ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 11:31.10 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: 1888-2008: 120 de ani de la reproclamarea neprihanirii doar prin credinta (CG Minneapolis) Replies: 27 piece
Read 3417 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: 1888-2008: 120 de ani de la reproclamarea neprihanirii doar prin credinta (CG Minneapolis)  (Read 3417 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
AlexB
Browser: Firefox 2.0.0.17

View Profile WWW
« Reply #20 on: 26 October 2008 - 18:24.09 »

eu am intrebat despre tot ciclul... ma bucur ca citesti Tragedia Veacurilor. Studiu placut!

oricum, astept in continuare raspunsul lui seby...
Report to moderator   Logged

seby

Browser: Firefox 3.0.3.NETCLR3.5.30729

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #21 on: 29 October 2008 - 20:10.26 »

oricum, astept in continuare raspunsul lui seby...

Eu nu stiu la ce vrei sa te referi prin intrebarea asta....nu am citit in intregime aceste carti 22 dar sper sa le termin...

In privinta predicarii soliei neprihanirii prin credinta, nu a inceput sa fie predicata nici de Luther nici chiar Pavel....a fost vestita inca de la caderea omului in pacat...stim bine de Abel, Enoh, Noe etc. ...toti au vestit aceasta solie...si toti oamenii credinciosi sunt mantuiti doar IN Hristos si doar prin credinta in El.

Sa aveti credinta lui Isus!
AlexB

View Profile WWW
« Reply #22 on: 29 October 2008 - 23:10.42 »

Ce-am urmarit cu intrebarea aceea? Pai, eu nu inteleg de ce a trebuit sa astept atata ca sa primesc raspunsul la ea! O fi necesitat ceva studiu serios, ca sa se poata raspunde la ea... Dar trecem peste asta...

Hai sa vedem ce-i cu intrebarea...

Am urmarit discutia de pe acest topic fara sa vreau sa ma implic... am considerat ca nu are rost... elder oricum spunea ceea ce cred si eu...

Dar am observat la ceilalti care ati discutat cateva probleme de care nu sunteti multumiti (le voi lua pe rand), care le-as rezuma astfel:

1. La ceea ce a spus Jones, Ellen G. White a spus "Amin!" si doresc sa citesc acele materiale

2. As vrea sa citesc cartile lui ATJ, dar nu am acces la ele pentru ca nu sunt publicate de Biserica

3. Concluzia pe care o trag, este ca Biserica AZSMR nu primeste solia neprihanirii prin credinta

4. Drept urmare punctului 3, nici lectiunile si nici predicile nu sunt bune...

5. Am doua posibiltati sa fiu crestin-termotetru sau crestin-termostat (termometrul masoara temperatura, termostatul masoara si actioneaza pentru a indrepta lucrurile)... Pentru ca e mai usor sa tin scorul, aleg sa fac acest lucru... si atunci critic.

OK... sa incepem:

1. Ellen G. White a spus "Amin" la solia data prin Jones si Wagoner... Ellen White a spus de asemenea ca prin lucrarea lui John Bunian, "Calatoria Crestinului" multi oameni au fost convertiti... Daca Biserica nu a publicat acea lucrare inseamna ca nu am voie s-o citesc??? [Am citit-o si nu mi-a facut nimeni nimic... :p nu stiu ce va deranjeaza sa cititi lucrarile lui AT Jones publicate de altcineva.]

2. Asa cum remarca si Nancy, aici razvratirea este problema... judecati un pic: Ma revolt datorita faptului ca Biserica nu publica niste lucrari pe care Ellen White le-a recomandat (sa admitem ca le-a recomndat in totalitate...), pe deasupra mai si dau impresia ca-s avid de studiu, DAR marea ei lucrare, capodopera vietii sale, despre care Ellen White zicea ca este cel mai importanta sa fie studiata, ciclul "Marea Lupta" nu-mi fac timp s-o studiez! Eu vreau altceva! (si culmea, asa cum zicea si irinaflavius, solia neprihanirii prin credinta apare si in aceste scrieri... nu doar in ale lui ATJ). Sincer, nu credeti ca am o problema in cazul acesta?

3. Cine este "Biserica"?... Biserica este formata din mine, din tine, din el si din ea... OK... Daca eu, si tu, si fiecare nu studiem (fiecare mi-ati spus ca nici macar acea megalucrare nu ati citit-o... ce sa mai vorbim de altele), imi puteti explica logic cum am vrea ca ceea ce formam noi la un loc, Biserica, sa fie mai informata??? Cum poti pretinde ca Biserica sa inteleaga Solia, cand membrii individuali nu studiaza?! Faci salata de mere putrede... si te astepti sa iasa buna???

4. Aici iar observ un lucru ciudat... cu lectiunile... s-ar putea deschide un topic pe tema asta. Spun doar atat: de ce se bate apa in piua cu faptul ca biserica nu primeste Solia, cand noi nu credem ce spun lectiunile?.... Adica, nu credem ce scrie EGW (asa zicea cineva mai sus, "in lectiuni se aminteste solia intr-o propozitie... dar imediat urmatoarea propozitie o contrazice"... amintiti-va ca fragmentele din lectiuni sunt din EGW), dar fluturam fragmentele cu ceea ce zice EGW despre Solie. Acuma credem, sau nu, TOT ce a spus EGW?

5. Vedeti voi... Dumnezeu ne cheama sa fim luptatori, dar e mai usor sa tinem scorul, sa criticam, sa ne revoltam... decat sa facem ceva pentru a indrepta lucrurile.

Va dau cateva sugestii, daca tot vreti sa va revoltati. Ati putea da in judecata pe:

- Directorul de la Yahoo (astia se schimba cam des, asa imi dau seama din informatiile pe care le prmesc de la unii din voi; e bine sa actionati rapid). Multa vreme ne pierdem din cauza ca au inventat ei YM, iar eu sa nu zic cate mass-uri primesc de la unii din voi! In plus, tot aici invatam sa scriem netinand cont de gramatica si uitand ca avem si vocale... (pastrez arhiva... pot oricand sa exemplific ceea ce spun... sa vezi acolo agramatism! nici nu stiu... e de plans sau e de ras?) Dupa ce te-ai invatat sa scrii asa, numa' bun esti sa mergi sa scrii articole, sa propovaduiesti solia indreptatirii prin credita... direct in greaca veche, doar cu consoane! sau n-am dreptate?

- directorii de la youtube si trilulilu - tot din massurile pe care le primesc de la voi, imi dau seamna ca nu putin studiati si aceste site-uri (nu v-ar face nici o cinste sa arunc aici niste mass-uri primite de la unii din voi...)

- in fine, desi lista ar putea continua, pe directorul de la "hai cinci": conturile noastre de acolo mustesc de spiritualitate si de Solia indreptatirii prin credinta... nu-i asa? cine vrea sa-mi ceara ca-i caut eu cu manutza mea linkurile spre conturi!  laugh

Desi poate nu se simte, v-am scris cu dragoste aceste randuri (wow, cred ca-i cel mai lung post al meu)... "Desteapta-te romane!" e imnul nostru... Va indemn sa va intoarceti la studiu, nu doar sa dati impresia ca ati vrea sa faceti acest lucru, dar nu sunteti lasati (chiar, elder cred ca dispus sa ne dea bibliografia din care studiaza el).

Pentru ca banuiesc ca randurile de mai sus nu vor fi bagate in seamna (dea Domnul sa ne trezim!) si pentru ca, probabil, urmariti pe Pustan cu mai multa bucurie decat pe Ellen G. White (m-as bucura sa fie invers!), am si o dedicatie pentru voi:

<a href="http://www.youtube.com/watch/v/RUz8hrrgF7c" target="_blank">http://www.youtube.com/watch/v/RUz8hrrgF7c</a>

PS. De ce am pus acea intrebare?... Ca sa nu veniti pe urma si sa-mi spuneti ca voi studiati de rupeti tot... din ceea ce spuneati eu am inteles ca sunteti f dornici de studiu... si m-am gandit ca mai bine este sa intreb. Daca erati asa studiosi cum crezusem eu, nu mai aveam eu atat de scris. :D

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #23 on: 30 October 2008 - 11:01.15 »

Începe să-mi placă forumul.

Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #24 on: 30 October 2008 - 18:24.08 »

Åži mie!
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: Chrome
o5aby
View Profile
« Reply #25 on: 10 November 2008 - 12:18.29 »

Va indemn sa va intoarceti la studiu, nu doar sa dati impresia ca ati vrea sa faceti acest lucru, dar nu sunteti lasati (chiar, elder cred ca dispus sa ne dea bibliografia din care studiaza el).

Daca te referi la cartile mai putin raspandite, respectiv cele ale lui Jones si Waggoner, va pot da o lista in special cu cele care trateaza subiectul Neprihanirii prin credinta.

- Solia ingerului al treilea [1893] / Jones
- Solia igerului al treilea [1895] / Jones
- Articole si predici [Jones]
- Legamantul cel  vesnic / Waggoner
- Waggoner despre romani / Waggoner
- Epistola catre Galateni comentata / Waggoner
- Evanghelia in creatiune / Waggoner
- Vesti minunate pentru sufletul tau / Ellen White, Jones, Waggoner
- Lectii despre credinta / Jones, Waggoner
- ETC.

Este foarte posibil sa se inceapa si la Fagaras tiparirea acestor carti, si nu numai. Ne rugam ca Domnul sa conduca lucrurile.
Aceste carti [si altele] pot fi cumparate/comandate si de la sediul Conferintei Generale a AZSMR, versiuni in limba Engleza. Pentru versiuni in limba romana ma puteti contacta si pe mine.

De asemenea Ellen white vorbeste minunat despre acest subiect in Hristos lumina lumii, Calea catre Hristos, etc.

As dori sa fac o precizare.
Atat Jones si Waggoner, cat si Ellen White, incurajeaza pe fiecare cititor sa studieze in primul rand Sfanta Scriptura. Nici Jones, nici Waggoner, nici Ellen White nu aduce nici un adevar nou, toate pot fi gasite in Cuvantul lui Dumnezeu, de aceea nici unul din ei nu isi considera propriile scrieri superioare scrierilor Bibliei. De aceea noi trebuie sa facem din studierea Cuvantului lui Dumnezeu prioritatea noastra. Atasez mai jos un citat din Waggoner.

"Dacă toţi ar studia Biblia cu rugăciune şi seriozitate aşa cum ar trebui, acordând atenţie maximă fiecărui cuvânt şi primindu-l ca venind direct de la Dumnezeu, n-ar mai fi nevoie de nici o altă carte religioasă. Tot ceea ce este scris ar trebui să aibă unicul scop de a îndrepta atenţia într-un mod mai direct către cuvintele Scripturii. Tot ceea ce înlocuieşte Biblia cu ideile oricărui om, astfel încât călăuzindu-se după acestea oamenii ajung să fie mulţumiţi fără a studia Biblia mai departe, este mai rău decât nefolositor." - E J Waggoner

Nihil sine Deo!
dianagornet
**

Mai bine să greșim de partea milei

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile
« Reply #26 on: 10 January 2009 - 21:52.31 »

- Solia ingerului al treilea [1893] / Jones
- Solia igerului al treilea [1895] / Jones
- Articole si predici [Jones]
- Legamantul cel  vesnic / Waggoner
- Waggoner despre romani / Waggoner
- Epistola catre Galateni comentata / Waggoner
- Evanghelia in creatiune / Waggoner
- Vesti minunate pentru sufletul tau / Ellen White, Jones, Waggoner
- Lectii despre credinta / Jones, Waggoner
- ETC.

Mă bucur mult că am citi aceste cărţi, şi deşi nu sunt unul prea demn de luat în seamă vă spun totuşi că merită citite de oricine. SUnt de o valoare inestimabilă întrucât ele îl prezintă pe Hristos într-o formă vie, accesibilă, la îndemână. Vă doresc studiu bincuvântat.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #27 on: 10 January 2009 - 21:59.12 »

Şi eu le apreciez ...Nu poate încape vorba că găseşti rătăciri în ele, fiincă sunt pline de comori de adevăr mângâietor, o adevărată hrană ptr. oile înfometate după Hristos.
Cărţile deşi nu sunt tipărite de azsmr sunt uşor de comandat iar preţurile sunt modice...
iar dacă fr. elder vă facilitează  obÅ£inerea lor, bine face...
Pages: 1 [2]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR