ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 11:08.48 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: ESTE ISUS HRISTOS DUMNEZEU? Replies: 92 piece
Read 5005 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5]   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: ESTE ISUS HRISTOS DUMNEZEU?  (Read 5005 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #80 on: 15 May 2010 - 19:31.27 »

„A fost oare natura umană a Fiului Mariei schimbată în natura divină a Fiului lui Dumnezeu ? Nu; cele două naturi au fost în mod tainic împletite într-o Singură Persoană – Omul Iisus Hristos. În El locuia întrupată toată plinătatea dumnezeirii. Când Hristos a fost crucificat, natura Sa umană a fost aceea care a murit. Dumnezeirea n-a slăbit şi n-a murit. Acest lucru ar fi fost imposibil. .... Acesta este un mare mister, o taină care nu va fi pe deplin înţeleasă, în toată măreţia ei, până va avea loc transformarea şi înălţarea la cer a celor mântuiţi. Atunci puterea, mărimea şi eficienţa darului lui Dumnezeu pentru om vor fi înţelese. Însă Vrăjmaşul este hotărât ca acest dar să fie atât de mistificat, încât să devină ca nimic.” (Let 280, 1904; 5 SDABC 1113).

O, da... vezi tu frate Dan, tocmai aici în astfel de lucruri sunt "bubele adventismului contemporan..."
Astfel de afirmaţii, care dacă au fost întradevăr scrise de EGW dau mari semne de întrebare... odată pt. că ar contrazice în totalitate crezul pionierilor contemporani cu dânsa, iar asta nu are nici o logică... iar dacă admitem că ea avea dreptate şi ei era înşelaţi întrebarea este de ce ea nu a dat nici un cuvânt de avertizare tuturor pionerilor care credeau contrariul în acest punct esenţial?

Pe dealtă parte există paragrafe care par să spună contrariul celei menţionate de tine mai sus... Iată una...
"Când era cea mai mare nevoie de El, Isus, Fiul lui Dumnezeu, Răscumpărătorul lumii, Şi-a lăsat deoparte divinitatea, şi a venit pe pământ în veşmântul umanităţii." (Ecoul Biblic şi Semnele Timpului, 12 Octombrie 1896)

Acum, ce trebuie să înţelegem din aceasta? Şi-a lăsat Domnul Isus la întrupare deoparte divinitatea şi a devenit om în totalitate? Sigur că nu.... trebuie să existe o altă explicaţie...

Scripturile arată că la întruparea Sa, Domnul Isus a lăsat de o parte atributele Sale divine mentale şi fizice. Şi am demonstrat lucrul acesta în alte postări ceva mai devreme, te rog să le reciteşti...
Şi totuşi, în ciuda faptului că Mântuitorul nostru slăvit a renunţat la atributele Sale divine mentale şi fizice la întrupare, El era tot Fiul divin al lui Dumnezeu investit cu autoritate pentru că era Cel ce era. El era tot Fiul Viului Dumnezeu. Numai aceia care nu cred în pre-existenţa Domnului Isus cred că fiinţa care Sa întrupat la Betlehem nu este Fiul lui Dumnezeu din veşnicie ci o fiinţă pe care Dumnezeu a adoptat-o ca fiind Fiul Său. Însă mă gândesc că acesta nu este cazul nostru...
Domnul Isus în natura Sa umană, nu a renunţat niciodată la - atenţie! - autoritatea Sa pe care a moştenit-o/primit-o de la Tatăl Său. Deci nu la atributele Sale divine nu a renunţat EL, am dovedit deja că pe acestea le-a lăsat la oparte la întrupare ci la autoritatea Sa. Tocmai din acest motiv ispita lui Satan din pustie nu era aceea de a transforma pietrele în pâine (lucrul acesta nu era posibil pt. Domnul Isus din moment ce renunţase la atributele Sale divine), ci mai degrabă de a le "ordona" să se transforme în pâini... Reuşeşti să vezi diferenţa?
Numai în acest fel pot găsi armonie în aparentele contradicţii făcute de EGW cu sine însuşi şi cu cele scrise pe pionierii adventismului timpuriu la acest capitol...
Report to moderator   Logged

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #81 on: 15 May 2010 - 19:35.48 »

Dan, de altfel uite cine spune EGW că era cel care sugera acest lucru minţii oamenilor că dacă Isus era cu adevărat Fiul Dumnezeului celui Viu, EL nu putea muri...

„Când Isus le-a descoperit ucenicilor faptul că trebuie să meargă la Ierusalim pentru a suferi şi a fi omorât de preoţi şi cărturari, Petru L-a contrazis în mod obraznic pe Stăpânul său spunând: ‚Departe de Tine aşa ceva; să nu Ţi se întâmple aşa ceva.’ El nu putea să conceapă că ar fi fost posibil ca Fiul lui Dumnezeu să fie omorât. Satan a sugerat minţii sale gândul că dacă Isus era Fiul lui Dumnezeu, nu putea muri.” („Spiritul profeţiei,” vol. 3, pag. 231)

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #82 on: 15 May 2010 - 19:41.35 »

Aceasta este mărturia Domnului Isus despre Sine:

"Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Cel viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. " Apocalipsa 1:17-18

marteiniuc_dan
**

View Profile Email
« Reply #83 on: 16 May 2010 - 11:16.42 »

''Cel mai strălucit intelect se poate strădui până la surmenare, făcând supoziţii privitoare la natura lui Dumnezeu, dar efortul va fi neroditor. Această problemă nu ni s-a dat spre rezolvare. Nici o minte omenească nu-L poate cuprinde pe Dumnezeu. Nimeni nu trebuie să-şi îngăduie speculaţii cu privire la natura Sa. Aici, tăcerea vorbeşte. Cel Atotştiutor este mai presus de orice discuţie.''DV 403
Oare are aplicabilitate aceasta idee si la aceasta discutie?
Iedidia

View Profile
« Reply #84 on: 16 May 2010 - 11:48.15 »

''Cel mai strălucit intelect se poate strădui până la surmenare, făcând supoziţii privitoare la natura lui Dumnezeu, dar efortul va fi neroditor. Această problemă nu ni s-a dat spre rezolvare. Nici o minte omenească nu-L poate cuprinde pe Dumnezeu. Nimeni nu trebuie să-şi îngăduie speculaţii cu privire la natura Sa. Aici, tăcerea vorbeşte. Cel Atotştiutor este mai presus de orice discuţie.''DV 403
Oare are aplicabilitate aceasta idee si la aceasta discutie?

Nu cred, Dan... nu încercăm să definim natura lui Dumnezeu... vorbim mai degrabă despre umanitatea şi divinitatea Sa... despre aceste lucruri EGW şi pionierii adventişti a vorbit şi scris enorm de multe... ba chiar mai mult... EGW îmi aduc aminte că defineşte chiar natura lui Dumnezeu la un momendat spunând că: "...natura lui Dumnezeu este Dragoste..."
Cât despre umanitatea Sa EGW spune:
"Umanitatea Fiului lui Dumnezeu reprezintă totul pentru noi. Ea este veriga de aur care
leagă sufletele noastre de Hristos şi, prin El, de Dumnezeu."
Y.I. 13 oct. 1898.

dejan1888
**

Browser: Firefox 3.6

dejan1888
View Profile WWW Email
« Reply #85 on: 16 May 2010 - 17:08.57 »

Nu cred, Dan... nu încercăm să definim natura lui Dumnezeu... vorbim mai degrabă despre umanitatea şi divinitatea Sa... despre aceste lucruri EGW şi pionierii adventişti a vorbit şi scris enorm de multe... ba chiar mai mult... EGW îmi aduc aminte că defineşte chiar natura lui Dumnezeu la un momendat spunând că: "...natura lui Dumnezeu este Dragoste..."
Cât despre umanitatea Sa EGW spune:
"Umanitatea Fiului lui Dumnezeu reprezintă totul pentru noi. Ea este veriga de aur care
leagă sufletele noastre de Hristos şi, prin El, de Dumnezeu."
Y.I. 13 oct. 1898.

Asa este Iedidia. Totusi EGW a scris mult mai mult. Cititi ce a scris in 1903 intr-o scrisoare adresata lui Kellogg:

"You are not definitely clear on the personality of God, which is everything to us as a people. You have virtually destroyed the Lord God Himself.” Letter 300, 1903

"Tu nu esti definitiv clar in legatura cu personalitatea lui Dumnezeu, CARE ESTE TOTUL PENTRU NOI CA POPOR. Tu L-ai distrus in principiu pe Domnul Dumnezeu Insusi"

Dan, trebuie sa intelegi ca noi nu discutam despre natura lui Dumnezeu ci despre personalitatea sau identitatea Lui.
Este Dumnezeu o singura Fiinta sau este un comitet de trei Fiinte?
Ellen white este foarte clara cand spune ca a avea o conceptie gresita despre identitatea lui Dumnezeu este ca si cum te ai inchina la un Dumnezeu fals si aceasta este o clacare o primei porunci. Nu este oare aceasta un motiv puternic de a studia cu mare atentie acest subiect?
marteiniuc_dan
**

View Profile Email
« Reply #86 on: 16 May 2010 - 20:22.05 »

Eu cred personal ca e vital sa-L cunosti pe Dumnezeu pentru ca doar asa poate fi al tau,dar elementul de interpretare de deductie sau de speculatie cred ca e totusi periculos!Vrem sau nu,sa recunoaste-m,ne folosim de aceasta mai mult sau mai putin(deductie) si avem toate sansele sa gresim!E necesar cred,ca daca pentru un al toppic ne rugam o singura data inainte sa postam,aici atunci cand scriem ceva sa ne rugam de doua ori!poate ca voi o faceti si de acum o voi face si eu!Si nu vreau sa fiu omul care doar scrie pentru a se impotrivi!Cat despre Dr.Kellogg si ceea ce ii scrie EGW lui stiu ca avea o imagine eronata a Lui Dumnezeu si daca nu inteleg eu gresit a naturii Lui chiar!
Iedidia

View Profile
« Reply #87 on: 16 May 2010 - 21:16.39 »

Dan, iată ce se presupune că a fost problema Dr. Kellogg şi totodată aspectele pt. care EGW îl mustra atât de aspru... Citez din broşura "Dumnezeirea în Alb şi Negru"

Mulţi oameni nu sunt conştienţi de teologia Trinitariană a Dr. Kellogg. În această secţiune sunt prezentate câteva dovezi reale pentru susţinerea acestei afirmaţii. Kellogg propovăduia într-adevăr o trinitate formată din trei persoane co-eterne, co-egale. La acea vreme, el exprima înaintea fraţilor din conducerea bisericii credinţa sa că Divinitatea este alcătuită din trei persoane divine separate. Iată ceea ce A.G. Daniells scria către W.C. White referitor la această chestiune în 1903.

„Încă de când consiliul a luat sfârşit, am simţit că trebuie să vă scriu în mod confidenţial despre planurile Dr. Kellogg de a revizui şi republica `Templul Viu` ... El (Kellogg) a spus că înainte cu câteva zile de a veni la consiliu, se gândise la această problemă şi începu să vadă că făcuse o uşoară greşeală în exprimarea vederilor sale. Spuse că tot timpul fusese tulburat să ştie cum să exprime caracterul Lui Dumnezeu şi relaţia Lui cu lucrările creaţiei Sale ...

A declarat apoi că fostele sale vederi privind trinitatea stătuseră în calea sa şi îl împiedicaseră să facă o afi rmaţie clară şi absolut corectă; dar că în scurt timp ajunsese să creadă în trinitate, iar acum putea vedea destul de clar unde era difi cultatea şi credea că poate clarifi ca situaţia în mod satisfăcător.

Mi-a spus că acum credea în Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi Dumnezeu Duhul Sfânt; iar vederea lui era că Dumnezeu Duhul Sfânt, nu Dumnezeu Tatăl, era cel care umplea tot spaţiul şi fiecare lucru viu. A spus că dacă ar fi crezut acest lucru înainte de a scrie cartea, şi-ar fi putut exprima vederile fără să dea impresia greşită pe care o dă cartea acum. Am pus înaintea lui obiecţiunile pe care le-am găsit în învăţătură şi am încercat să-i arăt că învăţătura era în totalitate în contradictoriu cu evanghelia încât nu vedeam cum ar putea fi corectată prin schimbarea câtorva expresii. Am discutat problema într-un mod prietenos un timp destul de îndelungat; dar eram sigur că atunci când ne-am despărţit, doctorul nu se înţelegea pe sine însuşi şi nici caracterul învăţăturii sale. Şi nu puteam vedea cum ar fi posibil pentru el ca în decurs de câteva zile să corecteze cărţile astfel încât totul să fi e bine.” {Scrisoare: A.G. Daniells către W.C. White, 29 Octombrie 1903, p.1-2}

Iedidia

View Profile
« Reply #88 on: 16 May 2010 - 21:17.51 »

Dr. Kellogg ajunsese să creadă în doctrina trinităţii. Credea în Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul şi Dumnzeu Duhul Sfânt! Există astăzi oameni care cred acelaşi lucru?

Ştia Ellen White că Dr. Kellogg voia să-şi revizuiască cartea şi să includă o trinitate de trei persoane divine? A avut ea ceva de spus în privinţa asta? Mai mult ca sigur că a avut, în lumina faptului că scrisoarea de mai sus a fost trimisă fi ului ei; în mod sigur a avut ceva de spus despre republicarea cărţii care să includă o doctrină a unei trinităţi (Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul, Dumnezeu Duhul Sfânt).

„Cartea `Templul Viu` nu trebuie refăcută, în ea nu trebuie făcute câteva schimbări, după care să i se facă reclamă şi să fi e lăudată asemeni unei producţii de valoare. [...] Atunci când ai scris acea carte nu erai inspirat de Dumnezeu. Se afla lângă tine acela care l-a inspirat pe Adam să privească la Dumnezeu într-o lumină falsă. [...] Fratele meu, trebuie să-ţi spun că realizezi foarte puţin încotro tin picioarele tale să te ducă. Faptele au fost deschise înaintea mea. Te-ai unit cu aceia care aparţin armatei marelui apostat. Mintea ta a fost la fel de întunecată precum Egiptul. – Scrisoarea 253, 1903, p.1,12-14) (Către J.H. Kellogg, 20 Noiembrie, 1903)” {E.G. White, Manuscript Releases, vol.11, p.314-315}

„Se va spune că `Templul Viu` a fost revizuit. Dar Domnul mi-a arătat că cel care l-a scris nu s-a schimbat, şi că nu poate exista o unitate între el şi slujitorii evangheliei atâta timp cât continuă să preţuiască părerile lui actuale. Sunt nevoită să ridic vocea şi să avertizez poporul nostru spunând: `Nu vă înşelaţi: Dumnezeu nu Se lasă să fi e batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va şi secera. ` (Galateni 6:7).” {E.G. White, Selected Messages, cartea 1, 1904, p.199}

(NOTĂ: Deci cum putea Ellen White să creadă acelaşi lucru, aşa cum susţin mulţi şi totuşi să-l mustre pe Kellogg pentru dorinţa de a o publica?)

Iedidia

View Profile
« Reply #89 on: 16 May 2010 - 21:18.58 »

Care erau `părerile actuale` ale Dr. Kellogg? Potrivit propriei sale mărturisiri un an mai devreme, ajunsese să creadă într-o divinitate de trei persoane divine.

În proprie apărare, Kellogg pretindea că învăţăturile sale erau acelaşi ca ale sorei White. El (şi susţinătorii lui) dădeau chiar citate din scrierile ei pentru a susţine `noua` lui învăţătură. Sora White a infi rmat această acuză într-o mărturie clară.

„Sunt obligată să infirm afirmaţia că învăţăturile din `Templul Viu` pot fi susţinute de citate din scrierile mele. Poate că există în cartea aceasta expresii şi păreri care sunt în armonie cu scrierile mele. Şi pot exista în scrierile mele multe afi rmaţii care, scoase din context, şi interpretate conform minţii autorului `Templului Viu`, ar părea să fi e în armonie cu învăţăturile acestei cărţi. Acest lucru poate da un aparent sprijin afirmaţiei că opiniile din `Templul Viu` sunt în armonie cu scrierile mele. Dar să ne ferească Dumnezeu ca acest lucru să triumfe.” {E.G. White, Selected Messages, cartea 1, 1904, p.203}

Ea a recunoscut că pot exista în scrierile sale `multe afirmaţii` care pot fi `scoase din context` şi explicate în aşa fel încât să `fie în armonie` cu învăţătura lui Kellogg, şi în felul acesta să pară a da greutate doctrinei sale. Dar, spuse ea, „să ne păzească Dumnezeu ca acest lucru să triumfe”. Era sora White conştientă de faptul că scrierile ei pot fi deformate pentru a propovădui o trinitate de trei persoane divine? Aceasta este ceea ce dr. Kellogg încerca să facă. Aceasta este ceea ce mulţi astăzi de asemenea încearcă să facă! Însă, în mod tragic, astăzi dezamăgirea este mult mai adâncă şi mai rea. Cât despre `Omega`, este mult mai mare şi mai letală decât `Alfa`.

marteiniuc_dan
**

View Profile Email
« Reply #90 on: 17 May 2010 - 00:33.15 »

Tocmai asta spun si  eu ca,interpretarea,scoaterea din context sau aranjarea intr-o ordine intentionata a iedeilor EGW,pentru a favoriza o anumita perceptie a lucrurilor este periculoasa!Eu cred ca scrierile EGW studiate cu rugaciune canalizeaza cercetatorul sincer spre o intelegere dupa voia Lui Dumnezeu!Vedeti toate lucrurile pot  si trebuie interpretate personal dar tocmai aceasta aduce o unitate in crez care duce la mantuire!
Cat despre Dr.Kellogg,nu cred ca EGW avea o problema cu faptul ca el credea in trinitate,ci problema de fond era cu totul alta!Tocmai asta scoate ea in evidenta ca el de fapt nu avea o noua viziune,ci credea aceleasi lucruri,dar incerca o revigorare artificiala a situatiei!
Personal eu inca,cred in Iisus Hristos ca Dumnezeu in toata plinatatea si sensul cuvantului egal cu Dumnezeu Tatal  asa cum citesc fara sa scot din context sau sa contorsionez incercand sa pun la indoiala veridicitatea celor ce se numesc scrieri EGW!Nu pot pentru moment sa fac altceva decat sa ma rog si sa studiez in continuare cu credinta ca daca sunt in eroare ma voi trezi la realitate in timp util!
Cristina
Browser: Firefox 3.6.3

View Profile Email
« Reply #91 on: 17 May 2010 - 01:25.08 »

Tocmai asta spun si  eu ca,interpretarea,scoaterea din context sau aranjarea intr-o ordine intentionata a iedeilor EGW,pentru a favoriza o anumita perceptie a lucrurilor este periculoasa!

Aici ai dreptate! şi ar fi bine să faci aşa cum vorbeşti în scris! Ar fi bine deasemenea să legi verset cu verset din Biblie, căci Biblia este ca o comoară ce conţine multe mărgăritare care sunt fiecare o piatră, ce o poţi clădi pe temelia ce este Isus şi dacă clădeşti corect, când vei ajunge sus va fi nevoie numaidecât iarăşi de Isus care este ''Piatra Unghiulară'', altfel clădirea ta se va prăbuşi!

Dacă te vei stărui să clădeşti aceste versete pe temelia adevărată, vei fi ajutat de cei care clădesc tot pe aceiaşi temelie!!!

Aşa că iarăşi te invit să începi a clădi pe topicul ''Trinitatea'' ca să fie mai uşor pentru vizitatori de a afla adevărul şi să nu fie nevoie de citit încă vreo trei topicuri!

Nu este nevoie astăzi sau mâine neapărat.... Ci caută, citeşte, compară.... apoi arată-ne şi nouă!

Eu la fel am început să caut verigele ce se leagă în lanţul perfect şi când voi găsi o bucată de lanţ ce poate fi continuat îl voi posta pe topic!

Personal eu inca,cred in Iisus Hristos ca Dumnezeu in toata plinatatea si sensul cuvantului egal cu Dumnezeu Tatal  asa cum citesc fara sa scot din context sau sa contorsionez incercand sa pun la indoiala veridicitatea celor ce se numesc scrieri EGW!

Te-a contrazis cineva cu privire la crezul acesta? Ce noi credem altfel?
Dar iată unde este greşeala ta: Tu te opreşti aici şi nu doreşti să afli nici mai înainte cum a fost, nici în urmare nu vrei să te laşi convins de cuvintele Lui Dumnezeu ce sunt aşa de clare ca Lumina faţă de întuneric!
Pentrucă Dumnezeu ne spune: Acesta este Fiul Meu Preaiubit în care-Mi găsesc plăcerea!.... Ps 45:7 Deaceia Dumnezeule! Dumnezeul Tău Te-a Uns!!!... mai presus decât tovarăşii Tăi!!! Căci Domnul a jurat şi nu-I va părea rău: Tu eşti Preot în veac, în felul lui Melhisedec!!!

Unde se găsesc aceste cuvinte în declaraţiile tale??? De ce le ignorezi?

Ev 1:5   Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: "Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut?" Şi iarăşi: "Eu îi voi fi Tată, şi El îmi va fi Fiu?"

Nu prima dată Isus este Fiu de când a fost născut pe pământ, ci iarăşi.... El a fost născut din nou!

Ev 1:6   Şi, când duce iarăşi în lume pe Cel întâi născut, zice: "Toţi îngerii lui Dumnezeu să I se închine!"

Ev 1:8   pe când Fiului I-a zis: "Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:
Ev 1:9   Tu ai iubit neprihănirea şi ai urât nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decât pe tovarăşii Tăi

Ps 110:1    Domnul a zis Domnului meu: "Şezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmaşii Tăi sub picioarele Tale." -

In 5:26   Căci, după cum Tatăl are viaţa în Sine, tot aşa a dat şi Fiului să aibă viaţa în Sine.

1Co 11:3   Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii, şi că Dumnezeu este capul lui Hristos.

In 14:28   Aţi auzit că v-am spus: "Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi. "Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: "Mă duc la Tatăl; "căci Tatăl este mai mare decât Mine.

Col 1:19   Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El,

In 8:26   Am multe de zis despre voi şi de osândit în voi; dar Cel ce M-a trimis, este adevărat; şi Eu, ce am auzit de la El, aceea spun lumii."   (nu ce stiam deja chiar când era în cer, căci acolo El a auzit!...)

Lu 22:29   De aceea vă pregătesc Împărăţia, după cum Tatăl Meu Mi-a pregătit-o Mie,

Ioan 14:1 “Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu, şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu Sunt multe locaşuri.

Aceasta este doar o mică parte a ''Lanţului Perfect'' sper că o bucată mai mare o voi posta la topicul ce am amintit mai sus!!!
Iedidia

View Profile
« Reply #92 on: 17 May 2010 - 08:37.48 »

Tocmai asta spun si  eu ca,interpretarea,scoaterea din context sau aranjarea intr-o ordine intentionata a iedeilor EGW,pentru a favoriza o anumita perceptie a lucrurilor este periculoasa!Eu cred ca scrierile EGW studiate cu rugaciune canalizeaza cercetatorul sincer spre o intelegere dupa voia Lui Dumnezeu!Vedeti toate lucrurile pot  si trebuie interpretate personal dar tocmai aceasta aduce o unitate in crez care duce la mantuire!
Cat despre Dr.Kellogg,nu cred ca EGW avea o problema cu faptul ca el credea in trinitate,ci problema de fond era cu totul alta!Tocmai asta scoate ea in evidenta ca el de fapt nu avea o noua viziune,ci credea aceleasi lucruri,dar incerca o revigorare artificiala a situatiei!
Personal eu inca,cred in Iisus Hristos ca Dumnezeu in toata plinatatea si sensul cuvantului egal cu Dumnezeu Tatal  asa cum citesc fara sa scot din context sau sa contorsionez incercand sa pun la indoiala veridicitatea celor ce se numesc scrieri EGW!Nu pot pentru moment sa fac altceva decat sa ma rog si sa studiez in continuare cu credinta ca daca sunt in eroare ma voi trezi la realitate in timp util!

Dan, am să îţi răspund la această postare la topicul cu trinitatea... citeş-te acolo te rog... smile

Pages: 1 ... 3 4 [5]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR