ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:00.30 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Duhul Sfant Replies: 56 piece
Read 5909 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Duhul Sfant  (Read 5909 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mary

Browser: MSIE 6.0

View Profile
« on: 18 December 2007 - 19:06.56 »

Duhul Sfant este sau nu o persoana?
multi vin cu ideea ca Duhul Sfant nu este o persoana...este doar un Duh  lui Dumnezeu...daca binevoiti sa va dati cu parerea.va <multumesc
Report to moderator   Logged

Pot TOTUL  in Hristos care ma intareste!
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 2.0.0.11

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: 19 December 2007 - 07:56.14 »

Este persoană.

Michelle

Vrei să faci lucruri mari trebuie să rămâi mic..

Browser: MSIE 7.0

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: 21 January 2008 - 12:57.49 »

ESTE PERSOANA..PAREREA MEA smile

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Intelept este cel care a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles.
mary

View Profile
« Reply #3 on: 21 January 2008 - 13:01.49 »

da.Micky ,si eu cred ca estred diferite o persoana,asa scrie in biblie,dar sunt unele persoane ce cred diferit.

Pot TOTUL  in Hristos care ma intareste!
soimos
**
Browser: Firefox 2.0.0.14

View Profile Email
« Reply #4 on: 21 April 2008 - 11:04.19 »

Este persoană.

Pentru a putea raspunde corect ...este nevoie de exprimari clare, precise si concise ...deci daca este Duh nu poate fi persoana ...asa cum nu mai sunt persoane duhurile clor care au decedat ... si cu care iau legatura tot felul de medii, vrajitoare sau alti posedati de satana.

deci Duhul este DUH ...adica o proprietate a unei persoane...  si nu persoana ...un om cu duh nu este un personaj schizofrenic cu personalitate multipla ci un om a carei spiritualitate este inalta!

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #5 on: 21 April 2008 - 11:37.53 »

Pentru a putea raspunde corect ...este nevoie de exprimari clare, precise si concise ...deci daca este Duh nu poate fi persoana ...asa cum nu mai sunt persoane duhurile clor care au decedat ... si cu care iau legatura tot felul de medii, vrajitoare sau alti posedati de satana.

deci Duhul este DUH ...adica o proprietate a unei persoane...  si nu persoana ...un om cu duh nu este un personaj schizofrenic cu personalitate multipla ci un om a carei spiritualitate este inalta!

Am încercat să fiu clar, precis şi concis.  smile Şi am spus numai concluzia la care am ajuns.

Dacă studiezi Biblia (care e adevărată 100%) vei găsi însuşiri ale Duhului Sfânt (a treia Persoană a Dumnezeirii) care însuşiri pot fi doar ale unei persoane.

Mai mult decât o opinie contează adevărul. Dacă crezi asta vei studia.  smile

soimos
**

View Profile Email
« Reply #6 on: 21 April 2008 - 11:59.43 »

Am încercat să fiu clar, precis şi concis.  smile Şi am spus numai concluzia la care am ajuns.

Dacă studiezi Biblia (care e adevărată 100%) vei găsi însuşiri ale Duhului Sfânt (a treia Persoană a Dumnezeirii) care însuşiri pot fi doar ale unei persoane.

dragu mieu ... ai doar impresia ca folosesti exprimari clare exacte si concise !
Biblia este un manual de conduita ...si nu o lucrare stintifica care dezvaluie tainele Creatiei...in plus de asta afirmatii generalizate precum ca e valabila 100% ...nu fac decat sa iti starneasca un zambet in coltul gurii ...tocmai ptr ca asa cum am spus ...Biblia nu e un Compendiu stintific bazat pe cunoastere divina ...ci pe credinta ...si de crezut poate si tsatsa Veta ...dar de Stiut ...tata Veta nu va mai STI niciodata !
Ca sa nu zici ca vorbesc fara acoperire iti dau doar un exemplu ptr care Biblia nu trebuie luata ca manual de stintele naturii ...  gandeste ca daca soarele nu s-ar fi putut opri ca sa se lungeasca ziua caci chiar daca se oprea pamantul e cel care se invartea in jurul axei sale ...si tot nu se prelungea ziua ...ba mai mult ....daca pamantul se oprea ...macar si o fractiune de secunda ... El cadea in haul universal caci tocmai miscarea de revolutie il face sa ramana constant in jurul soarelui !

asa ca mai pot sa iti dau sute si sute de alte dovezi care dovedesc ca esti pe o pozitie gresita cand afirmi ca Biblia e adevar 100%

... ia-o si tu cu un graunte de sare ...ca e mult mai intelept !

[/quote]

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #7 on: 21 April 2008 - 12:07.47 »

dragu mieu ... ai doar impresia ca folosesti exprimari clare exacte si concise !
Biblia este un manual de conduita ...si nu o lucrare stintifica care dezvaluie tainele Creatiei...in plus de asta afirmatii generalizate precum ca e valabila 100% ...nu fac decat sa iti starneasca un zambet in coltul gurii ...tocmai ptr ca asa cum am spus ...Biblia nu e un Compendiu stintific bazat pe cunoastere divina ...ci pe credinta ...si de crezut poate si tsatsa Veta ...dar de Stiut ...tata Veta nu va mai STI niciodata !
Ca sa nu zici ca vorbesc fara acoperire iti dau doar un exemplu ptr care Biblia nu trebuie luata ca manual de stintele naturii ...  gandeste ca daca soarele nu s-ar fi putut opri ca sa se lungeasca ziua caci chiar daca se oprea pamantul e cel care se invartea in jurul axei sale ...si tot nu se prelungea ziua ...ba mai mult ....daca pamantul se oprea ...macar si o fractiune de secunda ... El cadea in haul universal caci tocmai miscarea de revolutie il face sa ramana constant in jurul soarelui !

asa ca mai pot sa iti dau sute si sute de alte dovezi care dovedesc ca esti pe o pozitie gresita cand afirmi ca Biblia e adevar 100%

... ia-o si tu cu un graunte de sare ...ca e mult mai intelept !

Mulţumesc pentru timpul care mi-l acorzi încercând să mă luminezi.  smile

Dumnezeul Cel atotputernic ţine toate planetele din întregul univers într-o continuă mişcare.
E atât de uimitor! Ştiinţa încearcă să pătrundă aceste taine... Dar oricât s-ar studia aceste lucruri vor fi mai mult decât putem pricepe cu mintea noastră limitată.

Cel care le ţine în mişcare poate să le dea şi un moment de relaxare.

Şi evenimentul cu mărirea zilei e adevărat, chiar dacă ştiinţa e atât de limitată încât nu poate să înţeleagă...

Când vom fi cu Cel care a făcut evenimentul posibil... sunt sigur că ne va explica.  smile

Poate că a făcut această zi atât de diferită tocmai ca să putem vedea că El e acolo nu nişte legi oarbe...

soimos
**

View Profile Email
« Reply #8 on: 21 April 2008 - 12:49.38 »

Dumnezeul Cel atotputernic ţine toate planetele din întregul univers într-o continuă mişcare.
faptull ca tu crezi asta ...nu inseamna nici pe departe ca asa este ...dar scuza-ma ...seamana a blasfemie ceea ce crezi tu .... ca doar nu o fi Creatorul atat de prost incat sa tina in mana miliarde de miliarde de galaxii fiecare cu miliarde de de sisteme solare atunci cand poate sa aplice principiul sfarlezei ... si sa le deie un impul sa se roteasca si apoi acestea sa steie singure !
Pai tu crezi ca Dumnezeu e prost ...nu am zis ca STINTA  ne invata legile LUI ...si crezi ca el daca e Atotstiutorul nu isi foloseste stinta si sta ca prostu cu mana intinsa sa tina pamantul ...zau ca e foarte jignitor ce crezi tu despe EL.
Poate că a făcut această zi atât de diferită tocmai ca să putem vedea că El e acolo nu nişte legi oarbe...
Nu intelegi nimic ...cred ca esti bine imbrobodit ...daca lui Dumnezeu ii pasa atat de mult de poporul sau incat sa opreasca soarele in loc ...ar fi trebuit sa ii pese cand MILIOANE din ai sai erau gazati si aruncati in cuptoare si ieseau ca duhuri prin horn!
Dar hai ca ne abatem ...  artificiul a avut doar rost sa iti atraga atentia ca Perfectiunea nu judeca cu unitati duble de masura...adica odata asa si alta data inversul!

Cred ca daca nu intelegi ca ziua nu poate fi prelungita tocmai ca nu o permit Legile lui Dumnezeu ...nu are rost sa mai discutam despre aceasta tema!

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #9 on: 21 April 2008 - 12:55.23 »

Ei bine!  smile Face cum Îi place. Dacă vrea le ţine în mişcare dacă vrea nu. Asta era ideea.
Dar nu poţi să-L legi pe El (Cel care face legile) cu propriile Legi. El e Autorul legilor.
Dacă a dat o lege ca universul să se rotească, poate la fel de bine printr-un singur cuvânt să dea o altă lege aşa cum crede că e bine.

soimos
**

View Profile Email
« Reply #10 on: 21 April 2008 - 13:17.34 »

Ei bine!  smile Face cum Îi place. Dacă vrea le ţine în mişcare dacă vrea nu. Asta era ideea.
Dar nu poţi să-L legi pe El (Cel care face legile) cu propriile Legi. El e Autorul legilor.
Dacă a dat o lege ca universul să se rotească, poate la fel de bine printr-un singur cuvânt să dea o altă lege aşa cum crede că e bine.

Ma ce le mai intorci ...tu crezi ca Creatorul Universului e vasalie cel care face doar ceeqa ce ii place ...pai eu ca om imi impun mie insumi sa fac ceea ce trebuie ...dar Atotprefectul NU? pai cine crezi tu ca e Dumnezeu ...ratatul satului care face ce vrea si ce crede EL?

Dumnezeu nu lucreaza prin cuvinte ...adica prin vorbe(goale) ...el lucreaza prin PUTERE ...adica ENERGII ... si fulgerul (curentul electric) e ceva daca iti bagi degetul in priza nu auzi muzica ...ci eventual rugaciuni dupa ce ai cazut electrocutat!

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #11 on: 21 April 2008 - 13:30.31 »

Comentariile tale vor fi cenzurate la un moment dat. Dacă oricum discuţia e între noi doi... cred că o putem purta într-un alt cadru.  smile

Ar ieşi mai bine dacă ar asculta Dumnezeu de oamenii de ştiinţă?  smile

alin

View Profile Email
« Reply #12 on: 21 April 2008 - 13:34.21 »

Pai, de ce sa o purtati in alt cadru, ca vreau si eu sa citesc, sa vad care are dreptate, nu?

Dar un pocait nu se lasa schimbat dupa cum bate vantul, in plus...

Puteti sa va mutati la Soimos pe forumel, desi nu e inca gata de tot, si discuta acolo... Ce spuneti? 7

http://forum-christi.forumers.ro/index.htm

Sa fii tu, Ghitukule, deschizator de drumuri! 71
Ma bucur ca ai ajuns moderator, desi eu il propusesem pe AlexB...Oricum, moderati pe rand probabil, cu acelasi user 5
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #13 on: 21 April 2008 - 13:41.47 »

Pai, de ce sa o purtati in alt cadru, ca vreau si eu sa citesc, sa vad care are dreptate, nu?

Dar un pocait nu se lasa schimbat dupa cum bate vantul, in plus...

Dar, puteti sa va mutati la Soimos pe forumel, desi nu e inca gata de tot, si discuta acolo... Ce spuneti? 7

http://forum-christi.forumers.ro/index.htm

Sa fii tu, Ghitule deschizator de drumuri! 71

N-aş putea zice că mă deranjează faptul că se discută, dar nici nu pot avea petenţia ca cineva să ţină serverul încărcat cu off-topicuri (şi când mă gândesc că majoritatea replicilor care le-am scris eu aici, astăzi sunt off-topic...).

Ce să zic...?  smile O discuţie constructivă are rost. Altfel, nu...  smile

alin

View Profile Email
« Reply #14 on: 21 April 2008 - 13:49.17 »

Voi stiti mai bine cum va organizati... Oricum la Eben-Ezer pe forum, ca Daniel nu sterge replicile si acolo  este respectata libertatea de credinta...

Nu inteleg eu de ce  voi sunteti atat de fixisti? Ca doar e forum si nu unul cu circuit inchis. Offtopic-ul nu se poate evita in discutii libere.
Dar poti trece totul intr-un fisier cu Offtopice , nu?

In plus, putina contradictie nu va strica nici voua, ca aveti posibilitatea sa va sustineti punctul de vedere in fata celor care au alta credinta, nu?
Sa inteleg ca se supara  Conferinta Generala AZSMR? Nu taie si spanzura Emmy, asasinul? :D Si Elder, ucigasul?
soimos
**

View Profile Email
« Reply #15 on: 21 April 2008 - 14:10.47 »

In plus, putina contradictie nu va strica nici voua, ca aveti posibilitatea sa va sustineti punctul de vedere in fata celor care au alta credinta, nu?
Sa inteleg ca se supara  Conferinta Generala AZSMR? Nu taie si spanzura Emmy, asasinul? :D Si Elder, ucigasul?
Una din legile dialecticii ...lege divina caci dialectica este calea pe care ne mana EL ... este tocmai cea ca contradictia este baza progresului !

daca undeva nu se doreste progres adica adevar si lumina ...si se prefera in loc de aceasta obscurantismul antichitatii sau a evului mediu...cu atat mai rau pentru acestia ...asa cum au fost maturate de pe scena istoriei atat antichitatea cat si evul mediu ...asa vor fi sterse si ultimele ecouri ale acestora...
Fara contradictie ...nu este progres ...si aceasta trebuie sa fie Reforma celor care doresc reforma!

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #16 on: 21 April 2008 - 15:10.42 »

Nu taie si spanzura Emmy, asasinul? :D Si Elder, ucigasul?

Asta ai spus`o sub influenta Duhului Sfant, nu? (Ca sa nu fii offtopic.) Vai s`amar!

Dar poti trece totul intr-un fisier cu Offtopice , nu?

Exista deja un topic cu offtopice (discutii fara subiect). De ce sa`mi pierd eu ziua mutand mesaje, cand se poate scrie direct acolo? :D

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #17 on: 24 December 2008 - 21:57.07 »

Duhul Sfant este sau nu o persoana?
multi vin cu ideea ca Duhul Sfant nu este o persoana...este doar un Duh  lui Dumnezeu...daca binevoiti sa va dati cu parerea.va <multumesc
CNS 1 Corinthians 2:11 'n adevăr, cine dintre oameni cunoaşte lucrurile omului, afară de duhul omului, care este în el? Tot aşa: nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu afară de Duhul lui Dumnezeu.
Este duhul meu o persoană? Dar el cunoaste gandurile mele! Cum ar putea altceva decât o persoană sa cunoască gandurile? Este o persoană diferită de mine? Nu! Este ceea ce mă face o personalitate dincolo de amărâtul meu trup...TOT AŞA e şi cu Duhul TATĂLUI , Duhul sfânt (substantiv comun+atribut), Duhul lui Isus, Duhul Domnului...etc. Interesant ca este un singur Duh:
CNS Ephesians 4:4 Este un singur trup, un singur Duh, după cum şi voi a i fost chema i la o singură nădejde a chemării voastre.

mai multe ptr. cei interesaţi...
seby

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #18 on: 25 December 2008 - 11:02.44 »

Am mai scris si la "Duhul omului":

Apostolul Pavel, în Epistola a doua catre corinteni (2 Cor, 12, 2-4) scrie astfel: „Cunosc un om în Hristos, care, acum patrusprezece ani, a fost rapit pana în al treilea cer (daca a fost în trup nu stiu; daca a fost fara trup, nu stiu; Dumnezeu stie). Si stiu ca omul acesta (daca a fost în trup sau fara trup, nu stiu; Dumnezeu stie), a fost rapit în rai si a auzit cuvinte care nu se pot spune si pe care nu-i este îngaduit unui om sa le rosteasca”.

Stim bine ca Pavel a fost dus in duh pana in al treilea cer...daca a fost in duh inseamna ca duhul lui era o alta persoana???....erau persoana ´Pavel´ si persoana ´duhul lui Pavel´???

Un alt exemplu.

Ellen White a avut viziuni. Cand era luata in viziune, stim ca trupul ramanea pe pamant(chiar s-au facut experiente pe trupul ei...nu putea fi miscat...nu respira dar pulsul era normal). Deci era dusa in duh in viziune. Atunci duhul ei era o alta persoana???

Nu stiu daca toti cred ca noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu...
Dar eu cred asta si chiar daca acum nu mai sunt la fel ca El pentru ca pacatul a facut ca eu sa fiu asa...dar stiu ca si Dumnezeu este la  fel ca noi. Sper sa nu se inteleaga gresit. smile
adyna

View Profile Email
« Reply #19 on: 25 December 2008 - 11:36.29 »

Eu cred ca suntem facuti dupa chipul lui Dumnezeu, dar nu ca avem aceeasi natura cu El.
Ori problema care este pusa in discutie este natura Duhului Sfant.

Stim bine ca Pavel a fost dus in duh pana in al treilea cer...daca a fost in duh inseamna ca duhul lui era o alta persoana???....erau persoana ´Pavel´ si persoana ´duhul lui Pavel´???

Este clar ca duhul omului este o parte integranta a personalitatii sale...dar limbajul uman este limitat. Poate cuvantul "duh " nu inseamna acelasi concept in expresiile "duhul omului" si "Duhul Sfant".

In acelasi timp, cred ca este cam mult ca din faptul ca avem scris ca Duhul Sfant "plange", "se intristeaza" etc., sa tragem concluzii definitive asupra naturii Sale. Daca il numim "persoana", o facem schimband sensul acceptat al acestui cuvant.

Eu cred ca nu avem nici cuvintele, nici cunostintele necesare, ca suntem prea limitati ca sa intelegem ce este si cum este Dumnezeirea...

Mai bine ne-ar preocupa mai mult cum sa ajungem acolo unde vom afla aceste taine...  63
Pages: [1] 2 3   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR