ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 13:44.05 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ispravnicie pusa la incercare Replies: 32 piece
Read 4560 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ispravnicie pusa la incercare  (Read 4560 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
deea2007
Moderator

Browser: Firefox 2.0.0.11

View Profile WWW
« Reply #20 on: 29 January 2008 - 22:30.56 »

Da socoteala de ispravnicia ta!" Luca 16:2 si as adauga eu, da socoteala referitor la ceea ce ti-a fost dat tie in incredintare, si nu purta grija celorlalti, eu asa inteleg faptul de a nu exista competitie...

Cat despre alergarea lui Pavel, e cu totul altceva...era competitia lui cu el insusi si cu Dumnezeu, nu alerga contracronometru cu nimeni, si nici nu se lua la intrecere cu fratii...
Report to moderator   Logged

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
mary

Browser: MSIE 7.0

View Profile
« Reply #21 on: 29 January 2008 - 22:34.21 »

Da socoteala de ispravnicia ta!" Luca 16:2 si as adauga eu, da socoteala referitor la ceea ce ti-a fost dat tie in incredintare, si nu purta grija celorlalti, eu asa inteleg faptul de a nu exista competitie...

Cat despre alergarea lui Pavel, e cu totul altceva...era competitia lui cu el insusi si cu Dumnezeu, nu alerga contracronometru cu nimeni, si nici nu se lua la intrecere cu fratii...
CORECT

Pot TOTUL  in Hristos care ma intareste!
Michelle

Vrei să faci lucruri mari trebuie să rămâi mic..

View Profile WWW Email
« Reply #22 on: 29 January 2008 - 22:39.52 »

am modificat faza cu pareri simpliste pentru ca mi-am dat seama ca nu a fost frumos ce am spus, insa parerea mea despre raspunsul la intrebare mi-o sustin.
am si eu o intrebare: care este punctul de referinta pentru noi? Biblia sau lectiunea?
uite numai cateva versete:

1 Corinteni 9:24  Nu ÅŸtiÅ£i că cei ce aleargă în locul de alergare, toÅ£i aleargă, dar numai unul capătă premiul? AlergaÅ£i, deci, în aÅŸa fel ca să căpătaÅ£i premiul!

Filipeni 3:12  Nu că am ÅŸi câştigat premiul sau că am ÅŸi ajuns desăvârÅŸit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât ÅŸi eu am fost apucat de Hristos Isus.

Filipeni 3:14  alerg spre Å£intă, pentru premiul chemării cereÅŸti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.

Coloseni 2:18  Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-ÅŸi voia lui însuÅŸi printr-o smerenie ÅŸi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deÅŸartă, prin gândurile firii lui pământeÅŸti,

si as putea continua. tind sa cred ca intrebarea a fost pusa putin gresit, nu total gresit, doar ca s-a vrut sa se dea un singur raspuns si nu toate raspunsurile posibile. deci nu am contrazis intrebarea, doar am sustinut faptul ca raspunsul sugerat de intrebare nu e singurul valabil si adevarat.

aici discutam pe baza lectiuni si nu e nevie sa ne abatem de la ea...Biblia este adevarata si lectiunile la fel...
eu nu am gasit nimic gresit in lectiuni......aceste lectiuni sunt concepute avand la Biblia,marturiile.....etc...care toate la randul lor sunt inspirate de Dumnezeu....asa ca nu au cum sa fie gresite.

repet...nu trebuie sa ne abatem cu discutiile de la lectiunea in curs..
mai intai studiem lectiunea si apoi ne dam parerea...si fiecare e liber sa isi expuna gandurile....

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Intelept este cel care a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles.
Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #23 on: 29 January 2008 - 22:41.03 »

perfecta dreptate  cred eu ca e cel mai bun comentariu facut la intrebarea aceasta....

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #24 on: 29 January 2008 - 22:45.50 »

oricum, citind si celelalte intrebari imi dau seama ca intrebarea se refera la competitie in cazul talantilor dati de Dumnezeu fiecaruia. si aici sunt de acord ca atitudinea competitiva nu este cea mai potrivita pentru un crestin. fiecare din noi avem daruri diferite si nu trebuie sa ne comparam cu altii. trebuie doar sa fim credinciosi in ce ni s-a incredintat noua si nu sa aratam cat de grozavi suntem noi cu ceva care oricum nu ne apartine. in contextul asta competitia este grestia, deci daca intrebarea era pusa putin diferit nu mai producea asa multa confuzie  71

cred ca daca se studia lectia nu se mai producea nicio confuzie .....
si competitzia nu are ce cauta in crestinism....

2 Corinteni 10:12 Negreşit, n'avem îndrăzneala să ne punem alături sau în rîndul unora din aceia cari se laudă singuri. Dar ei, prin faptul că se măsoară cu ei înşişi şi se pun alături ei cu ei înşişi, sînt fără pricepere.

Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #25 on: 29 January 2008 - 23:10.29 »

pentru maine sa ne concentram la aceasta intrebare!
4. De ce lupta pentru supravetuire economica nu incape in planul lui Dumnezeu?

Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #26 on: 29 January 2008 - 23:12.19 »

4. De ce lupta pentru supravietuire economica nu incape in planul lui Dumnezeu?

nu foloseste nimic unui om sa castige toata lumea,daca isi pierde sufletul.CAci orice bogatie de pe acest pamant nu poate salva sufletul unui om.Pe cand acea bogatie cereasca,da poate salva sufletul de la pacat.suntem indemnati sa nu iubim lucrurile din lume,caci sunt o vrajmasie inaintea lui Dumnezeu,sa nu ne adunam o bogatie care se va rugini,si o pot fura hotii,sa ne adunam acea bogatie care este sus in ceruri si care nu va ruginii si nici furata de hoti nu va fi,noi nu putem sluji lui Dumnezeu si lui Mamona,de acea nu ne strangem comori pe acest pamant. 68(sper ca am raspuns destul de bine,daca nu,,e liber sa completeze cine vrea) 7

deja avem aceasta parere ca raspuns la intrebarea 4 ...e liber oricine sa isi expuna gandurile referitor la lectiune....

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #27 on: 30 January 2008 - 22:35.32 »

citez cuvintele lui Anddrusca:Pavel, si nu numai, foloseste imaginea unei comepetitii pentru a descrie viata unui crestin.
atunci daca pavel ne zice ca ,competitia descrie viatza unui crestin...,de ce intrebarea ne spune asa:De ce nu exista nici un loc pentru competitzie in experienta crestina???? 39
daca competitia este folosita ca o imagine ptr a descrie viatza unui vcrestin...atunci de ce in lectiune ne intrabaca...de ce nu exista nici un loc....?incep sa se contrazica parerile :(
Cineva sa-mi explice si mie.hm...pareri simpliste?cum vine asta Anddrusca?crezi ca Michelle nu a gandit inainte de a formula o parere?dar,din raspunsul tau deduc ca ai contrazis intrebarea din lectiune,,ma rog,poate ma insel 39

Mary si Michelle... Sa nu uitam ca aici pe forum intra persoane din tot felul de confesiuni religioase... unii poate ca nici macar n`au idee ce numim noi "lectiune" sau "marturie". Apreciez enorm dorinta voastra de a studia lectiile (lectiunile) pentru Sabat aici pe forum si imi pare rau ca sesiunea nu`mi permite sa particip prea mult, dar... nu pot sa fiu de acord cu faptul ca trebuie sa ne tinem orbeste de lectie. Cred ca ideal e sa analizam totul in profunzime si sa descoperim orice alte implicatii ale invataturilor, chiar daca nu sunt mentionate in lectii (dar, bineinteles, se incadreaza in context). De fapt, mie mi-ar placea ca nu doar sa raspundem la intrebari, ci sa studiem in adevaratul sens al cuvantului toate elementele pe care le contin lectiile/intrebarile. M`am intristat cand am vazut cum i`ati sarit in cap cuiva care a vrut sa treaca de suprafata problemei si care nici macar nu face parte din biserica noastra. Cu privire la "marturii" (pt. ca se pomenea ceva de ele), as vrea sa amintesc un paragraf pe care l`am avut de curand la scoala de Sabat:

"Daca ati fi facut din cuvantul lui Dumnezeu materia voastra de studiu, cu dorinta de a ajunge la standardul pus de Biblie si de a obtine desavarsirea crestina, nu ati fi avut nevoie de marturii. [...] Marturiile scrise nu au intentia de a da o lumina noua, ci de a imprima in mod viu asupra inimii adevarurile inspiratiei deja cunoscute." (E. G. Whte, Marturii vol. 2)

Deci: daca studiem cu suficient interes Biblia, nu avem nevoie de altceva... o spune insasi autoarea marturiilor. Nici macar de lectiuni n`am avea nevoie, daca am studia singuri Biblia suficient de profund si de constiinciosi si de perseverenti. smile

Deea, ai dreptate, Pavel "nu alerga contracronometru cu nimeni, si nici nu se lua la intrecere cu fratii..." (Revin in continuare asupra acestei fraze.)

Anddrusca... mi`a placut interventia ta, si te felicit ca ai mentionat si un alt aspect cu privire la competitie. Totusi... vezi tu, limba asta romana (si nu numai romana smile) ne chinuie pe multi dintre noi. Eu cand zic competitie, ma gandesc la un concurs... dar nu orice fel de concurs, ci unul in care cineva castiga in detrimentul celorlalti (cum sugera Deea). Tu ai foarte mare dreptate, Pavel ne indeamna sa luptam pentru cununa vietii, dar diferenta dintre competitia din zilele noastre si cea la care se refera Pavel e aceea ca... in competitia mentionata de sfantul apostol, TOTI POT FI CASTIGATORI! Intr-adevar, trebuie sa facem tot posibilul sa fim cei mai buni in ceea ce priveste sfintenia, dar in acelasi timp sprijinindu-i si pe cei mai slabi, rugandu-ne pentru ei etc.

Pentru a sintetiza si a reveni la intrebarea din lectie... eu cred ca:
 - competitia (lupta) in ceea ce priveste desavarsirea crestina merge mana in mana cu credinta (exact pentru aceasta am primit talantii!!!);
 - spiritul de competitie (in ceea ce priveste lucrurile pamantesti) este categoric exclus de catre credinta.

Vom reveni asupra intrebarii de azi si o vom studia si pe cea de maine. Dumnezeu sa ne dea si multa multa lumina si intelepciune, impreuna cu ceilalti talanti!

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
mary

View Profile
« Reply #28 on: 30 January 2008 - 22:50.11 »

Emy imi pare foarte rau ca zici ca am fi sarit in cap la cineva...nu e adevarat,am dat cu parere,nimic altceva...,sau nu se poate expune parerea noastra?

Pot TOTUL  in Hristos care ma intareste!
Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #29 on: 30 January 2008 - 22:58.28 »

Mary si Michelle... Sa nu uitam ca aici pe forum intra persoane din tot felul de confesiuni religioase... unii poate ca nici macar n`au idee ce numim noi "lectiune" sau "marturie". Apreciez enorm dorinta voastra de a studia lectiile (lectiunile) pentru Sabat aici pe forum si imi pare rau ca sesiunea nu`mi permite sa particip prea mult, dar... nu pot sa fiu de acord cu faptul ca trebuie sa ne tinem orbeste de lectie. Cred ca ideal e sa analizam totul in profunzime si sa descoperim orice alte implicatii ale invataturilor, chiar daca nu sunt mentionate in lectii (dar, bineinteles, se incadreaza in context). De fapt, mie mi-ar placea ca nu doar sa raspundem la intrebari, ci sa studiem in adevaratul sens al cuvantului toate elementele pe care le contin lectiile/intrebarile. M`am intristat cand am vazut cum i`ati sarit in cap cuiva care a vrut sa treaca de suprafata problemei si care nici macar nu face parte din biserica noastra. Cu privire la "marturii" (pt. ca se pomenea ceva de ele), as vrea sa amintesc un paragraf pe care l`am avut de curand la scoala de Sabat:

"Daca ati fi facut din cuvantul lui Dumnezeu materia voastra de studiu, cu dorinta de a ajunge la standardul pus de Biblie si de a obtine desavarsirea crestina, nu ati fi avut nevoie de marturii. [...] Marturiile scrise nu au intentia de a da o lumina noua, ci de a imprima in mod viu asupra inimii adevarurile inspiratiei deja cunoscute." (E. G. Whte, Marturii vol. 2)

Deci: daca studiem cu suficient interes Biblia, nu avem nevoie de altceva... o spune insasi autoarea marturiilor. Nici macar de lectiuni n`am avea nevoie, daca am studia singuri Biblia suficient de profund si de constiinciosi si de perseverenti. smile

Deea, ai dreptate, Pavel "nu alerga contracronometru cu nimeni, si nici nu se lua la intrecere cu fratii..." (Revin in continuare asupra acestei fraze.)

Anddrusca... mi`a placut interventia ta, si te felicit ca ai mentionat si un alt aspect cu privire la competitie. Totusi... vezi tu, limba asta romana (si nu numai romana smile) ne chinuie pe multi dintre noi. Eu cand zic competitie, ma gandesc la un concurs... dar nu orice fel de concurs, ci unul in care cineva castiga in detrimentul celorlalti (cum sugera Deea). Tu ai foarte mare dreptate, Pavel ne indeamna sa luptam pentru cununa vietii, dar diferenta dintre competitia din zilele noastre si cea la care se refera Pavel e aceea ca... in competitia mentionata de sfantul apostol, TOTI POT FI CASTIGATORI! Intr-adevar, trebuie sa facem tot posibilul sa fim cei mai buni in ceea ce priveste sfintenia, dar in acelasi timp sprijinindu-i si pe cei mai slabi, rugandu-ne pentru ei etc.

Pentru a sintetiza si a reveni la intrebarea din lectie... eu cred ca:
 - competitia (lupta) in ceea ce priveste desavarsirea crestina merge mana in mana cu credinta (exact pentru aceasta am primit talantii!!!);
 - spiritul de competitie (in ceea ce priveste lucrurile pamantesti) este categoric exclus de catre credinta.

Vom reveni asupra intrebarii de azi si o vom studia si pe cea de maine. Dumnezeu sa ne dea si multa multa lumina si intelepciune, impreuna cu ceilalti talanti!

sti eu cred ca aici e pentru lectiuni topicul,nu??
care vrea sa dea cu parerea in afara lectiuni are si alte topicuri unde o poate face...dar ok....si ar fi fost ff bine sa fi citit ce a scris Andrrusca ..inainte sa se corecteze....dar e ok...eu am vrut sa am aici un loc, dar din pacate se pare ca nu il am....am crezut ca aici in acest topic se scrie doar de lectiune....mersi de gazduire dar nu mai am chef sa primesc reprosuri ...ceau

Nancy

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #30 on: 31 January 2008 - 09:25.37 »

mersi de gazduire dar nu mai am chef sa primesc reprosuri ...ceau

"Citatul preferat:  Uneori, Dumnezeu ne aseaza in intunerec ca sa vedem ca El este Lumina.

Descurajarea se naste din nemultumirea fata de trecut, dezamagirea fata de prezent si de increderea in viitor. Ea aduna la un loc ingratitudinea fata de binecuvantarile de ieri, indiferenta fata de oportunitatile de astazi si nesiguranta fata de surprizele zilei de maine. Cine este imbolnavit de ea este orb la frumusetea din jur, surd la gemetele celor aflati in suferinta si fara grai langa cei care au nevoie de nadejde. Manifestarile ei cuprind lipsa de rabdare, imaturitatea in gandire si cartirea fata de Dumnezeu."

Cred ca recunoÅŸti al cui e acest "citat preferat".  ReciteÅŸte-l! E valoros.
Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #31 on: 31 January 2008 - 10:40.14 »

"Citatul preferat:  Uneori, Dumnezeu ne aseaza in intunerec ca sa vedem ca El este Lumina.

Descurajarea se naste din nemultumirea fata de trecut, dezamagirea fata de prezent si de increderea in viitor. Ea aduna la un loc ingratitudinea fata de binecuvantarile de ieri, indiferenta fata de oportunitatile de astazi si nesiguranta fata de surprizele zilei de maine. Cine este imbolnavit de ea este orb la frumusetea din jur, surd la gemetele celor aflati in suferinta si fara grai langa cei care au nevoie de nadejde. Manifestarile ei cuprind lipsa de rabdare, imaturitatea in gandire si cartirea fata de Dumnezeu."

Cred ca recunoÅŸti al cui e acest "citat preferat".  ReciteÅŸte-l! E valoros.

da ai dreptate ..multumesc... smile

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #32 on: 31 January 2008 - 12:22.51 »

Emy imi pare foarte rau ca zici ca am fi sarit in cap la cineva...nu e adevarat,am dat cu parere,nimic altceva...,sau nu se poate expune parerea noastra?
eu am vrut sa am aici un loc, dar din pacate se pare ca nu il am....am crezut ca aici in acest topic se scrie doar de lectiune....mersi de gazduire dar nu mai am chef sa primesc reprosuri ...ceau

Imi cer scuze daca am interpretat negativ replicile... nu am avut intentia sa supar pe nimeni, nici macar nu am vrut sa mustru, cu atat mai putin sa reprosez. Doar mi-am exprimat parerea ca este preferabil ca atunci cand este posibil, sa incercam sa trecem de suprafata, sa analizam totul in profunzime. De fapt lectiile nu sunt facute doar ca sa citim niste versete... ci ca sa studiem. Tocmai de asta suntem mai multi, pentru ca fiecare sa aiba posibilitatea sa priveasca un lucru din unghiul sau propriu, iar impreuna sa ne formam o idee completa, solida, cu privire la cele studiate. Imi cer scuze inca o data daca deranjez pe cineva cu parerea mea, dar mi`o sustin in continuare...

Sa revenim la topic...

La intrebarea: "De ce lupta pentru supravietuire economica nu incape in planul lui Dumnezeu?" a raspuns frumos mary... (Totusi daca cineva mai are ceva de adaugat, o poate face.)

Intrebarea de azi:

Cand privim la jertfa lui Isus pe cruce, ce ar trebui sa facem cu talentele incredintate noua?

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
Pages: 1 [2]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR