ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 11:30.14 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: 1888-2008: 120 de ani de la reproclamarea neprihanirii doar prin credinta (CG Minneapolis) Replies: 27 piece
Read 3417 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: 1888-2008: 120 de ani de la reproclamarea neprihanirii doar prin credinta (CG Minneapolis)  (Read 3417 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
seby

Browser: Firefox 3.0.3

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« on: 16 October 2008 - 20:59.07 »

De ceva timp am vazut ca "sloganul" vostru e "120 de ani de Evanghelie" smile
Este adevarat....dar eu as spune cam altfel:

120 DE ANI DE RATACIRE....

sper sa nu ma intelegeti gresit... eusa_wall

Report to moderator   Logged
mariussascau

sascau@hotmail.com marius.sascau
View Profile
« Reply #1 on: 16 October 2008 - 21:51.43 »

sa stii ca e adevarat... 120 de ani de evanghelie sunt... dar se pare ca a mers in rau nu in bine :D... e destul sa ne uitam la noi insine... Domnul sa ne deschida ochii si sa ne ajute sa indreptam lucrurile. prayers

Cu tine viata e mai roz ;)
`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.17

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #2 on: 17 October 2008 - 21:54.49 »

De ceva timp am vazut ca "sloganul" vostru e "120 de ani de Evanghelie" smile
Este adevarat....dar eu as spune cam altfel:

120 DE ANI DE RATACIRE...

Da... sunt de acord... Daca n-ar fi fost ratacire, am fi fost Acasa de mult... Dar nici "120 de ani de evanghelie" nu e gresit. Poate ca totusi ar fi mai corect "120 de ani de la reproclamarea adevaratei evanghelii", dar nu suna la fel de "liric". smile

Domnul sa ne deschida ochii si sa ne ajute sa indreptam lucrurile.

Cat timp vom continua sa ne bazam asa-zisa spiritualitate pe lucrurile exterioare, bazate pe vointa noastra, nu vom indrepta lucrurile... Doar in clipa in care vom intelege cu adevarat ca evanghelia inseamna "a umbla prin credinta cu Dumnezeu", doar cand vom intelege ca a te sfinti inseamna a-ti schimba mai intai inima, nu mai intai imbracamintea sau alte lucruri de genul acesta, doar atunci vom avea "parte de evanghelie".

P.S. M-a cam derutat titlul topicului... poate gasim o alternativa. 10

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: MSIE 6.0

o5aby
View Profile
« Reply #3 on: 18 October 2008 - 15:39.47 »

Pentru unii e 120 de ani de Evanghelie, pentru altii e 120 de ani de ratacire. Important e ca dupa foarte mult timp de "seceta", Evanghelia a inceput sa fie predicata din nou acum 120 de ani. Predicata de cei foarte putini care au primit-o - dar respinsa in continuare de majoritatea (din care putem face parte fiecare dintre noi).
Asta dintr-un anumit punct de vedere.
Din alt punct de vedere putem spune "O vesnicie (nu doar 120 de ani) de Evanghelie!"

Nihil sine Deo!
seby

View Profile Email
« Reply #4 on: 18 October 2008 - 23:03.24 »

Exact...evanghelia e din vesnicie...si in urma cu exact 120 de ani a fost predicata de cei 2 soli care din pacate sunt respinsi si astazi de catre conducatorii(dar si majoritatea membrilor...) bisericii azsmr....imi pare rau...dar se refuza tiparirea scrierilor lor ...cel putin in Romania 39 cel putin cartea "Solia ingerului al treilea" de A. Jones la al carui mesaj profeta E. White a spus "Amin!"  22
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #5 on: 19 October 2008 - 10:59.56 »

de A. Jones la al carui mesaj profeta E. White a spus "Amin!"  22

Profeta a recomandat temele susţinute de Jones si Waggoner la Conferinţa de la Minneapolis, 1888. Acestea au fost traduse şi tipărite în limba română încă dinainte de revoluţie. Eu le-am studiat prin anii 1984-1985 şi se referă la interpretarea cărţilor lui Pavel (Romani, Galateni, Efeseni).
      O altă carte bună a lui Jones este pledarea sa în faţa Comitetului pentru Muncă şi Educaţie al Senatului  Statelor Unite, Washington, DC la 13 Decembrie 1888, pentru a împiedica impunerea legii duminicale, în cartea cu titlul "Legea duminicală naţională", tradusă şi tipărită de editura "Păzitorul Adevărului" în  1994.
        Din păcate,  însă, ştim că în cele din urmă Jones a apostaziat de la credinţă şi a căzut în plasa spiritismului. Ce-o fi mai scris el după aceea............... nu ar trebui să ne intereseze numai din dorinţa de a-l idolatriza. 
mariussascau

View Profile
« Reply #6 on: 19 October 2008 - 23:00.30 »

Din păcate,  însă, ştim că în cele din urmă Jones a apostaziat de la credinţă şi a căzut în plasa spiritismului. Ce-o fi mai scris el după aceea............... nu ar trebui să ne intereseze numai din dorinţa de a-l idolatriza. 

eu doar am auzit nu am citit inca nicaeri asta... de unde stim ca a apostaziat? o simpla curiozitate a mea.

seby

Browser: Firefox 3.0.3.NETCLR3.5.30729

View Profile Email
« Reply #7 on: 20 October 2008 - 20:53.50 »

In primul rand Jones nu a apostaziat...ca a fost considerat apostaziat de catre biserica AZS este adevarat...asa cum si Luter sau alti reformatori au fost considerati eretici de catre biserica Catolica...
Ceea ce stiu e ca el a continuat sa predice evanghelia pana la sfarsitul vietii...chiar daca a avut o perioada cand a "cazut" sa spun asa...si asta cand a avut legatura cu doctorul Kelog(acesta sustinea  panteismul). Dar din scrierile lui Jones de mai tarziu se vede clar ca el nu a sustinut panteismul. Puteti citi cartea "Ultimul cuvant si o marturisire"(tiparita in lb. romana de editura DSG Press-Dej, sau pe site-ul http://divinavindecare.ro) si o sa vedeti ce sustinea el. Este una dintre ultimele carti scrise de el.

Si in legatura cu tiparirea cartilor...stiu ca sunt in limba romana....dar nu sunt de la editura bisericii azsmr...eu la asta ma refeream smile s-a propus asta de mai multe ori...dar fara rezultate 106

Nancy

View Profile Email
« Reply #8 on: 21 October 2008 - 09:12.29 »

In primul rand Jones nu a apostaziat...ca a fost considerat apostaziat de catre biserica AZS este adevarat...asa cum si Luter sau alti reformatori au fost considerati eretici de catre biserica Catolica...

Apreciez în mod deosebit pe Jones şi solia lui, inteligenţa lui extraordinară care poate fi văzută atât din modul cum prezintă solia de la 1888, cât şi în pledoria pe care o face în faţa Senatului American prezentată în acea carte de care am amintit mai sus, dar din păcat Jones a apostaziat, nu neapărat negând solia prezentată, ci în alte puncte.

Sub influenţa dr. Kellog pe care se dusese să-l convingă de rătăcirea lui, a căzut el însuşi  în plasa amăgirii acestui om, de asemenea, deosebit de inteligent. Rătăcirea de bază pe care se baza dr.Kellog susţinea teoria  că oamenii nu vor învia în trup, învăţătură ce se pare că ar avea ceva comun cu doctrina martorilor lui Iehova, grupare ce s-a tras, de altfel, tot dintre adventişti.

Adevărul este că în timp ce E.G.White susţine solia prezentată de Jones (1888), asigurând pe împotrivitorii ei înverşunaţi că este dreaptă şi bună nu obiectează nimic în urma hotărârii comitetului conferinţei de a-i ridica lui Jones dreptul de predicator, nici nu face nici o precizare cu privire la excluderea lui din biserică (1907).

Mai  mult decât atât E.G.White nu recomandă nici o altă scriere a lui în afară de raportul prezentat la Minneapolis.

În plus,  biografia vieţii lui Jones subliniază faptul că:  "În 1905, Jones a devenit membru  al Bisericii Poporului, din Washington D.C., o comunitate ieşită din biserica adventistă", aşa că deşi unii comentează excluderea lui din biserică putem vedea că aceasta a avut loc abia după 2 ani, timp în care el făcea deja parte dintr-o altă confesiune religioasă. De fapt el se autoretrăsese chiar dacă nu comunicase oficial aceasta.
       Comparaţia cu Luther nu se prea potriveşte. Jones nu a fost persecutat, nici pedepsit din cauza soliei de la 1888, ci din cauza altor rătăciri pe care le-a îmbrăţişat şi în cele din urmă, de fapt, a plecat singur înscriindu-se într-o altă biserică,  şi mai rău, nici măcar nu a acceptat dialogul la invitaţia comitetului CG (1909).
        Regretăm pentru el, dar adevărul este adevăr. Nu putem şti care a fost relaţia lui cu Dumnezeu, nici dacă a recunoscut vreo greşeală în toate acestea, dar ceea ce ştim lasă o urmă de tristeţe în inimile celor ce-l simpatizează şi totodată un semnal de alarmă pentru noi, căci oricât am fi de inteligenţi, talentaţi, credincioşi nu trebuie să ne încumetăm, nu trebuie să ne credem de neclătinat. (1 Cor.10:12).
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: Chrome
o5aby
View Profile
« Reply #9 on: 21 October 2008 - 15:54.08 »

Nu cred ca avantajeaza sau dezavantajeaza pe cineva daca Jones si Waggoner au avut o viata pacatoasa si vor pieri in iad la fel cum nu I se pare nimanui batator la ochi faptul ca Osea si-a luat de nevasta o femeie preacurva. Ceea ce ne poate avantaja/dezavantaja este primirea mesajului acestor soli, daca este de la Dumnezeu. Iar daca importanta este solia si nu solii – atunci nu ma intereseaza viata particulara a lui Jones si Waggoner la fel cum nu ma intereseaza viata particulara a lui Osea.

„S-ar putea ca fraţii Jones şi Waggoner să fie biruiţi de ispitele vrăjmaşului, dar dacă se va întâmpla lucrul acesta, aceasta nu înseamnă că solia pe care au avut-o n-a fost de la Dumnezeu sau că lucrarea pe care au făcut-o a fost o greşeală” (Ellen White, Biography, vol. 3, pag. 474, 475).

"Nimeni să nu se plângă de slujitorii Domnului care prezintă o solie venită din cer. Nu mai căutaţi greşeli la ei, spunând: "Sunt prea categorici, vorbesc prea dur." S-ar putea să vorbească dur, dar oare nu este necesar? Dumnezeu va face să ţiuie urechile ascultătorilor, dacă ei nu vor să asculte vocea şi solia Sa. Pastori, nu dezonoraţi pe Dumnezeul vostru şi nu jigniţi Duhul Său cel Sfânt, făcând remarci asupra metodelor şi manierelor oamenilor pe care El îi alege. Domnul cunoaşte caracterul. El vede temperamentul oamenilor pe care i-a ales. El ştie că numai nişte oameni zeloşi, fermi, hotărâţi şi cu convingeri categorice vor vedea lucrarea aceasta în importanţa ei vitală, şi vor pune în mărturia lor aşa tărie şi hotărâre, încât vor dărâma barierele Satanei." TM 410,412,413

"Am încercat cu stăruinţă să adunăm pe fraţii noştri pastori spre a ne ruga împreună, dar nu am reuşit decât de două sau de trei ori. Ei au ales să se adune separat, să discute şi să se roage fără noi. Se părea că nu mai există nici o şansă de a dărâma prejudecata lor fermă, nici o şansă să înlăturăm neînţelegerile faţă de mine, de fiul meu, de A.T. Jones şi E.G. Waggoner."  Selected Messages, book 3, pag. 173

Din citatul urmator aflam ca acesti soli au fost chiar persecutati:
"Ar trebui să fim ultimii oameni din lume, ca să ne permitem, oricât de puţin, spiritul de persecuţie împotriva celor care poartă solia lui Dumnezeu către lume. Aceasta este trăsătura de caracter cea mai necreştinească care s-a manifestat printre noi de la Minneapolis încoace. Ea va fi văzută cândva în toată grozăvia ei, cu toată povara de nenorociri care a rezultat din ea."Buletinul Conferinţei Generale, 1893, pag. 184.

"Cei pe care Dumnezeu i-a trimis cu solia Sa nu sunt decât oameni, dar care este caracterul soliei pe care o aduc ei? Îndrăzniţi voi să-i întoarceţi spatele, sau să trataţi cu uşurinţă avertizările, pentru că Dumnezeu nu s-a consultat cu voi?" Review and Herald, 27 mai 1890

Cu privire la posibilitatea ca Jones sa fi primit ideile panteiste ale lui Kellog (desi el dezminte categoric acest lucru), sau cu privire la caderea lui in plasa spiritismului – daca cineva are dovezi (din scrierile lui) in aceasta directie, doresc sa le citesc.

De asemenea, orice adevar sustinut fara a mentiona sursa de unde a fost luat, devine o simpla afirmatie. La fel cu orice idee nedemonstrata.

Nihil sine Deo!
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #10 on: 21 October 2008 - 18:34.55 »

De fapt el se autoretrăsese chiar dacă nu comunicase oficial aceasta.

Cred ca este explicabila retragerea unui credincios din biserica ce a respins categoric adevarul atat de limpede trimis de Dumnezeu. Umila mea parere...

Nu-i tin partea lui A. T. Jones ca persoana intrucat nu-i cunosc suficient de bine biografia, cu atat mai putin sinceritatea si intentiile lui. Dar nu pot sa nu consider ca biserica trebuie sa promoveze si sa practice in primul rand solia neprihanirii DOAR PRIN CREDINTA, nemaioferind atata atentie "soliilor" care ii provoaca pe crestini sa-si dobandeasca neprihanirea prin propria straduinta.

Sau... poate ca ne e frica de revenirea lui Hristos, si facem tot posibilul sa amanam acea zi?

.[/size]
Nancy

View Profile Email
« Reply #11 on: 21 October 2008 - 22:22.28 »

Cred ca este explicabila retragerea

Problema noastră nu e nici să judecăm solul şi nici să-i dăm circumstanţe atenuante.
     Solia a fost bună, inspirată de Dumnezeu, trebuie s-o înţelegem clar şi direct, nu necesită filozofii nesfârşite, iar spiritul profetic o susţine. De asemenea nu este dreptul nostru să judecăm nici pe cei care au primit-o de la început sau mai târziu, precum nici pe cei ce n-au primit-o deloc.
     Discuţia începuse de la alte scrieri ale aceluiaşi autor (altele decât cele prezentate la Minneapolis), la care nu avem o recomandare profetică. Poate că sunt bune în totalitate sau parţial, dar există un fel de-a fi prezentate "la pachet" cu cele la care face referire E.G.W., iar prezentarea lor este (trist) mereu însoţită de un spirit de reproş tendenţios.
     Chiar dacă biserica (adventistă) n-a primit imediat solia, unii au primit-o mai târiu, alţii deloc, se pare că Jones nu s-a retras din cauza incidentului de la Minneapolis, el făcând aceasta peste 17 ani,  în timp ce E.G.White, care a înţeles şi primit solia, a rămas mai departe membra a aceleaşi biserici.
     Bibliografia lui se găseşte în multe relatări din istoria bisericii adventiste. O putem găsi şi pe internet la adresa:
                  http://www.solia1888.com/Solii1888/Viatasolilor1888.htm

Astăzi, solia îndreptăţirii prin credinţă este prezentată în biserica noastră în predici, articole, prelegeri sau lecţiile Şcolii de Sabat unde textele şi argumentele susţin dependenţa noastră de harul lui Dumnezeu, fără a putea face nimic noi înşine pentru salvarea şi mântuirea noastră. Acuzaţiile aduse referitor  la ignorarea soliei mi se par nedrepte.
elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #12 on: 23 October 2008 - 12:47.17 »

"Am văzut pe unii dintre voi strîmbîndu-şi feţele şi făcînd tot felul de glume pe seama acestor doi fraţi. Am văzut de asemenea că dacă aţi fi primit solia lor am fi ajuns în împărăţia cerurilor în doi ani de la acea dată, dar acum ne-am întors în pustie şi vom rătăci acolo 40 de ani”. (Buletin C.G. 9 mai 1892, Melbourne – Australia)

Atunci cand poporul va primi solia, si astfel Hristos va deveni centrul gandirii, discutiilor, scrierilor, vietilor noastre, Domnul va veni in scurt timp. Pana atunci insa suntem tot in starea laodiceana - mandri de ce suntem si facem. Domnul inca ne asteapta, cata vreme se zice ASTAZI.

Nihil sine Deo!
AlexB

View Profile WWW
« Reply #13 on: 24 October 2008 - 08:15.43 »

seby, mariussascau, emy, am o intrebare pentru voi: ati citit ciclul "Marea Lupta" ("Conflictul Veacurilor")?

N-am venit sa sting incendiul, ci-am venit ca sa dau foc!... si ma rog ca fiecare din noi sa fim flacari pentru Christos!

Dupa ce primesc un raspuns sincer la intrebarea de mai sus, voi continua...

seby

Browser: Firefox 3.0.3.NETCLR3.5.30729

View Profile Email
« Reply #14 on: 24 October 2008 - 16:52.20 »

Astăzi, solia îndreptăţirii prin credinţă este prezentată în biserica noastră în predici, articole, prelegeri sau lecţiile Şcolii de Sabat unde textele şi argumentele susţin dependenţa noastră de harul lui Dumnezeu, fără a putea face nimic noi înşine pentru salvarea şi mântuirea noastră. Acuzaţiile aduse referitor  la ignorarea soliei mi se par nedrepte.

As vrea sa spun ca astazi, in biserica azsmr nu se predica nici pe departe adevarata solie a neprihanirii prin credinta, pentru ca de fiecare data cand se aminteste despre aceasta, urmeaza o declaratie cam de genul..."dar trebuie sa facem si noi ceva"... sau am mai auzit la multi dintre pastorii azsmr spunand declaratii de genul..."noi avem obligatia sa facem cutare lucru"...sau..."avem datoria sa facem cutare"...etc...ceea ce e total contra soliei predicate la 1888 smile

Concluzia ar fi ca suntem departe de ceea ce ar fi trebuit sa fim...

Studiem la lectiile de sabat despre poporul israel ca au ratacit prin pustie 40 de ani....si ne miram assa de mult....eu as zice ca ar trebui sa ne mire mult mai tare intarzierea noastra decat a lor...la noi deja au treut 120 de ani...de 3 ori mai mult :(

Sa aveti multa pace!
AlexB

View Profile WWW
« Reply #15 on: 24 October 2008 - 18:20.20 »

seby, credeam ca mi-ai raspuns la intrebare... nu cred ca e greu sa zici un DA sau un NU...  10

mariussascau

View Profile
« Reply #16 on: 24 October 2008 - 18:36.16 »

seby, mariussascau, emy, am o intrebare pentru voi: ati citit ciclul "Marea Lupta" ("Conflictul Veacurilor")?

N-am venit sa sting incendiul, ci-am venit ca sa dau foc! ...si ma rog ca fiecare din noi sa fim flacari pentru Christos!

Dupa ce primesc un raspuns sincer la intrebarea de mai sus, voi continua...

nu lam citit, dar am sal studiez :)... eu nu ma aprind in flacari :)... sunt un admirator al conversatiei :)... sincer sa fiu trebue sa ma vad pe mine si sa nu ma uit la alti :)... Hristos e exemplu nostru

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #17 on: 24 October 2008 - 19:12.15 »

[...] emy, am o intrebare pentru voi: ati citit ciclul "Marea Lupta" ("Conflictul Veacurilor")?

Am citit in proportie de 60-70% (sper ca am aproximat bine smile). Volumul "Patriarhi si Profeti" nu l-am citit deloc. Poti continua, presupun...

.[/size]
AlexB

View Profile WWW
« Reply #18 on: 24 October 2008 - 19:15.41 »

Marius, emy, multumesc pentru sinceritate. Astept si pe seby... sper ca macar el a citit. el pare mai carturar  10

emy, dupa un calcul destul de simplu, PP este cam 26% din tot ciclul... cineva ar zice 27%, dar trecem peste asta  laugh

Deci, pe celelalte (PR, HLL, FA, TV) le-ai citit...   smile

irinaflavius
*

View Profile Email
« Reply #19 on: 26 October 2008 - 11:53.30 »

Alex ai intrebat pe cativa daca au citit cartea valoroasa Marea Lupta....tocmai o studiez acum(am studiat.o si pana acum doar pe sarite) si ceea ce am inteles pana in prezent este ca toti cei care au murit pt Hristos au fost propovaduitori ai neprihanirii prin credinta...am foarte multe fragmente subliniate in fiecare capitol pe aceasta tema.. Neprihanirea prin fapte era credinta Vaticanului....dar credinta solilor lui Dumnezeu era acea prin credinta...Ceea ce vreau sa mai spun este ca solia de la 1888 ..nu a fost o solie nou....toti credinciosi au vestit.o incepand de  la Pavel....Daca nu va suparati as vrea sa citez putin din cartea Marea Lupta..
"Marea doctrina a indreptatirii prin credinta, atat de clar predicata de Luther, fusese aproape cu totul pierduta din vedere si inlocuita cu principiul romano-catolic ca mantuirea se obtine prin fapte bune.( M:L pag 251)"
"Aceasta este lucrarea mantuirii...Hristos a biruit! Aceasta este vestea cea mai plina de bucurie; noi suntem mantuiti prin lucrarea sa si nu prin faptele nostre...Domnul nostru Isus Hristos a zis :"Pace voua; priviti mainiile Mele"; aceasta inseamna: Iata , omule ! Eu ti-am indepartat pacatul si te-am rascumparat; iar acum tu ai pace, zice Domnul":
Cei care ati citit cartea stiti ca sunt foarte multe paragrafe de genul acesta......cat despre biserica AZSMR :(()):ma doare sufletul sa o spun.....ca aceasta Solie nu este nici pe departe vestita....si daca este o propozitie( de exemplu in lectiuni) sa spuna lucrul acesta urmatoarea propozitie o va contrazice... este dureros faptul acesta..pentru ca  ne tine la hotarele Canaanului ceresc...
Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR