ForumAZSMR.Net
22 May 2012 - 11:49.39 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Propune un subiect de studiu Replies: 8 piece
Read 1311 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Propune un subiect de studiu  (Read 1311 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
catalin
Guest
« on: 23 April 2007 - 17:38.01 »

Nu credeti ca ar fi interensant sa studiem cartea lui Daniel?
Si daca sunteti deacord poate mai tarziu sau in paralel vom studia si Apocalipsa .
Va rog sa va exprimati parerea daca va intereseaza acest studiu.
Report to moderator   Logged
`emy Dani
Admin

Browser: MSIE 7.0

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #1 on: 23 April 2007 - 18:04.41 »

dupa cum s`a si observat, in ultima perioada nu prea am mai avut timp sa postez pe forum, decat foarte putin... insa ideea lansata e foarte buna. in masura in care voi putea, voi participa la studiu. Deci, deja am acordat un vot pentru  smile si sper ca vor fi cat mai multi doritori...

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
alin

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #2 on: 24 April 2007 - 08:28.12 »

Si daca sunteti deacord poate mai tarziu sau in paralel vom studia si Apocalipsa .
58

Cartea Daniel este scrisa in  ebraica, cu dese reveniri la aramaica, limba patriarhului Avraam. Aceasta o face greu de inteles chiar si de rabinii actuali. Chiar si printre unele grupari evreiesti circula ideea ca ar fi interzisa.

Datorita indiferentei, aceasta carte a capatat un caracter simbolic in avantajul traditiei.

Cand se studiaza cartea "Daniel", ar trebui facuta recomandarea:

“Cititorule, opreste-ti gandul, pecetlueste-ti buzele, apleaca-ti spiritul, cauta, observa, gandeste, inchipuieste-ti;daca simti ca inima ta da gres, ia-o de la capat ori de cate ori este nevoie, indreapta lucrurile pe loc, si fa sa se inscauneze Creatorul(Adevarul) pe tronul Sau.”

Multi care au studiat profund cartea Daniel, o compara cu o problema dificila de matematica,  cu multe necunoscute. Ei compara datele din calendarele folosite pentru masurarea timpului si sustin ca este inaccesibila atat datorita necorelarii datelor cu momentele de timp reale, dar si datorita erorilor comise in numerotarea capitolelor si in traducerea din original.

Numerotarea capitolelor gresita a dat erori grave.

Ex. cap 5 original contine 30 paragrafe.  Paragraful adaugat 31 apartine cap 6, in original.  Capitolul 6 reia naratiunea dupa o anumita perioada de timp de la moartea lui Belsatar si, fiind schimbate paragrafele, se ajunge la concluzii eronate. Belsatar  cap 5/30 nu este Beltsatar cap 1/7.

Referitor la Nevuhadnetar(in loc de Nebucadnetar), in paragr 1/1, apare un semn de punctuatie inaintea literei “t” a numelui imparatului, ce nu mai apare pe parcurs. Aceasta duce la concluzia ca in restul cartii ar fi vorba de fiii lui sau unul din fii.

Semnificativ este in acest sens:

"Toate neamurile vor fi supuse lui(Nevuhadnetar), fiului sau, si fiului fiului sau, pina va veni si vremea tarii lui, si o vor supune neamuri puternice si imparati mari.(Ieremia 27/7)”

si acest paragraf se face la adresa imparatului medo-pers si la Cirus II.

Referitor la erorile de traducere, fostii rabini sustineau ca o daugarea sau eliminarea unei singure litere din Tora(cartile lui Moise), poate distruge intreaga omenire. Nu se poate extinde, oare, aceasta afirmatie?

Referitor la factorul timp, tradus in romaneste cu "vreme”, sunt 5 cuvinte diferite in ebraica, folosite diferit de-a lungul capitolelor din Daniel. Ex. cap 11/7(de fapt paragr 6) “in vremea aceea”(gresit), "in vremurile acelea”(corect BAITIM ebr.); cap 11/13 ‘si dupa citava vreme, dupa citiva ani”(gresit), “la sfarsitul vremurilor acestor ani, la sfarsitul erei”(corect ULEKET AITIM SANIM ebr.) Apoi, in contextul unei fraze nu-si au locul 2 cuvinte cu aceeasi semnif, ex. cap 8/19 sunt doi termeni diferiti pentru vremea sfarsitului, cu semnificatii diferite in ebr.

(sunt doar cateva exemple)

Ma intreb: Oare nu s-a intamplat cu aceasta carte la fel cum s-a intamplat in cazul Decalogului in Catehismul catholic?

Citind traducerea este ca si cum am privi doua tablouri, picturi  ale aceluiasi  lac cu nuferi, capite cu fan sau camp de maci,  bazata pe o preocupare asemanatoare a doi artisti, dar diferit exprimate.

Si imi amintesc de cuvintele proorocul:

“Ci pentruca Domnul a turnat peste voi un duh de adormire; v-a inchis ochii, proorocilor, si v-a acoperit capetele, vazatorilor .
 De aceea toata descoperirea dumnezeiasca a ajuns pentru voi ca vorbele unei carti pecetluite. Daca o dai cuiva care stie sa citeasca, si-i zici; Ia citeste! El raspunde: Nu pot, caci este pecetluita!
 Sau daca dai cartea unuia care nu stie sa citeasca si-i zici: Ia citeste! El raspunde: Nu stiu sa citesc."
 Domnul zice: Cind se apropie de Mine poporul acesta, Ma cinsteste cu gura si cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, si frica pe care o are de Mine, nu este decit o invatatura de datina omeneasca.”

Spune proorocul,

Si santem indraptatiti sa ne intrebam: “Religiile transformate in murdare motive de afaceri, datorita nepasarii oilor, niste pasuni ale pastorilor miseliei?"

catalin
Guest
« Reply #3 on: 26 April 2007 - 18:03.36 »

Inteleg ca esti deacord,da?
Mai astept si parerile altora.
alin

View Profile Email
« Reply #4 on: 26 April 2007 - 18:07.50 »

Inteleg ca esti deacord,da?
Mai astept si parerile altora.
Nu, nu sunt! Sau, cel putin, nu voi participa... Eu am studiat mai mult timp cartea Daniel si cunosc bine doctrina Sanctuarului.

Am alte prioritati acum, precum epistolele...
Dar nu conteaza ce vreau eu si ce nu!
alin

View Profile Email
« Reply #5 on: 26 April 2007 - 18:39.34 »

Daaa... e nevoie de elevi, macar de unul! laugh
`emy Dani
Admin

Browser: Opera 9.20

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #6 on: 26 April 2007 - 22:32.49 »

Daaa... e nevoie de elevi, macar de unul! laugh

Parca fusesem cu totii de acord sa incetam cu ironiile... fii mai atent, te rog, pentru ca nu`mi face placere sa moderez mesajele, dar daca va fi necesar, o vom face, eu sau altcineva din administratie...

Pentru catalin: in cazul in care lumea nu se arata dornica sa studieze... am putea incerca sa facem un fel de seminar... sau cum sa`i zic? Ma gandesc ca ar putea fi postate studiile toate intr-un topic, iar in cazul in care cineva totusi va dori sa se implice activ in discutii, sa fie creat un alt topic, destinat discutiilor pe baza celor prezentate in topicul initial.

Eclesiast 11:1 Aruncă-ţi pîinea pe ape, şi după multă vreme o vei găsi iarăşi!

Samanta trebuie oricum semanata, nu putem noi sti peste cat timp va aduce rod...

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
alin

View Profile Email
« Reply #7 on: 27 April 2007 - 09:32.45 »

Eu nu am fost deloc ironic, sa stii! Sincer sa fiu, m-am gandit ca voi vreti ca eu sa fiu elevul si voi profesorii, deoarece Eu am tras concluzia ca adventistii toti au nevoie NU de oameni de la care sa invete, ci de cei pe care ei sa-i invete! Nu trebuie sa te superi, dar asa am intalnit eu pana in prezent...

Drept urmare, eu nu voi participa la nici o dezbatere sau studiu, decat asupra subiectelor care ma intereseaza acum. Si aceasta o voi face in felul urmator:

1- voi studia Scripturile fara alte invataminte omenesti, care asa cum observa si  Catalin, sunt pline de otrava;

2-dupa ce voi cunoaste Scripturile, voi verifica ce au inteles si altii in comparatie cu ce am inteles eu. Altii fiind Waggoner,Jones si Short.

Nu trebuie sa va suparati pe mine ca nu prefer Ellemn White si chiar dl. Ion Buciuman de la Conferinta generala AZS mi-a spus ca daca nu-mi plac scrierile ei, pot sa spun, sa-mi recomande altceva...

In concluzie, nu sunt dispus sa fiu elevul si d-stra profesori sau moderatori si Admini. Doar Domnul e Seful meu! :D
alin

View Profile Email
« Reply #8 on: 09 May 2007 - 14:57.21 »

“Din lipsa unui cui, potcoava a fost pierdută;

Din lipsa unei potcoave, calul a fost pierdut;

Din lipsa unui cal, călăreţul a fost pierdut;

Din lipsa călăreţului, lupta a fost pierdută.”

- Benjamin Franklin, 1758

Există ceva din ceea ce profetul Daniel a scris în mod repetat, care să fie la fel de insignifiant ca un cui de potcoavă?

Isus ne cere să “citim” şi să “înţelegem” Daniel. Aproape de centrul nervos al marii doctrine a sanctuarului, care a creat Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, se află minusculul detaliu al “necurmatului”. Daniel îi acordă o mare importanţă, vorbind despre acest subiect de cinci ori în capitolele 8, 11 şi 12 – fiecare într-un context diferit.

Pionierii Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea au avut o înţelegere clară şi convingătoare în privinţa “necurmatului”
Concepţia lor a fost abandonată astăzi aproape de tot. Din lipsa acelei înţelegeri pe care au avut-o pionierii (pe care a susţinut-o Ellen White), în mintea multor adventişti de ziua a şaptea s-a instalat confuzia în ceea ce priveşte doctrina vitală a sanctuarului.
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR