ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 12:14.21 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Meditatii Replies: 35 piece
Read 5917 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Meditatii  (Read 5917 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
`emy Dani
Admin

Browser: MSIE 6.0

xxlliinnkk
View Profile
« on: 13 December 2006 - 13:05.20 »

Aici e locul meditatiilor... :)
Report to moderator   Logged

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
mariussascau

sascau@hotmail.com marius.sascau
View Profile
« Reply #1 on: 13 December 2006 - 13:12.24 »

Am visat ca Ii luam un interviu lui Dumnezeu.
”Ai vrea sa-mi iei un interviu?” a intrebat Dumnezeu
”Daca ai timp” am raspuns eu
Dumnezeu a zambit.
”Timpul meu este eternitatea; ce ai vrea sa ma intrebi?”
Intrebarea mea: ”Ce Te surprinde cel mai mult la omenire?”
Dumnezeu a raspuns:
“Oamenii se plictisesc repede de copilarie,
Se grabesc sa creasca si apoi tanjesc sa fie din nou copii.
Oamenii isi pierd sanatatea ca sa castige bani si apoi isi pierd banii ca sa-si recapete sanatatea
Oamenii se gandesc nerabdatori la viitor si uita de prezent
Astfel incat nu traiesc nici in prezent, nici in viitor
Oamenii traiesc ca si cum nu vor muri niciodata
Si mor ca si cum n-ar fi trait niciodata.”
Dumnezeu mi-a luat mana mea in mana Lui, am tacut o vreme apoi am intrebat:
“Ca parinte, care sunt cateva dintre lectiile vietii pe care ai vrea sa le invete copiii tai?”
Dumnezeu a raspuns, zambind:
“Sa invete ca nu pot determina pe nimeni sa-i iubeasca
Ceea ce pot face este sa se lase sa fie iubiti.
Sa invete ca cel mai valoros nu este ceea ce au in vietile lor, ci pe cine.
Sa invete ca nu este bine sa se compare cu altii.
Sa invete ca bogat nu este cel care are mai mult,
Ci cel care are cele mai putine nevoi.
Sa invete  ca dureaza numai cateva secunde sa deschizi rani adanci in persoanele pe care le iubesti si ca poate dura multi ani sa le vindeci.
Sa invete sa ierte practicand iertarea.
Sa invete ca banii pot cumpara multe, cu exceptia fericirii..
Sa invete ca doua persoane se pot uita la acelasi lucru si pot s ail vada foarte diferit.
Sa invete ca Dumnezeu e aici, intotdeauna!

Cu tine viata e mai roz ;)
mariussascau

View Profile
« Reply #2 on: 13 December 2006 - 13:17.20 »

Daca ai putea reduce populatia din intreaga lume la un sat de 100 de persoane, mentinand proportiile tuturor popoarelor existente pe pamant, acest sat ar fi compus in felul urmator:

57 de asiatici
21 de europeni
14 americani (din America de Nord, Centru si Sud)
8 africani

52 ar fi femei
48 barbati

70 nu ar fi albi
30 albi

70 nu ar fi crestini
30 crestini

89 ar fi heterosexuali
11 ar fi homosexuali

6 persoane ar avea 59% din bogatiile lumii si toate 6 ar fi din Statele Unite
80 ar sta in case de nelocuit

70 ar fi analfabeti
50 ar suferi de malnutritie
1 ar fi pe moarte
1 ar fi pe punctul de a se naste
1 ar avea un computer
1 (da, numai 1 ar avea diplom! a de studii)

Si mai gandeste-te si la urmatoarele:

Daca te-ai trezit azi-dimineata mai mult sanatos decat bolnav, inseamna ca ai mai mult noroc decat milioane de persoane care nu vor apuca sa traiasca saptamana viitoare.

Daca nu ai trait pericolul unei lupte, singuratatea unei inchisori, agonia torturii sau chinurile foamei - esti inaintea altor 500 de milioane de oameni de pe lumea asta.

Daca poti sa intri in biserica fara teama ca vei fi amenintat, arestat, torturat sau omorat - esti mai norocos decat 3 miliarde de persoane.

Daca ai mancare in frigider, haine cu care sa te imbraci, un loc unde sa dormi si o casa in care sa stai - esti mai bogat decat 75% din populatia lumii.

Daca ai bani in banca, in portofel si cateva monede intr-o pusculita - esti printre cele 8 procente ale persoanelor care traiesc bine.

Daca parintii tai sunt inca in viata si inca impreuna - esti, intr-adevar, o persoana rara, chiar si in Statele Unite si Canada.

Daca poti sa citesti acest mesaj esti de doua ori binecuvantat: pentru ca cineva s-a gandit la tine si pentru ca nu te numeri printre cele doua miliarde de persoane care nu stiu sa citeasca.

Cineva a zis odata:
Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani.
Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi.
Danseaza ca si cand nimeni nu te vede.
Canta de parca nu te-ar auzi nimeni.
Traieste ca si cand Paradisul ar fi pe pamant.  :)

mariussascau

View Profile
« Reply #3 on: 13 December 2006 - 13:43.38 »

:)Dragostea e ceea ce face pamantul sa se invarteasca!
Dragostea e puterea de a merge prin conflicte impregna
daca Dragoste nu e ...nimic nu e
:)este cel mai frumos sentment p care 2 pers il pot simti una pt alta
Necessitate
:)UF...nu e asa usor...
:)dar putem spune cum se manifesta ea
Dragostea e indelung rabdatoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda nu se umfla de mandrie
Dragoeste = iubire
o definitie asa nu putem spune
asta e un atribut
:)Ceva de care ai nevoie oricand si oriunde.
:)dragoste?
este un cuvant atat de simplu cat si de dificil tot odata
este o afectziune neconditzionata pe care o simtzi din partea unei persoane..,,care se manifesta in diferite moduri
depinde de persoana respectiva..
:)nuj..da pt ce?
:)ce este dragostea? = lucrul fara de care mi-e imposibil sa traiesc...in jurul dragostei invartandu-se totul...m-am nascut din dragoste..si am continuat sa cresc si sa fiu "hranita" cu dragoste! acum astept sa ofer dragostea pana cand moartea ma va desparti de acea persoana fara de care dragostea nu si-ar putea continua existenta pe pamant! si mai presus de orice , Dumnezeu este dragoste!
:)Este asta dragostea e un munte pe care il urci rizind si il cobori plingind. E o taina pe care indragostitii o ascund de frica lumii ....cind taina e descoperita dragostea se stinge ca un cliseu fotografic expus la lumina .
:)ceva frumos
:)nush
:) To experience deep affection or intense desire for another.
There are many different types of love: the love for a soul or mind, love for laws and organizations, love for a body, love for nature, love for food, love for money, love for learning, love for power, love for fame, love for the respect of others, etc. Different people find different types of love more important, and better, than others. Love is abstract, and there are many questions about it.= a experimenta afectivitate profunda sau o dorinta intensa pt altcineva. sunt mai multe tipuri de  dragoste: dragostea pt suflet sau minte, pt legi si organizatii, pt trup, pt natura, pt mancare, pt bani, pt studiu, pt putere, pt respectul altora etc. diferite persoane gasesc diferite tipuri de dragoste mai importante, mai bune, decat ceilalti.Dragostea e abstracta si sunt multe intrebari despre ea!
:)dragostea e cel mai curat sentiment

mariussascau

View Profile
« Reply #4 on: 13 December 2006 - 13:46.25 »

Doamne, ajuta-ma sa nu uit sa vorbesc cu Tine inainte de a ma culca, sa nu uit ca acela poate fi ultimul somn; iar daca am ranit un om, da-mi Tu puterea de a face primul pas, spre a ma impaca. Ia-ma Tu de mana dimineata, iar cand neguri ma-mpresoara, alunga Tu ceata. Ajuta-ma sa nu ma simt singur niciodata si, fie ca am gresit sau am fost lovit, ajuta-ma sa pot veni la Tine, Tu sa ma iei in brate, sa simt mereu ca sunt iubit. Cand cei de aproape ma ranesc, cand prietenii, colegii poate, ma barfesc sau fac ce Tie nu Iti e pe plac, ajuta-ma sa nu raspund la fel. Da-mi Tu puterea sa-ntorc bine pentru rau, da-mi tu iubirea necesara, da-mi gandul Tau. Ajuta-ma sa nu mai stiu de frica, sa am mereu curajul de a merge mai departe..

mony
*

View Profile Email
« Reply #5 on: 22 December 2006 - 21:19.37 »

Un predicator s-a ridicat intr-o Sambata dimineata si a spus audientei: "Sambata viitoare voi predica pe subiectul minciunii. Asa ca in legatura cu aceasta, ca pregatire pentru predica mea, as vrea sa cititi capitolul 17 din Marcu". Sambata urmatoare, predicatorul s-a ridicat in picioare si a spus: "Toti care ati facut ceea ce am cerut, si anume, toti care ati citit capitolul 17 din Marcu, va rog sa ridicati mana". Atunci aproape fiecare mana din acea adunare a fost ridicata. Apoi predicatorul a spus: "Voi sunteti oamenii carora vreau sa le vorbesc. Nu exista capitolul 17 in cartea Marcu.".!!!

CARPE DIEM...
traieste-ti ziua de azi...!
mariussascau

View Profile
« Reply #6 on: 23 December 2006 - 13:12.07 »

ce tare este :)...asa ca sa studiem inainte sa ridicam mana :)

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: 04 January 2007 - 19:00.39 »

"El a fost din vesnicie bogat, totusi, de dragul nostru, a ajuns sarac, ca noi, prin saracia Lui, sa ne putem îmbogati. El era îmbracat cu lumina si slava si înconjurat de ostile îngerilor ceresti, care asteptau sa împlineasca poruncile Lui. Totusi, El a luat firea noastra si a venit sa locuiasca printre muritorii pacatosi. Iata o iubire pe care nici o limba n-o poate exprima. Ea depaseste cunostinta. Mare este taina evlaviei! Sufletele noastre ar trebui sa fie însufletite, înaltate si încântate de subiectul iubirii Tatalui si a Fiului omului. Urmasii lui Hristos ar trebui sa învete sa reflecteze, în oarecare masura, acea tainica iubire pregatitoare pentru unirea tuturor celor rascumparati, care atribuie "binecuvântarea si cinstea, si slava si puterea Celui care sade pe scaunul de domnie si Mielului, în vecii vecilor".

pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #8 on: 20 January 2007 - 11:40.41 »

trecem prin viata renuntand la speranta cu teama ca visurile noastre vor ramane ne'nplinite sau mai mult decat atat cu teama ca se vor implini  71
de la primii pasi in viata, cautam cu'nfrigurare un reper la care sa ne raportam. Pt inceput sunt: mama si tata apoi, eroii din povestirile cu care obisnuiam sa adormim in gand. Si ne trezim intr'o buna'zi cand, fascinati de modelele noastre exclamam: "O, daca'asi fi si el ca el/ea...!" Nemultumiti de propria identitate,cautam o alta care o abandonam din  nou pt una mai ispititoare ce se dovedeste pana la urma la fel de nepotrivita. Ce bine ar fi,daca Isus ar fi Modelul tinerilor de azi... Printre cei mai multi, "viata iubeste cu asprime..." Ce frumos ar fi daca viata ar fi ca'n povestirile copilariei...,dar in care Dumnezeu este Imparatul, Regele si Atotputernicul!

Lavynya.E

View Profile Email
« Reply #9 on: 20 January 2007 - 16:51.58 »

Un profesor de filozofie statea in fata studentilor sai avand cateva obiecte in fata lui. Cand a inceput ora, fara sa spuna vreun cuvant, a luat un borcan mare si a inceput sa il umple cu pietre cu diametrul de aprox. 5 cm. Apoi i-a intrebat pe elevi daca borcanul este plin.Au fost cu totul de acord ca este plin.
   Apoi a luat o cutie cu pietricele si le-a turnat in borcan, scuturandu'l usor. Desigur ca acestea s'au rostogolit printre pietrele mari si au umplut spatiile ramase libere. Din nou i'a intrebat pe studenti daca borcanul este plin. Au fost din nou de acord ca este plin! Si au ras.
   Apoi a luat o cutie cu nisip si l'a turnat in borcan, scuturandu'l usor.Desigur nisipul a umplut spatiul ramas liber...
    Acum, spuse el, vreau sa recunoasteti ca aceasta este viata voastra. Pietrele mari repezinta lucrurile care au cea mai mare importanta pt voi:Dumnezeu, vesnicia, familia, partenerul, sanatatea, lucruri care chiar daca totul este pierdut si numai ele au ramas, viata voastra tot ar fi completa.Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza: slujba, casa si masina. Nisipul repezinta lucrurile mici care completeaza restul. Daca puneti in borcan mai intai nisipul , nu mai ramane loc pentru pietrele mari si pentru pietricele.
     La fel se desfasoara si viata voastra. Daca va consumati timpul si energia cu  lucrurile mici nu veti avea niciodata spatiu pentru lucrurile importante.
     Fiti atenti la lucrurile care sunt esentiale pentru fericirea voastra.
     Aveti grija de pietrele mari in primul rand, de lucrurile care intr'adevar conteaza. Stabiliti'va prioritatile, restul este doar nisip. 71 

Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu. Restul? Doar suflare omeneasca.
mariussascau

Browser: Firefox 2.0.0.1

View Profile
« Reply #10 on: 26 January 2007 - 18:44.58 »

Rugaciune fara credinta se mai intilneste, dar credinta fara rugaciune este de neconceput. Cea mai inalta forma de rugaciune nu este niciodata o cerere. Daca ceea ce ne dorim este decent si justificat, avem trei cai ca sa obtinem lucrul respectiv: *sa lucram pentru el, *sa ne rugam pentru el sau *sa lucram si sa ne rugam pentru el. Fie ca e vorba de un inceput de evanghelizare, fie ca este vorba de educatia copiilor sau de examenul de la facultate, reteta va trebui sa ramina intotdeauna aceeasi dubla impletire intre munca si rugaciune. Nici munca fara rugaciune, nici rugaciune fara munca. Ar trebui sa ne examinam, din cind in cind, rugaciunile ca sa vedem cit de sincere si de spontane mai sint. Ar trebui sa le tinem sincer, simple, proaspete, personale si originale.

elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #11 on: 31 January 2007 - 16:50.35 »

Cele sapte minuni ale Bibliei:
1. Minunea aparitiei - felul in care a fost scrisa de oameni diferiti, in epoci si locuri diferite este una din marile mistere ale lumii.
2. Minunea alcatuirii - o culegere de 66 de carti si totusi o carte unitara.
3. Minunea varstei - cea mai veche carte aflata in circulatie.
4. Minunea raspandirii - cea mai distribuita si cea mai citita carte din lume.
5. Minunea interesului - singura carte din lume care este citita de oamenii din toate categoriile sociale.
6. Minunea limbajului - scrisa aproape in intregime de oameni needucati si totusi atat de perfecta ca forma literara.
7. Minunea pastrarii - cea mai dusmanita carte din lume si totusi in circulatie.
"Cuvantul Domnului ramane in veac."

Nihil sine Deo!
elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #12 on: 31 January 2007 - 18:46.07 »

Cel care este PÂINEA VIETII
             si-a început misiunea flamând.
 Cel care este APA VIETII
             Si-a sfârsit misiunea însetând!
    El a flamânzit ca un OM
si i-a hranit pe oameni ca un Dumnezeu!
     El a fost obosit si totusi
                                     e odihna noastra!
    I s-a spus ca are demoni
                                    si a scos demoni!
     El s-a rugat si totusi
                                 asculta rugaciunile!
     El a plâns si totusi
                                    sterge lacrimile!
    El a fost vândut pentru 30 de argin?i
            si totusi a rascumparat lumea!
    El a fost adus ca un miel la taiere
            si totusi e Pastorul cel Bun!
      El a murit..
                            si totusi da viata
          si prin moarte nimiceste moartea!

Nihil sine Deo!
pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #13 on: 01 February 2007 - 23:36.29 »

Paradoxul vremurilor noastre in istorie este ca avem cladiri mai mari, dar suflete mai mici; autostrazi mai larg, dar minti mai inguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin; cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin. Avem case mai mari dar familii mai mici, avem mai multe accesorii, dar mai putin timp; avem mai multe functii, dar mai putina minte, mai multe cunostinte, dar mai putina judecata; mai multi experti si totusi mai multe probleme, mai multa medicina, dar mai putina sanatate. Bem prea mult, fumam prea mult. Cheltuim prea nesabuit, radem prea putin, conducem prea repede, ne enervam prea tare, ne culcam prea tarziu, ne sculam prea obositi, citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor, si ne rugam prea rar. Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des.
Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata, am adaugat ani vietii si nu viata anilor. Am ajuns pana pe luna si inapoi, dar avem probleme cand trebuie sa traversam strada ca sa facem cunostinta cu un vecin. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari, dar nu mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat solul. Am cucerit atomul, dar nu si prejudecatile noastre. Scriem mai mult, dar invatam mai putin. Planuim mai multe, dar realizam mai putine. Am invatat sa ne grabim, dar nu si sa asteptam. Am construit mai multe calculatoare, sa detinem mai multe informatii sa produca mai multe copii ca niciodata, dar comunicam din ce in ce mai putin. Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si ale digestiei incete; ale oamenilor mari si ale caracterelor meschine; profiturilor rapide si relatiilor superficiale. Acestea sunt vremurile in care avem doua venituri, dar mai multe divorturi, case mai frumoase, dar camine destramate. Acestea sunt vremurile in care avem excursii rapide, scutece de unica folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri supraponderale si pastile care iti aduc orice stare, de la bucurie la liniste, la moarte. Sunt niste vremuri in care sunt prea multe vitrine, dar nimic in interior.
Aminteste-ti sa petreci timp cu persoanele iubite, pentru ca nu vor fi langa tine o eternitate. Aminteste-ti sa spui o vorba buna copilului care te venereaza, pentru ca acel copil va creste si va pleca de langa tine. Aminteste-ti sa-l imbratisezi cu dragoste pe cel de langa tine pentru ca aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te costa nimic. Aminteste-ti sa spui „Te iubesc” partenerului si persoanelor, pe care le indragesti, dar mai ales sa o spui din inima. O sarutare si o imbratisare vor alina durerea atunci cand sunt sincere. Aminteste-ti sa tii pe cei dragi de mana si sa pretuiesti acel moment, pentru ca intr-o zi acea persoana nu va mai fi langa tine. Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp sa impartasesti gandurile pretioase pe care le ai!

Daniela
Guest
« Reply #14 on: 20 March 2007 - 17:05.45 »

Biscuitii tai sau ai altuia?

O tânara se afla în asteptarea avionului pe un mare aeroport. Pentru ca trebuia sa astepte destul de mult, îsi cumparase o carte si un pachet de biscuiti, ca sa-i treaca timpul mai usor. S-a asezat pe un scaun din sala de asteptare si a început sa citeasca. Lânga ea, pe un scaun alaturat - biscuitii, iar pe urmatorul scaun - un domn care citea ziarul.Când a început pachetul si a luat primul biscuite, domnul de alaturi a luat si el unul. Indignata, n-a spus nimic si a continuat sa citeasca, dar în sinea ei si-a zis: "Doamne, ce om mai e si asta! De-as avea numai putin curaj, i-as zice vreo doua, de sa ma tina minte..." Si asa de fiecare data, când ea lua un biscuite, lua si el unul, pâna când a mai ramas un singur biscuite în pachet. "Ah, sunt curioasa sa vad ce va zice acum, când se termina biscuitii", se gândi tânara. Barbatul a luat ultimul biscuite, l-a rupt în doua si i-a dat jumatate tinerei.
"Asta e culmea!" - îsi zise fata indignata, îsi lua cartea si geanta si se îndrepta spre iesirea salii de asteptare. Dupa ce se linisti cât de cât, se aseza pe unul dintre scaunele ce se aflau de-a lungul coridorului si care era ceva mai ferit de priviri indiscrete.
Deschise geanta ca sa puna acolo jumatatea de biscuite ramasa, când... constata cu stupoare ca pachetul ei de biscuiti se afla în geanta - întreg! I se facu rusine, amintindu-si cum se comportase si întelegând ca pachetul de biscuiti pe care îl mâncase nu a fost al ei, ci al domnului de alaturi, care împartise cu ea pâna si ultimul biscuite, fara a se simti indignat sau nervos, si fara a afisa un aer de superioritate fata de ea, care se comportase deloc laudabil.

De câte ori în viata nu am mâncat biscuitii altcuiva fara sa ne dam seama?
Înainte de a trage o concluzie si de a judeca pe cineva, uita-te atent la ceea ce se afla în jurul tau - nu de putine ori, ceea ce vezi tu nu este si realitatea situatiei...
anddrusca
imi canta inima...

but I'm a supergirl, and supergirls just fly

View Profile Email
« Reply #15 on: 15 October 2007 - 23:15.50 »

In cautarea Fericirii

Fericirea nu-i o stare, ci o filosofie de viata. Trag concluzia asta si concluzia e momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti. Desteptii sunt fericiti cand descopera adevarul, prostii sunt fericiti cand descopera falsul.

Fiul risipitor a vrut sa fie fericit si ce fericit era in clipa cand, cu ranita plina de bani, s-a aruncat intr-un Masseratti ultimul tip si a plecat. A plecat in masina sport si s-a intors sportiv pentru ca nimeni nu e fericit cu capul in troaca cu laturi. Viata iti rezerva tot felul de surprize nauce, iar pe pamant fericirea e posibila doar în masura in care esti hotarat sa platesti pretul singuratatii gandirii. La gramada, in mijlocul turmei, fericirea e ca o baba stirba, care se iveste dupa valul de mireasa si rade de pacaleala pe care ti-a tras-o.

De fapt, Hristos zice ca tot ce incercam sa evitam e fericire.

Nefericitul Nietzsche spunea ca lumea e a noastra daca punem mana pe ea, iar Fericitul Augustin spunea ca lumea e a noastra daca renuntam la ea.

Pe munte, Hristos dadea retete sigure, aplicabile. Ele priveau atat relatia cu cerul, pasive si personale, cat si relatia cu ceilalti, adica active si sociale.

Aurel a fost primul nostru rod din Spitalul de psihiatrie de la Stei. N-am mai apucat sa-l botezam pentru ca a murit pe la mijlocul catehezei, inecandu-se cu o bucata de caltabos scoasa din congelator. Colegii de camera au spus, insa, ca Aurel a plecat impacat si cu ochii clari ca o dimineata de mai. Impacat cu Dumnezeu, cu caltabosul in gura, in drum spre locul fericirii vesnice…

E atat de aproape fericirea!

Vladimir Pustan

'My Goal is God Himself. Not joy, nor peace, not even blessing, but God Himself, My GOD!'
Call Lightman

View Profile
« Reply #16 on: 30 October 2007 - 14:24.08 »

Primesc periodic meditatii de pe www.misiune.ro si astazi Dumnezeu mi-a vorbit din nou prin meditatia de astazi... sper sa va ajute si pe voi...  smile

30 Octombrie
„ ..nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te întaresc, tot Eu îti vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” Isaia 41:10

Cineva a facut faimoasa afirmatie: „ nu-i nimic gata, pâna nu-i gata!” (sau „nu s-a terminat nimic, pâna când nu s-a încheiat totul!”)

În mijlocul acestei lumi, tot mai multi oameni traiesc un esec continuu, având simtamântul ca sunt învinsi si respinsi. Acesti oameni sunt mereu descurajati , nemultumiti de ei însisi, de familia lor si posibil chiar si de Dumnezeu.

Nimeni n-ar trebui însa sa ramâna în aceasta stare, pentru ca niciodata nu-i prea târziu pentru un nou început. Chiar si pentru cei aflati în aceasta robie a trecutului, exista o putere care poate aduce descatusarea. Planul lui Dumnezeu pentru noi este chiar mai mare decât ni-l putem imagina. Sa ne gândim pentru o clipa la apostolul Pavel. Prin slujirea sa, el a atins mai multe inimi decât oricare alt om din mijlocul acestei lumi (afara de Hristos).

Înainte însa de a-L cunoaste pe Hristos, Pavel a fost un persecutor al bisericii. A fost prezent la executia lui Stefan, fiind o parte activa a acelui eveniment. Nu numai ca si-a dat consimtamântul pentru omorârea lui Stefan, dar a si pazit hainele celor ce-l împroscau cu pietre.

Datorita acestui fapt, Pavel putea sa fie coplesit de povara vinovatiei sau înlantuit de resentimente. Cu toate aceastea el a trait însa o eliberare deplina, pentru ca în viata sa a avut loc o schimbare profunda. A ajuns plin de entuziasm si s-a devotat deplin lucrarilor ce-i stateau înainte, fiindca a scapat de trecut. Daca te îndoiesti ca mai poti face ceva în viitor, ia în considerare experienta traita de apostolul Pavel. Din cel mai mare persecutor, acesta a ajuns sa fie cel mai înfocat slujitor al lui Hristos, pentru ca a scapat de robia trecutului .

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa traiesc o viata de biruinta, împlinind cu credinciosie si daruire tot ceea ce mi-ai încredintat. Amin.

Michelle

Vrei să faci lucruri mari trebuie să rămâi mic..

Browser: MSIE 7.0

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: 21 February 2008 - 23:55.13 »

Pentru că n-aţi fost întâiaşi dată, de aceea ne-a lovit DOMNUL DUMNEZEU nostru, căci nu L-am căutat după lege.
1 Cronici 15.13

Chivotul care reprezenta sfinţenia şi maiestatea lui Dumnezeu a căzut în mâna filistenilor. Aceştia l-au trimis pe un car nou în ţinutul Israelului. Indicaţiile lui Dumnezeu ca chivotul să fie dus pe umerii leviţilor le erau necunoscute filistenilor. Ani de-a rândul chivotul a rămas ascuns până când David, omul după inima lui Dumnezeu, s-a urcat pe tron. Dorinţa lui era de-a aduna poporul în jurul chivotului lui Dumnezeu în Sionul pe care Cel Veşnic şi la ales. Dar David nu a respectat instrucţiunile de transport al chivotului cum poruncise Dumnezeu şi de aceea Uza a trebuit să moară. Dumnezeu a trebuit să facă această spărtură întrucât El este sfânt. Spaimă mare a intrat în David şi slujitorii săi, încât după aceea chivotul a fost dus în Sion conform poruncilor date de Dumnezeu. Ce stare binecuvântată. Dumnezeu îşi ocupă locul în mijlocul poporului Său. Ce învăţătură serioasă pentru zilele noastre.
Azi mai mult ca oricând nu se iau în considerare gândurile lui Dumnezeu despre Adunare, unitatea creştinilor şi felul cum a fost poruncit de El să decurgă adunările lor. Dumnezeu nu ne-a lăsat în necunoştinţă. În Matei 18.20 ni se dau indicaţii clare în această direcţie. Unde sunt doi sau trei adunaţi pentru Numele Său, acolo Domnul este şi El în mijlocul lor. Numai acolo poate Să-şi manifeste prezenţa, să dea expresia unei Adunări a lui Dumnezeu. De ne-ar da Domnul har înzecit, ca să preţuim acest loc sfânt şi scump şi fiecare gând omenesc, fiecare faptă să le îndepărtăm din mijlocul nostru ca El să-şi poată ocupa locul în mijlocul nostru, El Căpetenia trupului Său spre a-şi primi slava cuvenită.
Din partea Satanei puteţi să întemeiaţi orice, puteţi să fiţi ce vreţi, dar numai Adunarea lui Dumnezeu nu; căci pe aceasta el o urăşte de moarte şi va căuta prin tot ce-i stă în putinţă s-o vatăme şi s-o ruineze.

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.

Intelept este cel care a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles.
esau
*

View Profile
« Reply #18 on: 22 February 2008 - 01:02.28 »

Dumnezeu poate transforma obstacole in oportunitati... 58

" smereste-te dar sub mana cea tare a lui Dumnezeu"
esau
*

View Profile
« Reply #19 on: 22 February 2008 - 01:13.00 »

Ma gandeam la cum m-as simti eu ;
  ... daca dintr-o data m-as afla intre oameni cercetati de Duhul Sfant oameni care sa Il marturiseasca pe Isus Hristos si pe oriunde as merge sa aud vorbindu-se despre Cuvantul lui DUmnezeu cum m-as simti daca de dimineata cand voi merge la scoala oamenii vor vorbii in tramvai despre frumusetea Domnului in stanga si in dreapta mea .. copii .. tineri... batrani care altadata se plangeau ca au salariile prea mici. Apoi pe drum in treaca sa aud"Cat de bun este Dumnezeu" merg mai departe ajung la scoala ma intampina portarul care imi spune "Domnul sa va binecuvinteze cu o zi plina de prezenta Lui " si imi zambeste cu mare bucurie .. imi zambeste cu inima ajung in clasa toti colegi ma saluta cu un duh foarte linistit ca si cum m-ar saluta Insusi Dumnezeu , sa vad schimbarea in ei...
   ... daca la orchestra nu as mai avea loc..
   ... daca la cor nu voi mai putea canta niciodata pentru ca va fii plin...
   ...daca duminica va fi asa de mare aglomeratie si nu voi putea ajunge la timp la biserica si voi intarzia ,iar acolo sa vad mii de oameni cum se inchina simplu si fara rezerve lui Dumnezeu.
     Ma intreb ce reactie voi avea in acele momente ... s-ar putea sa plang... dar de ce?... de bucurie?.. sa sa privesc la mine si vazandu-mi necredinta sa ma pun pe plans , caci am crezut ca niciodata nu va putea face Dumnezeu asa ceva in Romania , in Bucuresti....
     .... aleg sa lupt ... aleg sa particip la marea bucurie ... la bucuria ca Dumnezeu ne-a raspuns la rugaciuni.. la rugaciunea de a face o trezire...
        Dumnezeu va face toate lucrurile acestea , fie ca vreau sa ma implic fie nu.
Dar Dumnezeu vrea sa imi dea si mie bucuria de a lucra cu El .. doreste sa ma implic si eu .. dar refuzul meu nu va schimba niciodata planurile lui Dumnezeu cu privire la Bucuresti ... un oras dupa inima lui Dumnezeu.Amin
        Aleg ca sa ma rog pentru Bucuresti pentru strazile pe care merg ca Duhul lui Dumnezeu sa lucreze cu putere.Aleg sa plang pentru ceea ce vad pe oriunde merg .. si nu oricum sa plang cu inima.. aleg sa plang pentru colegii mei care isi gasesc placerea in sex ,tigari, alcool , petreceri... aleg sa plang acum ca poi sa ma pot bucura din plin de lucrarea Lui.Dumnezeu va lucra din plin in Bucuresti! Vrei dar ca sa participi si tu la planurile Lui? Incepe sa traiesti si sa luminezi acolo unde esti... sa plangi cu inima si sa ceri lucruri mari de la Dumnezeu.

Sincer imi pare  rau ca nu am scris eu aceste cuvinte... dar imi plac... sunt scrise de cineva care il iubeste pe Dumnezeu...

" smereste-te dar sub mana cea tare a lui Dumnezeu"
Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR