ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:13.35 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Duhul Sfant Replies: 56 piece
Read 5910 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Duhul Sfant  (Read 5910 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
adyna
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #20 on: 26 December 2008 - 00:37.24 »

Revin cu un citat care poate exprima mai bine ce am vrut sa spun:

"Pentru noi, nu este absolut esenţial să fim în stare să definim exact ce este Duhul Sfânt. Hristos ne spune că Duhul Sfânt este Mângâietorul, "Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl". Cu privire la Duhul Sfânt, este arătat în mod lămurit că în lucrarea Sa de călăuzire a oamenilor în tot adevărul "El nu va vorbi de la El" (Ioan 15,26; 16,13).
  Natura Duhului Sfânt este o taină. Oamenii nu pot s-o explice, fiindcă Domnul nu le-a descoperit-o. Oameni, având păreri fanteziste, pot grupa laolaltă anumite pasaje din Scriptură şi din ele să clădească o susţinere omenească; dar primirea acestor vederi nu va întări biserica. Cu privire la asemenea taine, care sunt prea adânci pentru priceperea omenească,tăcerea este de aur."

( Ellen White, Istoria Faptelor Apostolilor pag. 46)
Report to moderator   Logged
seby

Browser: MSIE 7.0

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #21 on: 26 December 2008 - 11:32.40 »

In acelasi timp, cred ca este cam mult ca din faptul ca avem scris ca Duhul Sfant "plange", "se intristeaza" etc., sa tragem concluzii definitive asupra naturii Sale. Daca il numim "persoana", o facem schimband sensul acceptat al acestui cuvant.

ok...si despre duhul omului se spune la fel:
Luca 1;47  “… mi se bucura duhul in Dumnezeu, Mantuitorul meu”
   Se intristeaza
Psalmii 77;3  “… ma gandesc adanc in mine, si mi se mahneste duhul.”
Psalmii 142;3  “ Cand imi este mahnit duhul in mine, Tu imi cunosti cararea. …”
Proverbe 18;14  “ …duhul doborat de intristare cine-l va ridica?”
   Se intarata (supara)
Faptele Apostolilor 17;16  “ Pe cand ii astepta Pavel in Atena, i se intarata duhul la vederea acestei catati pline de idoli…”
   Se tulbura
Daniel 7;15  “Eu, Daniel, m-am tulburat cu duhul, si vedeniile din capul meu m-au inspaimantat.”
   Are vedenii
Daniel 4;5  “ Am visat un vis, care m-a inspaimantat; gandurile de care eram urmarit in patul meu si vedeniile duhului meu ma umpleau de groaza.”
   Lesina
Isaia 57;16  “ Nu vreau sa cert in veci, nici sa tin o manie necurmata, cand inaintea Mea cad in lesin duhurile, si sufletele pe care le-am facut.”
   Cauta
Isaia 26;9  “ Sufletul meu te doreste noaptea, duhul meu Te cauta inlauntrul meu. …”
   Gandeste
Psalmii 27;6  “ … imi cade duhul pe ganduri…”
   Vorbeste (spune)
1 Corinteni 14;2  “ …. Caci cu duhul , el spune taine.”

Dar daca duhul plange, suspina etc...asta nu inseamna ca este o alta persoana...
David cand spunea despre duhul sau ca ii este mahnit nu spunea despre o alta persoana.
seby

View Profile Email
« Reply #22 on: 26 December 2008 - 11:37.34 »

Revin cu un citat care poate exprima mai bine ce am vrut sa spun:

"Pentru noi, nu este absolut esenţial să fim în stare să definim exact ce este Duhul Sfânt. Hristos ne spune că Duhul Sfânt este Mângâietorul, "Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl". Cu privire la Duhul Sfânt, este arătat în mod lămurit că în lucrarea Sa de călăuzire a oamenilor în tot adevărul "El nu va vorbi de la El" (Ioan 15,26; 16,13).
  Natura Duhului Sfânt este o taină. Oamenii nu pot s-o explice, fiindcă Domnul nu le-a descoperit-o. Oameni, având păreri fanteziste, pot grupa laolaltă anumite pasaje din Scriptură şi din ele să clădească o susţinere omenească; dar primirea acestor vederi nu va întări biserica. Cu privire la asemenea taine, care sunt prea adânci pentru priceperea omenească,tăcerea este de aur."

( Ellen White, Istoria Faptelor Apostolilor pag. 46)

Corect!!! Ai perfecta dreptate.

Dar daca este asa, cu ce drept imi impune mie o biserica, niste oameni, sa cred ca ei???
De ce sunt membrii exclusi ca nu cred ca biserica???

Asta e partea pe care nu o pot intelege 22
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #23 on: 30 December 2008 - 22:09.07 »

Este bine a vorbi despre Duhul sfânt? Depinde! Despre natură - deloc!Dar  despre CINE ESTE? Bineînţeles !
Ce aştepţi când aştepţi Duhul Sfânt ? Un fenomen sau o persoană? Pe cine? Îl poţi iubi dacă nu Îl poţi cunoaşte? Ne-ar cere Dumnezeu aşa ceva? Iată un scurt fragment:
EGW S.T.august14, 1843, par4,5
"Cu toate că Hristos a vorbit mult pe această temă privitoare la Spiritul Sfânt, cât de puţin apare ea în biserici!"
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.0.5

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #24 on: 30 December 2008 - 23:08.52 »

Dar daca este asa, cu ce drept imi impune mie o biserica, niste oameni, sa cred ca ei???
De ce sunt membrii exclusi ca nu cred ca biserica???
Off-topic:

Nimeni, în nici o împrejurare nu poate să-ţi impună ce să crezi. Omul e creat liber.

La ultima întrebare am două răspunsuri:

1. Biserica e un corp. Când un mădular suferă, suferă tot corpul. În primă fază se încearcă vindecarea. Dacă nu merge... trebuie extirpat să nu afecteze şi alte mădulare.

2. Dacă pe etichetă scrie "Compot de caise" e normal să nu găseşti ghiveci când deschizi borcanul. Dacă oricine ar crede orice fără să ţină seama de principiile bisericii ar fi un ghiveci.  smile

On-topic:
Îmi place ce a scris Adyna. (...Când am scris că Duhul Sfânt este Persoană nu ştiam respectivele adevăruri. Nu mi-am schimbat credinţa, dar nu (mai) îmi bat capul cu ce nu e cazul.)

rest
**

View Profile
« Reply #25 on: 31 December 2008 - 16:38.36 »

S-a terminat discutia despre D.Sfant? S-au se mai poate spune cate ceva?
rest
**

View Profile
« Reply #26 on: 31 December 2008 - 16:55.12 »

V-am citit postarile si ma gandesc ca ar trebui sa fim mai toleranti unii cu altii.Sunt unele lucruri care nu se pot spune sigur.Unul dintre ele este chiar acesta.Ma mira doar un lucru;ca subiectul e sustinut cu tarie cu trimiteri fortate din Biblie chia de catre cei dinC.G.(vezi prima lectiune din 2009).Cred ca avem multe chiar foarte multe lucruri de studiat care sa le intelegem pentru mantuirea noastra si noi ne ocupam cu "lucrurile ascunse ale lui DUMNEZEU".Va scriu un verset:Ioan 17,3"Si viata vesnica este aceasta:sa Te cunoasca pe Tine,SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,si pe ISUS HRISTOS pe care L-ai trimis Tu."De ce nu ramanem la ce sta scris? Caci cine va scoate ,sau va  adauga.......
Nancy

View Profile Email
« Reply #27 on: 31 December 2008 - 21:26.30 »

V-am citit postarile si ma gandesc ca ar trebui sa fim mai toleranti unii cu altii.

Bine ai venit rest între membrii forumului!  Deşi ţi-ai ales un nume ciudat îţi respectăm opinia şi anonimatul. Mă bucur că vrei să împărtăşeşti toleranţa şi nu ATAC-ul aşa cum o fac mulţi! Succes!

Va scriu un verset:Ioan 17,3"Si viata vesnica este aceasta:sa Te cunoasca pe Tine,SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,si pe ISUS HRISTOS pe care L-ai trimis Tu.

Pe undeva, se pare că şi eu împărtăşesc idei asemănătoare. Ştim că orice "mărturie", dar şi orice "profeţie" trebuie comparate cu altele ca să poată fi înţelese corect. De aceea putem adăuga acestui verset alte multe texte care vorbesc despre subiecte asemănătoare şi ne conturăm o înţelegere biblică pe care biserica o împărtăşeşte de la întemeierea ei. As adăuga, aşadar două, tot din prima lecţie 2009:
  Isaia 9:6 Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.
  Tit 2:13 aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor Isus Hristos.
 Şi exemplele ar putea continua!
rest
**

View Profile
« Reply #28 on: 01 January 2009 - 14:44.57 »

Multumesc ca ma primiti intre voi.Numele ales nu este de la "resturi" ci REST de la prenume+nume. laugh Niciodata in istorie ceimai radicali,cei mai extremisti sau cei mai ultra,nu au adus nimic bun.Intotdeauna este bine sa asculti si parerea altora si mai pe urma sa-ti faci o parere proprie.In religie sunt subiecte care nu se pot puncta exact."Lucrurile descoperite sunt ale oamenilor,iar cele ascunse sunt ale lui Dumnezeu."Deacea la discutii sa venim fara prejudecati si sa lasam pe oricine sa-si expuna parerea.     
  Acum,n-as vrea sa creez valuri dar ganditi-va putin la ce m-am gandit eu:Luca 1,30-35.....
  versetul.32"El va fi mare si va fi chemat Fiul Celui Prea Inalt..."
                34 "Maria a zis:Cum se face lucrul acesta,fiindca eu nu stiu de barbat?
                35 "Ingerul i-a raspuns:Duhul Sfant se va pogora peste tine si puterea Celui Prea Inalt te va umbri.Deaceea Sfintul care se va naste din tine va fi chemat Fiul Lui Dumnezeu."
adyna

View Profile Email
« Reply #29 on: 02 January 2009 - 08:54.10 »

EGW S.T.august14, 1843, par4,5
"Cu toate că Hristos a vorbit mult pe această temă privitoare la Spiritul Sfânt, cât de puţin apare ea în biserici!"

E foarte bun acest indemn! Chiar aveam nevoie de el...Haideti sa vorbim mai mult  despre modul in care putem fi umpluti cu Duhul Sfant (si sa ne rugam pentru asta), despre puterea Sa si lucrarea extraordinara pe care o poate face in biserica si in lume...

Despre aceasta a vorbit Isus, nu-i asa?
Nancy

View Profile Email
« Reply #30 on: 04 January 2009 - 14:01.02 »

Numele ales nu este de la "resturi" ci REST de la prenume+nume. laugh

Mulţumesc pentru explicaţii. Nu ţineam  numaidecât  să cunosc amănunte precise. Şi iniţialele numelui meu dau un nume interesant (de animal), dar în cazul tău  nu m-am gândit la însemnătatea cuvântului "rest"  în limba română. Nu ştiu de ce, având în vedere faptul că toată lumea se inspiră din engleză m-am gândit că  vine de la cuvântul "rest" din engleză care însemnă "repaus", "odihnă" şi se foloseşte când este vorba despre Sabat. Sper că nu te-ai supărat că mi-am explimat în scris o neînsemnată nedumerire.

"Lucrurile descoperite sunt ale oamenilor,iar cele ascunse sunt ale lui Dumnezeu."

Să revedem versetele referitoare la subiectele greu de înţeles, să medităm la ele şi să rămânem la ce "stă  scris" în cazurile clare. În rest:
  1 Corinteni 11:16:  "Dacă iubeşte cineva cearta de vorbe, noi n-avem un astfel de obicei şi nici Bisericile lui Dumnezeu."
Nancy

View Profile Email
« Reply #31 on: 04 January 2009 - 14:39.45 »

Haideti sa vorbim mai mult  despre modul in care putem fi umpluti cu Duhul Sfant

Sunt câţiva paşi în făgăduinţa Domnului Hristos care preced revărsarea Duhului Sfânt: (Ioan  14:14-16.26)

1.   Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.
 2.   Dacă Mă iubiţi,
 3.   veţi păzi poruncile Mele.

Trebuie să simţim:
                  1. Nevoie+cerere în Numele lui Isus
Să avem:                 
                  2. Dragoste
Să dovedim:
                  3. Ascultare

Rezultatul: 1. Isus va interveni cu cererea la Tatăl
                       2. Tatăl ne va trimite făgăduinţa promisă (Duhul Sfânt)

"Eu (Isus)  voi ruga pe Tatăl (Dumnezeu) , şi El (Dumnezeu) vă va da un alt  Mângâietor; care să rămână cu voi în veac;  şi anume, Duhul adevărului." (vers.16)

Iar în versetul 26, Isus reia aceste amănunte adăugând misiunea  lucrării acestei puteri divine:

"Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl (Dumnezeu)  în Numele Meu (Isus)
       1. vă va învăţa toate lucrurile
       2. şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu." (vers.26)
rest
**

View Profile
« Reply #32 on: 04 January 2009 - 21:31.17 »

Num-am suparat,vai! Iar in ceeace priveste subiectul despre care se discuta nu tin neaparat sa comentez prea mult ca sa nu gresesc.Normal(sau asa ar trebui sa fie),fiecare avem opiniile noastre,  formate dupa ce am studiat.Acum ramane problema interpretarii.Orice text poate fi interpretat sau comentat din mai multe laturi.Oamenii gindesc diferit,de asta si la noi sunt mai multe idei.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 1.5

View Profile Email
« Reply #33 on: 05 January 2009 - 15:06.20 »

b]Haideti sa vorbim mai mult  despre modul in care putem fi umpluti cu Duhul Sfant (si sa ne rugam pentru asta),

Ce aşteptăm când ne rugăm să  primim Duhul sfânt? Aţi citit EGW Exp. şi viziuni cap. "Sfârşitul celor 2300 de zile" ultimul paragraf? Dacă nu ştim în ce constă darul duhului oare nu putem fi înşelaţi?
raji
*

View Profile Email
« Reply #34 on: 29 September 2009 - 16:26.24 »

[Potrivit Bibliei
Este spiritul sfânt o persoană?

CE ESTE spiritul sfânt al lui Dumnezeu? În cuvintele sale introductive, Biblia prezintă spiritul sfânt, numit şi „forţa activă a lui Dumnezeu“, ‘mişcându-se peste întinderea apelor’ (Geneza 1:2). În relatarea despre botezul lui Isus, se spune despre Dumnezeu că este în ‘ceruri’, iar spiritul sfânt este văzut „coborând ca un porumbel“ peste Isus (Matei 3:16, 17). În plus, Isus l-a numit un „ajutor“. — Ioan 14:16.
Aceste pasaje biblice, precum şi altele, i-au determinat pe unii să conchidă că spiritul sfânt este o fiinţă, aşa cum şi Dumnezeu, Isus şi îngerii sunt fiinţe spirituale distincte. De fapt, timp de secole, cele mai influente religii ale creştinătăţii au afirmat despre spiritul sfânt că este o persoană. Deşi doctrina persistă de veacuri, pentru mulţi enoriaşi ai acestor biserici ea este neclară; unii chiar nu sunt de acord cu ce le spun cei care-i conduc. De pildă, potrivit unui sondaj recent, 61% dintre cei intervievaţi cred că spiritul lui Dumnezeu este „un simbol al prezenţei sau puterii lui Dumnezeu, dar că nu este o entitate însufleţită“. Totuşi, ce spune Biblia în acest sens?
Ce spune Biblia
Cititorul sincer al Bibliei nu poate decât să tragă concluzia că descrierile pe care i le face spiritului sfânt biserica, potrivit cărora acesta ar fi o persoană, nu corespund modului în care îl prezintă Biblia. Să analizăm următoarele relatări biblice.
1. Când Maria, mama lui Isus, a vizitat-o pe verişoara sa Elisabeta, Biblia spune că pruncul din pântecele Elisabetei a săltat şi că „Elisabeta a fost umplută cu spirit sfânt“ (Luca 1:41). Ar fi oare logic să credem că o persoană poate fi „umplută“ cu o altă persoană?2. Când le-a spus discipolilor săi că Isus avea să vină după el, Ioan Botezătorul a rostit următoarele cuvinte: „Eu, în ceea ce mă priveşte, vă botez cu apă . . . dar cel ce vine după mine este mai tare decât mine, şi eu nu sunt vrednic să-i scot sandalele. Acela vă va boteza cu spirit sfânt“ (Matei 3:11). Cu certitudine, Ioan nu se referea la spiritul sfânt ca la o persoană din moment ce oamenii aveau să fie botezaţi cu el.
3. Aflat în vizită la familia unui ofiţer roman, apostolul Petru a spus despre Isus că fusese uns de Dumnezeu „cu spirit sfânt şi cu putere“ (Faptele 10:38). La scurt timp după aceea, „spiritul sfânt a căzut peste“ casa acelui ofiţer. Potrivit relatării, mulţi au fost uimiţi „pentru că darul gratuit al spiritului sfânt fusese turnat şi peste oameni din naţiuni“ (Faptele 10:44, 45). Termenii folosiţi şi în această situaţie cu privire la spiritul sfânt nu pot fi folosiţi cu privire la o persoană.
Nu este ceva neobişnuit ca în Cuvântul lui Dumnezeu unele lucruri, cum ar fi înţelepciunea, discernământul, păcatul, moartea şi bunătatea nemeritată, să fie personificate (Proverbele 8:1—9:6; Romani 5:14, 17, 21; 6:12). Isus însuşi a spus că „înţelepciunea este dovedită dreaptă de toţi copiii ei“, cu alte cuvinte de rezultatele bune pe care le produce (Luca 7:35). Evident, înţelepciunea nu este o persoană reală care să aibă copii! În mod asemănător, spiritul sfânt nu este o persoană pentru simplul motiv că uneori este personificat.
Ce este spiritul sfânt?
În Biblie, spiritul sfânt al lui Dumnezeu este prezentat drept puterea lui Dumnezeu în acţiune. Prin urmare, o traducere exactă a corespondentului ebraic pentru spiritul lui Dumnezeu este „forţa activă a lui Dumnezeu“ (Geneza 1:2, NW). Această idee e susţinută de întreaga Biblie. — Mica 3:8; Luca 1:35; Faptele 10:38.
Contrar concepţiei larg răspândite, Dumnezeu nu este omniprezent. Dimpotrivă, el locuieşte în domeniul spiritual, în „locul şederii“ sale (1 Împăraţi 8:39; 2 Cronici 6:39). Scripturile chiar vorbesc despre un anumit loc în care locuieşte Dumnezeu şi îşi are ‘tronul’, sau ‘scaunul de domnie’ (1 Împăraţi 22:19; Isaia 6:1; Daniel 7:9; Revelaţia 4:1–3). Cu toate acestea, ‘din locul şederii sale’, el îşi poate folosi forţa activă pentru a ajunge oriunde în domeniul spiritual sau în cel fizic. — Psalmul 139:7.
În 1879, biblistul Charles Ives a ilustrat în termeni foarte sugestivi capacitatea lui Dumnezeu de a-şi manifesta puterea dintr-un loc anume. El a scris: „Noi spunem, de pildă: «Ridică jaluzelele, ca să intre soarele în cameră». Fireşte, nu ne referim la astrul ceresc, ci la razele lui, la ceea ce emite el“. În mod similar, Dumnezeu nu trebuie să se deplaseze la locul unde intenţionează să-şi folosească forţa activă, ci pur şi simplu îşi trimite spiritul sfânt, care poate ajunge până la extremităţile creaţiei sale. Înţelegerea naturii spiritului sfânt — şi anume că este forţa activă a lui Dumnezeu — ne întăreşte încrederea că Iehova îşi va îndeplini promisiunile.
V-AŢI ÎNTREBAT VREODATĂ?
▪ Învaţă Biblia că spiritul sfânt este o persoană? — Faptele 10:44, 45.
▪ Ce este spiritul sfânt? — Geneza 1:2.
▪ Cât de departe poate ajunge spiritul lui Dumnezeu? — Psalmul 139:7.
color=#00adff][/color]
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.3

View Profile Email
« Reply #35 on: 29 September 2009 - 20:39.44 »

Salutare tuturor. Matale Raji ai spus ca Dumnezeu, contrar conceptiei larg raspandite, nu este ominprezent(sper sa nu fi inteles gresit,daca am inteles gresit te rog sa-mi spui).Insusi psalmul care l-ai dat ca exemplu pt Duhul Sfant este dovada care ne arata omniprezenta lui Dumnezeu-Psalmul 139-trebuie citit cu atentie mai ales primele versete pana la 14. Apoi ati scris ca Duhul Sfant nu este o persoana. In 1 Ioan 5:7 spune  "(Căci trei sînt cari mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvîntul şi Duhul Sfînt, şi aceşti trei una sînt.)". Apoi cand Anania si Safira au vandut mosioara si au mintit Petru le spune ceva foarte important, o realitate mustrandu-i aspru ,,Anania, pentruce  i-a umplut Satana inima ca să min i pe Duhul Sfînt, şi să ascunzi o parte din pre ul moşioarei?". Reiese ca Duhul Sfant poate fi mintit-este o persoana. Safirei Petru ii spune ,Cum de v'a i în eles între voi să ispiti i pe Duhul Domnului?"
      Aici este o taina si spiritul profetic spune sa avem grija ce discutam si cat de departe ajungem in discutia nostra despre Dumnezeu ca nu cumva sa nascocim ceva dupa ideile noastre.
     Daca dorim sa aflam adevarul despre Duhul Sfant( si bineinteles pt orice nelamurire pe care o avem) trebuie sa ne plecam pe genunchi si sa spunem "Doamne, te rog, spune-mi care este adevarul despre Duhul Sfant.Nu vreau sa fiu dus in ratacire." Trebuie sa ne incredem deplin
in fagaduinta "Dacă vrea cineva să facă voia Lui, va ajunge să cunoască dacă învă ătura este de la Dumnezeu, sau dacă Eu vorbesc dela Mine." Ioan 7:17

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
seby

Browser: Firefox 3.5.3CometBird

View Profile Email
« Reply #36 on: 29 September 2009 - 21:39.52 »

[Potrivit Bibliei
În 1879, biblistul Charles Ives a ilustrat în termeni foarte sugestivi capacitatea lui Dumnezeu de a-şi manifesta puterea dintr-un loc anume. El a scris: „Noi spunem, de pildă: «Ridică jaluzelele, ca să intre soarele în cameră». Fireşte, nu ne referim la astrul ceresc, ci la razele lui, la ceea ce emite el“. În mod similar, Dumnezeu nu trebuie să se deplaseze la locul unde intenţionează să-şi folosească forţa activă, ci pur şi simplu îşi trimite spiritul sfânt, care poate ajunge până la extremităţile creaţiei sale. Înţelegerea naturii spiritului sfânt — şi anume că este forţa activă a lui Dumnezeu — ne întăreşte încrederea că Iehova îşi va îndeplini promisiunile.

39...nu stiu ce intelegi tu din paragraful asta... dar eu nu inteleg ca Dumnezeu nu e omniprezent... eu inteleg ca e prezent pretutindeni prin Duhul Sau...
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.14

View Profile Email
« Reply #37 on: 29 September 2009 - 21:47.20 »

Apoi ati scris ca Duhul Sfant nu este o persoana. In 1 Ioan 5:7 spune  "(Căci trei sînt cari mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvîntul şi Duhul Sfînt, şi aceşti trei una sînt.)". Apoi cand Anania si Safira au vandut mosioara si au mintit Petru le spune ceva foarte important, o realitate mustrandu-i aspru ,,Anania, pentruce  i-a umplut Satana inima ca să min i pe Duhul Sfînt, şi să ascunzi o parte din pre ul moşioarei?". Reiese ca Duhul Sfant poate fi mintit-este o persoana. Safirei Petru ii spune ,Cum de v'a i în eles între voi să ispiti i pe Duhul Domnului?"
      Aici este o taina si spiritul profetic spune sa avem grija ce discutam si cat de departe ajungem in discutia nostra despre Dumnezeu ca nu cumva sa nascocim ceva dupa ideile noastră.

Dragă Septimiu, după cum scrie Raji nu pare a fi un superficial care nu ştie ce scrie.( deşi nu îl cunosc)
Dacă te vei interesa în linişte, vei afla că pasajul din 1 Ioan 5:7 adus de tine în discuţie ca argument este introdus în biblie mult mai târziu, el nefiind în originale. (adică este n pasaj falsificat , de aceea apare şi în paranteze)
Dacă duhul sfânt ar fi Duhul Tatălui (care are un Duh ca şi tine de altfel) bineînţeles că el ar putea fi numit Duhul sfânt ptr. că aşa şi este Dumnezeu. Aşadar înterogarea lui Petru este justificată.Din acest punct de vedere putem spune că s-a exprimat corect, deşi nu pot spune că este o persoană distinctă de Tatăl. (dacă ai argument adu-l!)
Apropo,pasajul amintit din EGW despre "taină" la acest subiect este puţin diferit:
Natura Spiritului Sfânt este un mister care nu a fost descoperit în mod clar, şi nu vei fi niciodată capabil să-o explici altora pentru că Domnul nu ţi-a descoperit-o.” Manuscrise Publicate vol.14 179.2
Aici nu se vorbeşte din ce este făcut Duhul ci  pe cine reprezintă (cine este)
Dacă ai timp citeşte şi ce s-a mai scris anterior ca să nu repetăm...
Cristina

View Profile Email
« Reply #38 on: 17 October 2009 - 03:06.23 »

Salut la toti!
Haideţi să răspundem la întrebări mai mult cu versete din Biblie...:)

In 20:22   Dupa aceste vorbe, a suflat peste ei, si le-a zis: "Luati Duh Sfânt! (poate o persoană sa fie suflată? , revărsată?)

Lu 24:39   Uitaţi-vă la mîinile şi picioarele Mele, Eu sunt; pipăiţi-Mă şi vedeţi: un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeţi că am Eu."

Fa 10:38   cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine, şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de diavolul; căci Dumnezeu era cu El.

Ps 51:11   Nu mă lepăda de la Faţa Ta, şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt.

Rom 8:11   Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.

Ps 139:7   Unde mă voi duce departe de Duhul Tău, şi unde voi fugi departe de Faţa Ta?

Ef 2:22   Şi prin El şi voi sunteţi zidiţi împreună, ca să fiţi un lăcaş al lui Dumnezeu, prin Duhul.
(foarte multe nelămuriri acopere acest verset- deci Dumnezeu va locui în noi prin Duhul, deaceia Duhul suspină, simte, cunoaşte...etc pentrucă El este Dumnezeu Tatăl şi din acest Duh Tatăl a dat şi Fiului )-   In 3:34 Căci Acela, pe care L-a trimis Dumnezeu, vorbeşte cuvintele lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu-I dă Duhul cu măsură.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.5.3

View Profile Email
« Reply #39 on: 18 October 2009 - 09:09.27 »

58 iotete!
Pages: 1 [2] 3   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR