ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:19.20 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Ce citim... Replies: 222 piece
Read 22048 times 0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ce citim...  (Read 22048 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
deea2007

Browser: Firefox 3.0.4

View Profile WWW
« Reply #100 on: 22 November 2008 - 11:27.47 »

deci lumea apreciaza cartea si cartea "Marile sperante e o carte foarte buna si merita citita daca inca nu ai citit-o, aceasta s-a dat gratis zilele trecute.

bine zis s-a dat, ca nu stiu cine a apucat sa o ia...eu una am ramas dezamagita, n-am prins-o 22

on: "Secretele Comunicarii" de Nancy L. Van Pelt
Report to moderator   Logged

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Chrome

View Profile WWW Email
« Reply #101 on: 22 November 2008 - 22:00.15 »

| Am inchis:
'Cel mai bogat om al pesterilor' -Doug Batchelor -O marturie cutremuratoare cu privire la puterea transformatoare a Cuvantului lui Dumnezeu! 157 pg, "Fericirea dorita l-a ocolit pana in ziua in care s-a hotarat sa citeasca Biblia prafuita pe care un alt "cautator" o lasase in pestera. Ceea ce s-a intamplat dupa aceea nu poate fi descris decat ca o adevarata minune."
'O inima in inima Africii'-Viata lui David Livingstone, 58pg.

| Mai am cateva capitole si termin:
'Un singur lucru iti lipseste',-devotional 1999, 379pg;
'Parabolele Domnului Hristos' -O oglindire stralucita a tot ce a invatat Isus.., 293pg
'Caminul adventist' -"Niciodata n-au tanjit atat de mult copiii si parintii dupa raspunsuri potrivite pentru lucrurile care ii framanta..", 493pg -Ellen White

| Deschid: "Cine esti cand nu te vede nimeni" Bill Hybels, 115pg

GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.0.4

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #102 on: 22 November 2008 - 22:05.00 »

'Cel mai bogat om al pesterilor' -Doug Batchelor -
Aaaa! Wow! Scriitorul e fratele cu "Evenimente finale"!  :D

adyna
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #103 on: 21 December 2008 - 13:19.05 »

Am citit si eu "Calmul din mijlocul furtunii" si "Infrunta-ti uriasii" de Max Lucado. O recomand pe ultima tuturor celor care au impresia ca niciodata nu vor mai putea invinge un anumit "urias" din viata lor - un obicei, o dependenta, o trauma suferita sau orice altceva...

Recitesc "Ei l-au cunoscut pe Dumnezeul lor" de Edwin si Lilian Harvey & Hey, 2 vol. , editura "Cuvantul viu"...o serie de biografii care ma face sa ma intreb daca generatia noastra are macar idee de ce inseamna a fi crestin.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #104 on: 24 January 2009 - 20:12.57 »

Eu citesc pe două fronturi:
"Dumnezeu nu joacă zaruri..." de Edi Constantinescu. E o carte utilă şi atractivă ptr. amatorii de ştiinţă pe înţelesul tuturor.
"Asemenea lui Hristos"[/b] Devoţional AZS de EGW unde găseşti şi paragrafe nepublicate interesante.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #105 on: 24 January 2009 - 21:08.56 »

"Dumnezeu nu joacă zaruri..." de Edi Constantinescu
Am citit-o. Până la un moment dat mi s-a părut ok. Erau informaÅ£ii interesante.  smile
Dar sfârÅŸitul m-a făcut să-mi schimb părerea despre el...  22

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #106 on: 24 January 2009 - 22:37.23 »

voi vedea
merci!
rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #107 on: 24 January 2009 - 22:49.49 »

ultima carte citita?  DUMNEZEIREA IN ALB SI NEGRU. ..mai trerbuie s-o "rumeg"..!!??
`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.18

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #108 on: 25 January 2009 - 12:46.41 »

"Dumnezeu nu joacă zaruri..." de Edi Constantinescu.

Controversata carte... Nu am citit-o, dar am vazut emisiunea cu ideile din ea la Cronicile Ultimului Imperiu. Am ramas cu unele retineri... Astept parerea dvs., cand o terminati de citit. smile

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
AlexB
Browser: Firefox 2.0.0.20

View Profile WWW
« Reply #109 on: 25 January 2009 - 13:57.09 »

am citit si eu cartea. nu o am la mine pentru a va da cateva citate care m-au socat. de cand le-am citit nu ma mai mira nimic la pastorii adventisti. a fost cam acelasi fel de soc pe care l-am avut cand emy (poate mai socat ca mine  laugh ) mi-a aratat niste inregistrari video de la ceva biserica azs harismatica.

ca o informatie in plus, cartea este interzisa de uniunea azs. (cel putin asa mi-a zis sora de la libraria Sola Scriptura).

cand voi avea cartea la mine, o sa revin cu citate concrete.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #110 on: 25 January 2009 - 17:31.49 »

Sunt curios care sunt citatele pe care nu le găseşti potrivite ptr. pastorii AZS iar ptr. cei AZSMR n-ar fi ...
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #111 on: 26 January 2009 - 19:01.27 »

Azi am terminat-o şi n-am găsit acele paragrafe "de speriat"...
Dacă vă referiţi la ultima frază , să înţeleg că nu sunteţi de acord sau nu o înţelegeţi?
AlexB
Browser: Firefox 2.0.0.20

View Profile WWW
« Reply #112 on: 26 January 2009 - 20:14.19 »

Cand o sa am cartea o sa revin cu citate.

S-a facut multa discutie pe marginea ei pe alte forumuri. Nu vreau sa incepem asta si aici... oricum, din ce am citit eu pe alte forumuri, CHIAR euar oameni care au citit cartea si au inteles ca Edi sustine evolutionismul... la un moment dat, chiar intrebau: "bine... si ce nu este in regula... Biblia si evolutia se impaca de minune" (cam asta era ideea, nu pretind ca retinut exact cuvintele...)

Parerea mea: Edi a scris in asa fel incat nu poti zice ca sustine evolutionismul, dar daca esti evolutionist, poti foarte usor intelege ca Edi aduce argumente pro-evolutionism.

Cumparasem cartea pentru ca mi-a recomandat-o un prieten bun, Emil B. Era foarte incatntat de ea... Dupa ce a terminat-o de citit mi-a zis: "cand ti-am recomandat-o eram la primele capitole. imi pare bine ca nu am mai zis numanui de ea..."

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #113 on: 27 January 2009 - 16:38.09 »

E nu am rămas cu impresia asta despre evoluţionism sau creaţionism. Cred că ideea de bază susţinută , ca un apel ptr. Biserică este acela de a nu se considera suficientă, fiindcă imediat apare plafonarea.
Orice descoperire ştiinţifică a presuspus ca autorul să accepte nevoia de a cunoaşte mai mult, dar şi o atitudine de sfidare din partea celora care se mulţumeau cu ceea ce era deja descoperit.
Afirmaţia mai directă de la final m-i se părea mai potrivită ptr. a stârni valuri...rugămintea de a ne întoarce la "realitate". Dacă într-o emisiune anterioară afirmase că : " Începând cu liderii bisericii mele pot spune că cu cât urcă mai sus în ierarhia conducerii cu atât fiind mai preocupaţi de politica păstrării puterii decât de spiritualitate, ei devin ATEI. şi asta e un fenomen pretutindeni...", atuci apelul său nu m-i se pare ieşit din context. Deşi nu mă consider nici măcar "o voce", eu aş face acelaşi apel solemn, de a ne întoarce spre Dumnezeu!
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.0.6

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #114 on: 23 February 2009 - 09:03.28 »

* Cel mai bogat om din peşteră - povestea lui Doug Batchelor - Ed. Viaţă şi Sănătate - 140 p
   O biografie interesantă.

* O inimă în inima Africii - Viaţa lui David Livingstone - Ed. Stephanus - 59 p
   O viaţă interesantă.

* Calea către Hristos - Ellen G. White - Ed. Păzitorul Adevărului - 125 p
   Cea mai frumoasă carte.

* În vremea "duminicală"! - G. Edward Reid - Ed. Viaţă şi Sănătate, 1998 - 248 p
   "EvidenÅ£a revelatoare a faptului că acestea sunt chiar zilele de pe urmă"

* Călătorie fără bagaje - Max Lucado - Ed. Kerigma - 160 p
   "Eliberarea de poveri care n-au fost niciodată destinate să le porÅ£i. Promisiunea din Psalmul 23."

* Temeiul tuturor lucrurilor - o poveste fascinantă despre aventura traducerii Scripturii în limba unui popor din Papua Noua Guinee - Neil Anderson, Hyatt Moore - Ed. Aqua Forte - 160 p
   ÃŽntr-adevăr fascinant. E mai mult decât o poveste.

* Afară din oraşe - Ellen G. White - Ed. Alege viaţa! - 36 p
   Am simÅ£it nevoia după ce am văzut prezentările de pe www.revelatia.ro pe această temă...

deea2007

View Profile WWW
« Reply #115 on: 23 February 2009 - 17:42.50 »

Parerea mea: Edi a scris in asa fel incat nu poti zice ca sustine evolutionismul, dar daca esti evolutionist, poti foarte usor intelege ca Edi aduce argumente pro-evolutionism.

Nu am citit cartea, deci nu am sa ma refer la ea aici ci la ideea unor persoane cum ca Edi ar fi evolutionist... Vizionati mai intai emisiunea "Oameni si perspective" Stiinta si religie cu E. Constantinescu si Dr. V. Stroescu

http://oamenisiperspective.com/video/94-stiinta-si-religie-invitati-virgil-stroescu-si-edi-constantinescu

Edi este cel cu religia aici iar doctorul sustine stiinta...Mai sunt si alte emisiuni in care se face referire la evolutionism si lucruri de genul acesta, si se facea urmatoarea afirmatie: "oamenii nu stiu ce este de fapt evolutionismul, la ce se face referire in mod concret cand vorbim de creationism si evolutionism in anumite contexte, ii sperie termenul si se blocheaza..."
Cand am sa citesc cartea sper sa fiu mai in masura sa am anumite opinii asupra ei. Vizionati emisiunea pe care v-am indicat-o si nu va speriati de multimea de termeni stiintifici sau de faptul ca uneori se vorbeste prea repede 10

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.0.9

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #116 on: 28 April 2009 - 23:05.16 »

Am terminat:

Arta războiului - Sun Tzu
(de citit pe tramvai... )

Câteva fragmente:

"Dacă este folosit un general care ÅŸi-a însuÅŸit strategia mea, este sigur că va învinge. Trebuie păstrat! Dacă este folosit un general care refuză să dea atenÅ£ie strategiei mele, este sigur că va fi învins. Trebuie îndepărtat!"  71

"Sun Tzu repetă ordinele de trei ori ÅŸi le explică de cinci ori, după care bătu semnalul pe tobă: "ÃŽntoarceÅ£i-vă la dreapta!" Femeile izbucniră în râs."  :D

"A prevedea o victorie pe care primul venit poate să o prevadă nu este culmea abilităţii."

"Eu spun deci că victoria poate fi creată."  smile

Yochana

View Profile
« Reply #117 on: 02 May 2009 - 16:03.22 »

Am citit:"Chiar e nevoie de botez?"de Joe Crews
http://www.amazingfacts.org/FreeStuff/OnlineLibrary/tabid/106/ctl/ViewMedia/mid/447/IID/12/LNG/ro/SC/R/Default.aspx?7=Baptism%20-%20Is%20it%20Really%20Necessary?
Am început:"Nestemate din tezaurul Înţelepciunii Divine"de E.G.White (Din cât am citit vă pot spune că e o carte care merită citită.)
Spor ÅŸi vouă la studiu!  smile

:)
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.0.10

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #118 on: 18 May 2009 - 08:53.35 »

Mâini înzestrate - Ben Carson, ed. Viaţă şi Sănătate

In best-seller-ul Maini inzestrate, dr. Carson demonstreaza ca soarta noastra nu depinde de stele sau de statistici, ci de noi insine. Recunoaste ca a ajuns un neurochirurg bun datorita faptului ca a descoperit capacitatea innascuta pe care i-a dat-o Dumnezeu si s-a perfectionat, punandu-si la lucru mainile inzestrate. Medicul primar neurochirurg, care a conceput si a coordonat cu succes numeroase operatii pe creier, nu este altul decat pustiul care altadata colinda mahalalele orasului Detroit.

http://www.youtube.com/watch?v=bULOs3dBwVM&feature=related

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Firefox 3.5b4

View Profile WWW Email
« Reply #119 on: 18 May 2009 - 13:48.22 »

interesanta cartea "Maini inzestrate"  smile

Citesc "Locul Bibliei in educatie" -Un apel catre crestini- de Alonzo Trevier Jones (Dej,2003 Editia 1)

Mi-a atras atentia un citat de Martin Luther: "Ma tem foarte mult ca universitatile vor deveni porti largi catre iad, daca nu se va avea grija intr-un mod corespunzator ca Sfintele Scripturi sa fie explicate si intiparite in inimile elevilor. Sfatul meu pentru fiecare persoana este de a nu-si duce copilul intr-un loc in care Scripturile nu stapanesc in mod suprem. Fiecare institutie in care studiile conduc catre o desconsiderare a Cuvantului lui Dumnezeu se dovedeste a fi conrupta."

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR