ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 11:50.05 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Vitamina B12, lapte, oua... Replies: 46 piece
Read 6610 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Vitamina B12, lapte, oua...  (Read 6610 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: MSIE 6.0

o5aby
View Profile
« on: 26 April 2007 - 11:23.16 »

Pana nu de mult, stiam (asa cum mi se spusese) ca vitamina B12 se gaseste numai in produse de origine animala (ficat, splina, oua, lapte etc.), si deci era un argument bun sa nu renuntam la oua si lapte (ca ajungem la carenta de B12 si anemie).
Dar recent, rasfoindu-mi cartea Medicina Interna de Corneliu Borundel am aflat ca pe langa cele amintite, B12 se mai gaseste si in drojdie de bere si PAINE NEAGRA. Poate asa s-ar explica de ce unii care desi au renuntat complet la lapte si oua, totusi nu au facut anemie.

Acidul folic (un alt tip de B12) se gaseste de asemenea in vegetalele cu frunze verzi, citricele si cerealele integrale.

Acum, avand in vedere si dezavantajele consumului de produse animale, impreuna cu faptul ca B12 se gaseste si in alte produse, cred ca este indicat ca incet-incet, sa parasim toate alimentele de origine animala.
Report to moderator   Logged

Nihil sine Deo!
alin

View Profile Email
« Reply #1 on: 26 April 2007 - 11:33.37 »

Acidul folic (un alt tip de B12) se gaseste de asemenea in vegetalele cu frunze verzi, le de origine animala.

Acidul folic  nu este un alt tip de vitamina B12 :D
Este un alt membru al vit B compex numit si vtamina M.
El mareste lactatia, ofera protectie impotriva parazitilor intestinali, intarzie incaruntirea, in combinatie cu alte vit...

Este recomadat in special ptr femeile insarcinate....
elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #2 on: 26 April 2007 - 11:40.21 »

Informatia despre acidul folic am luat-o de pe site-ul http://www.sfatulmedicului.ro

Nihil sine Deo!
alin

View Profile Email
« Reply #3 on: 26 April 2007 - 11:52.30 »

O carte foarte buna este "Biblia vitaminelor" de Earl Mindell.
Se gaseste la 'California Fitness'.

Descrie foarte bine si simptomele bolilor si carentele vitaminice in cazul acestor boli; asemeni, da niste liste cu ceea ce distruge fiecare vitamina in organism; prezinta sursele de vitamine detaliat ... Merita macar vazuta!

Personal, am incercat dupa recomandarile acestei carti sa-mi tratez anumite deficiente si o recomand!
Ex. petele albe de pe unghii mi le-am 'tratat' cu suplimente de zinc...

Ref. la botez...(...nu spun 10)
catalin
Guest
« Reply #4 on: 26 April 2007 - 12:11.21 »

In privinta refuzarii de a mai consuma lapte si oua,trebuie sa aveti grija... Eu nu condamn pe cel care nu consuma alimente de felul acesta,cu toate ca mi se pare ca nu avem dovezi categorice impotriva consumului acestor alimente. Se spune "poate va veni timpul...", ''Se va rezolva de la sine...", deci nu e ceva concret. Asa ca cine o face sa fie foarte atent pentru ca stiu din nefericire mai multe cazuri triste cu urmari grave. Cat despre explicatia "de ce nu se imbolnavesc unii care nu consuma aceste alimente?" cred ca daca sunt doar unii si nu toti, se poate pune aceiasi intrebare in cazul unor fumatori care au 70, 80 de ani si nu acuza nici o durere sau nu au fost la medic (cazuri destul de rare). Bineinteles, nu vreau sa spun ca o dieta care nu include lapte si oua este la fel de daunatoare precum fumatul, nici ca in mod sigur este daunatoare! (Nu am dat exemplul cu fumatul in mod ironic.)
alin

View Profile Email
« Reply #5 on: 26 April 2007 - 12:21.51 »

In privinta refuzarii de a mai consuma lapte si oua,trebuie sa aveti grija...

Cu toate ca sunt vegetarian prin conceptie, concluzia la care am ajuns prin experimentarea alimentatiei ma face sa fiu de aceeasi parere. Laptele si ouale naturale sunt pentru multe persoane necesare. Nu spun ca nu s-ar putea trai fara ele, daca sunt inlocuite cu mare grija de alimente vegetale.

NU sunt de acord cu a face un idol din natura si alimentatie, ci datoria noastra este de a ne pastra trupul in buna stare.

Aspectul spiritual este mult mai important decat obsesia de a cantari vitaminele si mineralele! Carnea este intr-adevar o problema, indiferent ca este de peste, pui, porc sau altceva!

Dr.Rail V
Moderator

View Profile Email
« Reply #6 on: 29 April 2007 - 22:13.11 »

Acidul folic (un alt tip de B12) se gaseste de asemenea in vegetalele cu frunze verzi, citricele si cerealele integrale.

Acum, avand in vedere si dezavantajele consumului de produse animale, impreuna cu faptul ca B12 se gaseste si in alte produse, cred ca este indicat ca incet-incet, sa parasim toate alimentele de origine animala.

Atât vitamina B12, cât ÅŸi acidul folic contribuie la formarea acizilor nucleici ÅŸi are, deci, un rol important în multiplicarea celulelor. ÃŽntrucât celulele tinere formatoare de hematii (globule roÅŸii) au o rată mare a multiplicării, ele consumă mai mult B12 ÅŸi acid folic decât alte celule. ÃŽn lipsa oricăreia dintre ele apare anemia ca un prim efect în momentul epuizării  rezervelor.

Vitamina B12 nu înlocuieÅŸte  acidul folic ÅŸi acidul folic nu înlocuieÅŸte B12. Fiecare intervin în etape diferite ale formării acizilor nucleici. Dacă acidul folic se găseÅŸte aproape exclusiv în produsele de origine vegetală, vitamina B12 se găseÅŸte aproape exclusiv în produsele de origine animală. Excluderea din alimentaÅ£ie a produselor de origine animală duce cu siguranţă (dacă nu este adăugat un supliment medicamentos – tablete, pulbere sau injectabil) la un deficit care se va manifesta iniÅ£ial prin anemie, apoi afectarea nervilor periferici ÅŸi a sistemului nervos central. Aceste manifestări încep să apară la cei care sunt strict vegetarieni, care nu consumă nici ocazional produse de origine animală ÅŸi nici suplimente medicamentoase, la aproximativ 4-6 ani de la începutul regimului vegetarian strict.

Chiar dacă unele produse vegetale ar putea conÅ£ine cantităţi infime de vitamina B12, având în vedere că nu întreaga cantitate ingerată se absoarbe în sânge pentru a fi folosită, evident că la un moment dat se va manifesta deficitul.

Conform înÅ£elegerii noastre din punct de vedere religios, un regim alimentar este indicat pentru a fi mai sănătoÅŸi. ÃŽn cazul în care noi devenim mai bolnavi prin adoptarea unui astfel de regim această atitudine contrazice principiile fundamentale ale credinÅ£ei noastre care ne învaţă să promovăm atât sănătatea corpului nostru, cât ÅŸi pe cea spirituală.

Ar fi posibil ca  produsele preparate din soia fabricate pe scara industrială să  deÅ£ină suplimente artificiale de vitamina B12. Având, însă, în vedere ingredientele chimice pe care le conÅ£in aceste alimente (coloranÅ£i, conservanÅ£i, aromatizanÅ£i) mă îndoiesc că sunt cele mai potrivite pentru sănătate. Luând în considerare cele prezentate cred că folosirea laptelui ÅŸi ouălor de la animale ÅŸi păsări sănătoase este mai sigură pentru sănătate decât înlocuirea lor cu produse industriale de soia.
GGilda
*

View Profile
« Reply #7 on: 03 May 2007 - 10:28.09 »

surse naturale de acid folic

legume cu frunze de culoare verde inchis, morcovi, drojdie, galbenus de ou, pepene galben, caise, dovleac, avocado, fasole verde, faina de secara  integrala si neagra.

b12

oua, lapte, branza
aurel_man
*

"Tot ce voiti sa va faca voua oamenii faceti-le si

Browser: Firefox 2.0.0.6

aurel_man
View Profile Email
« Reply #8 on: 21 September 2007 - 22:42.12 »

NU stiu cati dintre dvs ati auzit ca a aparut o carte care a lovit sub centura fabricile de medicamente si mezeluri.... in cartea sa, dr. Campbel scrie negru pe alb de ceea ce se intampla in spatele guvernului american care incurajeaza populatia a a manca nesanatos si alte si alte informatii care te vor cruci...

Cartea se numeste Studiul China, o carte despre adevarata sanatate... de spus este ca acest doctor nu e azs si e un dr de renume in nutritie si nu accepta in alimentatia unui bolnav si a oricarui om, lactatele

Aproapele nostru e fiecare persoana care are nevoie de ajutorul nostru! ! !
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: Firefox 2.0.0.7

o5aby
View Profile
« Reply #9 on: 24 September 2007 - 17:38.09 »

Nu am fost niciodata altfel decat ovo-lacto-vegetarian. Laptele desi imi place, beau foarte rar. Insa de oua sunt de-a dreptul scarbit, de cand am "asistat" cu o anumita ocazie la "masa" unei gaini... (cine vrea, ii spun undeva pe privat in ce a constat aceasta masa, dar nu va fi prea placut 68). O lege "inteleapta" zice ca "nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma" it_is_written. Daca ati sti voi cu ce se hranesc gainile si ce a fost candva oul din farfurie... ati face probabil ca mine smile
Totusi cand merg in vizita la cineva si se nimereste ca-mi pune in fata un astfel de ou... asta e, inchid ochii si mestec - ca sa nu se simta prost -  , incercand sa ma gandesc la... frumusetea florilor! :D smile

Nihil sine Deo!
deea2007

View Profile WWW
« Reply #10 on: 24 September 2007 - 18:08.40 »

hai elder ca chiar m-ai facut curioasa...cu ce se hranesc gainile, din cate stiu eu nu-s carnivore,nu?
bunica-mea le da tarate de grau, boabe de porumb,lucerna etc si n-am asistat la o altfel de "masa" gainareasca...nu ca as fi adepta oualor (chiar nu sunt deloc), dar din curiozitate, ce mancau gainile alea?

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
elder
Admin

Theos esti AGAPE

o5aby
View Profile
« Reply #11 on: 24 September 2007 - 18:25.32 »

Pai... pe langa cele amintite de tine, gainile mai mananca cam tot ce misca si se afla prin tarana sau la suprafata ei, daca-i incape in cioc. Mai departe, las imaginatia ta sa lucreze... laugh :D

Nihil sine Deo!
`emy Dani
Admin

Browser: MSIE 7.0

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #12 on: 24 September 2007 - 18:38.56 »

Imaginatia mea spune in primul rand asta: găina papă râme [printre altele]. :D Bleah! 31 Nici eu nu prea mananc oua, decat fff rar...

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 1.5

View Profile Email
« Reply #13 on: 05 January 2009 - 16:31.12 »

oferiţi găinilor polistiren şi va deveni preferatul lor... 20
adyna

View Profile Email
« Reply #14 on: 05 January 2009 - 17:42.09 »

Eu mi-am tot pus intrebarea: cum este posibil ca regimul pe care Dumnezeu l-a indicat omului in momentul aducerii lui la existenta sa nu fie cel mai sanatos?

Nu acesta e argumentul nostru principal pentru faptul ca nu folosim carne: Geneza 1, 29?
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 1.5

View Profile Email
« Reply #15 on: 05 January 2009 - 22:05.07 »

Din eden pană azi s-au modificat multe: plantele probabil că au mai pierdut din B12 , corpul uman a mai  suportat modificări majore.(asimilare, auto+fabricare,etc.)
Eu sunt vegan de 12 ani ÅŸi n-am probleme de sanatate.
adyna
Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #16 on: 23 October 2010 - 23:44.56 »

Hai sa continuam aici discutia.
Intrebarea mea era daca ti se pare gresita dieta vegana.

- ca optiune personala, nu; dimpotriva, daca nu se consuma suplimente sau substitute sintetice ('carne', 'lapte' de soia) cred ca e benefica si cea mai buna alegere pentru sedentarii moderni;

- impunere dietei vegane ca regula generala si - cum am auzit adesea prin biserici si chiar pe forum - ca "punct de mantuire" cred ca este nepotrivita; la asta ma referam, imi pare rau daca s'a inteles altceva, am incercat oricum sa precizez inainte, in acelasi mesaj, ca nu e treaba mea ce dieta alege altcineva, fie ea vegana sau omnivora; cred ca este nepotrivita impunerea acestei diete in primul rand pentru ca este foarte costisitoare in zonele temperate; si mai cred ca este gresit sa impui ceva cata vreme nu poti sustine cu Biblia;

Sunt perfect de acord cu tine. Cu precizarea ca am mari dificultati in a intelege (sau a accepta) termenul "punct de mantuire".

Insa, citind si postarea ta de la topicul despre carne, cu care iar sunt de acord,

ceea ce face rau scurteaza viata si, la limita, te ucide; porunca ce zice sa nu ucizi interzice si sinuciderea; adica un fel de 'cine stie sa faca un bine si nu'l face savarseste un pacat';

mi se iveste urmatoarea intrebare: nu se aplica acest rationament si la celelalte alimente - nu doar la carne?
 Adica, daca o persoana intelege (din alte surse  decat Biblia) ca anumite alimente nu sunt cele mai benefice pentru sanatate - fie lapte, oua, fie zahar, chimicale etc. - si totusi le consuma din cauza apetitului, nu face un pacat?

Repet, nu vorbesc de a impune altora o regula, ci de ceea ce fiecare a inteles pentru sine (avand si onestitatea necesara).
adyna
Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #17 on: 24 October 2010 - 07:26.19 »

Dacă sunt întrebări în legătură cu articolul respectiv le pot răspunde ÅŸi pot argumenta răspunsurile însoÅ£ite de cazuri concrete ale unor persoane care s-au îmbolnăvit ca urmare a unei diete greÅŸite ÅŸi care s-au vindecat corectându-ÅŸi dieta.
  Am spus ÅŸi susÅ£in  ÅŸi mai departe că principiul călăuzitor în reforma sanitară este a mânca "pentru a ne întări puterile", nu pentru a ne satisface poftele, dar nici pentru a ne sacrifica  sănătatea pe altarul prejudecăţii.

Da, eu as vrea sa stiu mai multe in legatura cu acest subiect. Si as vrea sa va intreb daca ati citit cartea "Studiul China"  si ce parere aveti despre concluziile acestui studiu, care (cel putin) se pretinde a fi "cel mai extins studiu de nutritie" si deci nu poate fi considerat o prejudecata. 

Iar in legatura cu cazurile concrete - am auzit despre un anume I.S. ca s-ar fi imbolnavit din cauza dietei vegane, iar apoi stand de vorba personal cu el, am aflat ca a avut boala Lyme, cauzata de o infectie cu o bacterie foarte periculoasa. Sigur, a fost doar un zvon ceea ce auzisem inainte, dar de ce a aparut acest zvon?
Dr.Rail V
Moderator

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #18 on: 24 October 2010 - 10:03.04 »

Da, eu as vrea sa stiu mai multe in legatura cu acest subiect. Si as vrea sa va intreb daca ati citit cartea "Studiul China"  si ce parere aveti despre concluziile acestui studiu, care (cel putin) se pretinde a fi "cel mai extins studiu de nutritie" si deci nu poate fi considerat o prejudecata. 

ÃŽn legătură cu cartea "Studiul China" vreau să vă spun că în medicină o concluzie corectă  nu se trage în urma unui singur studiu. ÃŽn momentul în care un grup de cercetători prezintă un studiu care are niÅŸte rezultate ieÅŸite din comun comparativ cu alte studii, acel studiu este repetat de alte grupe de cercetători ÅŸi dacă au aceleaÅŸi rezultate va fi confirmat, iar dacă rezultatele sunt diferite atunci concluziile nu pot fi susÅ£inute decât cu rezerve. Sunt multe alte  interese în legătură cu studiile care se publică în afară de interesul adevărului ÅŸi al binelui general.
   Ceea ce mă face să am reÅ£inere în legătură cu Studiul China este că acolo se fac unele afirmaÅ£ii care sunt în contradiÅ£ie evidentă cu experienÅ£a pe care o am. De ex. Se afirmă că laptele nu numai că nu aduce calciu, ci chiar scoate din oase calciul deja existent. Am îngrijit copii ca medic de dispensar rural care nu sugeau la sân ÅŸi erau hrăniÅ£i numai ÅŸi numai cu lapte de vacă în primele 6-8 luni de viaţă. Din punct de vedere fizic se dezvoltau normal dacă aveau adăugată vitamina D sau erau suficient expuÅŸi la soare. ÃŽntreb: De unde lua calciu copilul acela dacă nu din lapte? ÃŽn ceea ce priveÅŸte conÅ£inutul de vitamina B12  în alimentele vegetale concluziile studiului sunt slab argumentate. (Vezi ÅŸi alte impresii: Dr.Nădăşan - http://www.intercer.net/article.php?id=896)

Iar in legatura cu cazurile concrete - am auzit despre un anume I.S. ca s-ar fi imbolnavit din cauza dietei vegane, iar apoi stand de vorba personal cu el, am aflat ca a avut boala Lyme, cauzata de o infectie cu o bacterie foarte periculoasa. Sigur, a fost doar un zvon ceea ce auzisem inainte, dar de ce a aparut acest zvon?

1.  Cazuri concrete: copil  în vârstă de 1 an ÅŸi jumătate, cu ambii părinÅ£i membri ai bisericii noastre, vegani de aprox.3-4 ani, hrănit la sân de către mamă. Dezvoltare relativ normală până la vârsta de 6 luni, când au început să apară semne neurologice de regresie a dezvoltării. Copilul nu mai Å£inea capul ridicat, era apatic ÅŸi nu câştiga în greutate. Evident nu mergea în picioare. ToÅ£i cei care au avut copii ÅŸtiu că un copil cu dezvoltare normală la vârsta de 3  Å£ine capul ridicat, la 6 luni stă în ÅŸezut ÅŸi puÅ£in înainte de 1 an face deja primii paÅŸi. SituaÅ£ia aceasta a continuat ÅŸi s-a agravat până la vârsta de 1 an ÅŸi jumătate când bănuind cauza am recomandat mamei să facă dozare de B12 ÅŸi să introducă ori o alimentaÅ£ie ovo-lacto-vegetariană ori să ia tratament medicamentos (injecÅ£ii cu B12) fie copilul, fie mama în periaoda alăptării. Mama a preferat să facă ea injecÅ£iile ÅŸi a continuat să-l alăpteze. EvoluÅ£ia a fost spectaculoasă ÅŸi ea Å£ine o evidenţă foarte exactă a evoluÅ£iei copilului sub acest tratament. Cert este că în 2 luni copilul a revenit: merge, are o dezvoltare normală atât fizică, cât ÅŸi intelectuală.

2. Adult, în vârstă de 40 ÅŸi ceva de ani, vegan de peste 8 ani, constată apariÅ£ia treptată a unei pareze progresive a membrelor inferioare. I-am recomandat prin predicatorul local să dozeze vitamina B12 ÅŸi dacă e cazul să înceapă un tratament. A refuzat. După încă 1 an boala s-a agravat, paralizia l-a Å£intuit la pat ÅŸi a apărut incontinenÅ£a urinară. Rudele l-au dus la spital ÃŽn urma investigaÅ£iilor s-a constatat o lipsă severă de B12. A urmat tratament iniÅ£ial injectabil, apoi cu vitamina B12 pe gură. EvoluÅ£ia a fost relativ bună, reuÅŸind la ora actuală să se poată deplasa cu dificultate ÅŸi chiar să lucreze  (este apicultor). Este recunoscut faptul că atunci când afectarea neurologică este avansată (deci durează mai mult de o jumătate de an) recuperarea nu se mai face complet nici când se administrează tratamentul corect.

3. Bătrân, în vârstă de peste 70 de ani, vegan de mai mulÅ£i ani, la care apare o anemie severă ÅŸi afectare progresivă  neurologică predominant la nivelul membrelor inferioare care-l Å£intuieste la pat. La insistenÅ£a fraÅ£ilor acceptă consultul medical ÅŸi tratament cu B12 injectabil. EvoluÅ£ia a fost favorabilă, au trecut peste 5 ani de atunci, bătrânul se poate deplasa ÅŸi se autoîngrijeÅŸte.

4. ÃŽn legătură cu boala Lyme a unora dintre fraÅ£ii noÅŸtri aÅŸ face câteva remarci:
        - interesant că boala Lyme îi afectează doar pe cei care sunt vegani (mai sunt ÅŸi alte cazuri asemănătoare cu cel amintit de tine). Interesant, de asemenea, că vindecarea survine doar atunci când  la tratamentul antibiotic foarte intens, foarte scump ÅŸi de lungă durată se adaugă preparate care conÅ£in vitamina B12. Iarăşi este interesant că la multe laboratoare din România boala n-a fost confirmată la aceste persoane, în schimb a fost confirmată la un laborator din Budapesta care a indicat ÅŸi tratamentul "potrivit": antibiotic+milgama (complex de vitamine bogat în B12). La aceste persoane le-aÅŸ transmite ca să-ÅŸi dozeze vitamina B12 înainte de a începe tratamentul ÅŸi apoi să înceapă un tratament doar cu vitamina B12 ÅŸi să aÅŸtepte efectele fără să cheltuiască atât de mult din punct de vedere bănesc, cât ÅŸi din punct de vedere al efectelor secundare nedorite pe care le au antibioticele.

5. Din discuÅ£iile avute cu persoane vegan de mai mulÅ£i ani care nu au încă probleme de sănătate, am constatat că: fie iau suplimente nutritive îmbogăţite cu vitamina B12, fie consumă preparate industriale de soia sau din alte vegetale îmbogăţite cu B12, fie nu sunt chiar vegan-vegan, ci mănâncă ocazional preparate ce conÅ£in lapte sau ouă.

cheterivrit

Browser: Firefox 3.6.9

View Profile Email
« Reply #19 on: 24 October 2010 - 10:46.04 »

@ adyna

- iti raspund aici, desi ma feresc de subiecte ce necesita cunostinte de specialitate; nu intru insa in discutii despre vitamina B 12;

- despre mantuirea pe puncte - despre mentalitate, nu despre expresie - intreaba'i pe clericii sau pe conducatorii AAZS-MR; ghilimelele indicau, cred, faptul ca citam;

- dupa cum am zis, nu sunt specialist in nutritie; ceea ce am inteles ca imi face rau, evit; laptele sau ouale nu intra, pentru mine, in aceasta categorie - nu in sine; unele dintre combinatiile lor, da; insa n'o sa mananc, de exemplu, ciorba de salata sau spanac fara lapte acru - mai bine le mananc crude sau deloc;

- ca sa incerc sa explicitez rationamentul din spatele unor astfel de decizii: cred ca e rau ceea ce imi face rau in mod direct si pot sa constat asta; mai este rau ceea ce imi face rau pe termen mediu sau lung si pot sa constat asta; insa nu am incredere pentru astfel de decizii nici in povesti din tabloide sau reviste pentru femei, de'alea cu 'cercetatorii britanici' au descoperit/stabilit, nici in surse 'stiintifice' a caror onestitate intelectuala este discutabila (studii produse sau stipendiate de companii comerciale), nici in diversi medici ce se cred/pretind inspirati sau receptori ai vreunor revelatii;

- nu stiu ce varsta ai, dar oamenii din biserica de peste vreo 30 de ani cred ca iti pot confirma cum, la prima conferinta spirituala de la Ploiesti, tot 'poporul' a ingerat cantitati enorme de margarina, cu 'binecuvantarea' liderilor bisericii, a membrilor comitetului pentru misiune medicala si a doctorilor din AAZS-MR; la cativa ani, cam aceleasi persoane, au inceput sa predice ca margarina e cancerigena; cam la fel s'a intamplat cu vegeta (inainte vs. dupa revolutie, daca imi amintesc bine perioadele); la o alta conferinta spirituala, tot la Ploiesti, niste doctori se transformasera in agenti de vanzari pentru Tefal sau Zepter (adica in loc de Cuvantul lui Dumnezeu sau informatii stiintifice ofereau oamenilor argumente in favoarea achizitionarii si gatitului in tigai de teflon); tot de la oamenii mai 'vechi' pe lume poti sa afli ce s'a intamplat la precedentele 'treziri' contra 'lapte si oua';
- dupa cum poti constata din discutiile cu 'Martin Luther', sunt extrem de selectiv si critic (in sens epistemologic) cu orice fel de surse de cunoastere stiintifica, si asta nu doar din motive intelectuale, ci si religioase; asa ca nici povestile unor doctori - multi dintre ei interesati material, altii cu instructie sau practici neconfirmate de comunitatea stiintifica careia ii apartin - nu sunt argumente irefutabile pentru mine;

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

In every country and every age, the priest had been hostile to Liberty.

Blood alone moves the wheels of history.
Pages: [1] 2 3   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR