ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 14:27.45 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Familia in centru Replies: 33 piece
Read 6190 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Familia in centru  (Read 6190 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Michelle

Vrei să faci lucruri mari trebuie să rămâi mic..

Browser: MSIE 7.0

View Profile WWW Email
« on: 07 April 2008 - 19:52.41 »

1.Unde si cum si-au primit educatia atat Adam cat si Isus?

2.Ce a presupus ELI- in mod gresit-despre apucaturile rele ale copilasilor sai?

3.Ce lucru  este adesea subestimat atunci cand parintii aduc pe lume copii?

4.Cum ii putem invata pe copii nostri sa devina mai asemanatori lui Isaac?

5.Cum putem deveni noi mai asemanatori lui Avraam in conducerea caminelor noastre?
Report to moderator   Logged

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Intelept este cel care a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles.
Michelle

Vrei să faci lucruri mari trebuie să rămâi mic..

Browser: MSIE 7.0

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: 07 April 2008 - 19:55.09 »

Isus nu a primit o educatie in scolile sinagogii...mama Sa a fost primul Sau invatator omenesc.....Isus strangea rezerve de cunostinte stiintifice din natura!

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Intelept este cel care a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles.
soimos
**
Browser: Firefox 2.0.0.14

View Profile Email
« Reply #2 on: 21 April 2008 - 00:08.39 »

Isus nu a primit o educatie in scolile sinagogii...mama Sa a fost primul Sau invatator omenesc.....Isus strangea rezerve de cunostinte stiintifice din natura!
Si la ce i-a folosit ...ptr ca stim bine nu a practicat nici o meserie ...ba mai mult tocmai ca in loc sa munceasca cinstit si sa aibe familia sa cu multi copii ... "a incercat o palarie prea mare" ptr el ...motiv ptr care a terminat viata la jumatatea ei ..si asta intr-un mod atat de cumplit ... ca si azi dupa 2000 de ani se povesteste de aceasta grozavie!

Cred ca daca mergea la scoala si se pregatea ptr viata ...nu o patea atat de urat!

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #3 on: 21 April 2008 - 09:47.25 »

Si la ce i-a folosit ...ptr ca stim bine nu a practicat nici o meserie ...ba mai mult tocmai ca in loc sa munceasca cinstit si sa aibe familia sa cu multi copii ... "a incercat o palarie prea mare" ptr el ...motiv ptr care a terminat viata la jumatatea ei ..si asta intr-un mod atat de cumplit ... ca si azi dupa 2000 de ani se povesteste de aceasta grozavie!

Cred ca daca mergea la scoala si se pregatea ptr viata ...nu o patea atat de urat!

ViaÅ£a lui Iisus nu a fost un eÅŸec.  smile
Dimpotrivă. Iisus a fost cel care a biruit:
- ispita
- greutăţile
- necazurile
- ura
- egoismul
- păcatul
...
- moartea.

Şi se va vorbi despre biruinţa Lui până la sfârşitul lumii...
Iar apoi... după curăţirea Pământului...

încă o veÅŸnicie.  smile

soimos
**

View Profile Email
« Reply #4 on: 21 April 2008 - 12:38.41 »

ViaÅ£a lui Iisus nu a fost un eÅŸec.  smile
Dimpotrivă. Iisus a fost cel care a biruit:
- ispita
- greutăţile
- necazurile
- ura
- egoismul
- păcatul
...
- moartea.

Şi se va vorbi despre biruinţa Lui până la sfârşitul lumii...
Iar apoi... după curăţirea Pământului...

încă o veÅŸnicie.  smile

Imi place cum driblezi tu cu cuvintele si mai ales cum le disociezi de realitate!

Acum ce sa inteleg? ca voi nu urmati calea lui Isus ca va ispiteste zeciuiala, cautati sa va feriti de greutati si preferati confortul si civilizatia chiar si atunci cand locuiti in case cu electricitate sau cand preferati tramvaiul sau masina decat sa mergeti pe jos sau calare pe magar...ba in plus aveti lacasuri de recreere in statiuni de odihna si spitale speciale ...lucruri care nu sunt revelate prin Biblie!
In plus de asta Isus era adeptul saraciei totale ...ceea ce voi nu sunteti !

sau asta ati inteles voi din :
"Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: "Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze."
Ev.Matei 16:24

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #5 on: 21 April 2008 - 12:47.40 »

Imi place cum driblezi tu cu cuvintele si mai ales cum le disociezi de realitate!

Acum ce sa inteleg? ca voi nu urmati calea lui Isus ca va ispiteste zeciuiala, cautati sa va feriti de greutati si preferati confortul si civilizatia chiar si atunci cand locuiti in case cu electricitate sau cand preferati tramvaiul sau masina decat sa mergeti pe jos sau calare pe magar...ba in plus aveti lacasuri de recreere in statiuni de odihna si spitale speciale ...lucruri care nu sunt revelate prin Biblie!
In plus de asta Isus era adeptul saraciei totale ...ceea ce voi nu sunteti !

sau asta ati inteles voi din :
"Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: "Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze."
Ev.Matei 16:24

Dacă ar fi să vorbim de realitatea actuală... probabil ar ieÅŸi ca la ÅŸtiri. Nimic constructiv. De aceea e bine să privim la ceea ce va urma. Care e tot o realitate.  smile

Lepădarea de sine e cel mai greu lucru. Lupta cu eul e cea mai grea luptă. Dar e şi ocazia celei mai mari biruinţi. Biruinţa asupra eului e cea mai mare victorie. Şi avem pe Iisus ca exemplu. El a biruit.

Dacă vrem să-L urmăm trebuie să trăim ca El. Deci "să se lepede de sine, să-ÅŸi ia crucea ÅŸi să Mă urmeze."  smile Foarte frumos versetul! E bine să ne gândim la el având în faţă propria viaţă...

soimos
**

View Profile Email
« Reply #6 on: 21 April 2008 - 13:12.25 »

Dacă ar fi să vorbim de realitatea actuală... probabil ar ieşi ca la ştiri. Nimic constructiv. De aceea e bine să privim la ceea ce va urma. Care e tot o realitate.
asta este asa ptr ca unii inteleg sa vorbeasca despre realitate ...si nu inteleg sa o ANALIZEZE si sa traga invataminte pozitive din rezultatele ei!
Oameni care doar vorbesc ...chiar si despre Isus ...dar nu inteleg ca calea lui Isus este CRUCEA ...adica suferinta ... nu inteleg nimic din Calea lui!

Lepădarea de sine e cel mai greu lucru. Lupta cu eul e cea mai grea luptă. Dar e şi ocazia celei mai mari biruinţi. Biruinţa asupra eului e cea mai mare victorie. Şi avem pe Iisus ca exemplu. El a biruit.

si asta va ajunge ...Daca Isus a biruit  ...voi ce sunteti ... niste loozeri?

Dacă vrem să-L urmăm trebuie să trăim ca El. Deci "să se lepede de sine, să-ÅŸi ia crucea ÅŸi să Mă urmeze."  smile Foarte frumos versetul! E bine să ne gândim la el având în faţă propria viaţă...
Numai de gandit ...nu are nici o valoare ...trebuie actionat ...si vad ca de 2000 de ani ...se ramane la stadiul de gand!

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #7 on: 21 April 2008 - 13:27.52 »

Nu te opreÅŸte nimeni să fii tu însuÅ£i schimbarea pe care o doreÅŸti lumii.  smile

soimos
**

View Profile Email
« Reply #8 on: 04 May 2008 - 13:34.11 »

Nu te opreÅŸte nimeni să fii tu însuÅ£i schimbarea pe care o doreÅŸti lumii.  smile
Fi sigur ca la locul meu ...sunt!

Eu nu am venit pe lume ca Mesiah ...ci ca om ... si nici nu am nevoie ca vre-un criminal sa ma lanseze ca "Dumnezeu" in cluburile sale, pe care El le-a denumit biserici.

catalin
Guest
« Reply #9 on: 04 May 2008 - 18:19.17 »

Lucrarea noastră pentru Hristos trebuie să înceapă cu familia, în cămin... Nu există un alt câmp misionar mai important decât acesta...
   Dumnezeu doreÅŸte ca familia să fie locul cel mai fericit de pe pământ, însuÅŸi simbolul căminului din ceruri. Purtând responsabilităţile căsătoriei în cămin, legându-ÅŸi interesele cu Domnul Isus Hristos, bizuindu-se pe braÅ£ul ÅŸi asigurarea Sa, soÅ£ul ÅŸi soÅ£ia împărtăşesc în această unire o fericire pe care îngerii lui Dumnezeu o omagiază.
soimos
**

View Profile Email
« Reply #10 on: 04 May 2008 - 19:48.22 »

Lucrarea noastră pentru Hristos trebuie să înceapă cu familia, în cămin... Nu există un alt câmp misionar mai important decât acesta...
Si cand zici asta la ce te referi?

1) La faptul de a ne educa copii in spirit pozitiv ...asa cum fac oamenii in general ...chiar si ateii?
sau:
2) Sa iti imbrobodesti de mic copilul si sa ii rapesti prin indoctrinare dreptul natural de a gandi LIBER si a invata  sa faca distinctia dintre bine si rau in functie de legile unei societati in care trebuie sa se integreze ca om ...adica finta sociala sau a unor legi religioase facute ptr niste barbari semiprimitivi de acum 2000 de ani ?
Dumnezeu doreÅŸte ca familia să fie locul cel mai fericit de pe pământ ...  însuÅŸi simbolul căminului din ceruri.
Asta trebuie sa si-o doreasca fiecare om ...

Purtând responsabilităţile căsătoriei în cămin,
Ptr asta poti sa fi si ateu ...ca doar seriozitatea si moralitatea nu sunt monopoluri ale religiei ci consecinte a unei educatii bune !
legându-şi interesele cu Domnul Isus Hristos,

te referi la interesul de a fi sarac lipit ...asa cum a fost si Isus/ ...sau la cel de a-si cara fiecare crucea ...asa cum si-a carat-o si Isus pe dealul Golgotei???
Mersi ...asta fara mine ...eu am legamant cu Dumnezeul din mne sa fiu FERICIT si nu chinuit ca Isus pe cruce!

bizuindu-se pe braţul şi asigurarea Sa, soţul şi soţia împărtăşesc în această unire o fericire pe care îngerii lui Dumnezeu o omagiază.
Daca ar fi sa te bazezi pe bratul cuiva care este in ceruri si nu poate ajuta cu nimic viata de pe pamant ...m-ai bine m-as baza pe bratul lui bunicu care m-a iubit si sunt sigur ca acolo in cer ii pasa mai mult de mine decat cuiva care mai are zeci de miliarde de oameni in grija ...si nu ajuta pe nici unul!

elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #11 on: 07 May 2008 - 21:48.00 »

Soimos, Domnul Isus te iubeste enorm de mult! El si-a dat viata Sa pentru tine, si ar fi facut lucrul acesta chiar daca ai fi fost numai tu singur mantuit prin aceasta jertfa. Tu, ca suflet slabanogit de nefericire si pacat esti - asa cum sunt si eu - in centrul atentiei si DRAGOSTEI Sale infinite, si ar da tot cerul pentru tine. Aceasta e cea mai mare Veste Buna care ar putea vreodata sa ajunga la inima ta. Accept-o, asemenea lui Avraam, si sufletul tau va incepe sa traiasca adevarata VIATA!

Domnul cu tine!

Nihil sine Deo!
soimos
**

View Profile Email
« Reply #12 on: 22 May 2008 - 20:43.48 »

Ca sa vorbim on topic ...si nu aberat precum ca am sti ce se intampla in cer ...iata atitudinea lui Isus vis a vis de titlul topicului:

34. Isus le-a răspuns: "Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită;
35. dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita."

Deci ca sa vedeti clar ca Isus nu va binecuvanteaza in biserica casatoria ...ba mai mult va mai taie si de pe lista celor care vor avea rasplata cereasca !

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #13 on: 22 May 2008 - 22:24.06 »

laugh

soimos
**

View Profile Email
« Reply #14 on: 22 May 2008 - 23:54.12 »

Allo !

E frumos sa razi de Christos?

Pai nu vezi ce declara el ? ...ti-am dat si citatul!

pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #15 on: 23 May 2008 - 00:25.47 »

Nicidecum! Eu nu am ras de Hristos si nici de versetele pe care le.ai scris!  smile

catalin
Guest
« Reply #16 on: 23 May 2008 - 07:04.28 »

Ca sa vorbim on topic ...si nu aberat precum ca am sti ce se intampla in cer ...iata atitudinea lui Isus vis a vis de titlul topicului:

34. Isus le-a răspuns: "Fiii veacului acestuia se însoară şi se mărită;
35. dar cei ce vor fi găsiţi vrednici să aibă parte de veacul viitor şi de învierea dintre cei morţi, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita."

Deci ca sa vedeti clar ca Isus nu va binecuvanteaza in biserica casatoria ...ba mai mult va mai taie si de pe lista celor care vor avea rasplata cereasca !
Eu inteleg versetele din Luca 20 cam asa: Casatoria este pentru oamenii de aici de pe pamant, dar cand vor ajunge in cer, cei socotiti vrednici de inviere, ei nu se vor mai casatori. Si nu vor mai muri niciodata. In aceasta privinta ei se aseamana cu ingerii si sunt fii lui Dumnezeu, intrucat invie din morti la 0 noua viata. smile
pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: 23 May 2008 - 07:41.44 »

Felul cum ai gandit aici, m.a determinat sa :))
Nu este lucru de luat in ras acesta! Poate ar fi bine sa privesti subiectul acesta si din alte unghiuri..

soimos
**

View Profile Email
« Reply #18 on: 23 May 2008 - 21:19.50 »

Eu inteleg versetele din Luca 20 cam asa: Casatoria este pentru oamenii de aici de pe pamant, dar cand vor ajunge in cer, cei socotiti vrednici de inviere, ei nu se vor mai casatori.
Stiu ca asa intelegi ...dar nu e corect cum intelegi ...mai citeste atent textul si nu inversa ordinea temporala a evenimentelor!

...caci cei deja ajunsi in cer ... degeaba nu se mai casatoresc ...ca oricum nu ii mai asteapta nici un veac viitor ...cu atat mai mult cu cat in cer nu trebuie sa renunti le ceva ce oricum nu este ...casatorii!

soimos
**

View Profile Email
« Reply #19 on: 23 May 2008 - 21:24.59 »

Felul cum ai gandit aici, m.a determinat sa :))

Nu stiu daca ai o atitudine corecta !
In plus de asta eu nu am nici un merit ca asta scrie in Biblie!
Nu este lucru de luat in ras acesta! Poate ar fi bine sa privesti subiectul acesta si din alte unghiuri..
Evident ...si exact asta fac!
Neglijez total pozitia si textul scripturii ...si adopt unghiul sau pozitia societatii de azi ...in care familia este celula de baza a societatii!

Textul l-am postat pentru ca prea ati vrut sa scoateti in evidenta niste lucruri la care Isus nu va cheama niciodata ...si ceea ce va recomanda sa faceti ...nu bagati in seama ...ba chiar va vine sa zambiti cand auziti ce zice El!

Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR