ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 14:32.35 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Standard crestin Replies: 5 piece
Read 2408 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Standard crestin  (Read 2408 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
catalin
Guest
« on: 14 April 2008 - 17:26.15 »

Standard crestin

Deut 4:20 “ Dar pe voi, Domnul v-a luat, si va scos din cuptorul de fier al Egiptului, ca sa-I fiti un popor pus de o parte, cum sunteti azi..”
          Estera 3:8 „ Atunci Haman a zis împăratului Ahaşveroş: "În toate ţinuturile împărăţiei tale este risipit un popor deosebit între popoare, care are legi deosebite de ale tuturor popoarelor şi nu ţine legile împăratului. Nu este în folosul împăratului să-l lase liniştit. “
          1 Samuel 8:20ca să fim şi noi ca toate neamurile; împăratul nostru ne va judeca, va merge în fruntea noastră şi ne va cârmui în războaiele noastre."
          2 Imparati 17:33,34Astfel se închinau Domnului, dar slujeau în aceleaşi timp şi dumnezeilor lor,     după obiceiul neamurilor de unde fuseseră mutaţi.
 Până în ziua de astăzi îşi urmează ei obiceiurile de la început: nu se închină Domnului, şi nu se ţin nici de legile şi rânduielile lor, nici de legile şi poruncile date de Domnul copiilor lui Iacov, căruia i-a pus numele Israel.”
          Apocalipsa 3:15,16 "ştiu faptele tale: că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot!
 Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura Mea.”
          3T63. Dumnezeu are pretentia ca noi sa avem grija de vasul pe care ni l-a dat, pentru a-I putea oferi trupurile noastre ca o jertfa vie, sfanta si placuta. Trupurile noastre apartin Celui ce le-a facut si suntem legati de datoria de a deveni cunoscatori in ce priveste cele mai bune mijloace de a le pazi de stricaciune. Daca slabim trupul prin auto indulgenta, prin ingaduirea poftei si prin faptul ca ne imbracam in conformitate cu modele ce distrug sanatatea, pentru a fi in armonie cu lumea, devenim vrajmasi a lui Dumnezeu.

Atentie, nu ridica tu un standard! 68

7T150. Marele rol al publicatiilor noastre este acela de a inalta pe Dumnezeu, de a atrage atentia oamenilor la adevarurile vii ale Cuvantului Sau. Dumnezeu ne invita sa inaltam nu propriul nostru standard, nu stindardul acestei lumi, ci stindardul adevarului.
          Isaia 55:8,9 "Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul.
 "Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre.”
          Ed. 74,2. Pentru ca se despartisera de Dumnezeu, depinzand exclusiv de puterea omeneasca, taria lor era slabiciune. Nu reuseau sa atinga nici macar standardul pe care ei insisi il stabilisera. Lipsa adevaratei desavarsiri  era suplinita prin etalari de suprafata si declaratii fara acoperire. Aparenta a luat locul realitatii. it_is_written

Oamenii doresc sa fie frumosi

Luca 8:18”Luaţi seama dar la felul cum  ascultaţi; căci celui ce are( CE CREDE), i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are."
          Marcu 7:7”Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti."
          1MCP 46. rezultatul cultivarii tendintelor gresite – Exista unii, lipsiti de intelepciune, care si-au urmat propria lor cale si propriile lor pareri, cultivand cu placere  defectele ereditare si tendintele dobandite ale caracterului atat de mult timp, incat, in cele din urma, au devenit orbi, incapabili de a intelege si de a gandi altfel. Ei rastalmacesc adevaratele principii, inalta standarde false si impun cerinte care nu poarta semnatura cerului. Tocmai in randul acestora exista unii care se ingamfa inaintea Domnului si pretind ca sunt neprifaniti si ca respecta poruncile lui Dumnezeu. – MS 138, 1902
          Neemia 9:13„Te-ai pogorât pe muntele Sinai, le-ai vorbit din înălţimea cerurilor, şi le-ai dat porunci drepte, legi adevărate, învăţături şi orânduiri minunate.”
          Psalmii 84:11„Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de nici un bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.
          2 Corinteni 10:7La înfăţişare vă uitaţi? Dacă cineva crede că "este al lui Hristos", să aibă în vedere că, după cum el este al lui Hristos, tot aşa suntem şi noi.”
          1 Samuel 16:7„Şi Domnul a zis lui Samuel: "Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă."
         Galateni 1:10„Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoinţa oamenilor, sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aş mai căuta să plac oamenilor, n-aş fi robul lui Hristos.”          1 Petru 3:3,4 "Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor,
 ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu."
         2 Corinteni 4:18 "Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd; căci lucrurile care se văd, sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd, sunt veşnice. "
          Isaia 2:12,16 "Căci este o zi a Domnului oştirilor împotriva oricărui om mândru şi trufaş, împotriva oricui se înalţă, ca să fie plecat:
 împotriva tuturor corăbiilor din Tarsis, şi împotriva tuturor lucrurilor plăcute la vedere."
        2 Corinteni 11:3 "Dar mă tem ca, după cum şarpele a amăgit pe Eva cu şiretlicul lui, tot aşa şi gândurile voastre să nu se strice de la curăţia şi credincioşia care este faţă de Hristos."
Report to moderator   Logged
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #1 on: 13 May 2008 - 21:13.16 »

Cum ar fi daca am trata Biblia ca pe telefoanele mobile ? Oare le-am purta cu noi mereu, in posete sau in buzunare ? Oare ne-am intoarce dupa ea daca am uitat-o ? Am umbla prin ea de cateva ori pe zi ? Am folosi-o ca sa primim mesaje din textul biblic? Am trata-o ca si cum nu am putea trai fara ea? Oare am darui-o ca si cadou copiilor nostri? Am folosi-o cand calatorim? Am folosi-o in caz de urgente? Si inca ceva, spre deosebire de telefoanele mobile, nu trebuie sa ne facem grija ca vom fim deconectati. Isus a platit deja factura…in avans !! Unde e Biblia ta ?”  
anddrusca
imi canta inima...

but I'm a supergirl, and supergirls just fly

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #2 on: 14 May 2008 - 10:25.51 »

si totusi...telefonul mobil il pui pe "silent" atunci cand esti la scoala sau cand asculti pe cineva pe care respecti si nu vrei sa fii deranjat. aici nu cred ca ar mai merge comparatia cu Biblia, nu?

mie oricum mi se pare cam deplasata comparatia. telefonul mobil e doar un obiect de care te folosesti, si slava Domnului ca s-a inventat, uneori e foarte util...pe cand Biblia, e cuvantul lui Dumnezeu. poate ca nu il am in permanenta in poseta, desi ar trebui, insa il poti avea in permanenta in inima, in ganduri, in memorie. eu una cu siguranta m-as intoarce sa il caut daca l-as pierde, de asemenea, copiii mei vor creste cu acest Cuvant impregnat in inimile lor. eu de exemplu, am primit de la parintii mei un telefon mobil abia dupa anul 1 de facultate...dar Biblia, si invatatura de acolo am primit-o de la ei probabil inca inainte sa stiu sa vorbesc si sa merg pe picioarele mele.
in fine...as putea continua.

oricum, asta-i mass de mess...copy/paste din nou.
ciudat e ca l-am primit de mai multe ori aseara, si acum l-am vazut si pe forum. mai ciudat e insa ca cel putin cu mine, genul asta de mesaje nu prea-si ating scopul...dar poate ca pe altii ii constientizeaza si ii atrage.
cat despre titlul topic-ului...eu nu consider ca pe un standard crestin sa imi tratez Biblia ca pe telefonul mobil.punct.

'My Goal is God Himself. Not joy, nor peace, not even blessing, but God Himself, My GOD!'
Nancy

View Profile Email
« Reply #3 on: 14 May 2008 - 23:58.02 »

Biblia, e cuvantul lui Dumnezeu. poate ca nu il am in permanenta in poseta, desi ar trebui,
        69 Şi totuşi, recunoşti că n-ar fi rău să ai şi dovada la îndemână pe care o poţi chiar folosi atunci când ar fi nevoie să aduci un argument scris. Ca şi un act  doveditor, de altfel, de care avem nevoie chiar dacă am cunoaşte datele  din memorie.

Biblia, si invatatura de acolo am primit-o de la ei probabil inca inainte sa stiu sa vorbesc si sa merg pe picioarele mele.

Există, însă,  o permanentă nevoie de reîmprospătare a ceea ce ştim deja.

oricum, asta-i mass de mess...copy/paste din nou.
Ce-i drept nici mie nu-mi plac mass-urile, cred că e singurul căruia i-am dat importanţă şi am considerat că nu ar face nici un  rău oricui şi-ar arunca privirea peste mesajul lui. Nici nu mi-a trecut prin minte că ar supăra  pe cineva.   17

poate ca pe altii ii constientizeaza si ii atrage.

De fapt  n-a fost scris cu dedicaţie.

cat despre titlul topic-ului...eu nu consider ca pe un standard crestin

Scuze! 
   Ar fi însă de dorit să nu le interpretezi şi tu pe toate ca fiind  "bine ţintite".   68  Mai sunt şi întâmplătoare. Pur şi simplu n-am ştiut unde ar fi mai bine să-l postez ca să nu fiu acuzată că am încălcat regulamentul şi când colo, tot n-am nimerit-o!  7 Gafe se pot face oricât de bine te-ai strădui să nu dai greş.  20
   Dar nici  obiecţiunile nu întârzie!   69

punct

E cu ironie sau aşa "de încheiere"? N-o zic cu supărare, fii sigură. Poate doar aşa "de atmosferă". laugh
anddrusca
imi canta inima...

but I'm a supergirl, and supergirls just fly

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #4 on: 15 May 2008 - 14:51.24 »

Există, însă,  o permanentă nevoie de reîmprospătare a ceea ce ştim deja.

aici m-am referit la faptul ca pentru parintii mei de exemplu, prioritar nu a fost mobilul, ci Biblia. deci da, am primit Biblia de la ei cu mult inainte sa primesc un telefon mobil. nu am zis ca nu e nevoie ca zilnic sa citim din Cuvant. din contra, cred ca ar trebui sa ne hranim zilnic cu el si sa il lasam sa ne transforme.
eu doar am "potrivit" mass-ul la situatia mea personala si de aici toate concluziile.

Scuze! 
 Ar fi însă de dorit să nu le interpretezi şi tu pe toate ca fiind  "bine ţintite".   68  Mai sunt şi întâmplătoare. Pur şi simplu n-am ştiut unde ar fi mai bine să-l postez ca să nu fiu acuzată că am încălcat regulamentul şi când colo, tot n-am nimerit-o!  7 Gafe se pot face oricât de bine te-ai strădui să nu dai greş.  20
   Dar nici  obiecţiunile nu întârzie!   69

nu e vorba de greseala ta de postare, doar ca mie personal imi suna ciudat mesajul respectiv si mi-e greu sa il incadrez in categoria "standard crestin". poate ca e un mesaj motivational dragut, dar de aici pana la a face din asta un standard...e mult...parerea mea. nu vreau sa o iei personal. nici macar nu esti tu cea care a conceput mesajul respectiv. eu doar analizam mesajul, nu persoana. intamplator te-ai oprit aici sa il postezi, nu-i nimic gresit...poate ca am facut eu conexiunile prea departe.

E cu ironie sau aşa "de încheiere"? N-o zic cu supărare, fii sigură. Poate doar aşa "de atmosferă". laugh

eu sper ca nu a fost ironie. am zis punct doar pentru ca uneori tind sa vorbesc mai mult decat trebuie si a fost nevoie sa marchez cumva sfarsitul postului meu.
 smile

'My Goal is God Himself. Not joy, nor peace, not even blessing, but God Himself, My GOD!'
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #5 on: 15 May 2008 - 16:40.03 »

mie oricum mi se pare cam deplasata comparatia

+1  smile

Ar fi groaznic daca as iubi Biblia ca pe telefonul mobil.  22
Nu-mi place vorbitul la telefon...  9
Poate ca sunt si persoane care au de castigat citind mass-ul asta.

Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR