ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 12:29.45 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Alimente modificate genetic Replies: 10 piece
Read 2310 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Alimente modificate genetic  (Read 2310 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
`emy Dani
Admin

Browser: MSIE 6.0

xxlliinnkk
View Profile
« on: 31 August 2007 - 16:55.55 »

Am tot auzit vorbindu-se impotriva produselor care au la baza modificari genetice... Ce se poate spune despre acestea? Sunt bune, sunt rele? De ce ar trebui evitate, sau de ce ar fi de preferat acestea in locul celor "clasice"?

Intrebarile se adreseaza in primul rand celor aflati in cunostinta de cauza, de exemplu medicilor sau studentilor la medicina...
Report to moderator   Logged

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
Dr.Rail V
Moderator

View Profile Email
« Reply #1 on: 25 November 2007 - 20:17.17 »

Profesorul Giles-Eric Seralini, expert al Comunităţii Europene pe probleme de organisme modificate genetic (OMG),  a cerut efectuarea unor teste care să dureze cel puÅ£in doi ani pentru a analiza îndeaproape efectele negative ale folosirii acestor produse, ÅŸi nu trei luni cât este acceptat de majoritatea guvernelor ÅŸi a companiilor producătoare de plante transgenice. Printre acestea, în Å£ara noastră se numără culturile de soia, porumb, cartof ÅŸi sfeclă. El susÅ£ine că folosirea lor afecteaza rinichii,  ficatul,  contribuie la creÅŸterea în greutate a femeilor ÅŸi ridică riscul de pierdere a sarcinii, iar pentru bărbaÅ£i apar disfunÅ£ii sexuale. DeÅŸi pentru  produsele modificate genetic se obÅ£ine o recoltă mai mare, iar banii investiÅ£i sunt mai puÅ£ini, produsele  ecologice sunt preferate, ele fiind benefice pentru sănătatea mult mai valoroasă decât orice altceva.
`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.8

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #2 on: 26 November 2007 - 20:10.38 »

Multumesc mult!

Mai ramane sa aflam cand avem de-a face cu produse modificate genetic si cand nu... Spun asta pentru ca eu cel putin nu am vazut scris pe vreo eticheta ceva de genul "Contine produse modificate genetic". Totusi, mi-e greu sa cred ca n-am avut niciodata de a face cu asa ceva...

.[/size]
anddrusca
imi canta inima...

but I'm a supergirl, and supergirls just fly

View Profile Email
« Reply #3 on: 26 November 2007 - 23:03.24 »

noua ne-o zis profa de nutritie ca pe produsele pe care scrie ca NU sunt modificate genetic, de alea poti fi sigur ca nu sunt. daca nu scrie...nu ai nici o garantie ca nu ar fi modificate genetic. asa ca daca vreti sa mancati linistiti, cititi eticheta inainte  :D

'My Goal is God Himself. Not joy, nor peace, not even blessing, but God Himself, My GOD!'
`emy Dani
Admin

Browser: Opera 9.23

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #4 on: 27 November 2007 - 15:23.29 »

Huh... 17 Merci... Cred ca ma apuc de rasfoit etichete de`acuma. De fapt, sigur! smile

.[/size]
Andreea
**

Browser: Firefox 2.0.0.10

View Profile
« Reply #5 on: 30 November 2007 - 17:05.15 »

Daca ar fi sa ne uitam pe eticheta am muri de foame ca toate produsele din magazine sunt sau modificate genetic sau cu ceva "imbunatatiri" chimice. Cum e scris in Biblie : "Cautati si veti gasi".
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: Firefox 2.0.0.11

o5aby
View Profile
« Reply #6 on: 02 December 2007 - 13:08.07 »

sau altfel: daca ar fi sa ne uitam pe etichete, am fi mai sanatosi  10 :D

Nihil sine Deo!
Andreea
**

View Profile
« Reply #7 on: 03 December 2007 - 19:58.45 »

o mica rectificare:
Poate s-a inteles gresit ce am scris. Ceea ce am vrut sa zic era ca daca ne dorim sa avem o alimentatie sanataosa putem gasi produse care sunt cat mai aproape de natural.
deea2007

View Profile WWW
« Reply #8 on: 04 December 2007 - 11:24.33 »

eu zic ca de E-uri si alimente modificate genetic e foarte greu sa te feresti 17
Doar daca stai la tara si ai gradina ta pe care n-o stropesti cu tot felul de ingrasaminte, si iti faci paine de casa, eventual si din grau de productie proprie...

E-uri sunt si in paine si in lactate si peste tot unde te uiti...

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #9 on: 04 December 2007 - 12:12.25 »

Da, asa e. Insa sunt lucruri care nu sunt de neaparata trebuinta si deci care pot fi evitate - de ex cunosc niste parinti (reformisti, de altfel) care le cumpara la copii tot felul de chipsuri si alte maruntisuri de felul asta. Cred ca sunt multi ca acestia...

Oricum ne putem proteja de multe E-uri, alegand de ex. o paine cu mai putine E-uri (unele mai contin si coloranti, iar conservanti cred ca contin mai toate 22 - e bine sa luam si asta in calcul); noi de ceva vreme facem paine de casa (cumparam destul de rar) si nu numai ca e mai sanatoasa, dar e si mult, mult mai gustoasa; putem de asemenea sa renuntam la margarina, putem sa alegem produse din soia fara coloranti, conservanti, aromatizanti, putem sa renuntam la vegeta, samd. :D

Nihil sine Deo!
marteiniuc_dan
**
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #10 on: 26 November 2010 - 21:31.35 »

Scriu aici deoarece am avut zilele trecute o discutie pe acest subiect cu cineva care intrase oarecum in panica nestiind ce sa mai consume din multitudinea de oferte la legume si fructe provenite din tari precum:Turcia,Olanda,Spania etc, prezente pe piata,aceasta fiind pentru respectivul singura sursa de obtinere a lor!Este foarte clar ca sunt tratate special atat ca informatie genetica,cat si ca metode de cultivare si pastrare!Intrebarea era,ce ne facem sau ce fac,ce sa consum?Ce e mai putin daunator pentru mine din punct de vedere al alimentatiei?Personal cred ca desi intradevar trebuie evitat si pe cat posibil procurarea de legume si fructe sa fie facuta din surse sigure totusi, in procesul de crestere si dezvoltare al unui rod intervine forta Divina care face ca totul sa creasca!Asa ca,prin comparatie cu teoria ieftina si dezgustatoare a dependentei vitale de produsele de origine animala(B12 sau...) si riscurile unei astfel de dieta,consumul de produse naturale(modificate dar tot un produs al naturii fiind)prezente in piata este mult mai ”onorabil”.Ma folosesc de ideea unui personaj pregatit in domeniul medical si destul de actual care spunea(parafrazez):Consumand un cartof cu o informatie genetica modificata  nu ne va creste un corn in frunte nici noua nici copiilor nostrii!Iar eu continui ideea cu o informatie prezenta si in cartea ”Studiul China”(o carte deosebit de valoroasa care merita luata in considerare) referitoare la proteina de origine animala care dezvolta si chiar trezeste la viata tumori latente prezente in organismul uman!
In concluzie,cred personal ca daca ne aflam in fata unui raft plin cu legume si fructe ar trebuii sa ne bucuram din plin de ele nefiind atat de suspiciosi cum ar trebuii sa fim in fata raftului cu lactate sau alte produse de origine animala!
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR