ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:18.47 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Ce citim... Replies: 222 piece
Read 22048 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ce citim...  (Read 22048 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #160 on: 13 April 2010 - 09:38.14 »

Iedidia! Fiindcă vă sunt frate, vă avertizez:

Chiar dacă în imagine fr. Ghiță are doar un ochi, totuși nu e bine să judecăm după ceea ce se vede la suprafață....
Poate că ce vezi tu vital , alții văd demn de așteptare. Și nu l-am auzit să zică "Știu tot!"

Tu Åžtii? sau poate....mai ÅŸtii?

smile
Îţi mulţumesc pt. avertisment...
Însă intenţia mea nu era de a judeca persoana, ci doar de a atrage atenţia că "Ghiţă are doar un ochii..." - interesantă expresie oricum... Şi un om numai cu un ochi - cel puţin în cele spirituale - va fin întodeauna imparţial... Cum aş putea să cântăresc cu dreptate un caz dacă nu am ascultat şi nu am citit plângeriel tuturor părţilor...?
Dar dacă ÅŸi Ghiţă la fel ca tine Mihai, a înÅ£eles că eu l-am judecat îmi cer scuze, sincer... nu aceasta era intenÅ£ia mea... departe de mine acest lucru... 
Report to moderator   Logged

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Chrome

View Profile WWW Email
« Reply #161 on: 18 April 2010 - 18:38.43 »

"Experienţe şi viziuni" - Ellen White - îmi place foarte mult..

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #162 on: 18 April 2010 - 21:47.45 »

Aș fi curios cum înțelegi tu ideea că EGW a scris sub inspirație (fenomen la care e implicată cultura, intelectul si înțelegerea personală a vizionarului) ?
Iedidia

View Profile
« Reply #163 on: 18 April 2010 - 22:37.41 »

Sunt curios să aflu ce înseamnă pt. voi expresia "am citit cartea" cutare...?
Când spuneţi "am citi" înseamnă am lecturat-o sau am studiat-o? Şi care este diferenţia în viziunea voastră între acestea două?

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #164 on: 18 April 2010 - 22:41.01 »

inspirație (fenomen la care e implicată cultura, intelectul si înțelegerea personală a vizionarului)
  AÅŸa ceva se poate spune doar dacă inspiraÅ£ia provine din natura omenească, folosind imaginaÅ£ia umană, dar modul de acÅ£iune al lui Dumnezeu nu se explică aÅŸa, nicidecum!

Dacă nu aÅŸ vedea scrierile sale împlinindu-se, mi-aÅŸ fi pus o asemenea întrebare, dar sunt ferm convinsă că a scris primind viziuni ÅŸi sub inspiraÅ£ie divină..  

Åži dacă ne uităm la o altă parte a difinirii "inspiraÅ£iei" ca fiind "complex de idei creatoare" nu cred că e atât de greu să-Å£i imaginezi Duhul lui Dumnezeu lucrând în mintea sorei Ellen White.. doar de-ai crede..

pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #165 on: 18 April 2010 - 22:46.36 »

PoÅ£i citi o carte ca ÅŸi o reclamă, o poÅ£i lectura cu scopul de a găsi greÅŸeli ÅŸi contraziceri, sau o poÅ£i studia cu rugăciune, sinceritate ÅŸi atenÅ£ie dorind ca Dumnezeu să-Å£i vorbească prin ea ÅŸi să-Å£i descuie mintea de a vedea noi orizonturi.. Desigur pot fi ÅŸi alte variante..

De obicei cărÅ£ile de la ÅŸcoală ori le citesc ori le lecturez, dar cele religioase mai bine nu le deschid dacă nu mi-e "foame" de studiu..

Iedidia

View Profile
« Reply #166 on: 18 April 2010 - 23:03.50 »

PoÅ£i citi o carte ca ÅŸi o reclamă, o poÅ£i lectura cu scopul de a găsi greÅŸeli ÅŸi contraziceri, sau o poÅ£i studia cu rugăciune, sinceritate ÅŸi atenÅ£ie dorind ca Dumnezeu să-Å£i vorbească prin ea ÅŸi să-Å£i descuie mintea de a vedea noi orizonturi.. Desigur pot fi ÅŸi alte variante..

De obicei cărÅ£ile de la ÅŸcoală ori le citesc ori le lecturez, dar cele religioase mai bine nu le deschid dacă nu mi-e "foame" de studiu..

S-ar putea să fiu eu puţin mai greoi la înţelegere... însă nu prea am înţeles ce vrei exact să spui...

pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #167 on: 19 April 2010 - 00:53.14 »

Sunt curios să aflu ce înseamnă pt. voi expresia "am citit cartea" cutare...?
Când spuneţi "am citi" înseamnă am lecturat-o sau am studiat-o? Şi care este diferenţia în viziunea voastră între acestea două?
Poate nu am dat răspunsul aşteptat..

Pentru mine a lectura = a citi (vezi Dexonline.ro) şi de aceea am folosit ambele cuvinte, ptr a nu le repeta forma, dar sensul se păstrează. Pe de altă parte, a studia este mult mai mult decât a citi şi / lectura.

Legătura cu celelalte cărÅ£i sper că-i clară.  10

Iedidia

View Profile
« Reply #168 on: 19 April 2010 - 20:43.36 »

Poate nu am dat răspunsul aşteptat..

Pentru mine a lectura = a citi (vezi Dexonline.ro) şi de aceea am folosit ambele cuvinte, ptr a nu le repeta forma, dar sensul se păstrează. Pe de altă parte, a studia este mult mai mult decât a citi şi / lectura.

Legătura cu celelalte cărÅ£i sper că-i clară.  10

S-ar putea să pară ciudat pt. unii însă eu intru într-o stare de stres atunci când din lipsă de timp sau alt motiv nu pot să studiez un lucru cu profunzime şi sunt nevoit doar să îl lecturez... de obicei mai bine renunţ prin amânare la lecturări până când am timp de studiu... din această pricină îmi ia foarte mult până termin o carte sau cărţi, deoarece niciodată nu studiez doar o carte ci mai multe de odată...
Acum, am spus acestea deoarece observ că pt. unii relativ e nevoie de foarte puţin timp pt. citirea unei cărţi... şi nu îmi dau seama cum au unii astfel de performanţe...

pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #169 on: 19 April 2010 - 21:13.37 »

Înţeleg.. ai dreptate.

Ca o precizare, nu am terminat "Istoria Faptelor Apostolilor", ci a rămas studiul de dimineaţa, iar ptr seara am luat "Experienţe şi viziuni"

Iedidia

View Profile
« Reply #170 on: 19 April 2010 - 21:42.44 »

Înţeleg.. ai dreptate.

Ca o precizare, nu am terminat "Istoria Faptelor Apostolilor", ci a rămas studiul de dimineaţa, iar ptr seara am luat "Experienţe şi viziuni"

Mă bucur să văd că mai sunt ÅŸi alÅ£i ca mine... 15_11_1  începusem să cred că sunt "un ciudat"  26 ...sau că încep să îmbătrânesc ÅŸi nu mă mai ajută materia cenuÅŸie...  icon_joker

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #171 on: 21 June 2010 - 23:15.51 »

Am terminat de ceva timp:
"Marile naţiuni de azi" - Alonzo T. Jones

O carte despre:
- naţiunile de azi aşa cum se găsesc în profeţia biblică
- trâmbiţele din Apocalipsa
- solia îngerului al treilea
- fiara ÅŸi chipul ei... ÅŸi lucrarea lor
- poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus
- judecata de cercetare

Merită!

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #172 on: 16 July 2010 - 19:40.18 »

Comori din pământ - I - Traian Aldea
O călătorie prin Lumea Bibliei cu sapa arheologului şi condeiul pastorului

Traian Aldea e pastor adventist şi arheolog. A participat la excavaţiile de la Haţor, dar cartea prezintă mai multe descoperiri arheologice ce au legătură cu Biblia.

Citind puteÅ£i afla despre cel mai vechi manuscris biblic, calendarul de la Ghezer, mormântul lui Åžebna, scrisorile de la LachiÅŸ, casa lui Ahiel, sigiliul lui Baruc, palatul lui Iabin, osuarul lui Iacov, mormântul lui Caiafa, inscripÅ£ia lui Pilat, Simon din Cirene, ÅŸi altele.  smile

Are vreo 100 de pagini ÅŸi e uÅŸor de citit. Are ÅŸi câteva imagini alb-negru.  10

dianagornet
**

Mai bine să greșim de partea milei

View Profile
« Reply #173 on: 21 July 2010 - 00:53.22 »

Am terminat de curând Doar pentru EA / Doar pentru EL - editura AQUAFORTE, autori Shaunti şi Jeff Feldhahn - o carte foarte bună pentru cei căsătoriți, poate chiar și pentru cei logodiți (foarte important ca fiecare dintre cei doi sa-și citească partea!).

De la aceeaÈ™i editură - eu, Femeia, autori  John ÅŸi Stasi Eldredge - o carte interesantă -un pic ciudată la început (face multe referiri la filme celebre din ultimii 15 ani) - o carte care mi-a dezvăluit câte ceva din lumea mea interioară È™i, foarte important, din lumea femeilor de lângă mine.

Aprecierile mele pentru voi, cititori împătimiți!
Mulțumesc pentru ideea acestui topic, și pentru postări.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #174 on: 21 July 2010 - 20:42.53 »

...postare dublă, scuze...

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #175 on: 21 July 2010 - 20:45.38 »

Călătorie neterminată - Pavel Bartolomeu

Povestea unui misionar român adventist. E fascinantă cartea.
"Apreciem zelul tău, dar nu este posibil." Vă las pe voi să descoperiţi cum lucrurile au devenit posibile.  smile [Cuvinte cheie: junglă, canibali, misiune, închisori secrete, insule necunoscute, pericole, minuni, etc.]

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #176 on: 22 July 2010 - 17:00.58 »

În Marea Zi a Ispăşirii - Un studiu despre existenţa Sanctuarului ceresc, slujba de Mare Preot a Domnului Hristos şi judecata de cercetare - Compilaţie, note şi studii anexe de Cezar Luchian - ed. Viaţa şi Sănătate, 1995

O expunere succintă a doctrinei sanctuarului, dar şi o replică la "lumina nouă" adusă de cartea "Păcatul cetăţii" de Gili Cârstea, broşura prezintă în vreo 60 de pagini:
- cortul întâlnirii / Templul, adică Sanctuarul pământesc - umbra
- Sanctuarul din cer (marele original, o realitate obiectivă)
- judecata de cercetare (Ziua Ispăşirii)
- Despre trupul credinciosului ca "templu al Duhului Sfânt" (faptul că Ziua Ispăşirii implică curăţirea templului uman, nu anulează adevărul că există în Cer un Sanctuar)
- Despre doctrina sanctuarului, aşa cum apare în "Tragedia Veacurilor" şi în cadrul soliei de la 1888 (Atât Jones şi Waggoner, cât şi Ellen White au primit doctrina sanctuarului aşa cum a fost prezentată de O.R.L. Crozier în 1846 în revista The Day Star Extra despre care serva Domnului a scris:

"Domnul mi-a arătat în viziune, în urmă cu un an că fratele Crozier are adevărata lumină asupra curăţirii sanctuarului, şi că este voia Sa ca fratele Crozier să-şi publice opiniile pe care le-a prezentat în Day Star Extra din 7 februarie 1846. Mă simt deplin autorizată de Domnul să recomand acest Extra tuturor sfinţilor." (A Word to the Little Flock, pag. 12)

În Tragedia Veacurilor Ellen White prezintă aceeaşi lumină asupra curăţirii sanctuarului.)

Nu am citit "Păcatul cetăţii", dar înţeleg că nici nu merită. Ideea greşită a cărţii ar fi că nu există în cer un Sanctuar, ci că noi suntem sanctuarul. Sunt citate fragmente izolate din Jones şi Waggoner care vorbesc despre curăţirea omului ca şi templu, dar se trece peste faptul că în aceleaşi cărţi se vorbeşte clar despre Sanctuarul ceresc.

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.7

View Profile WWW Email
« Reply #177 on: 22 July 2010 - 20:50.31 »

Nu am citit "Păcatul cetăţii", dar înţeleg că nici nu merită. Ideea greşită a cărţii ar fi că nu există în cer un Sanctuar, ci că noi suntem sanctuarul. Sunt citate fragmente izolate din Jones şi Waggoner care vorbesc despre curăţirea omului ca şi templu, dar se trece peste faptul că în aceleaşi cărţi se vorbeşte clar despre Sanctuarul ceresc.

De la cine intelegi Ghita ca nu merita? Iar ne ghidam viata intelectuala si spirituala dupa zvonuri? Eu am citit Pacatul cetatii si te asigur ca se merita f tare. Personal nu am gasit alta explicatie mai buna despre sanctuar decat a lui Gili Carstea. Tin sa te asigur ca dezinformezi pentru ca esti la randul tau dezinformat despre aceasta carte: http://gsm1888.ro/Carti/PC/cuprins.html GC chiar crede, spre deosebire de mine, in existenta unul sanctuar ceresc.
    Ma intereseaza si cartea lui Cezar pe care il apreciez pentru unele din punctele sale de vedere, dar din pacate  aici in germania nu pot fac rost inca de ea. Personal nu am nimic impotriva credintei ca exista literal in cer un sanctuar, insa nu gasesc pe nimeni sa-mi explice rational ce se intampla cu acesta in Apoc 21,22...Se evaporeaza pur si simplu dupa ce sfintii sunt salvati? De ce nici macar EGW a avut "accesul interzis" in sanctuarul din cer? NU cumva pentru ca era prea devreme pentru ea sa i se spuna franc ca nu exista asa ceva in mod real?
   Te invit cu caldura la discutii despre sanctuar la topicul aferent.

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #178 on: 27 July 2010 - 18:51.49 »

Te invit cu caldura la discutii despre sanctuar la topicul aferent.
Ok.

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #179 on: 27 July 2010 - 18:56.29 »

Numărătoarea inversă - Omenirea în balanţă
(o broşură veche... nu scrie cine-i autorul)

Titluri:

Planeta răzvrătită
Dumnezeu şi păcatul
Patimile în pustie
Descărcarea asupra Golgotei
Paşi în Cer

Sunt câteva articole - predici despre păcat, lupta dintre bine şi rău, jerfa lui Isus şi Lege, Sinai şi Golgota şi Revenire. Sunt scrise fain.

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR