ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 11:53.29 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Vitamina B12, lapte, oua... Replies: 46 piece
Read 6610 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Vitamina B12, lapte, oua...  (Read 6610 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
adyna
Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #40 on: 30 October 2010 - 14:09.34 »

- eu credeam ca adventismul - inclusiv in varianta reformista - este un curent religios aflat in continuarea protestantismului; mai precis, ca aplica principiul Sola Scriptura, ca nu argumenteaza si nu sustine lucruri care nu pot sa fie probate pe baza Bibliei; mai credeam ca a ramas fidel principiului libertatii de constiinta, afirmat de Printii protestanti, atunci cand au sustinut ca, in probleme de constiinta, majoritatea nu trebuie sa isi impuna pozitia; constat ca m'am inselat...

Nu inteleg la ce te referi (cel putin eu)...Dar pt ca suntem la topicul despre dieta vegana, presupun ca e vorba despre ea.

Cred ca stii doctrina noastra, insa iti reamintesc. Pe baza Bibliei, credem ca avem patru mari principii lasate de Dumnezeu din Paradis:
- familia
- ziua de odihna
- dieta vegetariana
- libertatea de constiinta.

Desi acestea au fost degradate, contaminate de erori sau chiar pierdute pe parcursul timpului, totusi constituie planul perfect al lui Dumnezeu pentru om si (tot din Biblie intelegem ) El vrea sa fie restaurate.

In ce priveste dieta, cred ca suntem undeva pe "drumul restaurarii", drum pe care ni l-au trasat si marturiile SP. Si din ambele surse intelegem ca mai avem de facut un pas (sau mai multi, depinde pe unde a ajuns fiecare). Daca este sau nu momentul pentru acel pas, tocmai despre asta discutam. Dar nu cred ca se poate spune ca sustinem niste lucruri care nu pot fi probate pe baza Bibliei, ci doar ca am cautat puncte de reper si pe alte planuri sau din alte surse.

In chestia cu majoritatea care decide in probleme de constiinta, chiar nu stiu la ce te-ai referit.
Report to moderator   Logged
cheterivrit

Browser: Firefox 3.6.9

View Profile Email
« Reply #41 on: 30 October 2010 - 17:08.25 »

- nu ma intereseaza doctrinele; ca sa'l parafrazez pe califul Omar, doctrinele pot sa cuprinda invataturile lui Dumnezeu din Biblie - caz in care sunt inutile, sau sa cuprinda invataturi ale oamenilor, ce nu sunt cuprinse in Biblie, si atunci sunt daunatoare...
- asa ca, vezi tu, eu nu ma indoiesc ca cineva crede asta; ma indoiesc ca exista dovezi in Biblie pentru felul in care sunt prezentate astazi ideile pe care tu le numesti 'patru mari principii'; nu e locul sa le discutam pe fiecare pe rand, o sa incerc sa ma rezum la dieta vegetariana;
- sunt de acord ca Dumnezeu vrea sa fie restaurate; problema e cand si unde; impresia mea, cel putin deocamdata, este ca restaurarea deplina va avea loc in cer, dupa restaurarea Ierusalimului si a intregului Pamant;
- argumentele pentru asta sunt multe, atat din Biblie, cat si din scrierile E.G. White; iar efectele 'redesteptarilor' in sensul unui vegetarianism strict sau al veganismului poti sa le afli de la cei cu mai multe zile decat noi;

In ce priveste dieta, cred ca suntem undeva pe "drumul restaurarii", drum pe care ni l-au trasat si marturiile SP. Si din ambele surse intelegem ca mai avem de facut un pas (sau mai multi, depinde pe unde a ajuns fiecare). Daca este sau nu momentul pentru acel pas, tocmai despre asta discutam. Dar nu cred ca se poate spune ca sustinem niste lucruri care nu pot fi probate pe baza Bibliei, ci doar ca am cautat puncte de reper si pe alte planuri sau din alte surse.

- ba eu tocmai asta spun, ca impunerea (indiferent ca se apeleaza la forta, la autoritatea religioasa sau la procedee mai subtile) unei diete vegane nu poate sa fie sustinuta pe baza Bibliei; ba mai mult, nici pe baza marturiilor: "Fruits, grains, and vegetables, prepared in a simple way, free from spice and grease of all kinds, make, with milk or cream, the most healthful diet. They impart nourishment to the body, and give a power of endurance and a vigour of intellect that are not produced by a stimulating diet." ([C.T.B.H. 47] (1890) C.H. 114, 115 - Counsels on Diet and Food - 92)
- asa cum nu pot sa cred in mantuirea 'pe puncte', asa nu pot sa cred in mantuirea prin pasi sau prin fapte - substantivizare de la participiul lui 'a face' - ori abtineri...

In chestia cu majoritatea care decide in probleme de constiinta, chiar nu stiu la ce te-ai referit.

- nu iti era adresata; ma refeream la o alta 'doctrina' indelung predicata, greu de sustinut cu Biblia: aia ca delegatii intruniti in sesiune (a CG) sunt 'glasul lui Dumnezeu', ca ce decid ei este norma pentru ceilalti si ca slujbasii sunt niste gardieni insarcinati cu pazirea respectarii acestor decizii; si sa nu'mi zici ca exagerez, atat timp cat exista excomunicari pentru carne;

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

In every country and every age, the priest had been hostile to Liberty.

Blood alone moves the wheels of history.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.12

View Profile WWW Email
« Reply #42 on: 30 October 2010 - 17:30.13 »

- eu credeam ca adventismul - inclusiv in varianta reformista - este un curent religios aflat in continuarea protestantismului; mai precis...ca ramas fidel principiului libertatii de constiinta, afirmat de Printii protestanti, atunci cand au sustinut ca, in probleme de constiinta, majoritatea nu trebuie sa isi impuna pozitia; constat ca m'am inselat...

Oho, si inca cat...

adyna

View Profile Email
« Reply #43 on: 30 October 2010 - 23:15.48 »

- sunt de acord ca Dumnezeu vrea sa fie restaurate; problema e cand si unde; impresia mea, cel putin deocamdata, este ca restaurarea deplina va avea loc in cer, dupa restaurarea Ierusalimului si a intregului Pamant;

E clar ca restaurarea deplina va fi atunci. Nu putem recrea Edenul aici.
Insa eu disting  in istoria omenirii un grafic care coboara pana in adancurile degradarii si apoi, odata cu venirea lui Isus, incepe sa urce. Sigur, imaginea nu este completa si puteti sa-i gasiti multe hibe. Dar Isus a inceput sa indice spre inceputuri ca si standard ("La inceput n-a fost asa...") si, treptat, sa restaureze  ceea ce omul stricase.

P.S. La fiecare etapa de urcare, cei care au indeplinit-o au ramas acolo, considerand-o suficienta. Pt. urmatoarea, au preluat altii stafeta.

-  iar efectele 'redesteptarilor' in sensul unui vegetarianism strict sau al veganismului poti sa le afli de la cei cu mai multe zile decat noi;

Efectul unui experiment ramane acelasi daca si conditiile raman aceleasi, nu? Ori la majoritatea oamenilor hrana de baza nu mai  e acum mamaliga cu branza si cu ceapa.

- ba eu tocmai asta spun, ca impunerea (indiferent ca se apeleaza la forta, la autoritatea religioasa sau la procedee mai subtile) unei diete vegane nu poate sa fie sustinuta pe baza Bibliei;

Chiar nu mi se pare ca se incearca impunerea, nici macar subtil.  AZS au revista "Viata +Sanatate", plus multe alte carti care promoveaza vegetarianismul strict, pe cand la noi este numit "extreme in dieta". Procentual, la ei sunt mult mai multi care au adoptat-o, pe cand la noi este mai mult combatuta decat aparata. Unde vezi "impunere"???

- asa cum nu pot sa cred in mantuirea 'pe puncte', asa nu pot sa cred in mantuirea prin pasi sau prin fapte - substantivizare de la participiul lui 'a face' - ori abtineri...

Nici eu nu cred in mantuirea prin "a face" sau "a nu face"...
Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #44 on: 26 November 2011 - 16:51.00 »

Isa 7:14   De aceea Domnul insuşi vă va da un semn: Iată, fecioara va rămanea insărcinată, va naşte un fiu, şi-i va pune numele Emanuel (Dumnezeu este cu noi).
Isa 7:15   El va manca smantană şi miere, pană va şti să lepede răul şi să aleagă binele.

Ier 11:4,5.......; şi veţi fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul vostru;
   atunci voi implini jurămantul pe care l-am făcut părinţilor voştri, că le voi da o ţară in care curge lapte şi miere, cum vedeţi astăzi.” - „Şi eu am răspuns: „Amin, Doamne!”

Mai citiţi cartea ''Dieta şi hrana'' (insă citiţi toată cartea, chiar incepeţi cu introducerea)
MSe

emy_nem_21
View Profile
« Reply #45 on: 29 February 2012 - 19:57.07 »

http://drcalinmarginean.blogspot.com/2011/05/problematica-vitamina-b12-in-dieta.html
un articol interesant pe tema asta

"Vreau sa cunosc gandurile Lui Dumnezeu; restul sunt detalii." (Albert Einstein)

www.ZambetDeCopil.com
cheterivrit

Browser: Firefox 3.6.9

View Profile Email
« Reply #46 on: 03 March 2012 - 01:08.39 »

Mi'am facut si eu timp sa citesc materialul; nu'mi plac, de regula, textele cu multe semne de exclamare, multe cuvinte scrise ingrosat si asa mai departe; dar trecem peste asta si descoperim ca:

- autorul amesteca argumente stiintifice cu argumente teologice; o fi bine, o fi rau? stiu doar o vorba veche despre mirosul lucrului amestecat...
- la teologie nu pare ca se pricepe; daca tot ce creste din pamant si are samanta (adica orice planta) este bun(a), rugati'l sa manance niste frunze de laur, fructe de cartofi, ciupercute de'alea rosii cu puncte albe si sa ne zica cum a fost...
- povestea cu Nabucodonosor ma lasa fara replica...
- unde scrie ca au iesit 2 milioane de oameni din Egipt? la mine in Biblie scrie 603.550 barbati apti de lupta, peste 20 de ani, fara leviti; restul de 1.396.450 de unde apar?
- spirulina parca nu prea e iarba de pe fata pamantului, ci de pe fundul apei...
- sa citezi o carte publicata de firma care produce si vinde un produs e ca si cand eu as produce maturi si as scrie o carte in care sa arat ca matura'i mai buna ca aspiratorul, iar voi m'ati mai si crede...
- afirmatii precum "Prof. Mecinicopschi chiar a afirmat recent în cursul unei emisiuni televizate că există studii serioase în acest sens !" trebuie inlocuite cu indicarea studiilor respective; asta lasand la o parte faptul ca individul este cercetat penal pentru oaresce matrapazlacuri, alaturi de securistul-sef Voiculescu (http://www.mediafax.ro/social/mencinicopschi-in-dosarul-ica-sunt-cercetator-nu-manager-uneori-am-semnat-ca-primarul-7448959)...
- argumentul din EGW e in regula pentru oricine o crede profet; Stapanul inelelor sau cartile Harry Potter sunt la fel de mult traduse si poate mai bine vandute, dar nu se gandeste nimeni sa traiasca dupa ele...

Zic sa ne oprim aici.

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

In every country and every age, the priest had been hostile to Liberty.

Blood alone moves the wheels of history.
Pages: 1 2 [3]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR