ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:08.55 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: ISUS HRISTOS - FIUL NASCUT AL LUI DUMNEZEU SAU DOAR O PIESA DE TEATRU??? Replies: 217 piece
Read 19688 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: ISUS HRISTOS - FIUL NASCUT AL LUI DUMNEZEU SAU DOAR O PIESA DE TEATRU???  (Read 19688 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Dety
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #60 on: 08 February 2009 - 22:54.06 »

Mai nou , am fost martor când un pastor în repetate rânduri (ocazii)a predicat faptul că Isus este În cer(mijlocind acolo) iar lângă noi ne trimete numai pe Înlocuitorul Său.

O, tu care te îndoieşti şi tremuri, priveşte în sus, căci Hristos trăieşte pururi ca să mijlocească pentru noi! Mulţumeşte lui Dumnezeu pentru darul scumpului Său Fiu şi roagă-te ca El să nu fi murit în zadar pentru tine. Duhul Sfânt te invită astăzi. C.C.H 55

Locaşul sfânt făcut de mâini omeneşti avea să fie "chipul adevăratului locaş de închinare", chipul "lucrurilor care sunt în ceruri" (Evr.9,24.23) - o reprezentare în miniatură a Sanctuarului ceresc unde Hristos, slăvitul nostru Mare Preot, după ce Şi-a adus viaţa ca jertfă, avea să mijlocească în favoarea celui păcătos. P.P. 343

Domnul Hristos doreşte mult ca fiinţele omeneşti împovărate de griji, istovite şi oprimate, să vină la El. Hristos doreşte nespus de mult să le dea lumina, bucuria, şi pacea care nu pot fi găsite în altă parte. Păcătoşii cei mai decăzuţi, formează obiectul profundei Lui îndurări şi a iubirii Sale pline de căldură. El trimite Duhul Său cel Sfânt care să mijlocească pe lângă ei cu blândeţe, căutând să-i atragă la Sine. – Parabole 226.

Report to moderator   Logged
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.6

View Profile Email
« Reply #61 on: 09 February 2009 - 10:50.39 »

De acord, dar era nevoie şi de o concluzie, că nu înţeleg care e ideea?
Tu te gândeşti despre mine că eu nu cred că isus mijloceşte ptr. noi în cer?
E prea evident lucrul acesta din scriptură, dar la fel de evident e şi promisiunea Sa:
"Mă voi întoarce la voi în formă deosebită (în Duh) , aşa că voi mă veţi recunoaşte... Astfel voi rămâne cu voi . Asta e cea mai puternică încurajare! "
Să nu uităm că El şi-a redobândit atotprezenţa!
Dariana
*

Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #62 on: 13 February 2009 - 15:23.37 »

De acord, dar era nevoie şi de o concluzie, că nu înţeleg care e ideea?
Tu te gândeşti despre mine că eu nu cred că isus mijloceşte ptr. noi în cer?
E prea evident lucrul acesta din scriptură, dar la fel de evident e şi promisiunea Sa:
"Mă voi întoarce la voi în formă deosebită (în Duh) , aşa că voi mă veţi recunoaşte... Astfel voi rămâne cu voi . Asta e cea mai puternică încurajare! "
Să nu uităm că El şi-a redobândit atotprezenţa!
Domnul Isus se refera la Duhul Sfant cand spune: va voi trimite un mangaietor care va ramine cu voi in veac si va va calauzi in tot adevarul. Vorbele spuse de tine sunt straine de invatatura biblica. Domnul Isus nu s-a intors in forma deosebita ( eu nu am citit nicaieri asa ceva) ci repet, vorbea de trimiterea Duhului Sfant pentru a ne fi lumina, indrumator si calauza.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.6

View Profile Email
« Reply #63 on: 13 February 2009 - 19:12.01 »

Domnul Isus se refera la Duhul Sfant cand spune: va voi trimite un mangaietor care va ramine cu voi in veac si va va calauzi in tot adevarul. Vorbele spuse de tine sunt straine de invatatura biblica. Domnul Isus nu s-a intors in forma deosebita ( eu nu am citit nicaieri asa ceva) ci repet, vorbea de trimiterea Duhului Sfant pentru a ne fi lumina, indrumator si calauza.

Dacă ţi-ai dori să citeşti fără să mai ţii "sabia lui petru" în mână ţi-aş oferi paragrafe...
viermele lui Iacov
**

Browser: Firefox 1.5

View Profile
« Reply #64 on: 13 February 2009 - 21:57.25 »

Eu as vrea sa demonstrati biblic ce credeti, si nu cu propriile cuvinte.
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #65 on: 16 February 2009 - 19:59.56 »

Aceia care au luat în râs afirmaţia Sa că este Fiul lui Dumnezeu rămân acum fără cuvânt. Iată-l pe Irod cel îngâmfat, care şi-a bătut joc de titlul Său regesc şi le-a poruncit soldaţilor dispreţuitori să-L încoroneze ca împărat. Acolo sunt chiar oamenii aceia care, cu mâini nelegiuite, I-au pus pe umeri mantia de purpură, pe fruntea Sa sfântă coroana de spini şi în mâinile Sale, care nu s-au împotrivit, un sceptru derizoriu, plecându-se înaintea Sa într-o batjocură hulitoare. Oamenii care L-au lovit şi L-au scuipat pe Domnul vieţii acum se întorc de la privirea Sa pătrunzătoare şi caută să fugă de copleşitoarea slavă a prezenţei Sale. Aceia care I-au bătut cuiele în mâini şi în picioare, soldatul care I-a împuns coasta privesc aceste semne cu groază şi cu remuşcare.
(Tragedia veacurilor, Pagina 635 sau pe http://www.intercer.net/egw/index.php/GC/635/ )
Dariana
*

View Profile
« Reply #66 on: 17 February 2009 - 11:16.57 »

Eu as vrea sa demonstrati biblic ce credeti, si nu cu propriile cuvinte.
Ioan 16:4 V-am spus aceste lucruri, pentru ca, atunci când le va veni ceasul să se împlinească, să vă aduceţi aminte că vi le-am spus. Nu vi le-am spus de la început, pentru că eram cu voi.
Ioan 16:5 Acum Mă duc la Cel ce M-a trimis; şi nimeni din voi nu Mă întreabă: ,Unde Te duci?'
Ioan 16:6 Dar, pentru că v-am spus aceste lucruri, întristarea v-a umplut inima.
Ioan 16:7 Totuşi, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.
Ioan 16:8 Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata.

Ioan 16:13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare.
Ioan 16:14 El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu, şi vă va descoperi.
Ioan 16:15 Tot ce are Tatăl, este al Meu; de aceea am zis că va lua din ce este al Meu, şi vă va descoperi.
adyna

View Profile Email
« Reply #67 on: 21 February 2009 - 16:42.42 »

Seby, dupa cum ziceai si tu mintea nostra marginita nu poate cuprinde nemarginitul. Normal!

Cu privire la asemenea lucruri (pe care nu le intelegem acum, poate pentru ca nu se sunt randuite), tacerea este de aur...

Asa credeam si eu...Dar am descoperit ca in noile principii de credinta este introdus faptul ca Isus nu poate fi "o fiinta creata sau Unul care a venit la existenta dupa Tatal" (pag. 13).  Deci...ar trebui sa stiu daca sunt de acord cu doctrinele fundamentale ale bisericii mele sau nu.

Ei bine...va marturisesc sincer ca nu vreau sa pun sub semnul intrebarii doctrina adventa, dar nu stiu ce sa fac cu versetele care Il numesc pe Isus "cel intai nascut din toata zidirea" (Coloseni 1,15, Psalmi 2,7 etc), nu stiu cum sa inteleg faptul ca  puterea, viata i-au fost date (Ioan 5, 26 si altele). Nu stiu cum sa inteleg denumirea de Fiu - nu imi place ideea ca sunt doar niste roluri...

La propozitia "Preexistenta vesnica a lui Hristos este invatata clar in Biblie" este dat ca argument Proverbe 8, 22-30, dar chiar inceputul da de gandit: Domnul m-a făcut cea dintâi dintre lucrările Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui.
Iar din versetul urmator (23  Eu am fost asezată din vesnicie, înainte de orice început) s-ar putea intelege ca "din vesnicie" inseamna "inainte de orice inceput", nu "fara inceput" (in acest caz).

Sincer, nu stiu ce sa cred...
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #68 on: 21 February 2009 - 23:20.37 »

Sincer, nu stiu ce sa cred...

Parerea mea este ca ar trebui sa credem doar "sta scris"-ul si atat!
catalin
Guest
« Reply #69 on: 22 February 2009 - 21:23.10 »

Domnul a răspuns lui Iov din mijlocul furtunii şi a zis: „Cine este cel ce Îmi întunecă planurile prin cuvântări fără pricepere? Încinge-ţi mijlocul ca un viteaz, ca Eu să te întreb, şi tu să Mă înveţi. Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune, dacă ai pricepere. Cine i-a hotărât măsurile, ştii? Sau cine a întins frânghia de măsurat peste el? Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului, atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie? Cine a închis marea cu porţi, când s-a aruncat din pântecele mamei ei? Când i-am făcut haina din nori şi scutece din întuneric; când i-am pus hotar şi când i-am pus zăvoare şi porţi; (Iov 38:1-10)
 Va ivit sa cititi tot capitolul.
Oare cand vom intelege ca noi suntem marginiti? Credem ca suntem in stare sa-L explicam pe Dumnezeu?
Am observat va de cele mai multe ori suntem interesati de lucruri care nu ne ajuta la nimic, iar cele care sunt de un interes vital le neglijam sau le tratam cu indiferenta.
adyna

View Profile Email
« Reply #70 on: 23 February 2009 - 00:04.05 »

Oare cand vom intelege ca noi suntem marginiti? Credem ca suntem in stare sa-L explicam pe Dumnezeu?

Am observat va de cele mai multe ori suntem interesati de lucruri care nu ne ajuta la nimic

Atunci nu ar fi trebuit facut un punct de doctrina din asta, nu?
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #71 on: 23 February 2009 - 16:09.21 »

Am observat va de cele mai multe ori suntem interesati de lucruri care nu ne ajuta la nimic, iar cele care sunt de un interes vital le neglijam sau le tratam cu indiferenta.

In primul rand, DACA VREM, putem descoperi din Biblie daca Isus este Fiul lui Dumnezeu sau nu (nascut din vesnicie). Avem destule dovezi biblice. S-au scris destule. Doar sa vrem sa invatam ca niste copilasi, sau mai bine sa studiem ca locuitorii Bereei.

Si in al doilea rand, in legatura cu inmportanta studiilor noastre, categoric,  acesta este un subiect vital! pentru ca trebuie sa stiu cine s-a jertfit pentru mine, iar subiectul Trinitatii pentru ca trebuie sa stiu cui ma inchin!

Si as fi curios sa aflu care sunt acele subiecte de un interes vital pe care neglijam sa le studiem?
(Pentru Catalin)
unom
**
Omul este NIMIC, Dumnezeu este TOTUL!

View Profile Email
« Reply #72 on: 24 February 2009 - 10:55.52 »

A intelege ca suntem marginiti e o mare realizare pe care am putea-o face. Defapt deca stau sa ma gandesc bine, a fi marginit inseamna a fi totusi CEVA. Dar mesajul Domnului pentru noi este "Dacă vreunul crede că este CEVA, măcar că nu este NIMIC, se înşeală singur (Galateni 6-3). Adevarul e ca noi nu suntem NIMIC. De aceea Hristos trebuie sa fie TOTUL in noi, ca sa putem trai.

Ma bucur ca nu sunt singurul care crede ca nu-L putem explica pe Dumnezeu. Tot ce putem intelege despre Dumnezeu este DESCOPERIREA pe care ne-a facut-o El in cuvantul Sau.

Prin urmare, cred ca a sustine ca Isus a devenit Fiul lui Dumnezeu doar aici pe pamant, dupa intrupare, desi Biblia spune clar "Dumnezeu a TRIMIS pe Fiul Sau in lume", e o incumetare din partea noastra. Sunt de-acord cu tine ca a sustine acest lucru nu numai ca nu ne ajuta cu nimic, dar chiar pierdem de pe urma lui. Pierdem mesajul de dragoste al Tatalui, care a trimis pe singurul Lui Fiu ca sa moara pentru noi. Pierzand acest mesaj, pierdem defapt Evanghelia si o data cu ea, mantuirea. Implicatiile sunt deosebit de profunde!

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #73 on: 24 February 2009 - 21:18.04 »

Prin urmare, cred ca a sustine ca Isus a devenit Fiul lui Dumnezeu doar aici pe pamant, dupa intrupare, desi Biblia spune clar "Dumnezeu a TRIMIS pe Fiul Sau in lume", e o incumetare din partea noastra. Sunt de-acord cu tine ca a sustine acest lucru nu numai ca nu ne ajuta cu nimic, dar chiar pierdem de pe urma lui. Pierdem mesajul de dragoste al Tatalui, care a trimis pe singurul Lui Fiu ca sa moara pentru noi. Pierzand acest mesaj, pierdem defapt Evanghelia si o data cu ea, mantuirea. Implicatiile sunt deosebit de profunde!

Foarte frumos explicat!
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #74 on: 24 February 2009 - 21:18.51 »

Si as fi curios sa aflu care sunt acele subiecte de un interes vital pe care neglijam sa le studiem?
(Pentru Catalin)

Inca astept raspunsul lui Catalin!

Multumesc!
rest
**

View Profile
« Reply #75 on: 24 February 2009 - 21:43.41 »

"Starea religioasa a lumii de astazi da mult de gandit...Multimea desfiinteaza Legea lui Dumnezeu, invatand invataturi, ce sunt porunci omenesti.Necredinta ia proportii in multe biserici:nu o necredinta in sens larg,-o tagaduire pe fata a Bibliei- ci o necredinta,care e imbracata in haina crestinismului,dar care subsapa credinta in Biblie ca o descoperire de la Dumnezeu."P.P. 181.
   Un exemplu:(Distrugerea Sodomei,P.P.175)"PRINTUL CERULUI era alaturi de dansul si totusi el (Lot),se rug pentru propria sa viata,ca si cand Dumnezeu,..nu l-ar mai pazi si in viitor."
  PRINTUL CERULUI= FIUL LUI DUMNEZEU= DOMNUL ISUS HRISTOS ,nu??ori DA!!
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #76 on: 02 March 2009 - 09:23.46 »

Un exemplu:(Distrugerea Sodomei,P.P.175)"PRINTUL CERULUI era alaturi de dansul si totusi el (Lot),se rug pentru propria sa viata,ca si cand Dumnezeu,..nu l-ar mai pazi si in viitor."
  PRINTUL CERULUI= FIUL LUI DUMNEZEU= DOMNUL ISUS HRISTOS ,nu??ori DA!!

Cineva nu are cum sa fie print daca nu este mai intai fiu al unui rege(sau cel putin descendent al unei familii regale). Deci in aceasta situatie, Printul cerului nu poate fi altcineva decat Domnul nostru Isus, ca Fiu al lui Dumnezeu
ionel
**

View Profile
« Reply #77 on: 04 March 2009 - 00:18.01 »

Cineva nu are cum sa fie print daca nu este mai intai fiu al unui rege(sau cel putin descendent al unei familii regale). Deci in aceasta situatie, Printul cerului nu poate fi altcineva decat Domnul nostru Isus, ca Fiu al lui Dumnezeu
    Corect.! Asa inteleg si eu; si toti care citesc biblia fara prejudecati nu pot intelege altfel.
dejan1888
**

Browser: MSIE 8.0

dejan1888
View Profile WWW Email
« Reply #78 on: 20 March 2009 - 20:38.36 »

Aceasta este un link unde recent am avut o discutie la tema trinitatii. Dupa o scurta discutia despre cine e Isus Hristos si raspunsul meu din Biblie si SP fratele nu a continuat mai departe.

http://www.1888msc.org/forum/showthread.php?tid=13
carm3n
**
Browser: Firefox 3.0.7

View Profile
« Reply #79 on: 22 March 2009 - 13:27.12 »

O intrebare... cat Isus Hristos ca om era in mormant, unde era Dumnezeu-Fiul?? A ramas Dumnezeirea lipsita pentru o vreme de a treia persoana?! Sau poate Dumnezeu sa moara?!
Sau... n-ar trebui sa-i dau voie ratiunii sa se intrebe....

Si eu m-am intrebat asta la un moment dat. Dar am inteles  smile

Ioan 11:25 "Eu sunt învierea si viata".

Ioan 10: 17 "Tatal Ma iubeste, pentru ca ÃŽmi dau viata, ca iarasi s-o iau."
18 "Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau, si am putere s-o iau iarasi; aceasta este porunca, pe care am primit-o de la Tatal Meu."

"He who had said, "I lay down my life, that I might take it again" (John 10:17), came forth from the grave to life that was in Himself. Humanity died; divinity did not die. In His divinity, Christ possessed the power to break the bonds of death." (Selected Messages, vol.1, cap.44, pag.301)

Deoarece "divinitatea nu a murit", cred ca Dumnezeirea nu a ramas lipsita de o persoana in timpul in care Hristos a fost in mormant. Nu stim unde era in acel timp "Dumnezeu-Fiul" dar stim ca nu a murit. Numai umanitatea Sa a murit.

E clar ca suntem limitati si nu putem sa intelegem exact cum s-a intamplat asta. Probabil nu intelegem bine nici cum natura Sa divina a fost imbracata/acoperita de natura Sa umana.

Eu raman la ce este scris: "Umanitatea a murit, divinitatea nu a murit". Se acorda cu faptul ca "a iesit din mormant cu o viata care este in El Insusi".

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR