ForumAZSMR.Net
03 July 2009 - 05:19.05 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Chat Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
by seby
[Yesterday at 11:42:30]

by seby
[01 July 2009 - 11:28.35]

[30 June 2009 - 19:17.36]

[30 June 2009 - 15:55.53]

by seby
[29 June 2009 - 17:09.27]

[28 June 2009 - 12:15.38]

[27 June 2009 - 22:53.07]

[27 June 2009 - 18:38.17]

[26 June 2009 - 22:54.50]

[26 June 2009 - 22:24.42]
Noutati in playlist
Alex Dumitru - Ce dor [Vocal-instrumental]
Alex Dumitru - Cantarea mea [Vocal-instrumental]
Noutati in album
Imagini:
nothing.
Titlu: fate
Autor: pollianna

Titlu: Azorel intre lalele
Autor: Emanuela

Din gradina mea...
Titlu: Panseluta
Autor: Emanuela

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
Congres international 2009
Congres international de tineret - Huesca, Spania - 28 iulie-2 august 2009.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
Evanghelia pentru Albania

Radio Edelweiss

"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu POVESTEA IUBIRII LUI ISUS." Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355.
Subject Statistics
Topic: TRINITATEA-adevar sau erezie Replies: 92 piece
Read 2479 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: TRINITATEA-adevar sau erezie  (Read 2479 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
seby

Browser: Firefox 3.0.4.NETCLR3.5.30729

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« on: 18 November 2008 - 22:25.03 »

In multe dintre discutii am vazut vorbindu-se despre acest subiect, si m-am gandit sa discutam mai pe larg....sau mai bine zis sa studiem.

Si pentru inceput as vrea sa spuneti ce parere aveti despre...si as vrea sa aducem si argumente.
Report to moderator   Logged
GhitaB

Generăm întrebări.

Browser: Firefox 3.0.4

ghita_bizau
View Profile WWW
« Reply #1 on: 19 November 2008 - 07:46.22 »

Ioan 14:16 - 17  

"Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt mângîietor (Greceşte: Paraclet, apărător, ajutor.), care să rămână cu voi în veac; şi anume, Duhul adevărului pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi, şi va fi în voi."

Dacă mai ştiu număra avem:
1. Isus (Cel care vorbea "Eu voi ruga"...)
2. Tatăl (Cel rugat... "voi ruga pe Tatăl" şi de asemenea Cel ce "vă va da un alt mângâîetor")
3. Duhul Sfânt (Mângâietorul, Duhul Adevărului... "dar voi Îl [cu majusculă: "Î"] cunoaşteţi")

1, 2, 3... deci Trinitate.

Mai mult nu mă pricep / nu cred că e cazul.

seby

Browser: Firefox 3.0.4.NETCLR3.5.30729

View Profile Email
« Reply #2 on: 20 November 2008 - 20:22.26 »

Cat de frumos frumos este exprimata dragostea lui Isus fata de noi in aceste versete smile

"Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt mângîietor (Greceşte: Paraclet, apărător, ajutor.), care să rămână cu voi în veac; şi anume, Duhul adevărului pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi, şi va fi în voi."

Dar continuarea lor parca ne da si mai multa speranta. Un Hristos real in viata mea, prin insusi atributul Sau divin omniprezenta, prin Duhul Sau.

Ioan 14:18 Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.

Din asta eu nu inteleg altceva decat ca Isus se va intoarce la noi prin Mangaietorul.

Ioan 14:19 Peste puţină vreme, lumea nu Mă va mai vedea(asta pentru ca El nu va mai fi prezent in trup cum era pana atunci cu ei, ci in Duh), dar voi Mă veţi vedea(asta doar prin credinta); pentru că Eu trăiesc, şi voi veţi trăi(Cat de minunat...Viata/Spiritul Lui ne este data ca sa putem trai. Doar in felul acesta putem pazi poruncile Lui).

Ioan 14:20 În ziua aceea, veţi cunoaşte că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteţi în Mine, şi că Eu sunt în voi.

Ioan 14:21 Cine are poruncile Mele şi le păzeşte, acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, şi Mă voi arăta lui."

Ioan 14:22 Iuda, nu Iscarioteanul, I-a zis: "Doamne, cum se face că Te vei arăta nouă şi nu lumii?"

Ioan 14:23 Drept răspuns, Isus i-a zis: "Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el, şi vom locui împreună cu el(sa fim foarte atenti. Aici se spune despre Tatal si Fiul ca vor veni prin unul si acelasi Spirit).

Ioan 14:24 Cine nu Mă iubeşte, nu păzeşte cuvintele Mele. Şi cuvântul, pe care-l auziţi, nu este al Meu, ci al Tatălui, care M-a trimis.

Ioan 14:25 V-am spus aceste lucruri cât mai sunt cu voi.

Ioan 14:26 Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile, şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.

Ioan 14:27 Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.

Ioan 14:28 Aţi auzit că v-am spus: ,Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi.' Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: ,Mă duc la Tatăl;' căci Tatăl este mai mare decât Mine.(Cand Domnul Isus a luat asupra sa natura umana, eul Sau a fost ascuns, deci El nu s-a folosit de nici un atribut divin. S-a increzut in Tatal <El a spus:"Eu nu fac nimic de la Mine>; Ceea ce spunea El "Ma duc la Tatal", era o actiune dupa invierea Lui, cand trebuia sa mearga la Tatal sa fie incoronat si sa-Si reia atributele divine, inclusiv omniprezenta. De aceea trebuia sa fie o mare bucurie intre ucenici.)

Ioan 14:29 Şi v-am spus aceste lucruri acum, înainte ca să se întâmple, pentru ca atunci când se vor întâmpla, să credeţi.

Totul se bazeaza pe credinta. Sa credem ceea ce ne spune in cuvantul lui.

Eu nu vreau sa va conving prin ce am scris. Eu m-am bucurat cand Domnul mi-a descoperit ca pot avea viata Lui in mine.

Hristos in mine/ in tine/ in noi toti- nadejdea slavei! - Acesta sa fie gandul care sa ne insufleteasca pe toti smile

mariussascau

sascau@hotmail.com sascaumarius marius.sascau
View Profile WWW Email
« Reply #3 on: 22 November 2008 - 23:46.54 »

Eu am fost putin in dubii dar multumesc Domnului ca ma ajutat sa inteleg... Voi cita 2 texte si sami ziceti prerile voastre...

Isaia, 6; 9 El a zis atunci: "Du-te şi spune poporului acestuia: ,Într-una veţi auzi şi nu veţi înţelege; într-una veţi vedea, şi nu veţi pricepe!'

Faptele apostolilor, 28;25-26  Fiindcă ei au plecat acasă în neînţelegere unii cu alţii, Pavel n-a adăugat decât aceste vorbe: "Bine a spus Duhul Sfânt prin proorocul Isaia către părinţii voştri, când a zis: ,Du-te la poporul acesta, şi zi-i: "Veţi auzi cu urechile voastre, şi nu veţi înţelege; cu ochii voştri veţi privi, şi nu veţi vedea.

Eu inteleg ca Duhul Sfant e o persoana si nu numai din aceste versete ci si din alte versete... trebue sa le punem cap la cap si sa ne lasam condusi de Duhul Sfant si sa lasam incapatinarea noastra la oparte... Suntem carne pacatoasa si putem gresi... Satana cauta  orice ca sa ne puna in dificultate ca sa intelegem... Dar daca il rugam pe Domnul sa ne ajute eu sunt sigur ca ne va ajuta... Uni se cred mai luminati decat altii si incearca sa dea idei dupa placul lor... Domnul sa ne ajute sa intelegem Cuvantul Sau...

Cu tine viata e mai roz ;)
GhitaB

Generăm întrebări.

ghita_bizau
View Profile WWW
« Reply #4 on: 22 November 2008 - 23:49.16 »

Eu inteleg ca Duhul Sfant e o persoana si nu numai din aceste versete ci si din alte versete... trebue sa le punem cap la cap si sa ne lasam condusi de Duhul Sfant si sa lasam incapatinarea noastra la oparte... Suntem carne pacatoasa si putem gresi... Satana cauta  orice ca sa ne puna in dificultate ca sa intelegem... Dar daca il rugam pe Domnul sa ne ajute eu sunt sigur ca ne va ajuta... Uni se cred mai luminati decat altii si incearca sa dea idei dupa placul lor... Domnul sa ne ajute sa intelegem Cuvantul Sau...
+1  smile

mariussascau

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: 23 November 2008 - 00:28.06 »

+ 1 CE VREA SA ZICA  71 ?

GhitaB

Generăm întrebări.

ghita_bizau
View Profile WWW
« Reply #6 on: 23 November 2008 - 00:31.07 »

+ 1 CE VREA SA ZICA  71 ?
E de bine.  smile Încă unul de aceeaşi părere... Sau: "Te susţin... dar nu mai scriu acelaşi lucru".  smile
(Am învăţat pe alte forumuri...)

mariussascau

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: 23 November 2008 - 00:37.55 »

Multumesc Domnului ca se foloseste de mine un pacatos si ma bucur ca nu sunt singurul care crede asa... Cereti si vi se va da daca cereti din toata inima...

Nancy
**

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #8 on: 23 November 2008 - 10:18.46 »

Dacă mai ştiu număra avem:
1. Isus (Cel care vorbea "Eu voi ruga"...)
2. Tatăl (Cel rugat... "voi ruga pe Tatăl" şi de asemenea Cel ce "vă va da un alt mângâîetor")
3. Duhul Sfânt (Mângâietorul, Duhul Adevărului... "dar voi Îl [cu majusculă: "Î"] cunoaşteţi")

1, 2, 3... deci Trinitate.

Şi exemplele ar putea continua. "Mărturia" mai multor  "martori" susţin aceste adevăruri.

Ioan 15:26:

„Când va veni Mântâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.”

„va veni Mângâietorul” – Duhul Sfânt, „adică Duhul adevărului”
„pe care-L voi trimite” şi despre care "va mărturisi" -  (Eu, cel care vorbeşte, Isus)
„de la Tatăl” –  vine de la Dumnezeu.

Ioan 14:26 
„Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.”

-   Tatăl 
-   în Numele Meu (Isus)
-   Duhul Sfânt

1 Ioan 5:7 face. de asemenea, parte din textele Sfinte. Nu avem dreptul să-l înlăturăm:

"Căci trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Duhul Sfânt, şi aceştia trei una sunt"

-  Tatăl - Dumnezeu
 -  Cuvântul - Isus
  - Duhul Sfânt

Mai mult, acesta  este susţinut de  Matei 28:19 care numeşte distinct fiecare dintre cele trei puteri divine: 
       „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, şi al Fiului şi al Sfântului Duh

Adevărul este simplu. Nu trebuie să-l complicăm numai pentru faptul că mintea noastră mărginită nu-l poate pătrunde în totalitate.
mariussascau

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: 23 November 2008 - 11:19.43 »

2+ smile

GhitaB

Generăm întrebări.

ghita_bizau
View Profile WWW
« Reply #10 on: 23 November 2008 - 16:35.08 »

Adevărul este simplu. Nu trebuie să-l complicăm numai pentru faptul că mintea noastră mărginită nu-l poate pătrunde în totalitate.
Corect!  smile Exemple frumoase şi clare.

mihai dumitru
Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #11 on: 24 December 2008 - 21:18.52 »

Mai mult, acesta  este susţinut de  Matei 28:19 care numeşte distinct fiecare dintre cele trei puteri divine: 
       „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui, şi al Fiului şi al Sfântului Duh

Ştiaţi că versetul a fost modificat de Clerul papal în sec. 4? El suna astfel: "...botezându-i în numele Meu!" Ultima traducere a Noului Testament ed. ARAD 2007 arată clar lucrul acesta. Dacă papalitatea a avut tupeul de a schimba Biblia şi în 1Ioan 5:8 ca şi vremile si legea ne mai mirăm? Sunt materiale sufuciente pe internet care demonstrează cum stau lucrurile cu aceste versete ptr. cei interesati!
seby

Browser: Firefox 1.5

View Profile Email
« Reply #12 on: 07 January 2009 - 18:05.38 »

Doctrina trinitătii a fost introdusă în biserică în aceeasi perioadă cu închinarea la imagini si serbarea zilei soarelui, si nu este altceva decât doctrina persană remodelată. A durat aproape trei sute de ani de la introducerea ei până la o aduce la ceea ce este acum.

Procesul a început aproximativ în 325 d.Hr. si nu a fost terminat până în 681. Vezi lucrarea lui Milman si Gibbon despre Roma, vol.4, pag.422. A fost adoptată în Spania în 589, în Anglia în 596, în Africa în 534 – Gib. Vol.4, pag.114,345; Milner, vol.1, pag.519. (J.N.Loughborough, 5 noiembrie 1861, R&H, vol.18, pag.184, par.1-11).

Asta spune unul dintre pionierii adventisti.

seby

View Profile Email
« Reply #13 on: 07 January 2009 - 18:09.41 »

„Taina păcatului” a început să lucreze în biserică în zilele lui Pavel. În final a înnăbusit simplitatea Evangheliei si a corupt doctrina lui Hristos, iar biserica a intrat în pustie. Martin Luther si alti reformatori s-au ridicat în puterea lui Dumnezeu, si, cu Spiritul si Cuvântul au realizat mari progrese în Reformă. Cea mai mare greseală pe care o găsim la Reformă este că reformatorii au oprit procesul reformei. Dacă ar fi continuat si ar fi înaintat până ce ar fi lăsat în spate si ultimul vestigiu al papalitătii ca nemurirea naturală, botezul prin stropire, trinitatea si păzirea duminicii, biserica ar fi fost acum liberă de erorile ei nescripturistice. (James White, 7 februarie 1856, R&H, vol.7, no.19, pag.184, par. 26)... mai mult...
GhitaB

Generăm întrebări.

ghita_bizau
View Profile WWW
« Reply #14 on: 07 January 2009 - 18:45.19 »

Ştiaţi că versetul a fost modificat de Clerul papal în sec. 4? El suna astfel: "...botezându-i în numele Meu!" Ultima traducere a Noului Testament ed. ARAD 2007 arată clar lucrul acesta. Dacă papalitatea a avut tupeul de a schimba Biblia şi în 1Ioan 5:8 ca şi vremile si legea ne mai mirăm? Sunt materiale sufuciente pe internet care demonstrează cum stau lucrurile cu aceste versete ptr. cei interesati!

"Ucenicii aveau să ducă mai departe lucrarea lor în Numele lui Hristos. Fiecare cuvânt şi faptă a lor trebuia să îndrepte atenţia asupra Numelui Său, care are acea putere vitală prin care păcătoşii pot fi mântuiţi. Credinţa lor trebuia să se concentreze în El, care este izvorul îndurării şi al puterii. În Numele Său, ei trebuia să prezinte cererile lor Tatălui şi să primească răspuns. Ei trebuia să boteze în Numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt.". EGW - Faptele Apostolilor - Cap. 3 - Marea însărcinare

Pentru mine contează fragmentul.

seby

View Profile Email
« Reply #15 on: 07 January 2009 - 20:26.46 »

Ellen White a trait in 1800-1900, vversetul a fost modificat dupa 325.
Nancy
**

View Profile Email
« Reply #16 on: 08 January 2009 - 08:40.19 »

Sunt materiale sufuciente pe internet care demonstrează cum stau lucrurile cu aceste versete ptr. cei interesati!

Eu cred ca la ziua judecăţii Dumnezeu nu ne va cere socoteală pentru că nu am studiat materialele suficiente de pe internet. Nu avem dreptul să judecăm Biblia după site-urile de pe internet şi să considerăm modificate versetele care contravin prejudecăţilor noastre. În definitiv Biblia este considerată modificată, Spiritul Profetic este greşit inspirat, ne rămân "filozofiile" demne de luat în seamă! (?)  7
      Mulţumim lui Dumnezeu, totuşi că nu există doar un singur argument în această privinţă. Mai avem şi altele. Mai este nevoie de multe alte site-uri care să "abroge" toate dovezile Cuvântului lui Dumnezeu.

Quote from: seby

Şi ce-i cu asta? Datele nu sunt înaintea erei noastre. Ordinea lor cronologică e 325, 1800-1900.
mariussascau

Browser: MSIE 6.0

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: 08 January 2009 - 09:40.34 »

Cu asta am un motiv in plus ca sa cred ca versetul e bun, ca profet Ellen White i se descoperea ca aceste versete sunt gresite si zicea... Eu nu cred ca Domnul lasa asa fara ca profetul sa stie  smile

ionel
*

View Profile
« Reply #18 on: 08 January 2009 - 10:29.22 »

Cu asta am un motiv in plus ca sa cred ca versetul e bun, ca profet Ellen White i se descoperea ca aceste versete sunt gresite si zicea... Eu nu cred ca Domnul lasa asa fara ca profetul sa stie  smile

Exista multe obiectii pe care le-am putea ridica impotriva doctrinei Trinitatii.
1. Este contrara judecatii sanatoase
2. Este contrara scripturii
3. Originea sa este pagana
Explicatie:
1. Sa vorbesti de 3 ca fiind unul si de unul ca fiind 3 nu este compatibil cu simtul realitatii.
Daca Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt fiecare Dumnezeu, ar exista 3 dumnezei. (3x1=3)
Ei sunt una intr-un anumit sens dar nu o persoana asa cum pretind trinitarienii.
Daca sunt trei calcam porunca 1."Eu sunt Domnul Dumnezeul tau sa nu ai alti Dumnezei inafara de Mine."aici se vorbeste la singular. it_is_written
2. Aproape oriunde se vorbeste in Noul Testament de Tatal si Fiul, versetele ii descriu ca doua persoane diferite...Stefan vede doua persoane EGW in experiente vede pe Tatal si Fiul sfatuindu-se. Chiar si numai Ioan 17 este suficient pt a contrazice doctrina trinitatii.Cuvantul "treime" nu apare nicaieri in biblie!
3. Originea treimii este pagana. In loc sa fim ghidati inspre Scriptura pt dovezi in privinta acestei invataturi suntem indrumati catre tridentul persilor. Este cert ca evreii nu aveau o asemenea doctrina.
    Suntem botezati in numele Tatalui, Fiului si al Duhului Sfant(Matei 28:19), exprimantu-ne astfel credinta noastra in existenta singurului Dumnezeu adevarat, in mijlocirea Fiului Sau si in influenta Duhului Sfant.
   Daca se spune ca Spiritul Tatalui, Fiul si Duhul Sfant  sunt un spirit sunt in deacord cu aceasta, dar daca se spune ca Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt 3 persoane intr-o persoana nu putem fi de acord cu o idee atat de confuza. 1 Corinteni 8:4-7   Ioan 17:3
GhitaB

Generăm întrebări.

ghita_bizau
View Profile WWW
« Reply #19 on: 08 January 2009 - 10:45.27 »

1. Sa vorbesti de 3 ca fiind unul si de unul ca fiind 3 nu este compatibil cu simtul realitatii.
Daca Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt fiecare Dumnezeu, ar exista 3 dumnezei. (3x1=3)
Ei sunt una intr-un anumit sens dar nu o persoana asa cum pretind trinitarienii.
Daca sunt trei calcam porunca 1."Eu sunt Domnul Dumnezeul tau sa nu ai alti Dumnezei inafara de Mine."aici se vorbeste la singular. it_is_written

2.Cuvantul "treime" nu apare nicaieri in biblie!

3. Originea treimii este pagana.

Bun venit pe forum, Ionel!  smile

1. Ai formulat logic punctul 1. Logica nu e însă suficient. Trebuie ca ideea şă fie şi adevărată.
Genesa 1:26   58
Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Cum se împacă 1 cu 3? Ca în versetul de mai sus.  smile

2.No comment.

Numbers 15:6  Pentru un berbec, să aduci ca dar de mâncare două zecimi de efă din floarea făinii frământată într-o treime de hin de untdelemn,
Numbers 15:7  şi să faci o jertfă de băutură de o treime de hin de vin, ca dar de mâncare de un miros plăcut Domnului.
2 Samuel 18:2  A pus o treime din popor sub porunca lui Ioab, o treime sub Abişai, fiul Ţeruiei, fratele lui Ioab, şi o treime sub Itai din Gat. Şi împăratul a zis poporului: „Vreau să ies şi eu împreună cu voi.”
2 Kings 11:5  Apoi le-a poruncit astfel: „Iată ce aveţi să faceţi. O treime din voi, care intră de slujbă în ziua Sabatului, să facă de strajă la casa împăratului,
2 Kings 11:6  o treime la poarta Sur, şi o treime la poarta dinapoia alergătorilor: să păziţi bine casa, aşa încît să nu lăsaţi pe nimeni să intre.
2 Chronicles 23:5  altă treime să stea în casa împăratului, şi o treime la poarta Iesod. Tot poporul să fie în curţile Casei Domnului.
Isaiah 40:12  „Cine a măsurat apele cu mâna lui? Cine a măsurat cerurile cu palma, şi a strâns ţărâna pământului într-o treime de măsură? Cine a cântărit munţii cu cântarul, şi dealurile cu cumpăna?
Ezekiel 5:2  O treime din el arde-o în foc, în mijlocul cetăţii, când se vor împlini zilele împresurării; o treime ia-o şi taie-o cu sabia de jur împrejurul cetăţii; iar o treime risipeşte-o în vânt, căci voi trage sabia după ei.
Ezekiel 5:12  O treime din locuitorii tăi va muri de ciumă, şi va fi nimicită de foamete în mijlocul tău: o treime va cădea ucisă de sabie în jurul tău; şi o treime o voi risipi în toate vânturile, şi voi scoate sabia după ei.
Zechariah 13:8  În toată ţara, zice Domnul, două treimi vor fi nimicite, vor pieri, iar cealaltă treime va rămâne.

3. Nu am găsit niciodată o sursă sigură în care să se spună asta.

Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR