ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 14:14.38 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Dezbinare Replies: 1 piece
Read 1611 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Dezbinare  (Read 1611 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
catalin
Guest
« on: 10 March 2008 - 13:58.48 »

Dezbinarea,

1 Corinthians 1:10  Vă îndemn, fraÅ£ilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveÅ£i toÅ£i acelaÅŸi fel de vorbire, să n-aveÅ£i dezbinări între voi, ci să fiÅ£i uniÅ£i în chip desăvârÅŸit într-un gând ÅŸi o simÅ£ire.

Aceasta a fost întodeauna dorinÈ›a lui Dumnezeu, unitate È™i armonie. La sfârÈ™itul celor È™apte zile de creaÈ›iune  El a văzut că toate erau foarte bune. Nu era nici o umbra de tristeÈ›e, totul era minunat. Acesta a fost planul Domnului pentru om.  Dar această minunată armonie a fost distrusa de un intrus, È™arpele . De atunci omul a încercat să arunce vina asupra semenului său pentru a-È™i scoate in evidență dreptatea sa.,, Omul a răspuns: "Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom ÅŸi am mâncat."

1 Corinthians 12:25  ca să nu fie nici o dezbinare în trup: ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele.
Ephesians 4:3  ÅŸi căutaÅ£i să păstraÅ£i unirea Duhului, prin legătura păcii.

TotuÈ™i cum rezolvăm o situaÈ›ie critică daca apare? Suntem diferiÈ›i ca temperament, cultura, educaÈ›ie, vârstă, pasiuni, etc. – Nu vom fi intotdeauna de aceiaÈ™i părere. Ce putem face?

Philippians 3:15,16  Gândul acesta, deci, să ne însufleÅ£ească pe toÅ£i, care Suntem desăvârÅŸiÅ£i; ÅŸi dacă în vreo privinţă SunteÅ£i de altă părere, Dumnezeu vă va lumina ÅŸi în această privinţă.
 Dar în lucrurile în care am ajuns de aceeaÅŸi părere, să umblăm la fel.

Exemplu: Dorim sa renovăm adunarea. ÃŽn biserică sunt mai multe păreri, unii ar vrea să pună gresie, alÈ›ii parchet laminat iar restul duÈ™umea de scândură. E o problemă, dar după ce fiecare își susÅ£ine poziÈ›ia cu anumite argumente, fraÈ›ii votează. La vot a fost validat (parchet laminat).Daca de acum un frate e întrebat: Cum faceÅ£i adunarea? El in lumina cuvântului va zice ,Punem parchet  chiar daca părerea sa era de a pune gresie. După vot, părerea sa a căzut , el nu o mai comentează.

Mark 3:24-26 Dacă o împărăţie este dezbinată împotriva ei însăşi, împărăţia aceea nu poate dăinui. Şi dacă o casă este dezbinată împotriva ei însăşi, casa aceea nu poate dăinui. Tot astfel, dacă Satana se răscoală împotriva lui însuşi, este dezbinat, şi nu poate dăinui, ci s-a isprăvit cu el.

Atunci când încercăm să susÅ£inem părerile unor aÅŸa ziÅŸi fraÅ£i care au mereu de zis ceva împotriva bisericii, comunității, predicatorilor, si împotriva hotărârilor luate, trebuie sa inÈ›elegem că nu facem altceva decât că luptăm împotriva propriei noastre fericiri.

Galatians 5:20,21  închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînÅ£elegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beÅ£iile, îmbuibările, ÅŸi alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moÅŸteni ÃŽmpărăţia lui Dumnezeu.

Lucrând în felul acesta noi suntem lumeÅŸti, si să nu credem că un om de felul acesta poate să intre în împărăția lui Dumnezeu.

Romans 16:17,18  Vă îndemn, fraÅ£ilor, să vă feriÅ£i de cei ce fac dezbinări ÅŸi tulburare împotriva învăţăturii pe care aÅ£i primit-o. DepărtaÅ£i-vă de ei. Căci astfel de oameni nu slujesc lui Hristos, Domnul nostru, ci pântecelui lor; ÅŸi, prin vorbiri dulci ÅŸi amăgitoare, ei înÅŸelă inimile celor lesne crezători.
Titus 3:10,11  După întâia ÅŸi a doua mustrare, depărtează-te de cel ce aduce dezbinări, căci ÅŸtim că un astfel de om este un stricat ÅŸi păcătuieÅŸte, de la sine fiind osândit.

Ba mai mult decât atât, cuvântul Domnului ne sfătuie spre binele nostru, că e mai bine pentru noi sa nu ne însoÅ£im cu astfel de oameni.

Jude 1:18,19  Cum vă spuneau că în vremurile din urmă vor fi batjocoritori, care vor trăi după poftele lor nelegiuite. Ei Sunt aceia care dau naÅŸtere la dezbinări, oameni supuÅŸi poftelor firii, care n-au Duhul.
Proverbs 16:28  Omul neastâmpărat stârneÅŸte certuri, ÅŸi pârâtorul dezbină pe cei mai buni prieteni.

ÃŽnÅ£elegem din lumina cuvântului inspirat, că majoritatea din acei fraÅ£i care au cel m-ai mult de obiectat pe seama altora si a bisericii sunt cei care au cele mai grave păcate. Si în felul acesta ar dori să li se acopere.

Revelation 12:10  Åži am auzit în cer un glas tare, care zicea: „Acum a venit mântuirea, puterea ÅŸi împărăţia Dumnezeului nostru, ÅŸi stăpânirea Hristosului Lui; pentru că pârâşul fraÅ£ilor noÅŸtri, care zi ÅŸi noaptea îi pâra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.
1 Corinthians 3:3  Pentru că tot lumeÅŸti SunteÅ£i. ÃŽn adevăr, când între voi Sunt zavistii, certuri ÅŸi dezbinări, nu SunteÅ£i voi lumeÅŸti ÅŸi nu trăiÅ£i voi în felul celorlalÅ£i oameni?

Dragi fraÈ›i, această lucrare nu e de la Dumnezeu, Isus s-a rugat ;  Mă rog ca toÅ£i să fie una, cum Tu, Tată, eÅŸti în Mine, ÅŸi Eu în Tine, ca ÅŸi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.

Proverbs 17:9  Cine acopere o greÅŸeală, caută dragostea, dar cine o pomeneÅŸte mereu în vorbirile lui, dezbină pe prieteni.

Ucenicii când au aflat că unul din ei va vinde pe Isus, fiecare a întrebat pe Domnul:,,Oare nu sunt eu?,, . Să întrebam și noi la fel: Oare nu sunt eu unul care fac dezbinare?

Psalm 139:23,24  Cercetează-mă, Dumnezeule, ÅŸi cunoaÅŸte-mi inima! ÃŽncearcă-mă, ÅŸi cunoaÅŸte-mi gândurile! Vezi dacă Sunt pe o cale rea, ÅŸi du-mă pe calea veÅŸniciei!

Dacă Duhul îți vorbeÈ™te, supune-te Lui È™i pocăieÈ™te-te!
Report to moderator   Logged
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #1 on: 31 January 2009 - 12:26.15 »

Dezbinarea,

Atunci când încercăm să susÅ£inem părerile unor aÅŸa ziÅŸi fraÅ£i care au mereu de zis ceva împotriva bisericii, comunității, predicatorilor, si împotriva hotărârilor luate, trebuie sa inÈ›elegem că nu facem altceva decât că luptăm împotriva propriei noastre fericiri.

Ba mai mult decât atât, cuvântul Domnului ne sfătuie spre binele nostru, că e mai bine pentru noi sa nu ne însoÅ£im cu astfel de oameni.

ÃŽnÅ£elegem din lumina cuvântului inspirat, că majoritatea din acei fraÅ£i care au cel m-ai mult de obiectat pe seama altora si a bisericii sunt cei care au cele mai grave păcate. Si în felul acesta ar dori să li se acopere.

Revelation 12:10  Åži am auzit în cer un glas tare, care zicea: „Acum a venit mântuirea, puterea ÅŸi împărăţia Dumnezeului nostru, ÅŸi stăpânirea Hristosului Lui; pentru că pârâşul fraÅ£ilor noÅŸtri, care zi ÅŸi noaptea îi pâra înaintea Dumnezeului nostru, a fost aruncat jos.
1 Corinthians 3:3  Pentru că tot lumeÅŸti SunteÅ£i. ÃŽn adevăr, când între voi Sunt zavistii, certuri ÅŸi dezbinări, nu SunteÅ£i voi lumeÅŸti ÅŸi nu trăiÅ£i voi în felul celorlalÅ£i oameni?

Dragi frați, această lucrare nu e de la Dumnezeu

Cred că abordarea acestui subiect ar trebui făcută echilibrat acordând în egală măsură atenţie ambelor situaţii de obiecţii în biserică!

Sunt de acord oarecum cu atitudinea aceasta faţă de cei ce încurajează o atitudine sfidătoare faţă de Dumnezeu. Însă e foarte uşor ca Omul să critice nejustificat pe semenul său aşa că operaţiunea e foarte riscantă şi ptr. cei cu "experienţă"!Iată-l pe Isus spunând : "Domnul să te mustre , Satano!"

ÃŽmi pare rău că trebuie să subliniez faptul că a vorbi "ceva împotriva bisericii, comunității, predicatorilor, si împotriva hotărârilor luate" NU înseamnă neapărat ceva rău.Nici dacă Conf. Generală examinând cazul apreciază că putem anatemiza proscrisul...O spun deschis fără vreo urmă de ezitare,sau timiditate, chiar dacă vreunii deja s-ar putea bloca la acest pas în prejudecăţi faţă de persoana mea ÅŸi preferă din comoditate să citească de aici încolo cele scrise de mine din cinci în cinci rânduri cu concepÅ£ia : "iar vine ăsta cu de-ale lui...îl ÅŸtim!"

Dacă există "pace şi linişte" într-o biserică poate că acolo nu mai gândeşte nimeni, ci domneşte apatia, plafonarea şi măgulirea că nu mai avem nimic de învăţat fiindcă cunoaştem deja tot adevărul! (Apropo de asta, ca să nu vorbim la general...ci despre "a noastră AZSMR":
-Ce adevăruri noi a primit biserica de 120 ani încoace?
EGW spunea :"Dumnezeu va da tot mai multă lumină, iar vechile adevăruri vor fi redescoperite ÅŸi aÅŸezate în cadrul preÅ£ios al adevărului. Ca ambasadori ai lui Hristos, noi trebuie să cercetăm Scripturile spre a descoperi adevărurile care au fost ascunse sub gunoiul erorilor, iar fiecare rază de lumină primită trebuie să fie comunicată altora.  (E.White, RH 23 dec. 1890)

E potrivit astăzi ca sub o aură de sfinţenie să fie omorâţi cu pietrele prejudecăţii şi omorât bunul nume al fraţilor ce "suspină şi gem" datorită "gunoiului erorilor" din biserică ?
Aceştia dacă pleacă din biserica iubită lor, cad în dizgraţie sub acuzaţia de înaltă trădare, iar dacă rămân la "vechile pietre de hotar"(adevărurile Pionierilor AZS) dorind o reformă din nou cad în dizgraţie fiindcă aduc dezbinare, când ar putea să tacă ptr. mai multă linişte...)
EGW vorbeşte despre "binecuvântatele frământări din biserică " ca la oportunităţi de cunoaştere şi părtăşie deosebită !
Ca să nu devin exhaustiv mă limitez la concluzie:
Spiritul de independenţă este o manifestare a lui Satan cu urmări catastrofale NUMAI DACĂ ea NU are la bază motivaţia curată după o creştere în HRISTOS.
Dacă Biserica îl leapădă pe Hristos astăzi aşa cum a făcut-o acum 2000 ani sau acum 120 ani, iar glasuri izolate doresc să trezească Biserica cu orice preţ, aceste suflete independente de păcatul bisericii sunt recunoscute de Domnul ca fiind oile Sale, indiferent de excluderi, anatemizări, bule papale, acatiste, sau alte forme păgâne ...de manifestare a zelului ptr. Dumnezeu.
Exemple de independenţă de biserică fară vreo urmă de păcat sunt multe dar amintesc câteva:
Noe, Lot, Ilie, Ieremia,Ioan Botezătorul, Isus, Pavel,...toţi reformatorii...fără de care n-am fi avut nici o speranţă ...
"Cercetaţi tot şi alegeţi ce e bun"
Report to moderator   Logged
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR