ForumAZSMR.Net
20 May 2012 - 00:36.20 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Despre Caracterul lui Dumnezeu Replies: 17 piece
Read 2588 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Despre Caracterul lui Dumnezeu  (Read 2588 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
alin

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« on: 18 April 2007 - 16:20.24 »

TEOLOGIA PRIETENILOR LUI IOV

"Allah, Buda sau Iehova se află din oficiu deasupra oricăror suspiciuni de nedreptate sau tiranie. Fiind în afara jurisdicţiei legilor omeneşti, şi acţionând pe baza unor raţiuni superioare, ei procedează corect chiar dacă faptele lor sunt în conflict flagrant cu dreptatea aşa cum o cunoaştem noi."

Aceasta este concepţia multora dintre noi cu privire la caracterul lui Dumnezeu. El fiind sfânt şi corect dincolo de orice suspiciune, nimic din ce întreprinde nu poate fi pus în discuţie, nimic nu este în afara legii sau problematic.

Doreşte să înşele un împărat spre a-l duce la moarte? O face asmuţind îngerii să fie “un duh de minciună în gura proorocilor lui,” aşa cum a procedat cu Ahab (2 Cron 18).

Vrea să explice poporului Său prin pilde nebunia în care se află? Omoară pe soţia mesagerului Său, aşa cum a făcut cu Ezechiel (Eze 24:16-18).

Îşi dă seama că a făcut o greşeală structurală majoră aducând la existenţă neamul omenesc (Gen 6:6)? Nici o problemă, trimite potopul şi anulează toată opera dintr-o mişcare. Ce contează că “opera” erau poate cinci miliarde de fiinţe omeneşti, afară de o mulţime de animale…

Adolf Hitler a măcelărit doar câteva milioane de oameni, dar omenirea îl condamnă vehement pentru atrocităţile pe care le-a impus Europei prin lege. Pentru poporul german, faptele lui erau îndreptăţite, necesare şi benefice. Ei nu discutau motivaţiile, deoarece marele conducător avea raţiuni superioare, un orizont strategic global şi o viziune divină. Dorea să populeze planeta cu o rasă pură, energică şi eficientă? Nici o problemă dacă elimina prin gazare categoriile sociale defavorizate sau populaţii considerate inferioare. Avea rasa pură nevoie de “spaţiu vital”? Nici o problemă dacă teritoriile vecine erau anexate sub ameninţare sau prin violenţă. Atâta timp cât guvernul slujea o cauză sfântă, poporul era alături, indiferent de mijloacele prin care erau realizate scopurile acestuia.

Nu facem noi la fel cu guvernarea divină? Nu susţinem noi că Dumnezeu este drept şi prin urmare toate faptele Lui, indiferent cât de crude sau violente ar fi ele pentru vrăjmaşii Lui, devin sfinte? De unde vine mentalitatea aceasta că un Dumnezeu sfânt Îşi poate permite orice fără să devină nelegiuit? Ce înseamnă fărădelegea atunci când vorbim despre Dumnezeu?

Noi, creştinii, am moştenit din evul mediu o mentalitate greşită despre Dumnezeu. Credem că atunci când sunt făcute de un Dumnezeu sfânt şi drept, nelegiuirile se transformă în neprihănire şi devin justificabile, corecte, necesare. Aceasta era teologia prietenilor lui Iov, pe care Hristos pur şi simplu a desfiinţat-o. Venit să prezinte lumii caracterul Tatălui, Domnul Hristos Şi-a desfăşurat întreaga lucrare în supunere perfectă faţă de lege. Unora care astăzi cred că Dumnezeu este deasupra legii, Hristos le-a spus că nu a venit să strice legea, să o subordoneze intereselor Lui superioare, ci să o împlinească. Credem noi astăzi că Dumnezeu împlineşte legea, în loc să o subordoneze intereselor Lui superioare?
Report to moderator   Logged
alin

View Profile Email
« Reply #1 on: 18 April 2007 - 23:58.39 »

FILISTENII SI CHIVOTUL LEGAMANTULUI

Mai marii filistenilor au decis să trimită chivotul la Gat, dar locuitorii de acolo au fost şi ei loviţi de misterioasa boală la şezut. Odată cu suferinţa, panica şi groaza, printre filisteni creştea ura împotriva acestui dumnezeu criminal. Locuitorii din Gat au trimis chivotul la Ecron. De ce nu l-au trimis de prima dată în Israel? Strategul terorist avea nevoie ca toată Palestina să ştie ce fel de Dumnezeu este în realitate Cel ce Se prezintă ca un Miel. Groaza trebuia să cuprindă toată ţara.

Când au văzut chivotul intrând în Ecron, locuitorii ştiau ce-i aşteaptă, aşa că au strigat paralizaţi de frică: “Au adus la noi chivotul Dumnezeului lui Israel, ca să ne omoare, pe noi şi poporul nostru” (5:10).

“Ca să ne omoare.” Perfect. Acum era nevoie de un mic exemplu. Bubele la şezut au început să producă morţi: “În toată cetatea era o groază de moarte, şi mâna lui Dumnezeu apăsa cu putere. Oamenii care nu mureau, erau loviţi cu bube la şezut, şi ţipetele cetăţii se înălţau până la cer” (5:11,12). Lecţia progresa către stadii tot mai avansate.

Dacă au înţeles că Dumnezeu îi omoară, campania terorii funcţiona bine. Când crezi şi declari că Dumnezeul lui Israel omoară oameni, nu mai ai nevoie decât de o singură lecţie: Cum să-L calmezi, cum să-L satisfaci ca să te cruţe? Lecţia a urmat imediat.

“Şi Filistenii au chemat pe preoţi şi pe ghicitori, şi au zis: ‘Ce să facem cu chivotul Domnului? Arătaţi-ne cum trebuie să-l trimitem înapoi la locul lui.’ Ei au răspuns: ‘Dacă trimiteţi înapoi chivotul Dumnezeului lui Israel, să nu-l trimiteţi cu mâna goală, ci aduceţi lui Dumnezeu o jertfă pentru vină; atunci vă veţi vindeca, şi veţi şti... pentru ce nu s-a îndepărtat mâna Lui de peste voi’” (6:2-3).

Preoţii şi ghicitorii lui Dagon vorbeau acum în numele Domnului? Să fim serioşi… Aceştia erau slujitorii adâncimilor Satanei. Ei nu făceau decât să dea tuşa finală proiectului terorii, întărind pentru milenii credinţa naivilor că Dumnezeu este mânios şi Se calmează cu jertfe pentru vină. O asemenea credinţă l-a făcut pe Israel mai târziu să-şi ardă copiii pe altarul lui Moloh, nemulţumit că jertfele de animale aduse lui Iehova nu i-au oferit protecţia şi bunăstarea sperate (1 Împ 11:7; Ier 32:35).

Filistenii învăţaseră lecţia, iar aceasta a fost înregistrată în istoria sacră. Fereşte-te cât poţi de mult de Dumnezeul lui Israel, iar atunci când te-a încolţit, singura soluţie este să-i aduci jertfe. Până în ziua de azi filistenii urăsc de moarte pe Dumnezeul acela care i-a terorizat atunci. Nici unul nu s-a întors la credinţa adevărată. Lecţia a fost asimilată perfect.  

Grupul de studiu Minneappolis 1888

`emy Dani
Admin

Browser: MSIE 7.0

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #2 on: 19 April 2007 - 17:00.02 »

alin draga, explica`ne si noua, please, ce ai vrut sa spui prin mesajele astea doua?... sper din tot sufletul ca nu e ceea ce e lesne de inteles... sper ca ai vrut sa ne comunici altceva, nu ceea ce se intelege din mesajele astea... altfel, vom fi motivati sa iti moderam mesajele pe viitor... Pentru ca promovarea ideologiei ateilor nu este permisa pe acest forum!

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
alin

View Profile Email
« Reply #3 on: 19 April 2007 - 20:54.29 »

alin draga, explica`ne si noua, please, ce ai vrut sa spui prin mesajele astea doua?... sper din tot sufletul ca nu e ceea ce e lesne de inteles... sper ca ai vrut sa ne comunici altceva, nu ceea ce se intelege din mesajele astea... altfel, vom fi indreptatiti sa iti moderam mesajele pe viitor... Pentru ca promovarea ideologiei ateilor nu este permisa pe acest forum!

Emy, draga, nu stiu de ce mereu intelegeti voi gresit ce am eu sa va spun! 9 Nu sunt deloc atee acele mesaje si se bazeaza pe Solia neprihanirii prin credinta 1888 scrierile respective. Eu stiu ca dvs ati preluat si ati cerut chiar permisiunea d-lui Gilli Carstea pentru a publica traducerile domniei sale pe site la Eben Ezen. Lucrarea "Apoi sanctuar va fi curatit" a lui Short, pe care dvs ati expus-o acolo, contine niste idei mult mai "socant" expuse decat selectiile mele din articolele pe care le-am expus aici. Ideea ca noi trebuie sa ne descoperim pacatul profund ascuns in Sfanta Sfintelor proprie, aceea de a-l fi ucis pe Dumnezeu in fata Universului, se afla acolo expusa(rog a se vedea pe site-ul bisericii reformiste Eben Ezer). Nu stiu daca dvs sunteti la curent cu Solia1888, dar eu cam sunt...
si sunt si de acord intrutotul!

S-ar putea sa va fi deranjat putin limbajul in contradictie cu porunca a treia, scuze!....

1-Caracterul lui Dumnezeu asa cum este vazut de prietenii lui Iov este un mod de a-l vedea gresit pe Domnul de foarte multe denominatiuni actuale, mai putin adventistii.

Dar mai sunt si printre adventisti care, desi stiu corect teoria, in practica se comporta ca niste exterminatori si nu reprezinta corect caracterul lui Dumnezeu(stim noi cu totii mai bine despre cine e vorba 39).

2-Articolul despre filisteni este potrivita iar ortodocsilor si catolicilor care ard lumarele, fac pomeni ptr vii si morti, matanii  etc.

Putem practica idolatria din nestiinta sustinand prioritatea unuia dintre atribute. Dreptatea, dragostea, mila, credinciosia etc sunt un sistem de elemente interdependente.

Cat despre articolul cu SO pirat, sper ca a fost pe gustul tau. Este exact ceea ce sustineti si voi, adica neprihanirea prin credinta, locuirea Duhului Sfant in noi care ne face implinitorii Legii si nu invers, asa cum multi fac, adica incearca sa obtina o inima noua aducand la ea Scripturile...

Am vazut ca cineva avea o nelamurire referitor la controversa dintre cei care sustineau pe Iacov si cei care impartaseau total ceea ce sustinea Pavel despre "Cum se obtine neprihanirea". Vezi ce am scris la Efes, ca se potriveste de minune ptr biserica AZS, adica pentru multi dintre ei care au o mentalitate gresita.

Daca nu esti cu ceva de acord, poti intreba direct pe dl Gilli Carstea pe www.gsm1888.ro si o sa-ti explice el mai bine! :D

Scuze daca am suparat pe cineva, dar eu sunt o fire mai complicata si in loc de o felie de paine cu miere simpla, prefer branza cu mucegai si o bautura racoritoare care sa fie atat dulce cat si acida, suficient de acra, nu foarte rece dar nici calduta... Acum iau meditatii de la "filisteni" despre nasterea din nou, compar Azs despre mantuire cu conceptia baptista si invat evreieste... sa predau in original Sarbatoarea Trambitelor.
hat
catalin
Guest
« Reply #4 on: 19 April 2007 - 21:54.14 »

Nu mi se pare corect sa folosin limbaj acid. 68
Si as vrea sa fac o precizare. Site-ul Eben Ezer nu este al bisericii oficial. Asa ca nu reprezinta biserica AZSMR. Cat despre scrierile Dl.Gilli Carstea am retineri. Nu cred ca e nevoie de volume scrise pentru a intelege ce este INDREPTATIREA PRIN CREDINTA. Noi nu ne folosim de altceva decat de Biblie si Marturie. 68 Ma iertati daca v-am suparat. smile
alin

View Profile Email
« Reply #5 on: 19 April 2007 - 22:28.03 »

Si as vrea sa fac o precizare.Site Eben Ezer nu este al biserici oficial.Asa ca nu reprezinta biserica AZSMR.Cat despre scrierile Dl.Gilli Carstea am retineri.Nu cred ca e nevoie de volume scrise pentru a intelege ce este INDREPTATIREA PRIN CREDINTA.Noi nu ne folosim de alt ceva decat de  Biblie si Marturie. :68:Ma iertati daca v-am suparat. smile

Ok! nu am stiut aceasta si chiar dl Gilli s-a mirat odata... Probabil ca dansul cunostea mai bine doctrina bisericii dvs decat mine.
Referitor la limbaj acid, eu nu am spus asa ceva...M-am referit la bauturi racoritoare. Acele scrieri sunt selectate de la dl Gilli pe care il admir si apreciez foarte mult. Puteti sa le stergeti, nu ma supar. Cat despre crez, fiecare e liber sa impartaseasaca ceea ce crede ca e corect si, desigur, fiecare biserica va demonstra ca si ea are dreptate. Eu nu-s AZSMR  si sper ca Duhul Sfant sa ma calauzeasca in mod corect! 103
alin

View Profile Email
« Reply #6 on: 19 April 2007 - 22:42.47 »

Si as vrea sa fac o precizare.Site Eben Ezer nu este al biserici oficial.Asa ca nu reprezinta biserica AZSMR.Cat despre scrierile Dl.Gilli Carstea am retineri.Nu cred ca e nevoie de volume scrise pentru a intelege ce este INDREPTATIREA PRIN CREDINTA.Noi nu ne folosim de alt ceva decat de  Biblie si Marturie. :68:Ma iertati daca v-am suparat. smile

Chiar ma mir sa aud ce spuneti despre site Eben Ezer. Cat despre indreptatirea prin credinta, eu am inteles de la unii membri AZSMR ca biserica dvs a luat nastere avand la baza tocmai ideile Soliei 1888.

"Marturie" nu stiu ce e, la ce  va referiti, dar banuiesc ca e Spiritul Profetic!  Am o mare admiratie pentru scrierile Ellen-ei White(si le cunosc destul de bine, desi nu in totalitate) dar nu stiu daca dansa ar fi de acord cu modul in care a fost interpretata in prezent de catre unii!(Nu fac aluzie la d-stra, bineinteles!) E. White a fost un bun interpret al scripturilor, numai ca interpretii interpretului au interpretat gresit si au transformat "interpretarea" in doctrina pentru a accepta doctrina, vorba cuiva AZSMR, si a respinge Scripturile!(Iar nu vreau sa va supar sau sa credeti ca ma refer la biserica din care faceti parte, intrucat nici nu va cunosc!)
catalin
Guest
« Reply #7 on: 20 April 2007 - 07:29.03 »

Cat despre crez, fiecare e liber sa impartaseasaca ceea ce crede ca e corect si, desigur, fiecare biserica va demonstra ca si ea are dreptate. Eu nu-s AZSMR  si sper ca Duhul Sfant sa ma calauzeasca in mod corect! 103

Este adevarat, fiecare e liber sa creada ce vrea.... Problema cea mare e,pe ce e intemeiata acesta credinta? Pe scriptura sau pe parerea unui om?Sf.Scriptura zice: "Blestemat e omul care se increde in om..." Parerea mea, (o ei cum vrei, eu o spun cu intentii bune) daca intradevar doresti adevarul, acesta se afla in Cuvantul Domnului, pentru a-l descoperi e nevoie de studiu personal, rugaciune si indepartarea tuturor invataturilor omenesti in care deseori se afla amestecata o mare doza de otrava. Dumnezeu a lasat un adevar asa de simplu incat orice om poate sa-L inteleaga, de ce sa-L complicam noi?
alin

View Profile Email
« Reply #8 on: 20 April 2007 - 09:33.54 »

Este adevarat, fiecare e liber sa creada ce vrea....Problema cea mare e,pe ce e intemeiata acesta credinta? Pe scriptura sau pe parerea unui om?Sf.Scriptura zice :"Blestemat e omul care se increde in om..."Parerea mea,(o ei cum vrei,eu o spun cu intentii bune)daca intradevar doresti adevarul ,acesta se afla in cuvantul Domnului,pentru al descoperi e nevoie de studiu personal,rugaciune si indepartarea tuturor invataturilor omenesti in care deseori se afla amestecata o mare doza de otrava.Dumnezeu a lasat un adevar asa de simplu incat orce om poate sa-L inteleaga,de ce sa-L complicam noi?

Toate bisericile spun acelasi lucru ca tine, dar in practica nu e tocmai asa(si cred ca nu trebuie sa mai dam exemple pentru ca ar fi atat in defavoarea crezului meu cat si al d-stra). Eu impartasesc aceeasi idee ca multi dintre d-stra, precum ca adevarul nu este static, ci dinamic. (Ce spunea Isus despre vinul vechi in burdufuri noi...)

Ceea ce s-a spus despre Isus este valabil si pentru Scripturi. Cuvantul care s-a facut trup si a locuit intre noi - Isus - a fost si Dumnezeu si om in acelasi timp. La fel, Scripturile sunt o impletire intre mintea umana imperfecta si mintea divina perfecta. Daca privim ce spun proorocii, vedem ca de putine ori au exprimat ceea ce li s-a revelat, exact cuvant cu cuvant, ca pe banda de magnetofon.(Ex. Legea cu cele 10 porunci). In majoritatea cazurilor au formulat mesajul divin intr-un limbaj propriu, specific fiecaruia si locului, timpului in care traiau...

Tocmai de aceea, adevarul ne este accesibil in functie de modul nostru de a ne raporta la conceptele de REVELATIE si INSPIRATIE DIVINA. Reformatorul Luther spunea ca intelegerea Scripturilor=2/3 rugaciune + 1/3 studiu.  Si nici o minte umana nu este perfecta. Toti suntem supusi erorii. Chiar si apostolii au fost.

Planul de mantuire ni se reveleaza pe masura ce avem nevoie de el. Ex. stim ce a patit Miller, unul din intemeitorii bisericii advente.(A se vedea si "Tragedia Veacurilor'- E. White). Stim, de asemenea, ca darul profetiei exista si mai stim si cum trebuie probat un profet autentic. Asta nu inseamna, cum gresit cred unii, precum ca ceea ce spune E. White s-ar adauga la Scripturi. Nicidecum!

Nu complica nimeni nimic si adevarul e foarte simplu. Una e studiul Scripturilor insotita de rugaciune si alta e discutarea Scripturilor. Drept sa spun, si nu-mi lua in nume de rau, am citit cateva lectii de la Scoala d-stra de Sabat si nu prea am fost de acord. Daca dai unui om care nu a mai citit niciodata Scripturile acele Lectii, deja ii pui o pereche de ochelari cu care sa citeasca Biblia. De ce sa nu-i punem in mana direct Scriptura si sa-l invatam cum trebuie sa o citeasca?(Oare sa dau si exemple? Nu stiu daca ar fi indicat!)

Adevarat ce spui cu adevarul simplu! smile Si baptistii la fel spun, penticostalii la fel, martorii la fel... Numai ca atunci cand e vorba de interpretat Scripturile, fac asa cum am vazut ca se proceda pe unele forumuri crestine, adica: selecteaza versetele biblice pentru a demonstra ce doresc ei sa demonstreze, ideile pe care  deja le au in minte si nu invers.

Dupa ce invatam cum sa citim Scripturile, fara ochelari, si le citim, al doilea lucru pe care trebuie sa-l invatam este cum sa interpretam Scripturile!

Cat despre mine... Am inceput cu baptistii studiul acum mai bine de 2 ani si am continuat aproape un an, pana ce am ajuns la profetii, cand mi-au cazut ochelarii baptisti. Si cum cartea "Daniel" m-a fascinat, mi-am pus o pereche de ochelari AZS cu care am ramas mai mult timp, pana ce am descoperit Solia 1888. Concluzie:Daca nu crezi si cercetezi, numai esti nici capra nici oaie, ci "inger de lumina" amenintat in permanenta cu caderea! laugh

Credinta fara fapte e moarta! Nu e totul sa citim Scripturile si sa cautam ingeri printre pagini. Esential este sa lasam Cuvantul sa lucreze in noi. Daca nu suntem exemple de comportament, inseamna ca el nu au lucrat. A avea credinta insemna a crede ca Dumnezeu poate sa faca ceea ce spune in Cuvantul Sau!(E. J. Waggoner)

In incheiere(pentru Mac si ceilalti):Kant nu a fost superior lui Moise, dar nici inferior nu a fost. Faptul ca Moise a primit adevarul direct de la Domnul, nu il face cu nimic superior, dar nici inferior nu este. Billy Graham si Richard Wurmbrant sunt total diferiti, asa si Kant si Moise. E ca si cum ai compara o  musca cu un avion: CEVA DIFERIT.

[/b]
alin

View Profile Email
« Reply #9 on: 20 April 2007 - 23:00.24 »

Omenirea nu crede că guvernarea lui Dumnezeu este sub lege. Dumnezeu este văzut ca fiind deasupra legii!
Dumnezeu nu face nimic  împotriva legii, caci astfel nu ar mai ramane Dumnezeu cel  Sfânt şi Curat.

Solia neprihănirii lui Hristos îi face pe primitorii ei să privească la legea lui Dumnezeu ca fiind regula guvernarii Sale.

„Există multă lumină care trebuie să strălucească din legea lui Dumnezeu şi din evanghelia neprihănirii. Această solie, înţeleasă în adevăratul ei caracter, şi proclamată prin Duhul, va lumina pământul cu slava ei. Marea şi decisiva chestiune trebuie adusă înaintea naţiunilor, limbilor şi popoarelor. Lucrarea finală a soliei îngerului al treilea va fi însoţită de o putere care va trimite razele Soarelui Neprihănirii în toate aspectele vieţii, şi astfel vor fi luate decizii pentru Dumnezeu ca guvernator suprem; legea Sa va fi văzută ca fiind regula guvernării Sale”
 (The 1888 EGW Materials, 163).
alin

View Profile Email
« Reply #10 on: 23 April 2007 - 12:46.09 »

“Este la fel de uşor să faci un idol din teorii şi doctrine false ca şi fasonarea unui idol din lemn sau piatră. Reprezentând fals atributele lui Dumnezeu, Satana face pe oameni să vadă pe Dumnezeu într-o lumină greşită.

Pentru mulţi, în locul lui Iehova este aşezat un idol filozofic, pe când Dumnezeul cel viu, aşa cum este El descoperit în Cuvântul Său, în Hristos şi în creaţie, este adorat doar de puţini.

Mii de oameni zeifică natura, în timp ce neagă pe Dumnezeul naturii. Deşi în forme diferite, în lumea creştină de azi există idolatrie la fel de sigur precum exista în vremea Israelului din vremea lui Ilie. Dumnezeul multor oameni înţelepţi, al filozofilor, poeţilor, politicienilor, ziariştilor – dumnezeul cercurilor stilate, al colegiilor şi universităţilor, şi chiar al unor instituţii teologice – nu este cu nimic mai bun decât Baal, zeul-soare al fenicienilor” (GC 583).
GGilda
*

View Profile
« Reply #11 on: 04 May 2007 - 19:32.38 »

Mi-am pus si eu asemenea intrebari uneori, dar cred cu toata taria ca Dumnezeu e Dumnezeu, nemarginit in intelepciune, iar noi biete fiinte care nu putem cuprinde nici macar 10% din planurile si lucrarea Lui.

Dumnezeu nu ofera explicatii la toate lucrurile pe care ni le cere sau le face, pentru ca atunci ar fi totul descoperit si n-am mai avea nevoie de credinta. Totusi eu aleg sa ma incred in El ca in propriul meu Tata, lasand ceea ce nu inteleg in grija Lui.

Recitind mesajele despre ingeri si gandind la ce mi-au spus tu, Deea, mi-am amintit de o lucrare pe care am citit-o mai demult. Este vorba despre ” Mila şi Dreptatea se unesc în caracterul lui Dumnezeu” de James M. Rafferty,  din care am selectat:

Există pericolul de a-L acuza pe Dumnezeu că El Însuşi nu trăieşte după regulile şi Legea pe care a dat-o copiilor Săi. Unii s-ar putea întreba: “Dacă porunca a şasea spune: “Să nu ucizi” (Exod 20:13 ), de ce Dumnezeu este prezentat ca luând viaţa şi nimicindu-l pe păcătos?” Punând o astfel de întrebare, în special când ne gândim la Legea lui Dumnezeu ca fiind o transcriere a caracterului Său, trebuie să fim foarte atenţi să nu-L coborâm pe Dumnezeu la nivelul înţelegerii noastre limitate despre bine şi rău.

“Dragostea lui Dumnezeu este prezentată în zilele noastre ca fiind de un asemenea caracter, încât ar împiedica nimicirea păcătosului. Oamenii gândesc după propriul lor standard scăzut al binelui şi dreptăţii. “Ţi-ai închipuit că Eu sunt ca tine” (Psalm 50:21). Ei Îl măsoară pe Dumnezeu după ei înşişi. Ei gândesc cum ar acţiona ei în diferite circumstanţe şi decid ce ar face Dumnezeu după cum îşi imaginează că ar face ei.

“Satana îi amăgeşte pe mulţi cu teoria ce pare a fi adevărată, că iubirea lui Dumnezeu faţă de poporul Său este atât de mare, încât îi va scuza păcatele; el susţine că, deşi împlinesc un anumit rol în cârmuirea Sa morală, totuşi AMENINŢĂRILE LUI NU SE VOR ÎMPLINI NICIODATĂ LITERAL. Dar, în toate acţiunile Sale faţă de propriile creaturi, Dumnezeu susţine principiile dreptăţii prin aceea că descoperă păcatul în adevăratul lui caracter, demonstrând că roada lui sigură este suferinţa şi moartea. Iertare necondiţionată a păcatului n-a fost şi nu va fi niciodată. O ASTFEL DE IERTARE AR ÎNSEMNA ABANDONAREA PRINCIPIILOR DREPTĂŢII, PRINCIPII CARE SUNT ÎNSĂŞI TEMELIA GUVERNĂRII LUI DUMNEZEU. Aceasta ar face ca universul necăzut să fie consternat. Dumnezeu arată cu credincioşie urmările păcatului, iar dacă aceste avertismente nu ar fi adevărate, cum am putea fi siguri că făgăduinţele Sale se vor împlini? Acea, aşa numită bunăvoinţă, care ar da la o parte dreptatea, nu este bunăvoinţă, ci slăbiciune” (Patriarhi şi profeţi. pag. 522 în original, pag. 537 română, Ediţia 1996, 1999).

Din MILĂ faţă de lume, Dumnezeu a şters de pe faţa pământului pe locuitorii nelegiuiţi din vremea lui Noe. Din MILĂ a distrus pe locuitorii stricaţi ai Sodomei. Prin puterea amăgitoare a Satanei, făptuitorii fărădelegii câştigă simpatie şi admiraţie şi în felul acesta conduc încontinuu şi pe alţii la răzvrătire. Aşa a fost în zilele lui Noe, ca şi în vremea lui Avraam şi a lui Lot. La fel stau lucrurile şi în vremea noastră. Din MILĂ pentru univers, Dumnezeu va distruge în cele din urmă pe aceia care au lepădat harul Său” (Tragedia veacurilor, pag. 543 în original, pag. 557-558 română, Ediţia 1997, 2000).

Multi au tendinta de a uita ca atributele lui Dumnezeu formeaza un sistem, unde elementele sale sunt interconectate, fiecare vorbind despre celelalte.

"Bunatatea si credinciosia se impletesc, dreptatea si pacea se saruta"(Psalm 85:10)

Deseori ne concentram asupra unor atribute, uitand de Dumnezeu Insusi. Si il coborand pe Dumnezeu la propria filosofie limitata despre bine si rau.
"Ti-ai inchipuit ca Eu sunt ca tine!", spune psalmistul.

Dumnezeu ori este prezentat ca fiind un tiran, ori prea bun sa fie drept. Si afirmam cu inocenta:"Dumnezeu este Bine!" sau "Dumnezeu este dragoste!"

Marea amigire este de a considera ca, deoarece Hristos a murit, avem libertatea sa incalcam Legea lui Dumnezeu. Omul a fost iertat pentru incalcarea Legii numai prin sacrificiul lui Dumnezeu. El s-a jertfit pe Sine, in Hristos.
"Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine"
(2Corinteni 5:19)

Natura lui Dumnezeu este de neschimbat si El nu ne iubeste in mod neconditionat. Sa privim la Calvar, daca consideram ca ar fi astfel!

Calea adevarului se afla foarte aproape de calea gresita si, daca Duhul Sfant nu lucreaza asupra mintii noastre, amandoua pot aparea una.

"Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca Ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul, care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci în acestea gasesc placere Eu, zice Domnul."
(Ieremia 9,24)

Aceste cuvinte frumoase, pe care le citam atat de des, au fost adresate unor oameni care nu cunosteau "Cuvantul lui Dumnezeu" si pierdusera directia traversand muntii.
Waggoner
*
Browser: Firefox 3.6.13

View Profile Email
« Reply #12 on: 30 December 2010 - 01:03.04 »

GGilda a scris: "Natura lui Dumnezeu este de neschimbat si El nu ne iubeste in mod neconditionat. Sa privim la Calvar, daca consideram ca ar fi astfel!"

Ce facem atunci cu pasaje din Biblie ca si acela care ne spune ca pe cand eram noi pacatosi Dumnezeu ne-a iubit? Tocmai la Calvar se vede iubirea neconditionata a Divinitatii care se lasa ucisa si pentru ca specia noastra sa-si vada dusmania innascuta impotriva Sa. El nu spune 'te iubesc daca..." ci "te iubesc CHIAR DACA..."
Faptul ca Dumnezeu a iertat, iarta si iubeste neconditionat pacatosii chiar si cei mai rai aceasta nu insemna ca vor fi in mod obligatoriu mantuiti impotriva vointei lor. Pacatul ii va ucide daca nu se lasa reconectati la Divinitate, vindecati.
Sa fim atenti ca este o lege universal valabila ca devenim asemeni zeitatii careia ne inchinam iar daca slujim unui dumnezeu care va folosi violenta impotriva dusmanilor sai vom deveni asemeni lui mai devreme sau mai tarziu.
Imi place sa cred ca GGilda a facut doar o greseala in exprimare si  de fapt nu ar crede asa cum ea insasi scrie mai sus.
Waggoner
*

View Profile Email
« Reply #13 on: 01 January 2011 - 16:24.28 »

“La întâlnirea de la Kansas, m-am rugat lui Dumnezeu ca puterea vrăjmaşului să fie zdrobită, şi poporul care a fost în întuneric să-şi poată deschide inima şi mintea în faţa soliei pe care El o trimite, ca să poată vedea adevărul, nou pentru multe minţi, ca un adevăr vechi într-un cadru nou. Capacitatea de înţelegere a poporului lui Dumnezeu a fost orbită; căci Satana a prezentat greşit caracterul lui Dumnezeu.  Bunul şi delicatul nostru Domn a fost prezentat în faţa poporului îmbrăcat în trăsăturile de caracter ale lui Satana, iar bărbaţii şi femeile care au căutat adevărul au privit la Dumnezeu aşa de mult într-o lumină falsă, încât este greu să împrăştii norul care ascunde de ochii lor slava Sa. Mulţi au trăit într-o atmosferă de neîncredere, şi se pare că le este aproape imposibil să se prindă de nădejdea care le este prezentată în evanghelia lui Hristos” (RH 23 iulie 1889).
 “Adevărurile soliei îngerului al treilea au fost prezentate de unii ca o teorie uscată; dar această solie trebuie să Îl prezinte pe Hristos cel Viu. El trebuie să fie descoperit ca Cel dintâi şi Cel de pe urmă, ca Lăstarul din rădăcina lui David, ca  Luceafărul strălucitor al dimineţii. Prin această solie, caracterul lui Dumnezeu în Hristos trebuie prezentat lumii” (6T20).
“Satana şi-a aruncat umbrele de-a lungul căii fiecărei fiinţe omeneşti, ca să poată reprezenta greşit pe Dumnezeu în faţa lumii. El a îmbrăcat caracterul lui Dumnezeu cu atribute satanice, în totală contradicţie cu adevărul” (RH 10.02.1891).
“Efortul permanent al lui Satana este acela de a reprezenta greşit caracterul lui Dumnezeu, natura păcatului şi adevăratele principii în dispută din marea controversă” (GC 569). 
“Dacă avem Spiritul lui Hristos şi suntem împreună lucrători cu El, suntem datori să continuăm lucrarea pentru care a venit El. Adevărurile Bibliei au fost din nou ascunse de obiceiuri, tradiţie şi doctrină falsă. Învăţăturile eronate ale teologiei populare au produs mii şi mii de necredincioşi. Aceste erori şi inconsistenţe, pe care mulţi le declară a fi învăţătura Bibliei, deşi ele nu sunt decât interpretări false, au fost adoptate în timpul secolelor de întuneric papal. Mulţimile au fost făcute să nutrească o concepţie eronată despre Dumnezeu, aşa cum iudeii, amăgiţi de tradiţiile şi erorile vremii lor, aveau o concepţie falsă despre Hristos. “Căci dacă ar fi ştiut, nu L-ar fi răstignit pe Domnul slavei.” Este datoria noastră să descoperim lumii adevăratul caracter al lui Dumnezeu” (5T 710).
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #14 on: 01 January 2011 - 17:52.52 »

Sunt de acord ca tema despre caracterul lui D-zeu nu a fost inteleasa nici pana azi. Intrebare: crezi ca EGW a inteles perfect cum sta treaba? L-a cunoscut pe deplin pe Dumnezeu si caracterul acestuia?

Waggoner
*

View Profile Email
« Reply #15 on: 05 January 2011 - 14:15.33 »

Nu am o lumina clara cu privire la acest subiect desi se regasesc in scrierile ei destule pasaje care ne spun ca Dumnezeu nu actioneaza violent folosind constrangerea sau forta pentru a-Si indeplini scopurile.
Oricum ma gandesc ca nici slujba de profet nu este o garantie ca acela care o are ar intelege adevarul absolut odata pentru totdeauna. Adevarul este progresiv chiar si pentru profeti.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #16 on: 06 January 2011 - 07:57.54 »

Chiar azi, în timpul studiului mi-au atras atenția două texte pe temele astea:
Evrei 12:6,10-11 "Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte, şi bate cu nuiaua pe orice fiu care-l primeste...Dumnezeu ne pedepseşte ptr. binele nostru, ca să ne facă părtaşi suferinţelor Lui...."

pedepse disciplinare...
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: 06 January 2011 - 14:24.11 »

Nu am o lumina clara cu privire la acest subiect desi se regasesc in scrierile ei destule pasaje care ne spun ca Dumnezeu nu actioneaza violent folosind constrangerea sau forta pentru a-Si indeplini scopurile.
Oricum ma gandesc ca nici slujba de profet nu este o garantie ca acela care o are ar intelege adevarul absolut odata pentru totdeauna. Adevarul este progresiv chiar si pentru profeti.

Aici sunt in sfarsit de acord cu tine.  smile
   Eu as mai spune si altceva. Adevarul vine nu numai din teologie, fie ea bazata pe biblie sau EGW sau "sfanta traditie".  Vine si din stiinta, vine si din logica. Daca ne bagam nasul mai profund in stiinta, o sa avem parte de surprize de proportii, care, chiar daca contrazic biblia flagrant, nu inseamna ca nu sunt adevarate.

Da, eu cred in evolutie.  laugh Insa nu aia a lui Darwin, cat in evolutia gandirii si perceptiei umane cu privire la orice adevar, inclusiv acela referitor la Cel care se identifica pe sine insusi cu Adevarul. In acest sens, fiecare dintre noi suntem profeti, de ce nu? Sau preoti, cum mai zice Petru. Numai ca unii sunt falsi. altii sunt adevarati. smile

Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR