ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:11.05 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: ISUS HRISTOS - FIUL NASCUT AL LUI DUMNEZEU SAU DOAR O PIESA DE TEATRU??? Replies: 217 piece
Read 19689 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: ISUS HRISTOS - FIUL NASCUT AL LUI DUMNEZEU SAU DOAR O PIESA DE TEATRU???  (Read 19689 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AlexB
Browser: Firefox 2.0.0.18

View Profile WWW
« Reply #40 on: 13 December 2008 - 18:30.18 »

deja s'au facut tabere... :(...interesant

Si care ar fi problema? Chiar in lectia de azi era un veset ca e bine sa fie partide.  10

Oricum, sunt convins ca tu stii ca GhitaB are simtul umorului... iara daca n-ai stiut, afli acuma...  smile
Report to moderator   Logged

seby

Browser: MSIE 7.0

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #41 on: 14 December 2008 - 10:59.51 »

bine ai zis....aici am gresit eu...nu trebuia sa ma mir de partide...mi'am dat seama dupa ce am scris smile
AlexB
Browser: Firefox 2.0.0.18

View Profile WWW
« Reply #42 on: 14 December 2008 - 18:01.32 »

eeiiii, eu si ce ai scris am interpretat a fi un raspuns la umorul lui... sper ca doar ai vrut sa pari putin suparat... ca sa continui ideea   smile

ktalina27
**

Browser: MSIE 6.0

View Profile WWW
« Reply #43 on: 14 December 2008 - 18:19.27 »

Din toata vesnicia Hristos a fost unit cu Tatal si cand a luat asupra Sa natura umana El era inca una cu Dumnezeu. Select Messages 228/4

Luca, 1:35 Îngerul i-a răspuns: "Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, şi puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naşte din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu

Hai totus sa ramanem la subiect.

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
mariussascau

sascau@hotmail.com marius.sascau
View Profile
« Reply #44 on: 18 December 2008 - 11:04.32 »

Vreau sa-mi cer iertare de la Seby si de la ceilati care poate iam suparat. Eu am ajuns la concluzia cu cat vorbesti despre Dumnezeu cu atata mai adanci sunt discutile si fara margini ca sa facem o imagine nu vom reusi nici odata.Stiu atata ca Isus sa jerfit pentru mine om pacatos si sunt salvat prin meritele Lui. Asta o stiu sigur :)... Domnul cu voi

Cu tine viata e mai roz ;)
seby

View Profile Email
« Reply #45 on: 18 December 2008 - 11:10.50 »

Vreau sa-mi cer iertare de la Seby si de la ceilati care poate iam suparat. Eu am ajuns la concluzia cu cat vorbesti despre Dumnezeu cu atata mai adanci sunt discutile si fara margini ca sa facem o imagine nu vom reusi nici odata.Stiu atata ca Isus sa jerfit pentru mine om pacatos si sunt salvat prin meritele Lui. Asta o stiu sigur :)... Domnul cu voi

asa este...oricum din discutiile astea nimeni nu poate fi convins...si pana la urma nu asta e scopul(de a-i convinge pe oameni...)

Aveti credinta in Dumnezeu!
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.4

View Profile Email
« Reply #46 on: 18 December 2008 - 13:20.21 »

Imi place ceea ce scrii si sunt perfect de acord-Sebi! Ma doare sa descopar cata superficialitate exista printre cei ce cred ca au tot adevarul. Domnul sa te intareasca!
seby

View Profile Email
« Reply #47 on: 19 December 2008 - 10:49.54 »

Imi place ceea ce scrii si sunt perfect de acord-Sebi! Ma doare sa descopar cata superficialitate exista printre cei ce cred ca au tot adevarul. Domnul sa te intareasca!

Si pe mine ma doare cand vad superficialitatea in studiu. Dar deocamdata nu pot sa fac mai mult decat sa ma rog ca Dumnezeu sa ne descopere adevarul, si sa intelegem cu adevarat ca nu stim nimic, si ca suntem nenorociti, saraci, orbi si goi.

Slavit sa fie Dumnezeu pentru tot!
seby

Browser: Firefox 1.5

View Profile Email
« Reply #48 on: 07 January 2009 - 18:07.53 »

Hristos a fost Cel dintâi născut din cer; El a fost de asemenea Cel dintâi născut al lui Dumnezeu pe pământ, si a mostenit tronul Tatălui. Hristos, Cel dintâi născut, cu toate că era Fiul lui Dumnezeu, a fost îmbrăcat în umanitate si a fost desăvârsit prin suferintă. El a luat forma omului si, de-a lungul vesniciei, va rămâne cu forma de om. (Stephen N. Haskell, Istoria Profetului de pe Patmos, pag. 98,99,1905).
rain
*

View Profile Email
« Reply #49 on: 11 January 2009 - 12:56.58 »

O intrebare... cat Isus Hristos ca om era in mormant, unde era Dumnezeu-Fiul?? A ramas Dumnezeirea lipsita pentru o vreme de a treia persoana?! Sau poate Dumnezeu sa moara?!
Sau... n-ar trebui sa-i dau voie ratiunii sa se intrebe....
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #50 on: 13 January 2009 - 19:25.39 »

O intrebare... cat Isus Hristos ca om era in mormant, unde era Dumnezeu-Fiul?? A ramas Dumnezeirea lipsita pentru o vreme de a treia persoana?! Sau poate Dumnezeu sa moara?!
Sau... n-ar trebui sa-i dau voie ratiunii sa se intrebe....
Bună întrebare! Din câte ştiu EGW pe care ne bazăm spune că În cer a fost jale în acel sabat. Domnul Isus a fost mort asemenea nouă când murim. Caută te rog 1 TIM 6:16.-
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #51 on: 13 January 2009 - 20:01.04 »

Acolo scrie că "singurul care are nemurirea" e Dumnezeu! iar la 1 Tim 2:5 "singurul Dumnezeu " e Tatăl! Fiul a renunţat la atributele de Dumnezeu ( atotştiinţă , atotputernicie, viaţă veşnică, etc) când a devenit om. A fost ceea ce eu pot fi printr-o predare deplină ...şi nimic mai mult!
Versetul pe care nu-l pot înţelege nici eu e cel ce spune: "Am putere s-o dau şi am putere s-o iau iarăşi!" Totuşi nu cred că a înviat din proprie iniţiativă , altfel n-ar mai fi venit vreun înger spunând : "Tatăl tău te cheamă!"
elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #52 on: 28 January 2009 - 20:09.42 »

Razboiul in inima lui Lucifer a inceput, si asta a fost usor de observat si in exterior. Folosindu-se de inselaciune, a atras de partea lui o mare parte din ingeri. Nemultumirea sa era acum pe fata si era cunoscuta de intreaga familie cereasca. El nu vedea motivul pentru care Tatal a "inaltat si inzestrat pe Fiul Sau cu o asa putere si suveranitate" (IM8).
In acest context, ingerii ramasi loiali au incercat sa discute cu Lucifer, in incercarea lor de a-l impaca pe acest inger puternic cu vointa Creatorului lui.
Aceste informatii au fost extrase din cartea "Istoria mantuirii", capitolul "Caderea lui Lucifer".

Aceasta actiune se petrecea candva inainte de creerea lumii si implicit a omului. Si deci, cu mult inainte ca Isus sa se nasca prin fecioara Maria.

Intrebare:

Ce "au aratat cu claritate" ingerii loiali, lui Lucifer?

Gasiti raspunsul in cartea "Istoria mantuirii" (de Ellen G. White) capitolul 1.

Succes!

Nihil sine Deo!
ionel
**

View Profile
« Reply #53 on: 04 February 2009 - 00:18.32 »

Razboiul in inima lui Lucifer a inceput, si asta a fost usor de observat si in exterior. Folosindu-se de inselaciune, a atras de partea lui o mare parte din ingeri. Nemultumirea sa era acum pe fata si era cunoscuta de intreaga familie cereasca. El nu vedea motivul pentru care Tatal a "inaltat si inzestrat pe Fiul Sau cu o asa putere si suveranitate" (IM8).
In acest context, ingerii ramasi loiali au incercat sa discute cu Lucifer, in incercarea lor de a-l impaca pe acest inger puternic cu vointa Creatorului lui.
Aceste informatii au fost extrase din cartea "Istoria mantuirii", capitolul "Caderea lui Lucifer".

Aceasta actiune se petrecea candva inainte de creerea lumii si implicit a omului. Si deci, cu mult inainte ca Isus sa se nasca prin fecioara Maria.

Intrebare:

Gasiti raspunsul in cartea "Istoria mantuirii" (de Ellen G. White) capitolul 1.

Succes!
  Cand Tatal a spus "toti ingerii sa i se inchine "[Fiului] L-a investit cu o autoritate ca si a Sa.  Chiar Isus spunea Ca "Tatal e mai mare ca Mine"  [Ioan14:28 u.p.]. Chiar dracii Il cunosteau ca Fiu al Lui Dumnezeu. Deci toate astea erau stiute inainte de intrupare. Imi pare rau ca uni care cred asta sunt considerati ca necunoscatori ai scripturi,dar din cite am citit mai sus vad ca e invers. Cititi 1Cor 8:6.Pai daca biblia spune ca este un singur Dumnezeu si un singur Domn ,asa este ,Nu sunt nici trei, nici unul format din trei.
elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #54 on: 05 February 2009 - 19:36.32 »

Ii inteleg pe cei care cred ca Isus nu a fost Fiul lui Dumnezeu inainte de intrupare. Si eu am crezut candva acest lucru, pana cand am gasit un clar "sta scris", care spune altceva:

"Ei [INGERII LOIALI] au arătat cu claritate [LUI LUCIFER] că Hristos era Fiul lui Dumnezeu, existând împreună cu Tatăl înainte ca îngerii să fi fost creaţi[...]" - Ellen G. White, Istoria mantuirii cap. "Caderea lui Lucifer".

Daca citit contextul (lucru pe care vi-l recomand), veti intelege ca aceasta actiune se petrece inainte ca Lucifer sa fie aruncat din cer, deci inainte ca pamantul sa fie creat, deci mult inainte ca Isus sa se nasca din Maria.

DE CE TREBUIA CA INGERII LOIALI SA-I DEMONSTREZE LUI LUCIFER CA ISUS ESTE [si era si atunci] FIUL LUI DUMNEZEU? Cu siguranta, pentru faptul ca Lucifer nu credea [sau nu dorea sa recunoasca] ca Isus era Fiul lui Dumnezeu.
Asadar, aceasta doctrina isi are originea in Diavolul insusi, am fost de-a dreptul socat cand am aflat asta, cu atat mai mult cu cat si eu credeam candva la fel ca el.

Aceeasi idee este subliniata si de Spiritul Profetic:

"Îngerii [căzuţi] au vrut să eclipseze (să ascundă) faptul că Hristos era singurul Fiu născut al lui Dumnezeu şi au ajuns să gândească faptul că ei nu trebuiau să Îl mai consulte pe Hristos. Un singur înger a început controversa şi a dus-o până acolo încât a avut loc o răzvrătire în curţile cereşti, printre îngeri." - Astazi cu Dumnezeu, pag. 128

1 Ioan 2-22 Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Isus este Hristosul? Acela este Anticristul, care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul.

Cine este tatal minciunii? Cine este marele anticrist? Cel care DE LA INCEPUT (dinaintea timpului) i-a tagaduit pe Tatal si pe Fiul.

Ideea ca Isus a fost Fiu doar dupa intrupare, este tot o tagaduire a Tatalui si a Fiului, dupa cum vedem in continuare.

Biserica AZS recunoaste oficial aceasta idee. Iata ce sustine ea:

“Relaţia Tată-Fiu în Dumnezeire trebuie înţeleasă într-un sens metaforic şi nu într-un sens literal” (Max Hatton “Understanding the Trinity” p. 97)

„Pentru a eradica păcatul şi rebeliunea din univers şi pentru a restaura armonia şi pacea, una dintre Fiinţele divine a acceptat şi a intrat în rolul Tatălui, o alta în rolul Fiului. Fiinţa divină care a mai rămas, Spiritul Sfânt, vă participa şi el în împlinirea planului de mântuire… Acceptând rolurile pe care le-a avut planul, Fiinţele divine nu şi-au pierdut nici una din puterile Dumnezeirii… Fiinţele divine au intrat în rolurile asupra cărora au fost de acord înainte ca temelia pământului să fie aşezată.”(Adventist Review „Săptămâna de rugăciune,” 31 Octombrie 1996)

“Din Scripturi poate fi dedus faptul că atunci când Dumnezeirea a pus la punct planul de mântuire într-un anume punct din veşnicia trecută, Ei şi-au asumat anumite poziţii sau roluri pentru a asigura condiţiile îndeplinirii planului.” („Semnele timpului,” Iulie 1985).

Nu este aceasta tagaduirea Tatalui si a Fiului? Eu cred ca da. Si eu am fost un astfel de "tagaduitor", de aceea nu va condamn pe cei care ati crezut pana acum gresit. Cred ca va veti revizui credinta cu privire la acest punct, "sta scris"-ul e prea clar pentru a ramane la fel.

Revin cu alte dovezi cand voi mai avea timp.

Va doresc calauzire Divina!

Nihil sine Deo!
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #55 on: 06 February 2009 - 10:03.03 »

CORECT! Slavit sa fie Dumnezeu ca sunt oameni care inca mai studiaza ca sa descopere adevarul.
ionel
**

View Profile
« Reply #56 on: 07 February 2009 - 22:14.34 »

Doctrina Trinitati a inoculat in mintea unora si faptul ca Isus inainte de intrupare nu a fost Fiul Lui Dumnezeu . Ei spun ca defapt sunt 3 dumnezei egali pe cand Sp. Prof. in Exp.si Viz. scrie ca "TATAL  si FIUL" au intrat la sfat. Deci relatia Tata-Fiu exista inainte de intrupare. Aceasta doctrina [a trinitatii] este direct impotriva Fiului si a jerfei Sale adusa ptr. pacatul omului
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #57 on: 07 February 2009 - 22:38.15 »

Mai nou , am fost martor când un pastor în repetate rânduri (ocazii)a predicat faptul că Isus este În cer(mijlocind acolo) iar lângă noi ne trimete numai pe Înlocuitorul Său.
Asta e chiar despărţirea omului de scumpul Mântuitor, când conştienţa prezenţei Sale "la o întindere de mână" ar fi cea mai puternică încurajare posibilă. Chiar asta a fost încurajarea cea mai preţioasă acordată ucenicilor înaintea despărţirii, încurajare care ajunge astăzi până la cei ce vor să creadă...
Pe cine să te bazezi în vreme de criză, pe "înlocuitori"?
Pe cine să iubesc, dacă nu am voie să vorbesc sau să cunosc prea mult despre această persoană?
Sunt multe întrebări ... de bun simţ...
elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #58 on: 08 February 2009 - 16:30.47 »

Atasez mai jos cateva citate care sunt semnificative pentru noi:

Psalmii 2:12 Daţi cinste Fiului, ca să nu Se mânie, şi să nu pieriţi pe calea voastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toţi câţi se încred în El!,

Proverbe 30:4 “Cine s-a suit la ceruri, şi cine s-a pogorât din ele? Cine a adunat vântul în pumnii lui? Cine a strâns apele în haina lui? Cine a hotărât toate marginile pământului? Cum se numeşte el, şi cum cheamă pe fiul său? Ştii tu lucrul acesta?”

Urmatoarele texte ne clarifica faptul ca Dumnezeu a avut un Fiu (nu un coleg sau partener) pe care sa-L trimita in lume:

Matei 21:37 La urmă, a trimis la ei pe fiul său, zicând: ,Vor primi cu cinste pe fiul meu!'
Marcu 12:6 Mai avea un singur fiu preaiubit; la urmă, l-a trimis şi pe el la ei. ,Vor primi cu cinste pe fiul meu!' zicea el.
Ioan 3:17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.
1 Ioan 4:9 Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El.
1 Ioan 4:10 Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi, şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.

1 Ioan 4:14 Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.
ETC.

“Ce ne spune aceasta nouă? ‘Acesta este Fiul Meu prea iubit, în care Îmi găsesc plăcerea.’ Aceasta ne spune: ‘Eu, Dumnezeu, am trimes pe Fiul Meu în lumea voastra, si prin El este deschis tot cerul pentru omul căzut” - Materiale 1888, pag. 124.

„Tatăl veşnic, Cel neschimbător, L-a dat pe singurul Său Fiu născut, smuls de la sânul Său, El care a fost făcut după chipul persoanei Sale, şi L-a trimis jos pe pământ pentru a descoperi cât de mult a iubit El omenirea.” - RH, 9 iulie 1895.

Satan este hotărât ca oamenii să nu vadă dragostea lui Dumnezeu care l-a determinat să-L dea pe singurul Său Fiu născut pentru mântuirea rasei pierdute; pentru că bunătatea lui Dumnezeu este cea care conduce pe oameni la pocăinţă” - Marturii selectate vol. 1 pag. 156.

Nihil sine Deo!
Dety
*

View Profile Email
« Reply #59 on: 08 February 2009 - 22:50.14 »

Mai nou , am fost martor când un pastor în repetate rânduri (ocazii)a predicat faptul că Isus este În cer(mijlocind acolo) iar lângă noi ne trimete numai pe Înlocuitorul Său.

O, tu care te îndoieşti şi tremuri, priveşte în sus, căci Hristos trăieşte pururi ca să mijlocească pentru noi! Mulţumeşte lui Dumnezeu pentru darul scumpului Său Fiu şi roagă-te ca El să nu fi murit în zadar pentru tine. Duhul Sfânt te invită astăzi. C.C.H 55

Locaşul sfânt făcut de mâini omeneşti avea să fie "chipul adevăratului locaş de închinare", chipul "lucrurilor care sunt în ceruri" (Evr.9,24.23) - o reprezentare în miniatură a Sanctuarului ceresc unde Hristos, slăvitul nostru Mare Preot, după ce Şi-a adus viaţa ca jertfă, avea să mijlocească în favoarea celui păcătos. P.P. 343

Domnul Hristos doreşte mult ca fiinţele omeneşti împovărate de griji, istovite şi oprimate, să vină la El. Hristos doreşte nespus de mult să le dea lumina, bucuria, şi pacea care nu pot fi găsite în altă parte. Păcătoşii cei mai decăzuţi, formează obiectul profundei Lui îndurări şi a iubirii Sale pline de căldură. El trimite Duhul Său cel Sfânt care să mijlocească pe lângă ei cu blândeţe, căutând să-i atragă la Sine. – Parabole 226.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 11   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR