ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 14:15.28 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Joc - Intrebari Biblice cu studiu Replies: 41 piece
Read 5980 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Joc - Intrebari Biblice cu studiu  (Read 5980 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: Firefox 2.0.0.12

o5aby
View Profile
« on: 11 March 2008 - 12:29.00 »

Acesta e un joc cu intrebari BIBLICE , la care nu se poate raspunde [doar] folosind "extraoptiunea" "search" de pe biblia online, ci necesita si un pic de rasfoire "manuala" (cercetare personala).

Regulile sunt aceleasi ca la celalalt joc: cine raspunde are dreptul sa puna urmatoarea intrebare.
Report to moderator   Logged

Nihil sine Deo!
elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #1 on: 11 March 2008 - 12:32.22 »

Asadar, prima intrebare:

Cand a fost incheiat pentru prima data Vechiul Legamant si cand a fost incheiat pentru prima data Noul Legamant intre Dumnezeu si om?

ps.: puteti sa incercati sa raspundeti, chiar daca nu sunteti siguri ca e raspunsul corect 10

Nihil sine Deo!
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: 14 March 2008 - 22:25.45 »

Primul Legământ/Legământul harului a fost încheiat mai întâi cu omul în Eden, după căderea sa în pacat, când a fost dată făgăduinÅ£a dumnezeiască, că seminÅ£ia femeii va zdrobi capul ÅŸarpelui. Tot acest legământ a fost reînoit cu Avraam în făgăduinţă (Geneza 22:18). Această făgăduinţă indică la Hristos. AÅŸa era interpretată chiar de Avraam (Galateni 3:8,16; 4:24), ÅŸi el aÅŸtepta iertarea păcatelor sale prin credinÅ£a în Hristos. Acest legământ ÅŸi-a avut împlinirea/confirmarea odată cu moartea Mântuitorului. El existase prin făgăduinÅ£a lui Dumnezeu, de la timpul când a fost făcută prima aluzie la mântuire, a fost primit prin credinţă, totuÅŸi s-a numit un nou legământ, după ce a fost împlinit ÅŸi sigilat prin sângele lui Hristos. Noul sau cel de-al doilea Legământ a fost întemeiat pe făgăduinÅ£a iertării păcatelor ÅŸi harul lui Dumnezeu, pentru a reînoi inima (Ieremia 31:33,34), ÅŸi nu a mai fost nevoie de sângele Å£apilor din Primul Legământ.

M-aş bucura să citesc părerile voastre! Continuaţi cu acest studiu...

elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #3 on: 16 March 2008 - 08:41.31 »

Corect! Mai ramane cealalta parte a intrebarii, cu privire la Vechiul Legamant.

Nihil sine Deo!
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: Firefox 2.0.0.13

o5aby
View Profile
« Reply #4 on: 27 March 2008 - 19:51.44 »

Un oaspete a raspuns la intrebarea mea dupa cum urmeaza:

Quote from: Guest
The following post, "Re: Joc - Intrebari Biblice cu studiu" by elder
 has been reported by Guest (**.***.***.*)
[...]

The reporter has made the following comment:
1 la sinai   .2 la cruce

Legamantul dintai sau cel vechi intr-adevar, apare mentionat pentru prima data la Sinai cand Domnul a venit cu cererea (a cerut ascultare) iar poporul a venit cu oferta (a promis ascultarea).
Dupa cateva saptamani insa poporul si-a facut un chip turnat si i s-a inchinat, demonstrand ca acest legamant "nu a fost fara cusur, de aceea a trebuit sa fie inlocuit cu al doilea" (Evrei 8:7).

Dintotdeauna, omul a avut nevoie de Legamantul cel Nou (Legamantul cel Vesnic) pentru a fi mantuit. De aceea, Legamantul cel Vesnic a fost incheiat pentru prima data cu Adam si Eva dupa pacatuire, atunci cand le-a dat asigurarea ca samanta femeii va zdrobi capul sarpelui. Despre aceea-si Samanta Domnul il asigura pe Avraam ca "toate neamurile pamantului" vor fi binecuvantate in Ea. Duhul Domnului confirma prin unealta sa in Galateni 3:16 ca acea "Samanta" este Hristos, care "a fost cunoscut mai dinainte de intemeierea lumii" (1 Petru 1:20). Deci legamantul in care Hristos este centrul, nu poate fi altul decat Legamantul cel Nou.

Daca musafirul nostru doreste sa continuam discutia, ne bucuram sa-l primim ca membru al forumului nostru.

Nihil sine Deo!
dianagornet
**

Mai bine să greșim de partea milei

Browser: Firefox 3.0.6

View Profile
« Reply #5 on: 10 February 2009 - 15:25.08 »

Îl aşteptăm pe musafir să se prezinte...şi să ne conducă prin întrebare mai departe...
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: Firefox 1.5

o5aby
View Profile
« Reply #6 on: 10 February 2009 - 16:08.14 »

Îl aşteptăm pe musafir să se prezinte...şi să ne conducă prin întrebare mai departe...

Musafirul a intarziat aproape un an cu intrebarea, de aceea cred ca putem trece mai departe fara el.

Primul care da replay poate sa puna urmatoarea intrebare smile

Nihil sine Deo!
Alex Dumitru
**

View Profile Email
« Reply #7 on: 11 February 2009 - 16:11.18 »

Cu ce scop a dat Dumnezeu cele zece porunci?
unom
**
Omul este NIMIC, Dumnezeu este TOTUL!

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #8 on: 22 February 2009 - 14:32.54 »

Cred ca Dumnezeu a dat legea ca sa intelegem cat de pacatosi suntem si cat de mult ne-am indepartat de neprihanirea Lui exprimata in cele 10 porunci. Intelegand cat suntem de pacatosi si cat de sfant este El, cred ca a dorit sa insetam si sa flamanzim dupa neprihanirea pe care o are El, pentru a fi nascuti din nou, dar de data aceasta dupa chipul si asemanarea Lui.

Poate altcineva are alta idee.

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
Dety
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #9 on: 23 February 2009 - 14:14.16 »

Legea dată pe Sinai era o vestire a iubirii, o descoperire a Legii cerului pentru pământul acesta. Ea a fost dată prin mâna unui Mijlocitor - rostită prin Acela, prin a Cărui putere inimile oamenilor puteau fi aduse în armonie cu principiile ei. Dumnezeu a descoperit scopul Legii atunci când i-a spus lui Israel: "Să-Mi fiţi nişte oameni sfinţi" (Exod 22,31). Cugetări, 46.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #10 on: 24 February 2009 - 09:16.43 »

Legea dată pe Sinai era o vestire a iubirii, o descoperire a Legii cerului pentru pământul acesta. Ea a fost dată prin mâna unui Mijlocitor - rostită prin Acela, prin a Cărui putere inimile oamenilor puteau fi aduse în armonie cu principiile ei. Dumnezeu a descoperit scopul Legii atunci când i-a spus lui Israel: "Să-Mi fiţi nişte oameni sfinţi" (Exod 22,31). Cugetări, 46.

La o întrebare simplă, caut răspunsuri simple şi cât mai exacte, dacă ar fi posibil, să fie şi greu de interpretat greşit.
Deaceea nu prefer citatele scurte, fără context...
Se ştie că EGW vine cu paragrafe din care se înţeleg diferite răspunsuri la această întrebare...

Întrebări ajutătoare:
Ce a intenţionat Dumnezeu când a dat omului legea?
Ce se aÅŸtepta El de la om?
A fost un plan desăvârşit acesta (în sensul că nu putea fi îmbunătăţit) ?
Ptr cât timp a intenţionat Dumnezeu să propună această soluţie ptr. problema păcatului?
Etc.
unom
**

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #11 on: 24 February 2009 - 13:53.44 »

La o întrebare simplă, caut răspunsuri simple şi cât mai exacte, dacă ar fi posibil, să fie şi greu de interpretat greşit.

Romani 7:7 Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nici de cum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decît prin Lege. De pildă, n'aş fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: ,,Să nu pofteşti!

Romani 7:13 Atunci, un lucru bun mi-a dat moartea? Nicidecum. Dar păcatul, tocmai ca să iasă la iveală ca păcat, mi-a dat moartea printr'un lucru bun, pentruca păcatul să se arate afară din cale de păcătos, prin faptul că se slujea de aceeaş poruncă.

Romani 7:24 O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?..

Romans 7:25 Multămiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!...
Romans 8:2 In adevăr, legea Duhului de viată în Hristos Isus, m'a izbăvit de Legea păcatului şi a mortii.

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #12 on: 24 February 2009 - 19:08.34 »

Un îndrumător spre Hristos.

`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.20

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #13 on: 25 February 2009 - 19:10.13 »

Un îndrumător spre Hristos.

Hmm... aş zice mai degrabă un îndrumător spre caracterul lui Christos, sau... 39 Oricum, îndrumător spre Christos a fost aşa zisa lege a lui Moise. Poate n-am înţeles eu bine la ce aspect te-ai referit. Mă mai gândesc. smile

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #14 on: 25 February 2009 - 19:20.22 »

Hmm... aş zice mai degrabă un îndrumător spre caracterul lui Christos, sau... 39 Oricum, îndrumător spre Christos a fost aşa zisa lege a lui Moise. Poate n-am înţeles eu bine la ce aspect te-ai referit. Mă mai gândesc. smile
Ne arată adevărata noastră stare. Ne face să simţim nevoia de un Ajutor. Deci ne îndrumă spre Isus.

(Şi legea ceremonială tot spre Isus îndruma. Numai că ea nu mai este valabilă pentru noi.)

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #15 on: 25 February 2009 - 19:30.36 »

Ne arată adevărata noastră stare. Ne face să simţim nevoia de un Ajutor. Deci ne îndrumă spre Isus.

Aa, da. Ai dreptate. Trebuia să am răbdare, mai întâi să mă mai gândesc înainte de a posta. smile

.[/size]
Alex Dumitru
**

View Profile Email
« Reply #16 on: 25 February 2009 - 22:15.08 »

Mulţumesc lui Mihai Dumitru ptr. întrebările ajutătoare...au picat de minune!

E am crezut mult timp că poruncile au fost date ptr. a fi împlinite, şi îmi dau seama că o imagine incompletă e mai devastatoare de cât lipsa unei imagini (înţelegeri).
Acum înţeleg că intenţia lui Dumnezeu a fost ca încercând să împlinim legea să vedem că e imposibil...
Şi când vom obosi de-a binelea să renunţăm la iniţiativa aceasta...

Aş face o comparaţie, sper să o reuşesc:
Tatăl unui copil , ptr a explica fiului său utilitatea liftului îi spune: " Urcă-te pe acoperişul acestui bloc, căţărându-te pe pereţi!"
E posibil ca băieţelul să încerce... Apoi obosit, îl va întreba pe tatăl său cum se poate ajunge acolo...
Tatăl îl va urca în lift. 
Concluzia mea:
Nu trebuie să ne concentrăm asupra ţinerii legii ptr. că astfel Îl vom piede din vedere pe Hristos.
Tot ce avem de făcut este să ne asigurăm că suntem în El, atmosferă în care împlinirea legii este inerent garantată. Cu această ocazie aflăm foarte clar că suntem dependenţi total doar de mila şi puterea sa. Într-un cuvânt:dependenţi de Harul şi viaţa Sa în noi.

Mulţumesc ptr răspunsuri.
Aşa-i că întrebările simple sunt complicate?
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #17 on: 25 February 2009 - 22:40.17 »

Ce frumos ai spus, Alex Dumitru! Mărturisesc că în seara asta merg la culcare bucuros că Evanghelia lui Hristos a început să fie înţeleasă şi promovată de din ce în ce mai mulţi fraţi! Lăudat fie Domnul!

.[/size]
unom
**

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #18 on: 11 March 2009 - 14:38.49 »

Cred ca GhitaB a dat primul raspuns simplu si corect. Deci asteptam urmatoarea intrebare smile

GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.0.10

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #19 on: 05 May 2009 - 10:35.24 »

Cred ca GhitaB a dat primul raspuns simplu si corect. Deci asteptam urmatoarea intrebare smile
9 În sfârşit...

LISTA SIMBOLURILOR BIBLICE

Faceţi o listă care să cuprindă:
--- 1. simbolul
--- 2. însemnătatea
--- 3. versetul / versetele pe care se bazează înţelegerea simbolului

De ce?

Va fi utilă. Vezi studiul profeţiilor, dar nu numai.

Cum?

Studiu. Se poate şi în echipă.

Indicii

http://www.prophecycode.com/numbers.asp
http://www.prophecycode.com/symbols.asp
Cine face o traducere ok cred că rezolvă în mare parte cerinţa.

Spor!  smile

Pages: [1] 2 3   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR