87 piece
Read 7705 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Organizaţia bisericii  (Read 7705 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Dr.Rail V
*

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #40 on: 21 January 2009 - 18:14.27 »

"Biserica de pe pământ este foarte iubită de Dumnezeu. Ea este staulul oferit pentru oile păşunii Lui." The Signs of the Times, October 31, 1900

Dacă am ajuns la convingerea că staulul este biserica, atunci este clar că Domnul Hristos vorbeşte despre adunarea turmei Sale într-o singură biserică.
         Ce este staulul? – Staulul este un loc îngrădit. Îngrădirea staulului se referă la o limitare a libertăţii de mişcare şi la inconvenientul de a sta, oarecum „înghesuit”. Dar în acelaşi timp, are rol de protecţie faţă de posibili vrăjmaşi, fiare sălbatice sau intemperii.
         Oricum sunt mai multe staule, dar numai unul este al lui Hristos. Făgăduinţa Lui este că le poartă de grijă şi oilor Sale din acele staule şi  le va aduce în staulul Său, la timpul potrivit.
         Îngrijorarea este pentru oile care refuză să intre în vreun staul de teama îngrădirilor. Pentru aceste oi Domnul Hristos nu are nici un cuvânt de spus în legătură cu protecţia şi călăuzirea lor, probabil pentru că ele vor refuza invitaţia de a intra în vreun staul, iar constrângerea nu este metoda folosită de El.
Report to moderator   Logged
Dr.Rail V
*

View Profile Email
« Reply #41 on: 21 January 2009 - 18:19.15 »

-   Cui se adresează solia  Martorului Credincios către Laodiceea?
       Există un singur răspuns corect. Acesta este doar la persoana I.
            -   Mie
        şi/sau
            -   Nouă (adică cei asociaţi cu mine într-o organizaţie care împărtăşeşte aceleaşi convingeri religioase).
        Orice răspuns care atribuie această solie  vreunei alte persoane sau organizaţii (ţie, vouă, lui, ei, lor) denotă  starea de inconştienţă a persoanei care  face această afirmaţie, aceasta fiind de fapt o  judecată pe care are dreptul s-o facă doar Domnul Hristos.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #42 on: 21 January 2009 - 19:03.57 »

Staulul este un loc îngrădit. Îngrădirea staulului se referă la o limitare a libertăţii de mişcare şi la inconvenientul de a sta, oarecum „înghesuit”.

Eu îmi imaginez sitaţia altfel, deşi nu este o imagine prea "naturală"...
Îmi imaginez un "staul" mare unde sunt marea majoritate a oilor- numită şi "lumea". Acolo nu te poţi bucura de adevărata libertate, siguranţă, pace, hrană reală, bucurie, părtăşie...etc. fiindcă toate sunt iluzorii.Acolo păstor este Satan şi comandant e Eu-l pesonal. Acolo e mare înghesuială fiindcă sunt mulţi!
Amintiţi-vă de viziunea EGW cu trenul în care părea că este toată omenirea iar conducătorul era Satana şi mergea în iad!
Biserica- familia lui Dumnezeu este un staul unde domneşte armonia, umilinţa, pacea, bucuria...şi adevărata libertate în Domnul. Acolo e încurajată individualitatea, dar în toate domneşte numai Păstorul Isus!
CNS 2 Corinthians 3:17 Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.(libertatea)

viermele lui Iacov
**

Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #43 on: 22 January 2009 - 12:31.23 »

adică cei asociaţi cu mine într-o organizaţie care împărtăşeşte aceleaşi convingeri religioase

Sa inteleg ca celor care sunt in alte organizatii nu le dati nici o sansa? E nevoie neaparat sa vina in organizatia dumneavoastra? Nu inteleg smile

carm3n
**

View Profile
« Reply #44 on: 22 January 2009 - 14:01.36 »

Îmi imaginez un "staul" mare unde sunt marea majoritate a oilor

Nu sunt de acord cu aceasta imagine. Un staul este un loc imprejmuit cu un gard; datorita existentei acestui gard nici lupii din afara nu pot intra, dar nici oile din staul nu pot iesi (nu dezbatem aici cazul oilor care sar gardul  smile ). Dar daca toata lumea face parte dintr-un staul mare si nefericit, unde mai este "afara", locul unde sa poti iesi sau din care poti intra?

Mai mult, un staul ce reprezinta Biserica are o Usa: "Adevarat, adevarat va spun ca Eu sunt usa oilor." (Ioan 10:7) Staulul pe care l-ai descris ce fel de usa are?

Biblia foloseste mai multe ilustratii pentru a reprezenta relatia dintre Hristos si Biserica. Pe langa "staul" mai sunt si altele: biserica asemenea un trup al carui Cap este Hristos, biserica - un trup intreg (Romani 12:5), biserica - familie / mireasa / vita cu mladite / noul Israel.  Toate il au pe Hristos ca element central. Tocmai pe acest lucru se bazeaza organizarea si guvernarea bisericii.

Mi s-a parut amuzant modul in care ai formulat intrebarea:

Quote from: mihai dumitru
Biserica organizată de Dumnezeu presupune neapărat o organizaţie?

Repet: Biserica organizată de Dumnezeu presupune neapărat o organizaţie? In nici un caz nu presupune o ... "dezorganizatie"! In organizarea Biserica lui Hristos, este nevoie sa se tina cont de urmatoarele principii:

1. Hristos este Capul bisericii (Efeseni 1:22-23; mai sunt destule, dar banuiesc ca nu este necesar)

2. Autoritatea lui Hristos este exercitata prin Cuvantul Sau (Matei 5:17-18, 2 Timotei 3:16,17)

3. Biserica a fost inzestrata de Hristos cu putere (Matei 18:17,18) - In Slujitorii Evangheliei, pag 501,502 este scris ca are "puterea de a actiona in locul lui Hristos".

4. Aceasta putere este exercitata prin organe reprezentative: Pavel il sfatuieste pe Tit "sa asezi prezbiteri"(Tit 1:5); Petru ne spune ca turma trebuie pastorita "nu de sila, ci de buna voie..."(1 Petru 5:1-5); Suntem sfatuiti sa ascultam de mai marii nostri (Evrei 13:17). Chiar darurile prezente in biserica sunt date pentru o mai buna organizare (Efeseni 4:11). Pavel spune ca a dori sa devii episcop nu este un lucru rau (1 Timotei 3:1).

Dumnezeu doreste ca Biserica Sa sa fie organizata, dar nu vrea ca organizarea asta sa fie totul. Eu cred ca trebuie sa vedem organizatia ca pe o schela. Sa o intelegem ca pe un instrument de care ne folosim inteligent si cu ajutorul caruia sa construim. Sa zidim oameni. Carcatere. Pentru vesnicie.

Sper ca nu a fost lung si degeaba, m-am straduit sa scurtez  :D

viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #45 on: 22 January 2009 - 14:54.39 »

3. Biserica a fost inzestrata de Hristos cu putere (Matei 18:17,18) - In Slujitorii Evangheliei, pag 501,502 este scris ca are "puterea de a actiona in locul lui Hristos".

Daca Hristos este Capul Bisericii, ea poate sa actioneze. In nici un caz altfel.

Dumnezeu doreste ca Biserica Sa sa fie organizata, dar nu vrea ca organizarea asta sa fie totul. Eu cred ca trebuie sa vedem organizatia ca pe o schela. Sa o intelegem ca pe un instrument de care ne folosim inteligent si cu ajutorul caruia sa construim. Sa zidim oameni. Carcatere. Pentru vesnicie.

In legatura cu ziditul, cred ca e cam invers: nu noi sa zidim ci sa ne lasam ziditi de Hristos!
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #46 on: 22 January 2009 - 14:56.29 »

Mi-a placut mult motto-ul pe care sper ca l-ati citit cu totii:

"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu POVESTEA IUBIRII LUI ISUS." Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355.

Hai sa vorbim despre POVESTEA IUBIRII LUI ISUS! Sa il laudam pe El pentru tot ce face pentru noi!
Nancy

View Profile Email
« Reply #47 on: 22 January 2009 - 15:33.11 »

CNS 2 Corinthians 3:17 Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.(libertatea)

7 Oare legea circulaţiei e îngrădire sau libertate? De exemplu: semaforul din intersecţie!

7 Oare prin încheierea unui legământ  de căsătorie  îmi îngrădesc libertatea pentru că trebuie să depindă planurile şi dorinţele mele de ale soţului/soţiei? (Petrecerea timpului liber, cheltuirea banilor, etc.?)
adyna

View Profile Email
« Reply #48 on: 22 January 2009 - 15:55.21 »

Meditand la libertate in biserica lui Dumnezeu...cred ca tocmai asta e minunea: oameni care ajung sa fie una, crezand si actionand la fel, "constransi" doar de Duhul Lui care locuieste in fiecare dintre ei...

Iar pt cei care se simt ingraditi, ori mai are Dumnezeu de lucrat cu ei (daca Ii vor permite), ori ...se simt deranjati de reguli care, poate, au fost introduse de oameni (intotdeauna au existat si de-astea, nu?).

P.S. Atentie insa, acesta poate deveni foarte usor un pretext ...
carm3n
**

View Profile
« Reply #49 on: 22 January 2009 - 16:39.32 »

In legatura cu ziditul, cred ca e cam invers: nu noi sa zidim ci sa ne lasam ziditi de Hristos!

Nu la asta m-am referit, ci la scopul pentru care este organizata o biserica. Adica de a "face ucenici din toate neamurile", de a raspandi Evanghelia. In acest sens am zis ca trebuie sa construim, bazandu-ne pe organizatie.

Aceasta trebuie sa fie principala misiune a bisericii, pe langa: instruirea credinciosilor, ingrijirea celor saraci si nevoiasi si a aduce slava lui Dumnezeu prin lauda si inchinare. In aceasta ordine.
Adrian
**

Voi fiți dar îndelung răbădori

View Profile WWW
« Reply #50 on: 22 January 2009 - 18:09.39 »

Bine zis 9

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #51 on: 22 January 2009 - 18:25.41 »

Nu sunt de acord cu aceasta imagine. Un staul este un loc imprejmuit cu un gard; datorita existentei acestui gard nici lupii din afara nu pot intra, dar nici oile din staul nu pot iesi (nu dezbatem aici cazul oilor care sar gardul  smile ). Dar daca toata lumea face parte dintr-un staul mare si nefericit, unde mai este "afara", locul unde sa poti iesi sau din care poti intra?

Mai mult, un staul ce reprezinta Biserica are o Usa: "Adevarat, adevarat va spun ca Eu sunt usa oilor." (Ioan 10:7) Staulul pe care l-ai descris ce fel de usa are?

Biblia foloseste mai multe ilustratii pentru a reprezenta relatia dintre Hristos si Biserica. Pe langa "staul" mai sunt si altele: biserica asemenea un trup al carui Cap este Hristos, biserica - un trup intreg (Romani 12:5), biserica - familie / mireasa / vita cu mladite / noul Israel.  Toate il au pe Hristos ca element central. Tocmai pe acest lucru se bazeaza organizarea si guvernarea bisericii.

Mi s-a parut amuzant modul in care ai formulat intrebarea:

Repet: Biserica organizată de Dumnezeu presupune neapărat o organizaţie? In nici un caz nu presupune o ... "dezorganizatie"! In organizarea Biserica lui Hristos, este nevoie sa se tina cont de urmatoarele principii:

1. Hristos este Capul bisericii (Efeseni 1:22-23; mai sunt destule, dar banuiesc ca nu este necesar)

2. Autoritatea lui Hristos este exercitata prin Cuvantul Sau (Matei 5:17-18, 2 Timotei 3:16,17)

Am numit Staulul mare "lumea", "calea cea largă" adăugând că nu corespunde unei imagini naturale. Acolo poartă este Satan şi tot el e păstor. Nu cred că mai e nevoie de continuare...
Ar fi nevoie înainte de a vorbi despre Organizaţia bisericii să fim de acord asupra termenilor. Văd că se confundă termenii: Organizare cu Organizaţie. E o mare diferenţă .
Ordinea e o caracteristică esenţială a lui Dumnezeu, şi bineînţeles că va fi şi a bisericii sale ! Dar Organizaţia? Mai ales ceea ce înţelegem noi azi ca fiind organizaţie...
Omul nu ar trebui să organizeze nimic din lucrurile lui Dumnezeu ptr. că nu ar face decât să dezorganizeze chiar cu cele mai bune intenţii. Vezi cazul alegerii împăratului Saul, în locul Judecătorilor.
A pune slujitori la nivel de comunitate e un lucru bun ptr. eficientizarea slujirii.Dar la un nivel mai mare decât acesta cred că funcţiile "ameţesc" funcţionarii -vezi Saul, David...Mărturii împotriva conf. Generale ale EGW, etc.
ionel
**

View Profile
« Reply #52 on: 24 January 2009 - 14:35.42 »

Am numit Staulul mare "lumea", "calea cea largă" adăugând că nu corespunde unei imagini naturale. Acolo poartă este Satan şi tot el e păstor. Nu cred că mai e nevoie de continuare...
Ar fi nevoie înainte de a vorbi despre Organizaţia bisericii să fim de acord asupra termenilor. Văd că se confundă termenii: Organizare cu Organizaţie. E o mare diferenţă .
Ordinea e o caracteristică esenţială a lui Dumnezeu, şi bineînţeles că va fi şi a bisericii sale ! Dar Organizaţia? Mai ales ceea ce înţelegem noi azi ca fiind organizaţie...
Omul nu ar trebui să organizeze nimic din lucrurile lui Dumnezeu ptr. că nu ar face decât să dezorganizeze chiar cu cele mai bune intenţii. Vezi cazul alegerii împăratului Saul, în locul Judecătorilor.
A pune slujitori la nivel de comunitate e un lucru bun ptr. eficientizarea slujirii.Dar la un nivel mai mare decât acesta cred că funcţiile "ameţesc" funcţionarii -vezi Saul, David...Mărturii împotriva conf. Generale ale EGW, etc.

Mihai, suntem 30 de prieteni si organizam o adunare pentru trei zile undeva la munte.[cine a organizat-o ? noi prietenii] ideea a plecat poate de la unul sau doi dintre noi.nu? si atunci nu mergem toti sa cautam loc ptr. cazare, ci insarcinam pe doi care sa se ocupe de treaba aceasta, si apoi sa ne comunice rezultatul. Tot asa vine si cu "organizarea si organizatia biserici". Daca,consideram ca nu mai este nevoie de " organizatie"[administratie] cine se mai ocupa de bunul mers al biserici,de literatura,  de adunari spirituale?  Cei 7 diaconi ptr ce au fost alesi?  De ametit ,ametesc cei neconvertiti, nu zic ca nu sunt si dinastea dar parerea mea este ca nu putem sa dam deoparte organizatia.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #53 on: 24 January 2009 - 14:54.04 »

După cun ne învaţă Biblia şi Egw vedem că cea mai roditoare (eficintă) organizare a făcut-o Duhul Sfânt în prima biserică. Atunci NU ERA NEVOIE DE ORGANIZAŢIE mai presus de cea din comunitate.
Nici măcar apostolul Pavel nu alegea traseul călătoriilor misionare, ci totul era sub directa călăuzire a Duhului.
Astăzi când se vede absenţa atât de dureroasă a Sa, e normal să găsim "proteze" , altfel ne-am desfiinţa.
Azi spunem: Corpul bisericii e vizibil! Doar capul e invizibil! Dşi comparaţia afost făcută să corespundă în toate aspectele...
Din păcate capul pare a fi ori la CG Sacramento ori la Făgăraş în ce ne priveşte...
Eu pot da exemple concrete dar sunt prea dureroase ptr. un aşa forum...
rest
**

View Profile
« Reply #54 on: 24 January 2009 - 22:42.19 »

Vtreau sa daun cateva citate:"Problema organizatiei a stat in fata pionierilor lucrarii noastre inca de la inceput.Opozitia fata de orice forma de organizatie a fost intimpinata cu sfatul ca "ordinea este prima lege a cerului"si incet dar sigur,au fost puse bazel pe care a fost construita lucrarea lui Dumnezeu atat de trainic.1T616.
 "Unii au prezentat ideea ca pe masura c se apropie incheierea timpului,fiecare copil al lui Dumnezeu va lucra independent de orice organizatie religioasa.  Dar am fost instruita de Domnul ca in lucrarea acas nu exista asa ceva,cva fiecare sa fie independent.Stelele cerului se gasesc toate sub lege,fiecare influentand altele spre a face voia lui Dumnezeu,supunand ascultarea lor comuna la legea care carmuieste natiunea lor.Si pentru ca lucrarea Domnului sa poata inainta sanatos si solid,poporul lui Dumnezeu trebuie sa lucreze impreuna.G.W.487(9T.?)
"Nimeni sa nu nutreasca gandul ca noi ne putem lipsi de organizatie"M.Sp.50
"Satana stie bine ca succesul depinde numai de ordine si de o conlucrare armonioasa.El stie bine ca orice lucru care este in legatura cu cerule si disciplina strict:aceasta caracterizeaza miscarile ostilor ceresti.Straduinta sa bine chibzuita este de a capata pe pretinsii crestini cat de mult posibil de ordinea cereasca,de aceea el inseala chiar si pe pretinsul popor al lui Dumnezeu facandu-i sa creada ca ordinea si disciplina ar fi vrajmasa spiritualitatii,ca unica siguranta pentru ei ar fi de a lasa  pe fiecare sa umble de capul lui,si sa se tina indeosebi departe de corpul credinciosilor care sunt uniti si care lucreaza pentru stabilirea disciplinei si armoniei in lucrare....Aceste suflete inselate considera o virtute a se mandri cu libertatea lor de a gindi  si lucra independent.Ei nu vor sa primeasca vreun asa zice omul.Ei nu sunt raspunzatori fata de nici-un om.Mi sa aratat ca este lucrarea deosebita a lui Satan de a face pe oameni sa creada ca ar fi in planul lui Dumnezeu de a se rascula si de a alege propria lor cale independenta de fratii lor."M.Sp.51
Nancy

View Profile Email
« Reply #55 on: 24 January 2009 - 23:52.04 »

După cum ne învaţă Biblia...

Cum înţeleg eu raportul Biblic:

1.   Pentru că nu au putut rezolva singuri problema ce se ivise în biserică, Pavel şi Barnaba au fost nevoiţi să apeleze la un consiliu format din apostoli şi prezbiteri care se afla la Ierusalim.

"Pavel şi Barnaba au avut cu ei un viu schimb de vorbe şi păreri deosebite; şi fraţii au hotărât ca Pavel şi Barnaba, şi câţiva dintre ei, să se suie la Ierusalim la apostoli şi prezbiteri, ca să-i întrebe asupra acestei neînţelegeri." (Faptele apostolilor 15:2)
        "Când au ajuns la Ierusalim, au fost primiţi de Biserică, de apostoli şi de prezbiteri, şi au istorisit tot ce făcuse Dumnezeu prin ei.....
         Apostolii şi prezbiterii s-au adunat laolaltă, ca să vadă ce este de făcut. " (Faptele apostolilor 15:4-6)

2.  Au avut loc discuţii contradictorii, fiecare şi-a spus părerea, Petru a tras prima concluzie:

"După ce s-a făcut multă vorbă, s-a sculat Petru".  (Faptele apostolilor 15:7)

3. Prejudecăţile începeau să cadă în faţa argumentelor:

"Toată adunarea a tăcut, şi a ascultat pe Barnaba şi pe Pavel..."  (vers.12)   

4. Iacob a fost cel care a cumpănit argumentele. El a luat ultimul cuvântul.

"Când au încetat ei de vorbit, Iacov a luat cuvântul... " (vers.13)

5. Hotărârea lui Iacov a rămas definitivă, iar ceilalţi şi-au supus părerile în faţa argumentelor lui. Toţi (apostolii şi prezbiterii, nu a fost o intervenţie divină) au cedat şi au luat hotărâri cu privire la ce are fiecare de făcut.

"Atunci apostolii şi prezbiterii şi întreaga Biserică au găsit cu cale să aleagă vreo câţiva dintre ei, şi să-i trimită la Antiohia, împreună cu Pavel şi Barnaba. Şi au ales pe Iuda, zis şi Barsaba, şi pe Sila, oameni cu vază între fraţi." (vers.22).        

Eu văd o bună organizaţie în acest exemplu. Lucrurile neclare ajungeau la consiliul bisericii, erau supuse dezbaterii, erau aduse argumentele pro şi contra. Cineva prezida adunarea şi acesta era  cel ce  avea puterea deciziei (Iacov în cazul de faţă a tras ultima concluzie). Toţi ceilalţi îşi lăsau deoparte părerile de mai înainte, urmând să prezinte în biserici hotărârea finală. Nu mai sunt raportate nemulţumiri.
    De ce ar trebui să procedăm astăzi altfel decât în prima biserică creştină?
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #56 on: 25 January 2009 - 17:25.00 »

Cum înţeleg eu raportul Biblic:

1.   Pentru că nu au putut rezolva singuri problema ce se ivise în biserică, Pavel şi Barnaba au fost nevoiţi să apeleze la un consiliu format din apostoli şi prezbiteri care se afla la Ierusalim.

"Pavel şi Barnaba au avut cu ei un viu schimb de vorbe şi păreri deosebite; şi fraţii au hotărât ca Pavel şi Barnaba, şi câţiva dintre ei, să se suie la Ierusalim la apostoli şi prezbiteri, ca să-i întrebe asupra acestei neînţelegeri." (Faptele apostolilor 15:2)
        "Când au ajuns la Ierusalim, au fost primiţi de Biserică, de apostoli şi de prezbiteri, şi au istorisit tot ce făcuse Dumnezeu prin ei.....
         Apostolii şi prezbiterii s-au adunat laolaltă, ca să vadă ce este de făcut. " (Faptele apostolilor 15:4-6)

2.  Au avut loc discuţii contradictorii, fiecare şi-a spus părerea, Petru a tras prima concluzie:

"După ce s-a făcut multă vorbă, s-a sculat Petru".  (Faptele apostolilor 15:7)

3. Prejudecăţile începeau să cadă în faţa argumentelor:

"Toată adunarea a tăcut, şi a ascultat pe Barnaba şi pe Pavel..."  (vers.12)   

4. Iacob a fost cel care a cumpănit argumentele. El a luat ultimul cuvântul.

"Când au încetat ei de vorbit, Iacov a luat cuvântul... " (vers.13)

5. Hotărârea lui Iacov a rămas definitivă, iar ceilalţi şi-au supus părerile în faţa argumentelor lui. Toţi (apostolii şi prezbiterii, nu a fost o intervenţie divină) au cedat şi au luat hotărâri cu privire la ce are fiecare de făcut.

"Atunci apostolii şi prezbiterii şi întreaga Biserică au găsit cu cale să aleagă vreo câţiva dintre ei, şi să-i trimită la Antiohia, împreună cu Pavel şi Barnaba. Şi au ales pe Iuda, zis şi Barsaba, şi pe Sila, oameni cu vază între fraţi." (vers.22).        

Eu văd o bună organizaţie în acest exemplu. Lucrurile neclare ajungeau la consiliul bisericii, erau supuse dezbaterii, erau aduse argumentele pro şi contra. Cineva prezida adunarea şi acesta era  cel ce  avea puterea deciziei (Iacov în cazul de faţă a tras ultima concluzie). Toţi ceilalţi îşi lăsau deoparte părerile de mai înainte, urmând să prezinte în biserici hotărârea finală. Nu mai sunt raportate nemulţumiri.
    De ce ar trebui să procedăm astăzi altfel decât în prima biserică creştină?

Dacă ai fi citit topicul de la început si fi găsit o referire mai amplă la acest eveniment din viaţa lui Pavel ...ptr. că e simplu spicuiesc...Oa ltă perspectivă asupra celor întâmplate decât ceea ce susţii tu şi AZSMR, iată:

Galateni 1:15-18  Dar când Dumnezeu-care m-a pus deoparte din pântecele maicii mele, şi m-a chemat prin harul Său, a găsit cu cale (16) să descopere în mine pe Fiul Său, ca să-L vestesc între Neamuri, îndată, n-am întrebat pe nici un om, (17) nici nu m-am suit la Ierusalim la cei ce au fost apostoli înainte de mine, ci m-am dus în Arabia. Apoi m-am întors din nou la Damasc. (18) După trei ani, m-am suit la Ierusalim să fac cunoştinţă cu Chifa, şi am rămas la el cincisprezece zile.
Galateni 2:1-9 După patrusprezece ani, m-am suit din nou la Ierusalim împreună cu Barnaba; şi am luat cu mine şi pe Tit. (2)     M-am suit, în urma unei descoperiri, şi le-am arătat Evanghelia pe care o propovăduiesc eu între Neamuri, în deosebi celor mai cu vază, ca nu cumva să alerg sau să fi alergat în zadar. (3) Nici chiar Tit, care era cu mine, cu toate că era Grec, n-a fost silit să se taie împrejur, (4) din pricina fraţilor mincinoşi, furişaţi şi strecuraţi printre noi, ca să pândească slobozenia pe care o avem în Hristos Isus, cu gând să ne aducă la robie; (5)  noi nu ne-am supus şi nu ne-am potrivit lor nici o clipă măcar, pentru ca adevărul Evangheliei să rămână cu voi. (6) Cei ce sunt socotiţi ca fiind ceva - orice ar fi fost ei, nu-mi pasă: Dumnezeu nu caută la faţa oamenilor-aceştia, zic, ei cei cu vază nu mi-au adaus nimic.

Iată şi un comentariu inspirat:
-„În Fapte ni se spune că în Antiohia s-a hotărât ca Pavel şi Barnaba şi alţi câţiva să se suie la Ierusalim pentru această problemă.  Dar Pavel spune că s-a suit "în urma unei descoperiri."  Galateni 2:2.  El nu s-a suit pur şi simplu datorită recomandării lor, ci acelaşi Duh l-a mişcat şi pe el şi pe ei.  El nu s-a suit ca să înveţe adevărul evangheliei, ci ca să-i păstreze puritatea; nu ca să afle ce este cu adevărat evanghelia, ci ca să le spună ce a predicat el printre păgâni. Cei care erau importanţi în adunare nu i-au dat nimic. El nu primise evanghelia de la nici un om, şi nu avea nevoie de mărturia nimănui ca să ştie că era adevărată. Când Dumnezeu vorbeşte, aprobarea unui om este o impertinenţă.  Domnul ştia că fraţii din Ierusalim au nevoie de mărturia lui, şi noii convertiţi aveau nevoie să ştie că aceia pe care Dumnezeu i-a trimis spun cuvintele lui Dumnezeu, şi prin urmare toţi spun acelaşi lucru.  Ei aveau nevoie de asigurarea că aşa cum ei se întorseseră de la "mulţi dumnezei" pentru a sluji singurului Dumnezeu, adevărul este de asemenea unul singur, şi că este numai o singură evanghelie pentru toţi oamenii.” E.Waggoner - Galateni

Dacă ar mai fi nevoie de comentarii aşa adăuga...
carm3n
**

View Profile
« Reply #57 on: 26 January 2009 - 08:55.52 »

Văd că se confundă termenii: Organizare cu Organizaţie. E o mare diferenţă .

ORGANIZARE, organizări, s.f. Acţiunea de a (se) organiza şi rezultatul ei; p. ext. rânduială, disciplină, ordine

ORGANIZATIE,  organizaţii,  s.f. 1. Asociaţie de oameni cu concepţii sau preocupări comune, uniţi conform unui regulament sau unui statut, în vederea depunerii unei activităţi organizate. 2. Mod de organizare, orânduire, aranjare; rânduială, alcătuire.

Nu vad eu prea mare diferenta... ma mai gandesc ...  smile

Dar la un nivel mai mare decât acesta cred că funcţiile "ameţesc" funcţionarii

M-am gandit si eu la asta, dar am inteles altceva. De multe ori mi se pare ca membrii, cei care nu au o "functie" deosebita sunt cei care dau importanta "presedintelui", "secretarului" sau mai stiu eu cui. Nu dau importanta persoanei ce ii revine o responsabilitate in plus cat titulaturii insasi! E doar o parere, dar mi-e teama ca nu sunt singura care crede astfel.

Mi-am facut curaj si am incercat sa vorbesc cu acesti "functionari". Trebuie sa spun ca m-a impresionat deschiderea lor pentru a comunica cu tinerii, rabdarea cu care au raspuns la niste intrebari (poate nu prea destepte  :D) si umilinta de care au dat dovada.

Stiu ca tinerii din Romania nu sunt obisnuiti sa discute cu o persoana care are mai multe responasbilitati. Este trist, anormal si o pierdere pentru toti. Cred ca nici lor nu le este usor sa se apropie de tineri.

58 Mi-ar placea sa incercam noi sa schimbam situatia asta. Nu am avea decat de castigat! smile
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #58 on: 26 January 2009 - 12:19.29 »

Nu vad eu prea mare diferenta... ma mai gandesc ...  smile

M-am gandit si eu la asta, dar am inteles altceva. De multe ori mi se pare ca membrii, cei care nu au o "functie" deosebita sunt cei care dau importanta "presedintelui", "secretarului" sau mai stiu eu cui. Nu dau importanta persoanei ce ii revine o responsabilitate in plus cat titulaturii insasi! E doar o parere, dar mi-e teama ca nu sunt singura care crede astfel.

Mi-am facut curaj si am incercat sa vorbesc cu acesti "functionari". Trebuie sa spun ca m-a impresionat deschiderea lor pentru a comunica cu tinerii, rabdarea cu care au raspuns la niste intrebari (poate nu prea destepte  :D) si umilinta de care au dat dovada.

58 Mi-ar placea sa incercam noi sa schimbam situatia asta. Nu am avea decat de castigat! smile
Diferenţa după opinia mea e mare, deşi eu deasemeni n-am văzut-o mult timp.
Organizarea este lucrarea NUMAI Domnului. Este tare ciudat  că ne-am obişnuit cu ideea că deşi Cap este numai Unul, privim la slujitori ca şi cum ei ar fi implicaţi în vreo lucrare de organizare a lucrării.
Organizaţia este NUMAI lucrarea omului, înţeleasă de fiecare dată greşit , cu repercursiuni grave.
Când rabinii spuneau cu mândrie denominaţională că:" Suntem un popor sfânt, care niciodată nu a fost orb..." Isus a dat sentinţa:" Fără speranţă!"... deoarece această organizaţie îi despărţea de cei din jur, de samariteni...Creaseră ziduri mari la "staulul" lor... Toţi ceilalţi erau cel mult în curtea de afară. Nu privim noi la fel la celelalte organizaţii?

E adevărat că mare vinovăţie poartă şi membrii ce susţin aceată mentalitate de conducător...
   "Sunt vaiuri înfricoşate pentru cei care predică adevărul, dar care nu sunt sfinţiţi prin el, cât şi pentru cei care consimt să-i primească şi să-i menţină pe cei nesfinţiţi să le slujească cu învăţătura şi cuvântul." E.White - 1 T 261, 262
   "Dacă Dumnezeu rosteşte un vai asupra celor care sunt chemaţi să predice adevărul şi refuză să asculte, la fel există vaiuri pentru cei care îi primesc şi îi menţin pe cei nesfinţiţi în funcţia pe care nu o pot ocupa." E.White - 2 T 552

O scurtă experienţă : Când eram mic mergeam la adunare sâmbăta prin casele fraţilor neavând biserică. Acolo era o masă în loc de amvon, iar în spatele ei cam patru scaune. În pauză mă aşezam şi eu pe vreunul din ele şi mă simţeam cu totul "altfel"... De ce? Ptr. că acolo stăteau "Unşii Domnului" pe care eu îi percepeam ca pe o specie superioară oamenilor de rând...Funţia (peste fraţii tăi ) a devenit o ispită aproape în majoritatea cazurilor. Dacă vrei să slujeşti nu o poţi face fără funcţie? dacă da, de ce? Ptr. că aşa sunt învăţaţi membrii tot de către Conducători aşa cum ama vut de curând în lecţiuni afirmaţii ca :
Pastorii-Îngerii Domnului, Pastorii- apostolii Domnului. Cum ai putea să priveşti asupra unui pastor deât cu toată reverenţa ce se cuvine unui Înger ... Măcar că suntem chemaţi să cercetăm şi duhurile :
Gal.1.8  Dar, chiar daca noi însine sau un înger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema!
Ei sunt fraţii noştri pe care îi repectăm ca pe toţi ceilalţi fraţi , că  toţi suntem egali...
Cine e "mai egal decât ceilalţi" se autoproclamă Dumnezeu! Atunci e grav, e cam ceea ce se întâmplă câteodată din păcate.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #59 on: 01 February 2009 - 15:47.16 »

Ce înţelegeţi prin hirotonire?
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR