ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 13:43.40 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ispravnicie pusa la incercare Replies: 32 piece
Read 4560 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ispravnicie pusa la incercare  (Read 4560 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Michelle

Vrei să faci lucruri mari trebuie să rămâi mic..

Browser: MSIE 7.0

View Profile WWW Email
« on: 27 January 2008 - 21:42.22 »

LECTIA 5

"Ce aud eu vorbindu-se despre tine? Da socoteala de ispravnicia ta!" Luca 16:2

1. Ce exemplu a dat Dumnezeu dandu-ni-L pe Fiul Sau?

2. Pe ce cai s-ar putea sa imi foloseasc in mod gresit talentele date de Dumnezeu?

3. De ce nu exista nici un loc pentru competitzie in experienta crestina?

4. De ce lupta pentru supravetuire economica nu incape in planul lui Dumnezeu?

5. Cand privim la jertfa lui Isus  pe cruce ,ce ar trebui sa facem cu talentele incredintate noua?

astea sunt intrebarile de revizuire personala si pe baza carora vom discuta lectiunea ce avem de invatat pe sabatul viitor
Report to moderator   Logged

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Intelept este cel care a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles.
Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: 27 January 2008 - 21:43.12 »

1.Ce exemplu a dat Dumnezeu dandu-ni-L pe Fiul Sau?

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: 27 January 2008 - 22:11.14 »

1.Ce exemplu a dat Dumnezeu dandu-ni-L pe Fiul Sau?

Ioan 3:16
„Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat
pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa
nu piara, ci sa aiba viata vesnica.”

Dandu-L pe Hristos ,Dumnezeu a dat tot ce avea!
Trebuie sa dam lui Dumnezeu orice talent si sa fim agenti activi a lucrari pentru Hristos!

Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: 28 January 2008 - 10:41.29 »

2. Pe ce cai s-ar putea sa imi foloseasc in mod gresit talentele date de Dumnezeu?

`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.11

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #4 on: 28 January 2008 - 13:07.11 »

Dupa cum ziceam aici, nu vom merge pe fiecare intrebare in parte, ci vom incerca sa facem o discutie pe baza lectiei in ansamblu (bineinteles, intrand in amanunte cu privire la unele aspecte pe care le vom considera demne de subliniat).

Pe scurt, ce am invatat eu din lectie:
 - fiecare a primit de la Dumnezeu "talanti" (diferite talente, inzestrari);
 - intrucat tot ce avem, avem de la Dumnezeu, nu putem sa folosim nimic in scop personal, ci totul trebuie sa fie folosit exclusiv pentru El;
 - orice talant ingropat (talent nefolosit) ne face vinovati inaintea lui Dumnezeu;
 - de altfel, nu exista diferenta intre lene (a nu folosi talentele) si egoism (a folosi talentele in scop personal);
 - nu avem voie sa cantarim sau sa numaram talentele celor de langa noi, in scopul de a le compara cu ale noastre (pentru ca asta aduce descurajare sau ingamfare, in functie de rezultatul comparatiei); obligatia de a lucra la capacitate maxima ramane valabila pentru toti;
 - cel mai mare dar pe care ni L-a oferit Dumnezeu noua este viata, prin credinta in jertfa lui Christos;
 - a folosi talentele pentru Dumnezeu nu inseamna altceva decat a-L prezenta lumii pe Christos.

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: 28 January 2008 - 13:12.50 »

Dupa cum ziceam aici, nu vom merge pe fiecare intrebare in parte, ci vom incerca sa facem o discutie pe baza lectiei in ansamblu (bineinteles, intrand in amanunte cu privire la unele aspecte pe care le vom considera demne de subliniat).

Pe scurt, ce am invatat eu din lectie:
 - fiecare a primit de la Dumnezeu "talanti" (diferite talente, inzestrari);
 - intrucat tot ce avem, avem de la Dumnezeu, nu putem sa folosim nimic in scop personal, ci totul trebuie sa fie folosit exclusiv pentru El;
 - orice talant ingropat (talent nefolosit) ne face vinovati inaintea lui Dumnezeu;
 - de altfel, nu exista diferenta intre lene (a nu folosi talentele) si egoism (a folosi talentele in scop personal);
 - nu avem voie sa cantarim sau sa numaram talentele celor de langa noi, in scopul de a le compara cu ale noastre (pentru ca asta aduce descurajare sau ingamfare, in functie de rezultatul comparatiei); obligatia de a lucra la capacitate maxima ramane valabila pentru toti;
 - cel mai mare dar pe care ni L-a oferit Dumnezeu noua este viata, prin jertfa lui Christos;
 - a folosi talentele pentru Dumnezeu nu inseamna altceva decat a-L prezenta lumii pe Christos.

da emy stiu ce ai zis tu si sunt perfect de acord dar ma gandeam ca in fiecare zi sa dezbatem cate o parte de lectiune....

elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #6 on: 28 January 2008 - 13:31.41 »

Lectia sugereaza la un moment dat invatatura despre o predare totala, sau o lepadare totala de sine. Problema e de o importanta vitala pentru noi, pentru ca s-ar putea sa fim amagiti daca facem anumite lucruri pentru Domnul, sa credem ca facem destul, fara ca noi sa fi inchinat TOTUL Domnului. Am putea sa facem colportaj, sau sa spunem colegilor sau prietenilor despre Domnul, ori sa ne imbracam corect etc., si sa credem ca facem destul, insa acest lucru e fals daca a mai ramas chiar si un singur talant nevalorificat pentru Domnul.

"Daca valorificam doar o treime din talantii incredintati noua, celelalte doua treimi lucreaza impotriva lui Hristos" 6T,439.

Sigur mai sunt si alte raspunsuri la intrebarea asta.

Nihil sine Deo!
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #7 on: 28 January 2008 - 13:34.54 »

da emy stiu ce ai zis tu si sunt perfect de acord dar ma gandeam ca in fiecare zi sa dezbatem cate o parte de lectiune....

Ok. smile

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
AlexB

View Profile WWW
« Reply #8 on: 28 January 2008 - 13:51.36 »

Orice talant avem trebuie folosit DOAR spre slava LUI. Uneori s-ar putea sa fim ispititi sa ne scoatem in evidenta prin talentele pe care EL ni le-a dat...

Mi-a placut o fraza scurta: "In cer nu va fi nici un EU, in afara de Marele EU SUNT." (EGW)

Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: 29 January 2008 - 13:07.46 »

Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #10 on: 29 January 2008 - 18:13.55 »

credinta si competitia nu se pot folosi impreuna..sunt doua cuvinte total opuse....
Credinta este inima crestinismului nostru.

mary

View Profile
« Reply #11 on: 29 January 2008 - 18:37.27 »

4. De ce lupta pentru supravietuire economica nu incape in planul lui Dumnezeu?

nu foloseste nimic unui om sa castige toata lumea,daca isi pierde sufletul. CAci orice bogatie de pe acest pamant nu poate salva sufletul unui om. Pe cand acea bogatie cereasca, da poate salva sufletul de la pacat. suntem indemnati sa nu iubim lucrurile din lume, caci sunt o vrajmasie inaintea lui Dumnezeu, sa nu ne adunam o bogatie care se va rugini, si o pot fura hotii, sa ne adunam acea bogatie care este sus in ceruri si care nu va ruginii si nici furata de hoti nu va fi, noi nu putem sluji lui Dumnezeu si lui Mamona, de acea nu ne strangem comori pe acest pamant. 68 (sper ca am raspuns destul de bine, daca nu,, e liber sa completeze cine vrea) 7

Pot TOTUL  in Hristos care ma intareste!
anddrusca
imi canta inima...

but I'm a supergirl, and supergirls just fly

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #12 on: 29 January 2008 - 20:21.13 »

credinta si competitia nu se pot folosi impreuna..sunt doua cuvinte total opuse....
Credinta este inima crestinismului nostru.

cuvantul credinta nu este antonimul cuvantului competitie. asta doar asa...gramatical.

CREDINTA, credinte: 1. Faptul de a crede in adevarul unui lucru; convingere, siguranta, certitudine.
Credinta ≠ necredinta

COMPETITIE: 1) Lupta intre doua sau mai multe persoane sau state, organizatii, care urmaresc acelasi avantaj sau acelasi rezultat; concurs; concurenta; intrecere.

eu cred ca sunt compatibile cele doua, depinde insa in ce sens se ia cuvantul competitie.

e adevarat ca harul nu se castiga pe baza de merite personale, ci prin credinta in jertfa lui Isus avem mantuirea. in cazul asta cuvintele se exclud unul pe altul, pentru ca noi ca si crestini nu suntem intr-un concurs/competitie de castigare a mantuirii pe baza de merite sa abilitati.

insa Pavel, si nu numai, foloseste imaginea unei comepetitii pentru a descrie viata unui crestin.
procesul de sfintire, ritmul in care suntem transformati dupa chipul lui Hristos, nu este acelasi pentru orice crestin. aici eu zic ca ar trebuie sa existe competitie si sa ne intrecem unii pe altii in roadele pocaintei, pentru ca in felul asta se vede nivelul la care il lasam pe Dumnezeu sa lucreze in vietile noastre.

deci competitia si credinta pot coexista, in nici un caz nu sunt cuvinte total opuse, fiecare inseamna lucruri cu totul diferite care nu pot fi nici sinonime nici antonime.

'My Goal is God Himself. Not joy, nor peace, not even blessing, but God Himself, My GOD!'
mary

View Profile
« Reply #13 on: 29 January 2008 - 20:41.03 »

citez cuvintele lui Anddrusca:Pavel, si nu numai, foloseste imaginea unei comepetitii pentru a descrie viata unui crestin.
atunci daca pavel ne zice ca ,competitia descrie viatza unui crestin...,de ce intrebarea ne spune asa:De ce nu exista nici un loc pentru competitzie in experienta crestina???? 39
daca competitia este folosita ca o imagine ptr a descrie viatza unui vcrestin...atunci de ce in lectiune ne intrabaca...de ce nu exista nici un loc....?incep sa se contrazica parerile :(
Cineva sa-mi explice si mie.hm...pareri simpliste?cum vine asta Anddrusca?crezi ca Michelle nu a gandit inainte de a formula o parere?dar,din raspunsul tau deduc ca ai contrazis intrebarea din lectiune,,ma rog,poate ma insel 39

anddrusca
imi canta inima...

View Profile Email
« Reply #14 on: 29 January 2008 - 20:51.01 »

am modificat faza cu pareri simpliste pentru ca mi-am dat seama ca nu a fost frumos ce am spus, insa parerea mea despre raspunsul la intrebare mi-o sustin.
am si eu o intrebare: care este punctul de referinta pentru noi? Biblia sau lectiunea?
uite numai cateva versete:

1 Corinteni 9:24  Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi, deci, în aşa fel ca să căpătaţi premiul!

Filipeni 3:12  Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus.

Filipeni 3:14  alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.

Coloseni 2:18  Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti,

si as putea continua. tind sa cred ca intrebarea a fost pusa putin gresit, nu total gresit, doar ca s-a vrut sa se dea un singur raspuns si nu toate raspunsurile posibile. deci nu am contrazis intrebarea, doar am sustinut faptul ca raspunsul sugerat de intrebare nu e singurul valabil si adevarat.

'My Goal is God Himself. Not joy, nor peace, not even blessing, but God Himself, My GOD!'
anddrusca
imi canta inima...

View Profile Email
« Reply #15 on: 29 January 2008 - 20:55.43 »

inca ceva: lectiunile sunt interesante si cred eu menite sa zideasca, dar peste toate lectiunile si parerile, Biblia este etalonul de masura. daca ceva din astea contrazice Biblia, sau nu descopera tot adevarul biblic, cred ca e corect sa credem Biblia si nu alte pareri sau lectiuni, oricat de corecte si ziditoare ar fi ele in general. cei care le concep sunt si ei oameni si pot gresi sau pot scapa din vedere unele aspecte, Biblia insa este fara greseala.

mary

View Profile
« Reply #16 on: 29 January 2008 - 20:57.25 »

DA,Anddrusca,,sunt de acord cu tine...BIBLIA ,ESTE GHIDUL UNUI CRESTIN...sunt de acord cu versetele ce ai scris,asa este...omul pamantesc mai poate gresi,si uite asa duce multa lume in eroare.doar cu o simpla intrebare. :(

anddrusca
imi canta inima...

View Profile Email
« Reply #17 on: 29 January 2008 - 21:01.35 »

oricum, citind si celelalte intrebari imi dau seama ca intrebarea se refera la competitie in cazul talantilor dati de Dumnezeu fiecaruia. si aici sunt de acord ca atitudinea competitiva nu este cea mai potrivita pentru un crestin. fiecare din noi avem daruri diferite si nu trebuie sa ne comparam cu altii. trebuie doar sa fim credinciosi in ce ni s-a incredintat noua si nu sa aratam cat de grozavi suntem noi cu ceva care oricum nu ne apartine. in contextul asta competitia este grestia, deci daca intrebarea era pusa putin diferit nu mai producea asa multa confuzie  71

mary

View Profile
« Reply #18 on: 29 January 2008 - 21:03.30 »

oricum, citind si celelalte intrebari imi dau seama ca intrebarea se refera la competitie in cazul talantilor dati de Dumnezeu fiecaruia. si aici sunt de acord ca atitudinea competitiva nu este cea mai potrivita pentru un crestin. fiecare din noi avem daruri diferite si nu trebuie sa ne comparam cu altii. trebuie doar sa fim credinciosi in ce ni s-a incredintat noua si nu sa aratam cat de grozavi suntem noi cu ceva care oricum nu ne apartine. in contextul asta competitia este grestia, deci daca intrebarea era pusa putin diferit nu mai producea asa multa confuzie  71
deci,inainte sa raspundem la aceste intrebari de meditatie ,mai intai sa studiem fiecare intrebare din lectiune,de la inceput,atunci ,da ca intelegem ce vrea sa ne intrebe 5

Michelle

View Profile WWW Email
« Reply #19 on: 29 January 2008 - 21:53.54 »

deci,inainte sa raspundem la aceste intrebari de meditatie ,mai intai sa studiem fiecare intrebare din lectiune,de la inceput,atunci ,da ca intelegem ce vrea sa ne intrebe 5

pai da Mary fiecare citeste lectiunea acasa la el si apoi aici vine si expune ce o inteles din lectiune..ce nedumeriri are si asa intre totzi intelegem mult mai bine lectiunea!

Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR