ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:10.23 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: TRINITATEA-adevar sau erezie Replies: 129 piece
Read 10322 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: TRINITATEA-adevar sau erezie  (Read 10322 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #20 on: 08 January 2009 - 11:01.12 »

Ionel, bun venit pe forum. M-aş bcura să te pot încuraja în dorinţa ta de a-ţi împărtăşi îţelegerile asupra acestui subiect dar te sfătuiesc să nu intri cu prea mare entuziasm ptr. ca să nu cazi apoi în depresie(descurajare) . Tare mi-ar place să pot avea punctul de privire al lui Dumnezeu ptr. a cunoaşte sinceritatea celor cu care discut pe acest forum... Se pare prea ades că argumentele simpe şi de bun gust devin doar subiect de bătaie de joc...(deşi îmi pare rău că folosesc un cuvânt atât de dur). Isus ne avertizează să avem grijă ce facem cu "perlele"... Cei ce vor...vor înţelege. Nu vreau să jignesc pe nimeni, asta ar fi ultimul lucru...O scriu printre suspine... Vorbim despre Duhul în limbi străine parcă deşi Famenul etiopian a avut nevoie de câteva minute spre a primi tot planul de mantuire, ca şi samariteanca sau Corneliu , etc. Adevărul despre Dumnezeu se primeşte mai întâi cu inima ,apoi cu creierul.   Domnul să te întărească!
Report to moderator   Logged
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #21 on: 08 January 2009 - 11:17.05 »

Îmi cer scuze pentru jignire şi bătaie de joc.  9

Adevărul despre Dumnezeu se primeşte mai întâi cu inima ,apoi cu creierul.

Cred că omul e compus din duh, suflet, trup... adică raţiune, afecţiune şi acţiune (am preluat de la Lucian Cristescu). Pe primul plan trebuie să fie raţiunea, cred eu.

O să mă ţin departe de astfel de discuţii pe viitor.

Toate bune!  smile

mariussascau

Browser: MSIE 6.0

sascau@hotmail.com marius.sascau
View Profile
« Reply #22 on: 08 January 2009 - 11:20.08 »

Ionel, bun venit pe forum. M-aş bcura să te pot încuraja în dorinţa ta de a-ţi împărtăşi îţelegerile asupra acestui subiect dar te sfătuiesc să nu intri cu prea mare entuziasm ptr. ca să nu cazi apoi în depresie(descurajare) . Tare mi-ar place să pot avea punctul de privire al lui Dumnezeu ptr. a cunoaşte sinceritatea celor cu care discut pe acest forum... Se pare prea ades că argumentele simpe şi de bun gust devin doar subiect de bătaie de joc...(deşi îmi pare rău că folosesc un cuvânt atât de dur). Isus ne avertizează să avem grijă ce facem cu "perlele"... Cei ce vor...vor înţelege. Nu vreau să jignesc pe nimeni, asta ar fi ultimul lucru...O scriu printre suspine... Vorbim despre Duhul în limbi străine parcă deşi Famenul etiopian a avut nevoie de câteva minute spre a primi tot planul de mantuire, ca şi samariteanca sau Corneliu , etc. Adevărul despre Dumnezeu se primeşte mai întâi cu inima ,apoi cu creierul.   Domnul să te întărească!

Bun venit si din partea mea Ionel... Sper ca nu te supara discutile noastre pe aci... Mihai am si eu de zis ceva... in primul rand nimeni nusi bate joc de cei care nu cred in trinitate... Sunt bine veniti in discutile noastre toti... daca e asa simplu dece vrei ca cei care cred intrun anumit mod vrei sa creada ca tine? fiecare intelege dupa cat a studiat... nimeni nu tea obligat sa postezi si nimeni nu te alungat esti binevenit si tu oricand... subiectul de aci pentru mine e foarte simplu si lam inteles... si mai sunt multe de inteles in privirea unui asa Dumnezeu perfect... nu tio zic din rautate... sunt si alte subiecte de discutat pe acest forum... Numai ca unii au ales doar unele subiecte sa le discute si asta numi place... Nu se crede niciunul intelept dar mi se pare ca unii se cred si discuta doar la anumite topicuri... Daca tu postezi mi se pare normal ca sa ti se raspunda daca vede alfel lucrurile... Dar asta nu o lua ca o razbunare... Ii cunosc pe cei de pe forum si sunt frati de treaba si la locul lor. Deaceia ce ti se raspunde nu o lua in nume de rau... Fiecare posteaza ce crede  smile . Domnul cu tine ... Si iartama daca cumva team suparat

Cu tine viata e mai roz ;)
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #23 on: 08 January 2009 - 11:37.17 »

de ce m-as supăra? tristeţe?DA! Isus plângea...Omul se pune prin deciziile sale conştient sau nu sub influenţa (posedare) unui Duh! Acesta poartă marea vină sau merit! Pe satan sunt supărat deoarece împrăstie în minţile celor ce-L aleg un sistem de gândire care ne desparte de Dumnezeu şi totodată unii de alţii. Astfel m-am pierdut rude şi prieteni , părinţi şi fraţi preaiubiţi ... urmează alţii...dacă nu se va pune punct acceptii minciunilor Lui Satan!
Vă iubesc pe toti ! Domnul o ştie! Plâng ptr. voi şi ptr. mine dar nu pot face mai mult! Păcat ca internetul nu poate transmite şi căldura inimii mele!
ionel
**
Browser: MSIE 7.0

View Profile
« Reply #24 on: 08 January 2009 - 12:18.56 »

Mihai....ma intelegi gresit....eu miam exprimat parerea...nu-mi bat joc de nimeni...si respect opinia fiecaruia...nu oblig pe nimeni sa creada ca si mine...fiecare crede dupa cat a studiat. Referitor la acest subiect....sunt fffff multe de dezbatut ca sa putem ajunge la aceeasi opinie....si sunt sigur ca se poate ...dar asta numai daca suntem interesati si nu ne suparam......nu ar trebui sa ne supere parerile diferite de ale noastre....
ortodoxu
*

View Profile
« Reply #25 on: 08 January 2009 - 13:19.36 »

DUMNEZEIREA
Deuteronom 6:4  Ascultă, Israele! Domnul [Iehova ], Dumnezeul [Elohym] nostru, este singurul Domn[Iehova].

Isaia 43:11  Eu, Eu Sunt Domnul [Yehovah], şi în afară de Mine nu este nici un mântuitor [Yasha]! – aici Hristos vorbeste
Marcu 12:29  Isus i-a răspuns: „Cea dintâi este aceasta: „Ascultă Israele! Domnul [Kurios], Dumnezeul [Theos] nostru, este un singur Domn;”
Isaia 43:10  „Voi Sunteţi martorii Mei-,zice Domnul, voi şi Robul Meu pe care L-am ales, ca să ştiţi, ca să Mă credeţi şi să înţelegeţi că Eu Sunt: înainte de Mine n-a fost făcut nici un Dumnezeu, şi după Mine nu va fi,
ortodoxu
*

View Profile
« Reply #26 on: 08 January 2009 - 13:21.28 »

Descoperirea despre Sine, pe care a dat-o Dumnezeu în Cuvântul Său, este pentru studiul nostru. Iată ce trebuie să căutăm să înţelegem. Însă dincolo de aceasta nu trebuie să pătrundem. Mintea cea mai luminată se poate frământa până la epuizare în presupuneri cu privire la natura lui Dumnezeu; însă strădania va fi fără folos. Nu ne-a fost dat nouă să rezolvăm această problemă. Nici o minte omenească nu Îl poate cuprinde pe Dumnezeu. Nici o minte mărginită să nu încerce a-L tâlcui. Nimeni să nu intre în speculaţii cu privire la natura Lui. Aici, tăcerea este elocventă. Cel Atotştiutor este mai presus de orice discuţie.
ortodoxu
*

View Profile
« Reply #27 on: 08 January 2009 - 13:27.24 »

cititi asta

* SECTIUNEA 2.doc (278 KB - downloaded 111 times.)
seby

Browser: Firefox 1.5

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #28 on: 08 January 2009 - 13:43.35 »

Bun venit pe forum, Ionel!  smile

1. Ai formulat logic punctul 1. Logica nu e însă suficient. Trebuie ca ideea şă fie şi adevărată.
Genesa 1:26   58
Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Cum se împacă 1 cu 3? Ca în versetul de mai sus.  smile

Cand Dumnezeu spune "Nostru" nu inseamna neaparat ca se refera la 3...se poate referi si la 2...
seby

View Profile Email
« Reply #29 on: 08 January 2009 - 14:11.34 »

Quote from: GhitaB on Today at 10:45:27
Bun venit pe forum, Ionel!  smile

1. Ai formulat logic punctul 1. Logica nu e însă suficient. Trebuie ca ideea şă fie şi adevărată.
Genesa 1:26   58
Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Cum se împacă 1 cu 3? Ca în versetul de mai sus.  smile

Îmi cer scuze pentru jignire şi bătaie de joc.  9

Cred că omul e compus din duh, suflet, trup... adică raţiune, afecţiune şi acţiune (am preluat de la Lucian Cristescu). Pe primul plan trebuie să fie raţiunea, cred eu.

Omul e compus din duh, suflet si trup.
Dumnezeu a zis: sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra.

concluzia...ce vrea sa creada fiecare...
adyna

View Profile Email
« Reply #30 on: 08 January 2009 - 14:16.44 »

Cand Dumnezeu spune "Nostru" nu inseamna neaparat ca se refera la 3...se poate referi si la 2...

Bineinteles. Dar atunci nu mai e valabil argumentul care s-a adus,  ca daca  porunca I spune "Sa nu ai alti Dumnezei afara de mine", nu  poate exista trinitate.
Sau, cu alte cuvinte, daca stim sigur ca Dumnezeirea e formata din doua persoane, si totusi este "un singur Dumnezeu", la fel ar putea fi formata si din trei.
adyna

View Profile Email
« Reply #31 on: 08 January 2009 - 14:31.00 »

.Vorbim despre Duhul în limbi străine parcă deşi Famenul etiopian a avut nevoie de câteva minute spre a primi tot planul de mantuire, ca şi samariteanca sau Corneliu , etc. Adevărul despre Dumnezeu se primeşte mai întâi cu inima ,apoi cu creierul. 

Fratilor, chiar credeti ca famenul etiopian sau Corneliu au avut raspuns la toate problemele teologice, dezbatute de omenire timp de secole?
Eu cred ca li s-a adus la cunostinta ceea ce au avut nevoie, adica moartea lui Isus pentru pacatele lor si ce trebuie sa faca pentru a fi mantuiti. Si le-a fost de ajuns.

Nu vi se pare ca e lucrarea lui Satan sa aduca dezbinare intre noi?

Astfel m-am pierdut rude şi prieteni , părinţi şi fraţi preaiubiţi ... urmează alţii...

De ce? Nu putem sa ne intalnim impreuna si sa discutam despre ceea ce Dumnezeu ne-a descoperit, si sa lasam deoparte ce nu avem clar descoperit? Nu putem sa vestim Evanghelia, sa ajutam pe cei in nevoie si sa ne formam un caracter pentru cer, daca nu stim exact cum e Dumnezeu?

Si eu cred ca voi lasa deoparte aceste discutii, pentru ca nu le vad folosul.
seby

View Profile Email
« Reply #32 on: 08 January 2009 - 17:30.27 »

De ce? Nu putem sa ne intalnim impreuna si sa discutam despre ceea ce Dumnezeu ne-a descoperit, si sa lasam deoparte ce nu avem clar descoperit? Nu putem sa vestim Evanghelia, sa ajutam pe cei in nevoie si sa ne formam un caracter pentru cer, daca nu stim exact cum e Dumnezeu?

Si eu cred ca voi lasa deoparte aceste discutii, pentru ca nu le vad folosul.

Problema noastra a fiecaruia este cui ne inchinam...
A-l cunoaste sau a crede in Isus nu e ceva de suprafata...trebuie chiar viata Lui sa fie in noi. Aceasta presupune o legatura vitala cu el. Deci... il cunoastem noi bine?
Solia spune:
"Apocalipsa 14.7. „Temeti-va de Dumnezeu si dati-i slava,  caci a venit ceasul Judecatii Lui; si închinati-va Celui ce a facut Cerul si Pamântul, marea si izvoarele apelor!”

Aceasta este una dintre controversle sfarsitului. Cui ne inchinam? 63

seby

View Profile Email
« Reply #33 on: 08 January 2009 - 17:47.52 »

Nu trebuie sa ramanem doar la a cerceta doctrine si a ne contrazice...trebuie sa traim o viata de predare continuua. Sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne ajute la asta:)
adyna

View Profile Email
« Reply #34 on: 08 January 2009 - 19:43.14 »

Problema noastra a fiecaruia este cui ne inchinam...
A-l cunoaste sau a crede in Isus nu e ceva de suprafata...trebuie chiar viata Lui sa fie in noi. Aceasta presupune o legatura vitala cu el. Deci... il cunoastem noi bine?
Solia spune:
"Apocalipsa 14.7. „Temeti-va de Dumnezeu si dati-i slava,  caci a venit ceasul Judecatii Lui; si închinati-va Celui ce a facut Cerul si Pamântul, marea si izvoarele apelor!”

Aceasta este una dintre controversle sfarsitului. Cui ne inchinam? 63

Cred ca a-L cunoaste pe Dumnezeu este cu totul altceva decat a-L defini... O legatura stransa cu El inseamna sa Ii cunosti caracterul, sa ai incredere in El si sa te lasi condus de El, NU sa stii totul despre El.

Avem destule informatii in Biblie ca sa Il deosebim pe adevaratul Dumnezeu de cei falsi (deci sa stim cui ne inchinam), fara sa trebuiasca sa gasim raspunsul la intrebari de genul:
-cum de e un singur Dumnezeu si totusi 3 (sau 2) ?
- ce fel de fiinta e Duhul Sfant de poate fi in mii de locuri odata si se poate gandi la milioane de lucruri odata?  etc, etc

Poate uitam cine suntem...un fir de praf ...
Parerea mea  71
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #35 on: 08 January 2009 - 20:50.51 »

Avem destule informatii in Biblie ca sa Il deosebim pe adevaratul Dumnezeu de cei falsi (deci sa stim cui ne inchinam),

Ai citit cumva în Eperienţe şi viziuni  cap. "Sfârşitul celor  2300 de zile" ?
Te rog citeşte-l şi poate îţi schimbi părerea. E foarte scurt.
adyna

View Profile Email
« Reply #36 on: 08 January 2009 - 21:10.25 »

Vad ca si in acest capitol e vorba tot de trasaturi care tin de caracterul lui Dumnezeu...

"Isus sufla asupra lor Duhul Sfânt. În suflarea aceea era lumină, putere şi multă iubire, bucurie şi pace. "
"Satana sufla atunci asupra lor o înrâurire nesfântă; era în aceasta lumină şi multă putere, dar nu exista iubire delicată, bucurie şi pace. "
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #37 on: 09 January 2009 - 13:43.35 »

Vad ca si in acest capitol e vorba tot de trasaturi care tin de caracterul lui Dumnezeu...

Am senzaţia că nu ne înţelegem...
adyna

View Profile Email
« Reply #38 on: 09 January 2009 - 19:49.53 »

Nu mai vreau sa polemizez cu nimeni, vreau doar sa va spun  ce am descoperit:
eu (si vad ca si altii), am discutat despre trinitate nestiind de fapt ce sustine aceasta doctrina.

Citind articolul "Noi asa credem" (http://www.azsmrebenezer.net/article.php?id=1606), am facut o descoperire socanta pentru mine: trinitarienii sustin ca Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt O SINGURA PERSOANA.  Iar cu aceasta teorie eu nu sunt de acord si intr-adevar o consider o erezie, pentru ca Biblia mi se pare clara in acest sens.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #39 on: 09 January 2009 - 21:06.29 »

Nu mai vreau sa polemizez cu nimeni, vreau doar sa va spun  ce am descoperit:
eu (si vad ca si altii), am discutat despre trinitate nestiind de fapt ce sustine aceasta doctrina.

Citind articolul "Noi asa credem" (http://www.azsmrebenezer.net/article.php?id=1606), am facut o descoperire socanta pentru mine: trinitarienii sustin ca Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt O SINGURA PERSOANA.  Iar cu aceasta teorie eu nu sunt de acord si intr-adevar o consider o erezie, pentru ca Biblia mi se pare clara in acest sens.

Polemica nu poate fi un rod al Duhului! asta e mai important...să nu-L pierdem!
Nu te grăbi să iei vreo decizie rapid... urmăreşte în studiu atent şi îndelung ca pe o premisă posibilă şi rămâi deschisă ptr. a o cântării în faţa fiecăror texte ... Nu întreba persoane ptr. lămuriri ci roagă-te Lui căci promite călăuzire în tot adevărul! Domul să te ajute!
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR