ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 11:31.34 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ellen G. White Replies: 4 piece
Read 1117 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ellen G. White  (Read 1117 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.17

xxlliinnkk
View Profile
« on: 30 October 2008 - 11:59.22 »

Am deschis acest subiect pentru ca s-a pomenit pe un alt topic despre scriitoarea americana Ellen G. White si nu am vrut sa fiu offtopic acolo, postand un mesaj doar cu privire la scrierile ei.

Eu nu stiu daca e posibil ca cineva sa fi citit cel putin o foarte mica parte din scrierile lui EGW si sa creada ca ea se contrazice singura! Doar cei care cunosc despre ea numai lucruri auzite sau citite la altii, pot sa creada asa ceva. Si, mai ales, doar acestia nu stiu ca subiectul pe care ea l-a iubit si l-a aprofundat cel mai mult este acela al caracterului desavarsit al unui Hristos rastignit pentru ca oamenii sa poata fi neprihaniti DOAR prin credinta in El.

Este adevarat ca atunci cand citesti doar un fragment dintr-o parte si unul din alta parte, poti avea impresia ca ceva nu-i in regula, dar adevarul poate fi vazut doar dintr-o privire de ansamblu. Cred ca aceasta poate sa puna uneori in incurcatura si sa lase impresia de contradictie (in lectiile scolii de Sabat), si anume faptul ca avem doar fragmente acolo. E drept ca uneori versetele au doar aparenta legatura cu intrebarile din lectii si au scopul doar de a sugera raspunsul nu si de a-l oferi, insa asta e alta poveste, si am toata convingerea ca o discutie pe acest subiect NU ar fi constructiva.

Revenind, ma adresez in mod direct celor care au oarecare dubii cu privire la scrierile lui Ellen G. White. Va recomand cartea "Raspunsuri la acuzatiile aduse lui Ellen White" scrisa de Aron Moldovan. Veti descoperi multe lucruri deosebit de interesante citind-o!

Stiu ca unii dintre fratii AZSMR au retineri serioase cand vine vorba de Aron Moldovan, intrucat acest profesor AZS a scris si o carte anti-AZSMR (eu nu am citit-o, recunosc). Pe acestia i-as sfatui sa isi aminteasca de cate ori si noi am adus fratilor AZS acuze mai mult sau mai putin fondate pe "sta scris" si mai mult sau mai putin fondate pe prejudecati. In orice caz, cartea cu privire la Ellen G. White de care am pomenit mai sus este una de exceptie si merita citita!

Daca asta v-ar putea da o mai mare doza de incredere, va pot spune ca eu am cumparat-o chiar de la Fagaras de la sediul Editurii Pazitorul Adevarului (editura AZSMR), chiar daca Editura Viata si Sanatate (care este AZS) este cea care a publicat cartea. smile

Lectura placuta! smile
Report to moderator   Logged

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
AlexB

View Profile WWW
« Reply #1 on: 30 October 2008 - 12:04.18 »

Multumesc ca ai deschis topicul. Voiam sa-l deschid eu, dar n-am mai apucat.

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #2 on: 30 October 2008 - 12:12.48 »

Multumesc ca ai deschis topicul. Voiam sa-l deschid eu, dar n-am mai apucat.

:D 10

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #3 on: 30 October 2008 - 12:28.50 »

Recomand "Mesagerul Domnului - Ellen White - Misiunea ei profetică" de Herbert E. Douglass.

Sunt 2 volume consistente. Acum citesc primul şi m-a captivat. E prezentată viaţa Ellenei White cu multe detalii care nu le-am găsit prin alte cărţi. Şi bineînţeles e o carte constructivă: zideşte credinţa în ea ca profet.

E scrisă frumos, parcă trăieşti acolo şi atunci. Anumite replici sunt foarte emoţionante. NU e ficţiune ci e o reconstituire a adevărului. De exemplu: Ultimile clipe de viaţă ale lui Henry (băiatul sorei White):

"Apoi, şi-a îmbrăţişat fraţii, părinţii şi prietenii, dându-le tuturor un sărut de despărţire, după care a arărat în sus şi a şoptit: "Cerul este frumos". Acestea au fost ultimele lui cuvinte."

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #4 on: 24 January 2009 - 20:28.16 »

Recomand ptr. o cunoaştere mai amplă asupra a ceea ce a însemnat EGWhite în adventism urmărirea şi a acestor două surse: Emisiunea dim Cronicile Ultimului Imperiu din 3dec. 2008 "EGW şi profetismul modern" dar şi documentul scris al conferinţei din 1919 pe care îl am şi-l pot oferi oricui . Nu îl pot pune aici deoarece ar ocupa mult spaţiu. E foarte interesant.
Dacă admistratorul mă ajută să fac o scurtătură ptr. a putea fi accesat de doritori m-aş bucura!

Cu regret descopăr că noi , reformiÅŸtii  ,am abuzat de EGW, mai mult ca alÅ£ii.
Până de curând nu ştiam ce este aceea INERANŢĂ, sau inspiraţie verbală a profetului. Cred că aici se greşeşte mult.
Dacă deja am stârnit prejudecăţi îmi pare rău...dar nu mă supăr ci vă înţeleg fiindcă şi eu am fost la fel cu sabia la îndemână împotriva a tot ceea ce părea o depărtare de încrederea deplină în spiritul profetic.
Şi acum cred pe deplin EGW, doar cu diferenţa că nu o fac orbeşte.
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR