ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 11:45.06 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Nelamuriri... Biblice Replies: 35 piece
Read 5495 times 0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Nelamuriri... Biblice  (Read 5495 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
carm3n
**
Browser: Firefox 3.0.11

View Profile
« Reply #20 on: 30 June 2009 - 15:55.53 »

hmmm...

Cred ca ai dreptate. M-am mai uitat si eu pe aici: http://www.bible-history.com/sketches/ancient/ancient-cymbals.html

Mi se pare ca traducerea timbal nu este ce mai buna, pentru ca dex-ul spune ca "timbal" == "tambal".

Cymbals astea erau instrumente de percutie, folosite in templu pe langa lauta si harfa. Banuiesc ca tineau ritmul melodiei. Oricum, tot nu erau tobe  :D
Report to moderator   Logged
AlexB
Browser: Firefox 2.0.0.20.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW
« Reply #21 on: 03 July 2009 - 11:19.00 »

carm3n, multumesc pentru cercetarile facute. Eu n-am mai avut timp si/sau am uitat sa mai caut.

Normal, nici atunci si nici azi "cymbals" nu-s tobele. Tobele-s tobe. Doar de aia scrie separat despre ele.  smile

unom
**
Omul este NIMIC, Dumnezeu este TOTUL!

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #22 on: 18 July 2009 - 13:11.24 »

Nu stiu daca e topicul potrivit, dar n-am gasit altul pentru urmatoarea intrebare:

Accepta Dumnezeu tragerea la sorti?

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #23 on: 18 July 2009 - 15:03.33 »

Nu stiu daca e topicul potrivit, dar n-am gasit altul pentru urmatoarea intrebare:

Accepta Dumnezeu tragerea la sorti?

Cred că depinde de ceea ce ai în suflet atunci când tragi la sorţi...
Cred că dacă o faci cu o atitudine de indiferenţă ÅŸi superficialitate, ca să vezi ce-Å£i rezervă  soarta, atunci cred că rezultatele tragerii au mai mult de a face cu "cel rău"
Dar dacă o faci cu rugăciune şi cu disperare sufletească, când toate celelalte căi de cunoaştere a voii lui Dumnezeu au fost deja căutate, din dorinţa sinceră de a le urma, atunci Dumnezeu va veni în întâmpinarea oricărei persoane. (din experienţă, Dumnezeu mi-a răspuns evident şi la această metodă)
unom
**

View Profile Email
« Reply #24 on: 20 July 2009 - 20:44.35 »

Multumesc pentru raspuns. Nu m-am referit la acea tragere la sort pentru ati afla viitorul sau altceva de felul acesta. In special m-am referit la ceva de genul alegerea unui conducator sau impartirea campurilor de evanghelizat, adica lucruri [aparent sau nu] "inofensive".

Poate ar trebui sa discutam pe un caz concret. Este incurajata de Dumnezeu alegerea unui conducator prin tragere la sorti? Argumentati Biblic.

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #25 on: 20 July 2009 - 22:17.37 »

În Biblie Dumnezeu a răspuns uneori la practica tragerii la sorţi , dar sunt şi excepţii (cazuri în care chiar cu cele mai bune intenţii, cazul era dezaprobat de cer).
-vezi alegerea lui Matia în locul lui Pavel-

În privinţa alegerilor cred că idealul este relatat la alegerea celor 7 diaconi.
"Acts 6:3-5  fraÅ£ilor, alegeÅ£i dintre voi ÅŸapte bărbaÅ£i, vorbiÅ£i de bine, plini de Duhul Sfînt ÅŸi în înÅ£elepciune, pe cari îi vom pune la slujba aceasta.  4 Iar noi vom stărui necurmat în rugăciune ÅŸi în propovăduirea Cuvîntului.``  5 Vorbirea aceasta a plăcut întregei adunări.Acts 6:6   I-au adus înaintea apostolilor, cari, după ce s-au rugat, ÅŸi-au pus mînile peste ei. "
rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #26 on: 23 July 2009 - 22:24.46 »

pe scurt:in istoria Bibica sunt exemple de tragere la sorti.            cazul lui Acan .Iosua 7.Aici chiar     le-a cerut Dumnezeu sa arunce sortul.versetul 14 si 15.  Apoi mai este Samuel cu Saul cand acesta a fost uns imparat.1Sam.10.17-27.  Deci se practica tragerea la sorti si era aprobata de Dumnezeu. Chiar nu inteleg de ce pentru un fragment scris se face atata caz si culmea toti il accepta mai mult decat srierea biblica.
 Despre Matia si Pavel (se comenta mai sus) nu cred ca a luat unul locul altuia.Pavel a fost un caz special pus deoparte direct de Dumnezeu,iar Matia a fost ales prin sorti de catre adunarea fratilor si sunt convins ca si-a facut datoria ca si ceilalti apostoli despre care nu avem rapoarte incluse in Biblie. Exemple pot fi:Andrei,Filip,Toma ,Bartolomeu,Simon Zilotul,Iacv fiul lui Alfeu.
unom
**

View Profile Email
« Reply #27 on: 24 July 2009 - 17:44.26 »

Stiam ca sunt pareri pro si contra tragerii la sort, si doream sa aflu argumentele celor care sunt contra, avand in vedere ca Dumnezeu insusi a poruncit aceasta practica, cu diferite ocazii:

Levitic 16:8 Aaron să arunce sorti pentru cei doi tapi: un sort pentru Domnul, şi un sort pentru Azazel.

Numeri 26:55 Dar împărtirea tării să se facă prin sorti; s'o ia în stăpînire după numele semintiilor părintilor lor.

Iosua 7:14 Să vă apropiati mîne dimineată după semintiile voastre; şi semintia pe care o va arăta Domnul prin sorti se va apropia pe familii, şi familia pe care o va arăta Domnul prin sorti se va apropia pe case, şi casa pe care o va arăta Domnul prin sorti se va apropia pe bărbati
.

Ba inca, Dumnezeu insusi este infatisat de unul din profetii Lui, tragand la sort (intr-o formulare poetica):

Isaia 34:17 El a tras la sort pentru ele şi mîna Lui le-a împărtit cu funia de măsurat tara aceasta: ele o vor stăpîni totdeauna şi o vor locui din veac în veac.

De asemenea, inteleptul inspirat de Duhul Domnului, spune:

Proverbe 18:18 Sortul pune capăt neîntelegerilor, şi hotărăşte între cei puternici.

Chiar versetul asta nu l-am remarcat pana acum. Cu adevarat, spune un mare adevar. Multor neintelegeri li s-ar pune capat si la adunarile noastre de reorganizare, daca s-ar urma acest sfat.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.12

View Profile Email
« Reply #28 on: 25 July 2009 - 13:35.25 »

Domnul poate răspunde la sorţi dar de unde putem şti că printre variantele propuse de noi este măcar una după voia şi planul său?
Cristina
Browser: Firefox 6.0.2

View Profile Email
« Reply #29 on: 09 October 2011 - 18:57.44 »

Coloseni 4:16   După ce va fi citită această epistolă la voi, faceÅ£i aÅŸa ca să fie citită ÅŸi în Biserica Laodicenilor; ÅŸi voi, la rândul vostru, să citiÅ£i epistola care vă va veni din Laodicea.

Se pare ca este vorba de o epistolă care astăzi nu este la îndemâna tuturor... Poate cineva ştie ceva de ea? sau cum înţelegeţi acest verset...?
seby

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #30 on: 13 November 2011 - 19:55.39 »

Am o nelamurire...
Cine e primul imparat al lui Israel?
Din Judecatori capitolul 9 s-ar putea intelege ca Abimelec ar fi fost imparat peste Israel timp de 3 ani...
Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #31 on: 14 November 2011 - 02:15.06 »

primul împarat a fost şi este Domnul Dumnezeu...:

Nu 23:21   El nu vede nici o fărădelege in Iacov, Nu vede nici o răutate in Israel. Domnul, Dumnezeul lui, este cu el, El este impăratul lui, veselia lui.

Dt 33:4   Moise ne-a dat legea, MoÅŸtenirea adunării lui Iacov.
Dt 33:5   El era impărat in Israel, Cand se adunau căpeteniile poporului Åži seminÅ£iile lui Israel.

insa Abimelec nu a fost un imparat adevarat al Israelului, doar locuitorii din Sihem si Milo care nu erau Israeliti l-au ales..

Jud 9:56   Astfel a făcut Dumnezeu să cadă asupra lui Abimelec răul pe care-l făcuse tatălui său, ucizand pe cei ÅŸaptezeci de fraÅ£i ai lui;
Jud 9:57   ÅŸi Dumnezeu a făcut să cadă asupra capului oamenilor din Sihem tot răul pe care-l făcuseră. Astfel s-a implinit faţă de ei blestemul lui Iotam, fiul lui Ierubaal.
Davieboy
**

Browser: Firefox 9.0.1

View Profile Email
« Reply #32 on: 20 January 2012 - 03:27.58 »

am si eu o intrebare.
gasim adesea in biblie termenul de curva:

http://www.ebible.ro/cautare-expresie.php (astea sunt doar cateva exemple)

termenul asta il gasim sub diferite forme, pe mine ma intereseaza cele din apocalipsa. ce, sau pe cine  reprezinta (daca vreti) aceasta curva a babilonului, si cine sunt fiicele ei ?

daca vrea careva sa ma ajute, le-as fi recunoscator.
multumesc  smile

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #33 on: 20 January 2012 - 21:07.47 »

Abimelec nu a fost un imparat adevarat al Israelului, doar locuitorii din Sihem si Milo care nu erau Israeliti l-au ales..
Gresesti.

Abimelec a fost un rege filistean. Samanta lui Israel incepe de la Iacov. Dupa ce acesta s-a luptat toata noaptea cu strainul ala enigmatic (Gen 32:24) care pina la urma i-a atins coapsa si l-a biruit (si de care nu stim absolut nimic), acesta i-a schimbat numele in Israel. Primul rege israelit de la Iacov incoace a fost Saul, apoi David, s.a.m.d.

Deci Saul a fost primul rege israelit

......aici trebuie sa introduci cuvantul "curva" in chenarul alb si apesi ENTER si vei primi o intreaga lista a exemplelor.

Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #34 on: 24 January 2012 - 21:47.26 »

am si eu o intrebare.
gasim adesea in biblie termenul de curva:

termenul asta il gasim sub diferite forme, pe mine ma intereseaza cele din apocalipsa. ce, sau pe cine  reprezinta (daca vreti) aceasta curva a babilonului, si cine sunt fiicele ei ?

daca vrea careva sa ma ajute, le-as fi recunoscator.

multumesc  smile

dar eu care sunt cu cateva biblioteci deasupra voastra nu am voie sa ma socotesc dascal intre voi astia micii ?

Daca tu cel atit de ''stiutor'' nu stii raspunsul... oare mai are rost sa deschidem gura noi care suntem cu citeva biblioteci mai inferiori???
Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #35 on: 26 January 2012 - 23:54.19 »

Daca tu cel atit de ''stiutor'' nu stii raspunsul... oare mai are rost sa deschidem gura noi care suntem cu citeva biblioteci mai inferiori???
poi...te miri cateodata de unde poate sari iepurele...nadajduiesc si eu

Pages: 1 [2]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR