ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 11:53.56 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Minciuna, vazuta din perspectiva Scripturilor Replies: 7 piece
Read 1236 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Minciuna, vazuta din perspectiva Scripturilor  (Read 1236 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
alin

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« on: 27 April 2007 - 17:00.07 »

Eu propun pentru studiu: Cum este tratata minciuna(neadevarul) din perspectiva Scripturilor

Am intalnit persoane cu credinta in Dumnezeu, dar care se exprima diferit. Unii considera ca un intelept trebuie sa taca si, in consecinta, se sustrag sa spuna adevarul. Altii considera ca e benefic sa minta putin, deoarece nu fac nici o crima si, astfel, chiar fac bine.

Un proverb romanaesc spune:"Cine fura azi un ou, maine va fura un bou!" si aceasta are legatura cu greselile noastre minore, care devin obisnuite...

Tin sa arat ca NU astept sfaturi pe aceasta tema ci, mai degraba, Cum intelegem noi sa ne raportam la adevar in lumina Scripturilor.   Cred ca este educativ pentru toti sa discutam acest subiect si sa vedem in ce masura sustine sau se departeaza de "Comportamentul crestinesc", asa cum il cunoastem noi acum.
Report to moderator   Logged
catalin
Guest
« Reply #1 on: 29 April 2007 - 20:26.06 »

Minciuna sub toate formele ei, de la mincina cu premeditatie, si sociala, si pana la minciuna sociala, politica si diplomatica, o intalnim in orice clasa sociala. Ea este aparata in forma ei ,,mai dulce’’, ca fiind un mijloc necesar pentru a aplana si a iesi din situatii neplacute. La unele ocazii, ea devine o forma de vorbire, si e inteleasa ca minciuna si atunci poate fi socotita ca scuzabila. A minti delicat si convingator a devenit o obisnuinta la unii, si ea este una din iscusintele lor necesare pentru a-si mentine pozitia pe care o ocupa.
   O minciuna este un fals exprimat sau faptuit pentru a induce in eroare. Ea este o tagaduire a adevarului, o infatisare a lucrurilor asa cum ele nu sunt in realitate. Nascocitorul ei este tatal minciunii, iar cei cu reputatia pierduta si caractere ruinate, din pricina minciunii si a falsitatii, sunt copii lui. Ea face din alb negru si din negru alb; ea desparte pe sot de sotie si pe prieten de prieten; ea aduce razboiu si ucide milioane; ea da nastere la banuieli rele, la gelozie, si pune curse; ea toceste constiinta si distruge increderea, ea este tovarasia hotilor si a jucatorilor de carti. Ea manjeste tot ce intalneste in cale, si este vrajmasa la tot ce este nobil, adevar si curatie. Cel ce ,,iubeste minciuna si traieste in minciuna’’ , nu va avea loc in cetatea sfanta ci va fi afara, unde sunt ,,cainii, vrajitorii, adulterii, ucigasii, inchinatorii la idoli…’’
Vezi Apoc. 22,15 
GGilda
*

View Profile
« Reply #2 on: 04 May 2007 - 12:57.56 »

Ahab şi Iosafat se aliaseră să ia Ramotul de la sirieni şi aveau nevoie de o confirmare din partea Domnului că vor avea succes. Mica, spune că a văzut sala tronului divin, unde Dumnezeu căuta solutii pentru amăgirea lui Ahab, să-l facă să plece la război ca să fie omorât. Scriptura spune că îngerii, în final, au aleso solutie criminala: Îngerul se oferea să fie “un duh de minciună în gura tuturor proorocilor lui” (2 Cronici 18:21).
Si Dumnezeu îi dă mână liberă să fie un duh de minciună în gura teologilor lui Israel.  Episodul este relatat identic în două cărţi ale Bibliei, 2 Cronici şi 1 Regi, ca “orice vorbă” să fie sprijinită pe mărturia a doi martori. 58

Nu suntem noi adepţii principiului că cine calcă o poruncă le calcă pe toate?  Daca cineva minte, atunci poate că şi fură? De ce S-ar opri aici? Poate Satana a avut dreptate când a spus că legea este strâmbă şi trebuie înlocuită?  Dacă solii luminii practică minciuna fără nici o jenă, de ce ar fi oamenii condamnaţi pentru acelaşi lucru?

deea2007

Browser: Firefox 2.0.0.3CreativeZENcastv1.04.06

View Profile WWW
« Reply #3 on: 04 May 2007 - 13:47.24 »

Mai GGilda, pune-ti intrebarile astea in gand, nu cu voce tare. Noi dupa cum vezi suntem crestini si nu atei sau atei cu pretentii de crestini. Raspunsuri la intrebarile tale sunt date destul de clar in Biblie si Marturii dak ai binevoi sa le citesti cu inima umila si dornica de a intelege ceva. Dar inclin sa cred ca tu nu ai nicidecum intentia de a cauta pe Domnul cu toata inima ci de a te razvrati impotriva Lui si a da dreptate satanei.

Mai gandeste-te inainte de a posta ceva...

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
GGilda
*

View Profile
« Reply #4 on: 04 May 2007 - 14:08.00 »

Mai GGilda, pune-ti intrebarile astea in gand, nu cu voce tare. Noi dupa cum vezi suntem crestini si nu atei sau atei cu pretentii de crestini. Raspunsuri la intrebarile tale sunt date destul de clar in Biblie si Marturii dak ai binevoi sa le citesti cu inima umila si dornica de a intelege ceva. Dar inclin sa cred ca tu nu ai nicidecum intentia de a cauta pe Domnul cu toata inima ci de a te razvrati impotriva Lui si a da dreptate satanei.

Mai gandeste-te inainte de a posta ceva...

Este vorba de o intrebare referitoare la acel fragment din Scripturi. Daca ai o explicatie, te rog sa o oferi, domnisoara sau doamna Deea...

Fii te rog atenta la explicatii si la ton.

Acesta este raportul Bibliei. Nu e vorba de ateism, Deea... Te rog sa revezi Conceptia despre caracterul lui Dumnezeu... Clar şi precis!

"Să grăbească Dumnezeu clipa când păzitorii luminii, păzitorii legii, vor înţelege că asemenea atacuri împotriva caracterului lui Dumnezeu sunt socotite în patria luminii ca acte de înaltă trădare."

Aici nu este vorba de o minciunică de protocol, de convenienţă, din acelea pe care le practicăm noi în numele diplomaţiei. Aici este un proiect elaborat, o conspiraţie cu circumstanţe agravante, o asociere în vederea comiterii de fapte penale, bazată pe cea mai sfruntată şi nimicitoare minciună, minciuna îngerilor. Ce şansă aveau bieţii teologi ai lui Ahab să reziste forţei minciunii îngerului lui Dumnezeu?

Deea, nu trebuie sa condamnam ceea ce nu intelegem din Scripturi si sa ne revoltam... Asemeni, nu trebuie sa raspundem cu rau unui semen care (ni se pare noua, ca nu e la inaltimea noastra de intelegere). Asa nu suntem mai presus...

Flori pentru tine, nu pentru ca ai fost buna, ci ca sa devii mai buna!  greatday  ASA CUM ISUS NE-A IUBIT NU PENTRU CA ERAM BUNI, CI CA SA DEVENIM MAI BUNI!

I LOVE YOU, DEEA! Va iubesc pe toti...pacat ca nu puteti pricepe asta!
deea2007

Browser: Firefox 2.0.0.3CreativeZENcastv1.04.06

View Profile WWW
« Reply #5 on: 04 May 2007 - 14:27.43 »

Ei bine, scuze pentru tonul cu care ti-am scris. Mi-am pus si eu asemenea intrebari uneori, dar cred cu toata taria ca Dumnezeu e Dumnezeu, nemarginit in intelepciune, iar noi biete fiinte care nu putem cuprinde nici macar 10% din planurile si lucrarea Lui.

Dumnezeu nu ofera explicatii la toate lucrurile pe care ni le cere sau le face, pentru ca atunci ar fi totul descoperit si n-am mai avea nevoie de credinta. Totusi eu aleg sa ma incred in El ca in propriul meu Tata, lasand ceea ce nu inteleg in grija Lui.

Mai multe nu-ti mai scriu acuma ptr. ca n-am timp...vine Sabatul acus.

P.S. ms ptr flori

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
GGilda
*

View Profile
« Reply #6 on: 04 May 2007 - 15:14.14 »

Nu e nimic! smile Recunosc ca si eu, cand am vazut mesajul tau, am vazut rosu, nu altceva!!! :D Dar m-am simtit foarte bine ca ti-am oferit un buchet de flori... Lectia aceasta am invatat-o de curand si sper ca Emy sa ne mute mesajele de aici. Sa-ti povestesc:

Intr-o dimineata am ajuns la servici la 10.30 in loc de 8.15 si nu am putut semna Cec-ul. Seful meu s-a suparat tare... Si nu stiu cum s-au potrivit conjuncturile ca, in loc sa ofer un cadou unei persoane la care aveam o obligatie, am am oferit-o Directorului(adica Sefului), deoarece persoana nu a venit si era un dar care trebuia dat in perioada scurta. Si directorul a devenit bun tocmai pentru ca nu merita ca eu sa fiu buna... Iar eu m-am simtit foarte bine sa pot iubi pe cineva care mi-a facut un rau. smile

Cat despre mesajul cu ingerii, ai dreptate, ca Domnul ne lumineaza sa intelegem adevarul si nu noi, cu mintea noastra trebuie sa-l cautam. Chiar E. White in "Calea catre Hristos" spune ca daca nu pricepem ceva, sa asteptam pana vom fi pregatiti sa primim mai multa lumina...
Oricum, de aceea e forum, sa discutam!

Eu cred ca acel pasaj, precum si celelalte doua la care a facut referire Alin in "Caracterul lui Dumnezeu", se refera la un mod gresit de interpretare a Caracterului lui Dumnezeu; precum ca Dumnezeu s-ar situa deasupra Legii Sale. Nu ar avea logica ca dupa LEGE sa se  poate călăuzi nici măcar Cel ce a promulgat-o, nu? Ce rost are să o impui îngerilor şi lumilor?

Baptistii spun altfel si au cam... Teologia prietenilor lui Iov!  smile Eu sunt convins ca Dumnezeu nu incalca principiile dreptatii Sale si Legea este temelia de guvernare a lui Dumnezeu! Dacă Dumnezeu minte, şi stârneşte pe îngeri să mintă, atunci poate că şi fură? De ce S-ar opri aici?(Pace, Deea, pentru intrebari! smile Se vor a fi ironice la adresa celor care sustin asemenea aberatii! Si stii tu ca chiar si proorocii au vorbit pe tonul lor obisnuit si nu toti aveau temperamentul lui Ieremia! :D)  În ciuda poruncii clar exprimate, “să nu ucizi,” în ciuda deselor afirmaţii ale Scripturii că Dumnezeu este sfânt, multi spun lumii că El va “extermina” pe toţi adversarii Săi. Cred ca e o greseala de intelegere a acelora care afirma astfel!

Deea, singura mea preocupare este Dumnezeu si asa va fi toata viata... El este pe primul loc de mult timp, de multi ani si asa va ramane!
GGilda
*

View Profile
« Reply #7 on: 04 May 2007 - 15:55.26 »

Mai multe nu-ti mai scriu acuma ptr. ca n-am timp...vine Sabatul acus.

Ar fi interesant sa stiu si eu cum va pregatiti pentru Sabat, cu atatea ore inainte! Eu nu fac atat de multe pregatiri, deoarece nu gatesc sau spal pentru numai o zi.

Domnul ar pregati pentru mine! smile

Sa-ti spun cum a ajuns si Seful meu sa nu mai vina Sambata la servici:

Imediat dupa ce eu am descoperit Sabatul, s-a intamplat sa ne cheme la servici intr-o zi de Sabat. Si eu m-am abtinut sa spun "Nu" pe loc. Apoi am inceput sa ma rog si sa-i spun Domnului cat de neputincioasa sunt si ca daca as fi data afara de la servici mi-ar fi tare teama... ca nu am curaj si nu pot sa ma opun raului...
Si s-a intamplat ceva, ca o minune. O defectiune electrica in Bucuresti, dar culmea era ca nu afecta decat biroul meu, al sefului si al colegilor mei. (Celelalte birouri aveau linie separata.)  Asta s-a intamplat vineri pe la ora 11 si nu s-a putut repara nimic pana seara... De atunci, nu se mai vine la servici sambata. (Nici chiar maine 5 mai... smile)
Nu mai spun ca Seful a urmat cam aceiasi pasi cu mine in descoperirea lui Dumnezeu, initial amandoi fiind preocupati de aceleasi carti,  pe care ni le imprumutam(nu spun ce, ca nu e bine... )
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR