ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:15.43 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ce citim... Replies: 222 piece
Read 22047 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ce citim...  (Read 22047 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #140 on: 22 March 2010 - 16:30.44 »

Cine seamănă vânt, va secera furtună - Joe Crews (Cel care a scris şi Compromisul se furişează...)

Titluri de capitole:
1. Laodicea
2. Identificând îndoielile
3. Fisurile şi infiltraţiile lumii
4. "Noua teologie" şi cernerea
5. Timpul unor emisiuni serioase
6. Apostazia aşteaptă în culise
7. Atacurile "noii teologii"
8. Lupta lui Satana împotriva "DESĂVÂRŞIRII"
9. Introspecţie realistă asupra defectelor noastre
10. Timpul pentru vestirea mărturiei
11. Fricoşii şi neglijenţii cernuţi afară

Joe Crews, membru AZS scrie această  carte ca "O mare avertizare pentru poporul lui Dumnezeu". Deşi este dedicat complet bisericii (a fondat Amazing Facts http://en.wikipedia.org/wiki/Amazing_Facts), în cuvintele pe care le scrie nu caută să mângâie membrii adormiţi, ci să avertizeze/mustre starea de lucruri din biserica AZS.
Report to moderator   Logged

Lavynya.E

View Profile Email
« Reply #141 on: 01 April 2010 - 15:19.01 »

"Viata si jurnalul lui David Brainerd" de Jonathan Edwards
   " Am inteles ca nu voi mai fi niciodata fericit daca nu ma face Dumnezeu fericit, daruindu-mi capacitatea de a-L slavi si lauda pentru totdeauna. Luati-mi acest lucru si daruiti-mi cel mai frumos rai conceput vreodata de oameni sau de ingeri si voi fi nefericit in vesnicie. Cerul inseamna sa fiu pe placul lui Dumnezeu si sa-L slavesc, sa-I dau totul, sa fiu pe deplin consacrat slavei Sale; acesta este cerul pe care il doresc; aceasta este religia mea si aceasta este fericirea mea." (D.B)

Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu. Restul? Doar suflare omeneasca.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.18

View Profile
« Reply #142 on: 01 April 2010 - 16:35.41 »

"Viata si jurnalul lui David Brainerd" de Jonathan Edwards
   " Am inteles ca nu voi mai fi niciodata fericit daca nu ma face Dumnezeu fericit, daruindu-mi capacitatea de a-L slavi si lauda pentru totdeauna. Luati-mi acest lucru si daruiti-mi cel mai frumos rai conceput vreodata de oameni sau de ingeri si voi fi nefericit in vesnicie. Cerul inseamna sa fiu pe placul lui Dumnezeu si sa-L slavesc, sa-I dau totul, sa fiu pe deplin consacrat slavei Sale; acesta este cerul pe care il doresc; aceasta este religia mea si aceasta este fericirea mea." (D.B)

Extraordinar!!! Acest paragraf mă unge pe suflet... ImaginaÅ£i-vă pt. un moment că toÅ£i oamenii de pe această planetă ar gândi ca omul acesta în privinÅ£a a ceea  ce este religia... Ar tresări inima lui Dumnezeu de bucurie...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #143 on: 07 April 2010 - 21:14.47 »

Un alt înger - o broşură cu fragmente şi versete culese de A.C.Sas... + explicaţii

Din Cuprins:
1. Îngerul din Apocalips 18
2. Condiţiile care cer venirea îngerului
3. Îngerul vine la timp potrivit
4. Prima lucrare a îngerului
5. Al patrulea înger respins
6. Îngerul al patrulea prezintă din nou solia
7. Despărţirea din 1914-1918
8. Lucrarea în folosul Laodiceei
9. Pregătirea pentru ploaia târzie
10. Îngerul al patrulea vine înainte de avertizarea finală
11. Îngerul al patrulea se uneşte cu îngerul al treilea
12. Solia îngerului creşte într-o mare strigare
13. Sporirea încercărilor
14. Respingerea luminii
15. Avertizarea lumii
16. Slava umple întreg pământul

Ce am înţeles:
* Soliile celor trei îngeri trebuiau vestite de poporul advent. Însă din cauză că solia a devenit "inofensivă şi fără glas" a devenit necesar ca cel de-al patrulea înger ("un alt înger", Apocalipsa 18) să intervină.
* Anul 1888 a marcat începutul lucrării celui de-al patrulea înger. "Marea strigare a îngerului al treilea  a început deja în descoperirea dreptăţii lui Hristos, Mântuitorul iertător de păcate. Acesta este începutul luminii îngerului a cărui slavă va umple întreg pământul."
* Solia a fost însă respinsă, dar câţiva au primit-o chiar atunci. Acesta a fost începutul reformaţiunii.
* A urmat despărţirea din 1914-1918, când biserica AZS a devenit un trădător al Împărăţiei lui Hristos. Însă o minoritate a rămas credincioasă Legii divine.
* Această minoritate a format AZSMR.
* Ca reformişti trebuie să ne pregătim pentru ploaia târzie şi marea strigare.
* "Succesul nu depinde de număr. Dumnezeu poate izbăvi cu ajutorul a câţiva ca şi prin intermediul a mulţi. El nu este atât de onorat prin marele număr cât prin caracterul celor care-I servesc."

rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #144 on: 07 April 2010 - 22:38.12 »

'' Slujitori sau prieteni?" O alta perspectiv asupra lui Dumnezeu!? de Graham Maxwell
   Aceasta carte vorbeste despre un Dumnezeu pentru care nimic nu valoreaza mai mult decat libertatea si individualitatea poporului Sau.El a spus clar ca prefera sa-i trateze nu ca servitori ci ca prieteni!
Iedidia

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #145 on: 08 April 2010 - 00:19.09 »

Un alt înger - o broşură cu fragmente şi versete culese de A.C.Sas... + explicaţii

Din Cuprins:
1. ÃŽngerul din Apocalips 18
2. Condiţiile care cer venirea îngerului
3. ÃŽngerul vine la timp potrivit
4. Prima lucrare a îngerului
5. Al patrulea înger respins
6. Îngerul al patrulea prezintă din nou solia
7. Despărţirea din 1914-1918
8. Lucrarea în folosul Laodiceei
9. Pregătirea pentru ploaia târzie
10. Îngerul al patrulea vine înainte de avertizarea finală
11. Îngerul al patrulea se uneşte cu îngerul al treilea
12. Solia îngerului creşte într-o mare strigare
13. Sporirea încercărilor
14. Respingerea luminii
15. Avertizarea lumii
16. Slava umple întreg pământul

Ce am înţeles:
* Soliile celor trei îngeri trebuiau vestite de poporul advent. Însă din cauză că solia a devenit "inofensivă şi fără glas" a devenit necesar ca cel de-al patrulea înger ("un alt înger", Apocalipsa 18) să intervină.
* Anul 1888 a marcat începutul lucrării celui de-al patrulea înger. "Marea strigare a îngerului al treilea  a început deja în descoperirea dreptăţii lui Hristos, Mântuitorul iertător de păcate. Acesta este începutul luminii îngerului a cărui slavă va umple întreg pământul."
* Solia a fost însă respinsă, dar câţiva au primit-o chiar atunci. Acesta a fost începutul reformaţiunii.
* A urmat despărţirea din 1914-1918, când biserica AZS a devenit un trădător al Împărăţiei lui Hristos. Însă o minoritate a rămas credincioasă Legii divine.
* Această minoritate a format AZSMR.
* Ca reformişti trebuie să ne pregătim pentru ploaia târzie şi marea strigare.
* "Succesul nu depinde de număr. Dumnezeu poate izbăvi cu ajutorul a câţiva ca şi prin intermediul a mulţi. El nu este atât de onorat prin marele număr cât prin caracterul celor care-I servesc."

Dacă asta ai înţeles e "bine"... exact asta vroia şi autorul să înţelegi...
Nu vreau să fac alte comentarii, aş fi înafara topicului... însă cred că tema acesti broşuri se potriveşte la topicul "azsmr în profeţie," din acest motiv îţi sugereză să ne detaliezi mai mult această broşură şi ceea ce ai înţeles tu în urma studierii ei... crede-mă sunt multe de discutat...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #146 on: 08 April 2010 - 08:04.07 »

Dacă asta ai înţeles e "bine"... exact asta vroia şi autorul să înţelegi...
Nu vreau să fac alte comentarii, aş fi înafara topicului... însă cred că tema acesti broşuri se potriveşte la topicul "azsmr în profeţie," din acest motiv îţi sugereză să ne detaliezi mai mult această broşură şi ceea ce ai înţeles tu în urma studierii ei... crede-mă sunt multe de discutat...
Chiar mă gândeam că merge la topicul ăla...

Iedidia

View Profile
« Reply #147 on: 08 April 2010 - 10:02.30 »

Chiar mă gândeam că merge la topicul ăla...

Bun...

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #148 on: 10 April 2010 - 08:07.59 »

Am început "Faptele Apostolilor" - Ellen White
 (http://www.azsromania.org/FA/index.htm)

Iedidia

View Profile
« Reply #149 on: 10 April 2010 - 19:52.41 »

Am început "Faptele Apostolilor" - Ellen White
 (http://www.azsromania.org/FA/index.htm)

De curând am terminat studiul acestei cărţi... merită toată atenţia şi consideraţia cuvenite unui studiu meticulos... e o adevărată comoară...

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #150 on: 12 April 2010 - 14:28.34 »

Am terminat:
Adevărata biserică rămăşiţă a lui Dumnezeu - O replică la publicaţia domnului Helmut H. Kramer de A.C.Sas, Ed. Păzitorul Adevărului

Am început:
Două organizaţii adventiste în profeţie - Editura Păzitorul Adevărului

Sunt 2 broÅŸuri vechi... Am dat de ele printre alte cărÅ£i. Mi se părea că au legătură cu discuÅ£iile noastre de aici.  smile

bravera

View Profile Email
« Reply #151 on: 12 April 2010 - 14:41.14 »

Dar ai citit si cartea lui Kramer?Cea careia i se da replica?Pt ca este important sa ai ambele puncte de vedere in fata ca sa-ti poti forma o parere obiectiva  smile
bravera

View Profile Email
« Reply #152 on: 12 April 2010 - 14:49.34 »

"Biserica adventista si criticii ei "de Aron Moldovan.Este o carte cel putin interesanta care merita citita.
"Calea cea buna "editura Pazitorul Adevarului.Va recomand studiul in paralel al acestor carti pt a va putea forma o imagine pe cat posibil mai aproape de realitate."Miscarea de reformatiune a azs"de Helmut Kramer editia in limba romana."Raspuns la obiectii"de C.A.Sas.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #153 on: 12 April 2010 - 15:23.35 »

Dar ai citit si cartea lui Kramer?Cea careia i se da replica?Pt ca este important sa ai ambele puncte de vedere in fata ca sa-ti poti forma o parere obiectiva  smile
Nu am citit-o...

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #154 on: 12 April 2010 - 15:24.37 »

"Biserica adventista si criticii ei "de Aron Moldovan.Este o carte cel putin interesanta care merita citita.
"Calea cea buna "editura Pazitorul Adevarului.Va recomand studiul in paralel al acestor carti pt a va putea forma o imagine pe cat posibil mai aproape de realitate."Miscarea de reformatiune a azs"de Helmut Kramer editia in limba romana."Raspuns la obiectii"de C.A.Sas.
"Calea cea bună" am citit-o.

bravera

View Profile Email
« Reply #155 on: 12 April 2010 - 15:49.56 »

Pai eu zic ca daca studiezi situatia a 2 biserici e bine sa vezi pct de vedere al fiecaruia  39
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #156 on: 12 April 2010 - 16:09.39 »

Pai eu zic ca daca studiezi situatia a 2 biserici e bine sa vezi pct de vedere al fiecaruia  39
E o regulă generală să asculţi ambele părţi când e vorba de un conflict, ai dreptate.
În cazul dat, nu cred că m-ar influenţa prea mult acele cărţi. Nu zic că nu le voi citi niciodată, dar acum am alte cărţi prioritare.

Iedidia

View Profile
« Reply #157 on: 12 April 2010 - 21:06.19 »

E o regulă generală să asculţi ambele părţi când e vorba de un conflict, ai dreptate.
În cazul dat, nu cred că m-ar influenţa prea mult acele cărţi. Nu zic că nu le voi citi niciodată, dar acum am alte cărţi prioritare.

"Interesant" punct de vedere...   7
Sunt curios de un lucru - Ghiţă, pritene - cum ar putea cineva care gândeÅŸte ÅŸi procedează ca tine în privinÅ£a unor lucruri atât de vitale să poată vreodată să cântărească lucrurile cu înÅ£elepciune ÅŸi dreptate? E ca ÅŸi cum ai privi o casă dintr-o singură latură a ei, însă atunci când începi să vorbeÅŸti de clădire vorbeÅŸti despre ea ca ÅŸi cum ai fi analizat-o din toate unghiurile...  39

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #158 on: 13 April 2010 - 07:31.31 »

Iedidia! Fiindcă vă sunt frate, vă avertizez:

Chiar dacă în imagine fr. Ghiță are doar un ochi, totuși nu e bine să judecăm după ceea ce se vede la suprafață....
Poate că ce vezi tu vital , alții văd demn de așteptare. Și nu l-am auzit să zică "Știu tot!"

Tu Åžtii? sau poate....mai ÅŸtii?
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #159 on: 13 April 2010 - 08:06.26 »

Am început Calea consacrată de A. T. Jones.

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR