ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 11:03.08 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Cina Domnului Replies: 71 piece
Read 6613 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Cina Domnului  (Read 6613 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #60 on: 26 February 2010 - 07:59.56 »

Si inca ceva..atata timp cat gasesc scris una si alta se face in practica nu mi se pare neporrivit sa ma intreb de ce...
Report to moderator   Logged
bravera

View Profile Email
« Reply #61 on: 26 February 2010 - 08:13.16 »

Si apoi nu inteleg un lucru .Daca tot sustinem ca pastram perfect ce a facut Hristos de ce folosim mai multe ligheane?
Ca El a folosit unul singur...meditati putin la aceasta idee...si veti vedea ca tot igiena este motivul principal.Atunci de ce nu am adopta si cu paharele aceeasi practica cu atat mai mult ca prin saliva se transmit mult mai multi microbi...
Nancy

Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #62 on: 26 February 2010 - 10:30.45 »

Cititi va rog in principiile noastre de credinta,brosura veche
          39 Asta mă face să înÅ£eleg că cineva Å£i-a "indicat" marea "apostazie" ÅŸi nu este doar frământarea ta personală. Nu ÅŸtiu la care broÅŸură veche/ broÅŸură nouă se face referire. ÃŽn broÅŸurile mele parcă scrie tot la fel. Nu e nimic ascuns în spatele acestui subiect, deoarece este menÅ£ionat în rapoartele C.G.de fiecare dată când a fost luat în discuÅ£ie ÅŸi dezbătut zile întregi.

Si inca ceva..atata timp cat gasesc scris una si alta se face in practica nu mi se pare neporrivit sa ma intreb de ce...
     Păi vezi tu? Unii zic: Nu ne abatem de la principii! AlÅ£ii: Biblia mai presus de orice! ÃŽn principiu  cuvântul este la plurat, iar în Biblie la singular. Folosesc un exemplu din  versiunea King James că este cea mai recomandată ÅŸi în româneÅŸte nu există:  "And he took the cup" (Luca 22:17). AceeaÅŸi expresie este folosită ÅŸi în Matei ÅŸi Marcu.
Si apoi nu inteleg un lucru .Daca tot sustinem ca pastram perfect ce a facut Hristos de ce folosim mai multe ligheane?
Ca El a folosit unul singur...meditati putin la aceasta idee...si veti vedea ca tot igiena este motivul principal.Atunci de ce nu am adopta si cu paharele aceeasi practica cu atat mai mult ca prin saliva se transmit mult mai multi microbi...
      Având de fapt aceeaÅŸi părere cu tine în legătură cu microbii lăsaÅ£i de salivă nu înÅ£eleg, totuÅŸi că mai multe ligheane sunt folosite tot pentru igienă. Schimbarea apei ar fi măsura preventivă, ceea ce  bănuiesc că ÅŸi în camera de sus s-a practicat. Eu cred că este vorba de diminuarea timpului în funcÅ£ie de numărul de membri care se împărtăşesc. Altfel ar fi ligheane personale.

Când voi mai avea timp vă spun cum ne-am confruntat doar teoretic, ÅŸi regretăm că nu ÅŸi practic, în comunitatea noastră cu un caz de SIDA  (unul dintre cele mai puternice argumente ale fraÅ£ilor din unele ţări, unde spuneau ei, 1 din 4 oameni are sida, iar noii convertiÅ£i pot fi deja contaminaÅ£i).
carm3n
**
Browser: Firefox 3.5.8

View Profile
« Reply #63 on: 26 February 2010 - 12:46.42 »

Pai mergand pe acelasi fir ... de ce nu avem o cina completa? E cineva interesat de mielul pascal?
De ce nu se apuca o singura persoana (predicatorul?) sa spele picioarele celorlalti?
Sau de ce participa si femei? In camera de sus nu cred ca erau...

Sau mai bine ne uitam atat la litera cat si la spiritul unei reguli: se cere binecuvantarea asupra unui pahar dupa care continutul este impartit tuturor; ne spalam picioarele unii altora cu umilinta... e mai mult decat ligheane si ape care se tot schimba.

Astept isorisirea promisa  5
bravera

View Profile Email
« Reply #64 on: 26 February 2010 - 14:21.12 »

Din cate imi amintesc Mantuitorul nu a dat vreo indicatie vis a vis de mielul pascal intrucat el era in simbol al Sau care dupa rastignire oricum nu isi mai avea rostul..Din cate am studiat Domnul Hristos face referire doar la paine si la vin cand spune sa facem aceste lucruri spre pomenirea Lui.Eu m/am limitat la un cadru descris de Scriptura si la cee ce spune marturia.Si incerc sa inteleg si eu logica practicii noastre...Eu ma straduiesc sa imi pastrez mintea doar la semnificatia spirituala dar cand langa tine vezi o sora bolnava de hepatita devine un adevarat test de vointa...
bravera

View Profile Email
« Reply #65 on: 26 February 2010 - 14:23.22 »

M/am referit la brosura aceea subtire dupa care se face pregatirea pt botez.Am specificat veche pt ca mai este o editie noua mai elaborata dar care am inteles ca nu este deplin acceptata si nu inteleg de ce.De aceea am spus doar din acea carticica pe care toata lumea o accepta si o aproba.Si acolo scrie clar paharele sau pahare.
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #66 on: 26 February 2010 - 17:47.03 »

Numai să nu pierdem din vedere însemnătatea Sfintei Cine numărând paharele şi lighenele...

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #67 on: 26 February 2010 - 18:26.38 »

Numai să nu pierdem din vedere însemnătatea Sfintei Cine numărând paharele şi lighenele...

Bine punctat! Numai că nici practicarea unor lucruri absolut dăunătoare doar de dragul tradiţiei nu trebuie să fie trecută uşor cu vederea. Cu atât mai mult cu cât ne batem cu pumnii în piept că e importantă pentru noi reforma sanitară.

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
Nancy

View Profile Email
« Reply #68 on: 26 February 2010 - 21:16.23 »

Cu atât mai mult cu cât ne batem cu pumnii în piept că e importantă pentru noi reforma sanitară.
            Dar credinÅ£a nu e importantă? ("Vei auzi de boli......... dar de tine nu se vor apropia." spune Scriptura.
            Åži acesta era un argument adus la una din sesiunile CG, în timp ce o altă parte a delegaÅ£ilor considerau că trebuie să Å£inem cont ÅŸi de faptul că s-ar putea ca unii să nu aibă credinţă. Åži atunci nu pot fi păziÅ£i.
            Ceea ce nu trebuie să uităm, însă în prezentarea părerilor noastre este 1 Cor. 16:14: "Tot ce faceÅ£i, (ÅŸi când vă prezentaÅ£i părerile diferite de cele ale fraÅ£ilor voÅŸtri, de cele ale delegaÅ£ilor care v-au reprezentat interesele, ÅŸi mai ales de cele ale delegaÅ£ilor care aveau puncte diferite de părere, dar erau mai mulÅ£i ca ceilalÅ£i) să fie făcut cu dragoste".
           Åži mai mult, să nu uităm că putem  învinui indirect pe Dumnezeu (că votul delegaÅ£iei a ieÅŸit, deocamdată, altfel decât am fi vrut) ca ÅŸi primii noÅŸtri părinÅ£i care păreau să spună că vinovat era cel care îngăduise ÅŸarpelui să intervină sau chiar să existe.
          Chiar dacă acest punct este un punct de încercare pentru noi să nu facem parte nici dintre învinuitori, nici dintre cei care aruncă ocară sau batjocoră la adresa altor fraÅ£i care nu înÅ£eleg încă ce înÅ£elegem noi.
Nancy

View Profile Email
« Reply #69 on: 26 February 2010 - 22:10.56 »

Astept isorisirea promisa  5

Istorisirea este de fapt un fel de experienţă autentică, tristă. După cum aÅ£i observat din alte postări eram foarte la curent cu toate subiectele dezbătute la CG. Cred că prima întrebare pe care am pus-o la toate ultimele 5 sesiuni a fost: Cum a ieÅŸit rezultatul votului în legătură cu  paharele?
     Åži nu ÅŸtiu dacă Dumnezeu vrea să ne încerce credinÅ£a, răbdarea sau pur ÅŸi simplu aÅŸa vrea să servim Cina.
     CunoÅŸteam problemele fraÅ£ilor din "lumea a treia" unde SIDA a afectat un sfert din populaÅ£ie, dar o priveam ca pe ceva depărtat, undeva într-o lume care nu mă priveÅŸte (căci nu m-am gândit niciodată să merg în misiune pe-acolo).
   Mai mult, de zeci de ani iau cina într-o comunitate mică, într-o zonă liniÅŸtită, destul de izolată. Deci, nici un pericol de genul contaminare. Doar sentimentul de silă rămânea singurul adversar cu care rămânea să-mi duc lupta.
     ÃŽntr-o zi, cu vreo 4 ani în urmă soÅ£ul meu a fost chemat în curte de un tânăr de vreo 30 ÅŸi ceva de ani. N-am ÅŸtiut ce doreÅŸte, dar întâmplător am auzit ultimele cuvinte, înainte de rămas bun: Voi veni sâmbătă, dar vă rog, aÅŸ vrea să rămână confidenÅ£ial.
    N-am priceput ce să rămână confidenÅ£ial, dar cum ÅŸi pe soÅ£ul meu îl tulburase cumplit problema tânărului, ÅŸi cum noi "una eram" mi-a ÅŸoptit  că tânărul era depistat cu HIV pozitiv ÅŸi dorea să vină la adunare.
    Nu ÅŸtiu dacă părerile ÅŸi atitudinea unuia dintre noi este aceeaÅŸi când discutăm la modul general sau când avem în faţă faptul concret. Omul era pe-un drum disperat, avea nevoie de mântuire, iar noi o ÅŸtiam ÅŸi trebuia să tăcem. (A cam  început să fie roman povestirea mea, aÅŸa că vă las să vă imaginaÅ£i mai departe cum se încâlceau gândurile noastre).
     A venit câteva luni la adunare, nu chiar în fiecare Sabat, căci locuia într-o localaitate apropiată la aprox.15 km.  Nimeni altcineva nu mai ÅŸtia despre problema lui. Era foarte entuziasmat, deÅŸi nu părea că începuse efectiv să Å£ină credinÅ£a. I se păreau adevărate minuni faptul că atunci când participa (noi nu ÅŸtiam niciodată când are de gând să vină) predicile păreau să-i dea un răspuns la diferitele lui frământări.
     De obicei pe majoritatea musafirilor familia noastră îi invităm la masa de prânz, dar sincer, de data asta nu ne-am grăbit s-o facem. AÅŸteptam să vedem ce se mai întâmplă.
      ÃŽntr-o zi, după terminarea programului ieÅŸisem toÅ£i în hol. SoÅ£ul îi ÅŸopteÅŸte mai în particular ceva de genul: Cum te mai simÅ£i? El încearcă să spună ceva despre boala lui tot în ÅŸoaptă. Eu, mai grijulie, ca să nu audă ÅŸi ceilalÅ£i fraÅ£i despre ce este vorba,  intervin: N-ar fi bine să mergeÅ£i în camera de alături să discutaÅ£i?
      Au intrat amândoi alături, dar el ÅŸi-a dat seama că ÅŸtiu eu ÅŸi se întreba dacă toÅ£i ÅŸtiu despre boala lui. De aceea l-a întrebat direct pe soÅ£ul meu dacă a mai spus. El a încercat să-i explică că nu ÅŸtiu ceilalÅ£i fraÅ£i despre asta, dar dacă el se va hotărî să fie membru este bine ÅŸi corect să spună care este problema lui că adevărul este important ÅŸi aÅŸa crede el că este mai bine.
     De atunci n-a mai venit niciodată.
marteiniuc_dan
**

View Profile Email
« Reply #70 on: 27 February 2010 - 13:57.37 »

Ma alatur si eu discutiei voastre si sustin ca ar trebuii o dezbatere mai larga a aceste-i probleme pentru ca e destul de importanta!Eu nu cred in transsubstantiere si din aceasta cauza cred ca masurile de igiena sunt foarte importante!Nu imi este frica,sa nu cumva sa primesc hiv la cina pt ca acest virus nu se transmite prin saliva!Exista virusi si bacterii usor transmise pe aceasta cale si un exemplu simplu ar fi Helicobacter pilori!Nu exista nici un argument impotriva folosirii paharelelor la cina si sunt de acord cu folosirea lor,bineinteles sub administrarea lor de catre diaconi!
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #71 on: 27 February 2010 - 17:50.53 »

Dar credinţa nu e importantă? ("Vei auzi de boli......... dar de tine nu se vor apropia." spune Scriptura.

Ba sigur că e importantă credinţa! smile Dar există uneori riscul de a da încumetării numele de credinţă.
Şi, aşa cum spuneaţi, chiar sunt unii care nu au multă credinţă şi nouă ne este interzis să stabilim care sunt aceştia şi cum să procedăm cu ei; nu-i putem trata diferit de ceilalţi.

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR