ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 12:00.58 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Prinzand solutia [Putere de sus (1)] Replies: 1 piece
Read 845 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Prinzand solutia [Putere de sus (1)]  (Read 845 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
`emy Dani
Admin

Browser: MSIE 7.0

xxlliinnkk
View Profile
« on: 08 May 2007 - 12:04.34 »

Putere de sus

„Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului.” (Romani 1:16).

„Evanghelia  este  puterea  lui  Dumnezeu  pentru  salvare  când  este întretesută în viata practică, când este trăită și practicată.” – My Life Today, p. 224.

1. Prinzand solutia

a. Cum defineste Biblia pacatul?

1 Ioan 3:4 Oricine face păcat, face si fărădelege; si păcatul este fărădelege.
Iacov 4:17 Deci, cine stie să facă bine si nu face, săvîrseste un păcat!

De ce luptăm cu păcatul, și cum putem câștiga victoria asupra lui?

Romani 7:14 Stim, în adevăr, că Legea este duhovnicească: dar eu sunt pămîntesc, vîndut rob păcatului.
7.15 Căci nu stiu ce fac: nu fac ce vreau, ci fac ce urăsc.
7.16 Acum, dacă fac ce nu vreau, mărturisesc prin aceasta că Legea este bună.
7.17 Si atunci, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieste în mine.
7.18 Stiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieste în mine, adică în firea mea pămîntească, pentru că, ce-i drept, am vointa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac.
7.19 Căci binele, pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!
7.20 Si dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sunt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieste în mine.
7.21 Găsesc dar în mine legea aceasta: cînd vreau să fac binele, răul este lipit de mine.
7.22 Fiindcă, după omul din lăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu;
7.23 dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, si mă tine rob legii păcatului, care este în mădularele mele.
7.24 O, nenorocitul de mine! cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?...

Ioan 8:34 "Adevărat, adevărat vă spun", le-a răspuns Isus, "că, oricine trăieste în păcat, este rob al păcatului.
8.36 Deci, dacă Fiul vă face slobozi, veti fi cu adevărat slobozi.
Ioan 15:5 Eu sunt vita, voi sunteti mlăditele. Cine rămîne în Mine, si în cine rămîn Eu, aduce multă roadă; căci, despărtiti de Mine, nu puteti face nimic.

„Înlăntuite de păcat, puterile morale sunt sub tirania lui Satan. Sufletul este făcut jucăria ispitelor sale; și dacă nu se întinde o mână mai puternică pentru a-l salva, omul va merge acolo unde îl conduce arhi-răsculătorul.” - Testimonies, vol. 7, p. 27 (engl. p. 42).

b. Ce trebuie să realizăm când căutăm puterea lui Hristos?

Evrei 4:15 Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca si noi, dar fără păcat.
4.16 Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare si să găsim har, pentru ca să fim ajutati la vreme de nevoie.
Evrei 7:25 De aceea si poate să mîntuiască în chip desăvîrsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăieste pururea ca să mijlocească pentru ei.
Evrei 12:2 Să ne uităm tintă la Căpetenia si Desăvîrsirea credintei noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu.

„Multi au o experientă religioasă slabă pentru că - în loc să Îl caute pe Domnul pentru a primi eficienta Duhului Sfânt - ei se încred într-un brat de carne.” - Mărturii pentru Predicatori, p. 332 (engl. p. 381).
„Credinta  noastră  trebuie  să  pătrundă  dincolo  de  perdea,  să  vadă lucrurile nevăzute. Nimeni nu poate privi în locul vostru. Trebuie să priviti voi înșivă.” - CBNT,  p. 245 (engl. 7BC, p. 930).
Report to moderator   Logged

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
alin

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #1 on: 09 May 2007 - 15:31.04 »

Actualmente, circa 80% din populaţia globului este formată din necreştini; dar şi printre creştini, datorită influenţei culturii secularizate, puţini sunt aceia care mai doresc să asculte şi să accepte cu toată inima Evanghelia.

De aceea, ca şi în zilele apostolilor, predicarea Veştii Bune trebuie să fie însoţită de o dovadă vizibilă a puterii ei de a-l elibera pe om din păcat şi din robia iubirii de sine (Ioan 8:32-36).

Filozoful necredincios Nietzche se adresa creştinilor cu următoarele cuvinte: „Dacă vreţi să mă faceţi să cred în Răscumpărătorul vostru, dovediţi-mi mai întâi că voi sunteţi răscumpăraţi.” Este evident că, pentru a-i determina pe oameni să creadă Evanghelia, avem nevoie să înţelegem că „Împărăţia lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere” (1 Corinteni 4:20).
Report to moderator   Logged
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR