ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 09:55.34 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ce citim... Replies: 222 piece
Read 22045 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 12   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ce citim...  (Read 22045 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 2.0.0.11

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« on: 22 January 2008 - 13:58.59 »

Cred că e primul topic pe care îl încep aici...  smile
La "Literatură" m-am gândit că ar fi folositor să spunem şi ce cărţi citim.

Când citim o carte ar fi frumos să scriem aici... Poate cartea va fi de folos şi pentru ceilalţi.  smile

Pe scurt:

- AUTORUL (*)
- DATE DESPRE AUTOR
- TITLU (*)
- SUBIECTUL ABORDAT
- NUMĂR DE PAGINI
- EDITURA
- ANUL APARIŢIEI
- ALTE DETALII

58 Câmpurile marcate cu "*" sunt obligatorii.
Report to moderator   Logged

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: 22 January 2008 - 14:02.05 »

Încep...

Patriarhi şi profeţi - Ellen G. White
Asta am terminat-o ieri de citit... Mi-a plăcut foarte mult.
Trebuia s-o fi citit deja...  9

Profeţi şi regi - Ellen G. White
Am început-o azi...  smile

Michelle

Vrei să faci lucruri mari trebuie să rămâi mic..

Browser: MSIE 7.0

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: 22 January 2008 - 14:04.09 »

eu citesc Hristos Lumina Lumi.... smile

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Intelept este cel care a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #3 on: 22 January 2008 - 14:12.09 »

eu citesc Hristos Lumina Lumi.... smile

Hristos, Lumina Lumii - Ellen G. White
E cea mai frumoasă carte pentru mine... Mi-a plăcut foarte mult...
 smile

Michelle

Vrei să faci lucruri mari trebuie să rămâi mic..

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: 22 January 2008 - 14:20.15 »

Hristos, Lumina Lumii - Ellen G. White
E cea mai frumoasă carte pentru mine... Mi-a plăcut foarte mult...
 smile

DA E FRUMOASA.......E PENTRU PRIMA DATA CAND O CITESC..SI IMI PLACE!

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Intelept este cel care a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles.
deea2007

View Profile WWW
« Reply #5 on: 22 January 2008 - 16:18.06 »

tre sa zicem carti religioase sau orice carte pe care o citim in prezent? smile

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #6 on: 22 January 2008 - 16:33.28 »

tre sa zicem carti religioase sau orice carte pe care o citim in prezent? smile

Din partea mea se poate spune orice carte. Pentru că oricum nu citim orice...  smile

deea2007

View Profile WWW
« Reply #7 on: 22 January 2008 - 16:49.46 »

Cum adica "nu citim orice"? 10 Voi nu cititi nimic inafara de carti religioase sau carti de scoala? 5

Eu citesc acum: Marile Manipulari din Epoca Moderna

autor: Bernard Raquin...restul datelor nu cred ca sunt necesare
E chiar interesant sa discutam despre "literatura", asa cum a numit-o GhitaB. Sunt lucruri importante, despre care as vrea sa aflu parerea voastra.       

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #8 on: 22 January 2008 - 17:46.24 »

Cum adica "nu citim orice"? 10 Voi nu cititi nimic inafara de carti religioase sau carti de scoala? 5

Eu citesc acum: Marile Manipulari din Epoca Moderna

autor: Bernard Raquin...restul datelor nu cred ca sunt necesare
E chiar interesant sa discutam despre "literatura", asa cum a numit-o GhitaB. Sunt lucruri importante, despre care as vrea sa aflu parerea voastra.       

Am vrut să zic că fiecare alege din mulţimea de cărţi cele de care crede că are nevoie. Ca şi creştini facem o selecţie. Despre literatură se poate deschide alt topic... Aici spunem ce citim... Acolo vom spune probabil cum alegem ce să citim.  smile

Call Lightman

Browser: Opera 9.25

View Profile
« Reply #9 on: 22 January 2008 - 20:09.34 »

Nu de mult am terminat o carte, si vreau sa o recitesc ca sa lase urme mai adanci in mintea mea... 3

Este vorba despre "INNOIREA MINTII - Este o problema"

Autor: DAVID HOLDEN
Editura: Neemia
Anul aparitiei: 2000 (cred  :D)

Citez de pe coperta:

"Cum gandesti, asa esti" - actiunile tale sunt determinate de gandirea ta. Practica si profund biblica, aceasta carte doreste sa ne arate cum putem infrunta atacurile zilnice din mintea noastra si cum sa ne innoim gandirea. Ea ne da raspunsuri utile pentru intrebari cum ar fi: calauzire biblica si biruinta asupra ispitei. Intr-adevar este posibil!

Ghidul de studiu de la finalul acestei carti, face ca ea sa fie ideala pentru studiul in grupuri mici.
mary

View Profile
« Reply #10 on: 22 January 2008 - 20:49.54 »

Acum citesc o carte foarte intersanta,se numeste:UIMITI DE ATATA HAR

Titular cartii in original:Outrageous Grace
1998/Pacific Press Publishing Association

Se trateaza despre descoperirea unui Dumnezeu prieten.
Autorul incearca sa ne clatine parerile eronate despre Dumnezeu si sa ne descrie un parinte plin de iubire si de har,care ne asteapta cu bratele dechise sa ne intoarcem acasa.El nu ne asteapta numai daca suntem niste copii exemplariFiul risipitor este la fel de primit ca si fiul cel mare. it_is_written
Merita sa o cautati si sa o cititi! watchingtheclock

Pot TOTUL  in Hristos care ma intareste!
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Firefox 1.5

View Profile WWW Email
« Reply #11 on: 23 January 2008 - 22:41.22 »

Ce citim... "Ceea ce citim aceea si suntem." Cred ca fiecare rand pe care il meditam dintr-un studiu profund ne influenteaza foarte mult propriul caracter. Acum am in studiu zilnic "Marturii volumul I" de Ellen G. White. Contine 672 de pagini,
     Marturiile sunt "O privire" asupra poporului, asupra progresului si a victoriei finale a soliei, cum si a rasplatirii finale in ceata cereasca si pe Noul Pamant. Acest volum contine avertismente, incurajari pentru crestini si ne infatiseaza armonios caracterul lui Dumnezeu cu legea Sa si cu Fiul Sau, si astfel vine intocmit pentru intarirea credintei in Sfintele Scripturi, pentru cladirea comunitatii lui Dumnezeu. 

smile

Nancy

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #12 on: 29 January 2008 - 16:34.53 »

Astazi am citit ultimul număr al revistei "Păzitorul Adevărului".  În urma lecturării unui articol interesant vreau să pun o întrebare tuturor membrilor forumului:   
            Despre ce vreţi să vorbească pastorul în biserica voastră data viitoare? 

Articolul citit prezintă preferinţele participanţilor la programele religioase şi argumentaţia este reală. Dacă nu aveti la îndemână revista promit să postez două citate din articol. Sau poate o face altcineva care intuieşte la ce mă refer.
Andreea
**

View Profile
« Reply #13 on: 29 January 2008 - 16:44.35 »

eu as vrea sa vina cu o propunere de evanghelizare sau un proiect misionar.
Nancy

View Profile Email
« Reply #14 on: 31 January 2008 - 18:33.29 »

Despre ce vreţi să vorbească pastorul în biserica voastră data viitoare? 

"Atunci când mergem cu maşina la service ....  dacă ... în caz de defecţiune a carburatorului ne-ar schimba blocul motor, ferodourile sau discul de ambreaj, ne-am simţi înşelaţi şi am protesta cu vehemenţă.
       Aceleaşi aşteptări le avem  şi când mergem  la medic... când dentistul ne scoate din greşeală măsaua sănătoasă, sau când ni se prescrie tratament de rinichi pentru dureri de amigdale, nemulţumirea noastră pare că nu mai cunoaşte margini.
       Curios este faptul că nu manifestăm aceeaşi exigenţă şi când mergem la biserică. Acolo ne-ar plăcea ca pastorul să predice despre orice altceva decât despre păcatele şi nedesăvârşirile noastre. Ne-am bucura să auzim că noi "suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău" (1 Ioan 5:19), însă despre boala noastră spirituală n-am vrea să auzim nici un cuvinţel. Iar dacă se întâmplă  ca, măcar în mod tangenţial, pastorul să menţioneze ceva ce ar putea avea aplicabilitate şi la propriile noastre persoane, ne simţim ofensaţi că "are ceva cu noi".
      Aşa se face că alcoolicului i-ar plăcea să i se predice faptul că nu e bine să poarte încălţăminte cu toc înalt, fumătorului că nu e creştineşte să-şi vopsească părul, iar celui care iubeşte adulterul că este contraindicat  să mănânce dulce cu sărat la aceeaşi masă. Şi viceversa, celor ce încă iubesc moda lumii sau sunt încă preocupaţi de "îmbunătăţirea" artificială  a propriei imagini le-ar plăcea să li se predice despre faptul că nu e bine să fumezi, să consumi alcool, etc. tocmai pentru că nu se simt vinovaţi în acele privinţe.  Sunt dorite cît mai multe predici "inofensive" şi generalităţi, numai să nu se pomenească nimic despre lucrurile care îi vizează pe ei şi care îşi au corespondent în propria lor experienţă."  (Art."La obiect", Păzitorul Adevărului, nr.4, 2007)

anddrusca
imi canta inima...

but I'm a supergirl, and supergirls just fly

View Profile Email
« Reply #15 on: 01 February 2008 - 21:09.24 »

eu citesc o carte interesanta
'Sanatate cu orice pret?' de  Samuel Pfeifer
Editura Agape

Medicul elvetian dr. Samuel Pfeifer analizeaza cu multa competenta in aceasta lucrare practici tot mai populare ale medicinei alternative, cum ar fi acupunctura, homeopatia, radiestezia, reflexologia, iridologia, fitoterapia, etc. Scopul sau este inainte de toate acela de a demonstra cititorului ca in zona de granita a medicinei nu se poate consuma totul orbeste, exact asa cum in padure nu poti sa aduni ciuperci fara distinctie si sa le mananci fara a le fi identificat.

Lucrare remarcabila, in masura in care un medic demistifica cu cunostintele sale stiintifice niste metode paramedicale si interpreteaza pe o baza teologica sanatoasa fundalul lor ocult, care dezvaluie o tendinta specifica a vremurilor de pe urma.

'My Goal is God Himself. Not joy, nor peace, not even blessing, but God Himself, My GOD!'
Call Lightman

Browser: Opera 9.25

View Profile
« Reply #16 on: 02 February 2008 - 15:16.58 »

intradevar e interesanta cartea... mi-ar placea sa o citesc si eu...

un extras din carte pentru cei interesati

HOMEOPATIA
Un Crestin
*

liviu1s
View Profile WWW
« Reply #17 on: 03 February 2008 - 14:33.04 »

Am citit "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt si am observat ca in cel putin doua locuri vorbeste despre un predicator adventist: Traian Cracea.

Traian Crăcea, tânăr ardelean, înfocat şi iscusit predicator adventist, este singurul din tagma lui care admite posibilitatea mântuirii celor ce nu fac parte din sectă. (Martorii lui Iehova sunt şi mai exclusivişti: la ei mântuiţii sunt limitaţi numeric.) Crăcea vorbeşte de Hristos cu lacrimi în ochi, adevărate, nu ca ale eroului balzacian care-şi plângea iubita inaccesibilă, pierdută dincolo de gratiile bisericii.

1963
În celula 88 (dacă nu mă înşel) de la Gherla, mare şi ticsită, sunt mulţi preoţi de toate confesiunile. Ecumenismul e pus în practică. În fiecare dimineaţă, din iniţiativa unui preot dârz şi a unor mireni inimoşi, se organizează o slujbă interconfesională. Stau laolaltă preoţi romano-catolici, uniţi, ortodocşi, pastori luterani şi calvinişti. Unul din luterani e partizan al mişcării liturgice (Berneuehner Bewegung) din cadrul protestantismului. Câţiva predicatori sectanţi se ţin la început de o parte. Apoi unii dintre ei (şi tolerantul Traian Crăcea, băiat excelent) ni se asociază.
Nimic nu poate reda splendoarea acestei slujbe lipsită de altar, odăjdii, icoane, tămâie, orgă şi obiecte de cult. Siluetele slabe îmbrăcate în zeghe, capetele tunse, feţele palide, cuvintele şi cântecele murmurate (să nu audă caraliii) făuresc o atmosferă care rivalizează prin intensitate şi energie creatoare de entuziasm cu cele mai fastuoase ceremonii din cele mai măreţe catedrale ale lumii. Locurile magice ale creştinităţii — Capela Sixtină, catedrala din Chartres, Sfânta Sofia, Athosul, din Wartburg, mănăstirile Zagorsk şi Optino — par a fi toate aici, în duh şi in principio. Ne simţim ca în catacombe, dacă ar veni peste noi primejdiile şi năprasnele sunt sigur că toţi le-am înfrunta. Cuvintele Domnului: unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, voi fi şi Eu — îşi află aplicarea. Nu, nimic nu poate reda, explica, transmite incomparabila frumuseţe a slujbelor acestora de înfrăţire ecumenică. Lor, cel puţin tot atât de bine ca societăţii dinainte de revoluţia franceză, li se pot aplica vorbele lui Talleyrand: cine nu le-a apucat nu ştie ce-i "la douceur de vivre". Prezenţa lui Hristos este orbitor de evidentă şi orice s-ar întâmpla mai târziu — nu ne-am prefăcut în îngeri — nu se va putea şterge senzaţia de răpire la cer pe care o dă improvizata pseudo-liturghie. Încercăm şi un sentiment de adâncă recunoştinţă faţă de cei ce ne-au pus în situaţia de a ne împărtăşi din asemenea inimitabile şi incomparabile momente care ne scot din timp mai tare decât madeleinele lui Proust.

din “Jurnalul fericirii” http://www.scribd.com/doc/57027/Nicolae-Steinhardt-Jurnalul-fericirii
Este una si aceeasi persoana cu vicepresedintele de la Uniunea Romana MR?
deea2007

View Profile WWW
« Reply #18 on: 03 February 2008 - 18:07.34 »

Da...el este fratele Traian Cracea. Interesant e faptul ca am auzit aceeasi chestie pe care o prezinti tu aici spusa de un frate in biserica acum recent...si el zicea ca a citit ceva de genul asta...E o carte aparuta recent?

Un Crestin
*

liviu1s
View Profile WWW
« Reply #19 on: 03 February 2008 - 19:03.21 »

Multumesc de confirmare. Cartea a aparut imediat dupa revolutie(inainte era imposibil datorita cenzurii Securitatii) si a devenit rapid un best-seller in Romania. A fost tradusa si in franceza (si spaniola parca) si am inteles ca de cativa ani este si in programa scolara de liceu( cred ca sectiunea de literatura moderna romana).
Volumul a aparut initial la editura Dacia  , iar ultima editie pe care o stiu eu este cea din tiparita de editura Manastirii Rohia. Am dat link pe scribd pentru cine vrea sa o citeasca(este editia de la editura Dacia)
Pages: [1] 2 3 ... 12   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR