ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 14:07.36 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Calatorind spre alte lumi Replies: 2 piece
Read 1108 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Calatorind spre alte lumi  (Read 1108 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
`emy Dani
Admin

Browser: MSIE 6.0

xxlliinnkk
View Profile
« on: 19 December 2006 - 10:21.07 »

Calatorind spre alte lumi

„Dar cei ce se incred in Domnul isi inoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla, si nu ostenesc.” (Isaia 40:31)

„Cu o vedere neintunecata, (mantuitii lui Dumnezeu) privesc slava creatiunii – sori, stele si sisteme nenumarate, toate inconjurand tronul Dumnezeirii in ordinea stabilita.” – Marea lupta, pag. 678.

1. SABATUL VA FI PASTRAT - 17 decembrie

a. Ce zi a fost pusa deoparte de Dumnezeu ca sfanta, si cine o va pastra pe Noul Pamant? Isaia 66:22,23.

„Mi-a fost aratat ca Legea lui Dumnezeu va ramane in picioare pentru totdeauna, si va exista pe Noul Pamant pana in vesnicii... Dumnezeu s-a odihnit in ziua a saptea, a binecuvantat-o si a sfintit-o. Am vazut ca Sabatul nu va fi abolit niciodata; ci, sfintii salvati, si oastea ingereasca il vor pastra toata vesnicia in onoarea marelui Creator.” – Experiente si viziuni, pag. 163.

b. Ce subiect va fi studiul celor mantuiti de la un Sabat la altul? Efeseni 3:17-19.

„In trecerea lor, anii vesniciei vor aduce descoperiri mai bogate si mai marete despre Hristos si Dumnezeu. Pe masura ce cunostinta creste, vor creste si dragostea, respectul si fericirea. Cu cat mai mult oamenii Il cunosc pe Dumnezeu, cu atat mai mare va fi admiratia pe care o au pentru caracterul Lui.” – Marea lupta, pag. 678.
Report to moderator   Logged

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #1 on: 19 December 2006 - 10:28.16 »

2. LUMILE NECAZUTE - 18 decembrie

a. Cum s-a numit Adam cand i s-a dat stapanire peste aceasta lume? Luca 3:38 (u.p.) ; Ce versete din Scriptura ne fac sa intelegem ca celelalte lumi au de asemenea locuitori? Iov 1:6; 38:7; Evrei 1:2; 11:3.

„Dumnezeu mi-a aratat celelalte lumi. Am primit aripi, si un inger m-a condus din cetate spre un loc luminos si maret. Iarba din acel loc era de un verde viu, si pasarile ciripeau un cantec melodios. Locuitorii acelui loc erau de toate marimile; erau nobili, maiestuosi, si draguti. Ei purtau imaginea clara a lui Isus si infatisarea lor stralucea de bucurie sfanta, si exprima libertatea si fericirea locului. I-am intrebat pe unii dintre ei de ce erau asa de frumosi in comparatie cu cei de pe pamant. Mi-a raspuns: ‚Noi am trait in stricta ascultare de poruncile lui Dumnezeu, si nu am cazut prin neascultare, ca cei de pe pamant.’ ” – Experiente si viziuni, pag. 27.

b. Unde era Enoh, pe care Dumnezeu l-a luat de pe pamant? Geneza 5:24; Evrei 11:5.

„Apoi am fost dusa intr-o lume care avea sapte luni. L-am vazut pe batranul Enoh, care fusese luat de pe pamant. Pe mana sa dreapta avea un finic maret, iar pe fiecare frunza scria ‚Victorie’. In jurul capului avea o coronita alba stralucitoare si frunze pe coronita si in mijlocul fiecarei frunze era scris “puritate” iar in jurul coronitei erau pietre de diferite culori, care straluceau mai puternic decat stelele si reflectau literele, marindu-le. In spate, coronita era legata cu o funda, pe care scria ‚Sfintenie’. Deasupra coronitei era o coroana draguta care stralucea mai puternic decat soarele.
L-am intrebat daca acesta a fost locul in care a venit cand a fost luat de pe pamant. El mi-a raspuns: ‚Nu, nu este acesta. Cetatea este caminul meu; am venit aici sa vizitez acest loc.’ Umbla prin acel loc, ca si cand ar fi fost acasa.” – Experiente si viziuni, pag. 27, 28.

.[/size]
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #2 on: 19 December 2006 - 10:35.22 »

3. VIZITAND ALTE LUMI - 19 decembrie

a. Ce lucruri vor fi descoperite sfintilor, si pe cine vor intalni ei cand vor vizita lumile necazute in pacat? 1 Corinteni 2:9; 2 Corinteni 12:2-4. Coloseni 1:26.

„Toate comorile Universului vor fi deschise studiului celor mantuiti. Liberi de conditia lor muritoare, ei isi vor continua zborul lor neobosit spre lumile indepartate – lumi care timp de multe veacuri au privit cu tristete la spectacolul suferintelor omenesti, dar care intonau cantari de bucurie cand un suflet era salvat. Cu bucurie de nespus copiii pamantului intra in bucuria si intelepciunea fiintelor necazute. Ei se impartasesc din comorile de cunostinta si intelegere castigate de-a lungul secolelor de contemplare a lucrarii mainilor lui Dumnezeu. Cu o viziune neintunecata ei privesc slava creatiunii – sori, stele si sisteme nenumarate, inconjurand tronul lui Dumnezeu in ordinea stabilita.” – Marea lupta, pag. 677-678.

b. De ce isi vor aminti intotdeauna cei mantuiti? Ce vor obtine ei aici, dar nu au putut obtine niciodata pe pamant? Zaharia 13:6; Apocalipsa 1:5,6.

„(In noul Ierusalim), mintile nemuritoare vor comtempla cu o desfatare necontenita minunile puterii creatoare, tainele iubirii salvatoare. Acolo nu va mai exista nici un vrajmas crud, amagitor care sa ii ispiteasca sa Il uite pe Dumnezeu. Fiecare facultate se va dezvolta, fiecare capacitate va creste. Acumularea de cunostinte nu va obosi mintea, nici nu va epuiza energiile. Acolo se vor realiza cele mai marete planuri, cele mai semete aspiratii vor fi implinite, cele mai inalte ambitii vor fi realizate; si totusi, vor exista mereu noi inaltimi de atins, noi minuni de admirat, noi adevaruri de inteles, obiective de studiu noi, care sa antreneze puterile mintii, ale sufletului si ale trupului.” – Marea lupta, pag. 677.

.[/size]
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR