ForumAZSMR.Net
20 May 2012 - 00:34.36 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Ca sa te cunosti mai bine... Replies: 12 piece
Read 2792 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ca sa te cunosti mai bine...  (Read 2792 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
deea2007

Browser: Firefox 2.0.0.3CreativeZENcastv1.04.06

View Profile WWW
« on: 17 April 2007 - 08:52.55 »

Un test de autocunoastere care a fost primit intr-una din scrisorile primite de la un detinut din penitenciarul in care mergem sa predicam evanghelia in fiecare duminica (cred ca e compus de el)

1.Care sunt cele trei lucruri care te definesc pe tine ca si copil al lui Dumnezeu?

2.Care sunt domeniile in care esti adesea ispitit?

3.Care sunt pacatele tale cele mai frecvente?

4.Care sunt trei din punctele tale forte?

5.Care sunt trei din punctele tale slabe?

6.Cand cineva nu e deacord cu punctul tau de vedere cum te raportezi la el? Ce-i spui?

7.Cum te descriu prietenii?

8.Care este cea mai mare teama a ta? De ce?

9.Ce te streseaza cel mai adesea?

10.Cum faci fata stresului?

11.Care situatii iti provoaca discomfort?

12.Ce urmaresti la altii? De ce?

13.Ce admiri la altii?

14.Ce nu iti place la altii? De ce?

15.Care este viziunea ta pentru viitor?Cum ti-ai propus sa o dobandesti?

Rugati-va pentru acesti oameni! Domnul face minuni!
Report to moderator   Logged

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
sweet_boy
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #1 on: 24 May 2007 - 22:30.45 »

hmmmmmmmmmm fain test sti deea ii inteleg cat timp sunt inchisi au timp sa se gandeasca la cat de bine e sa fi liber si sa se gandeasca mai mult la Dumnezeu. Sa dea Domnul sa fie lafel de zelosii si cand vor fi liberi:) .
Lavy
**

View Profile
« Reply #2 on: 26 May 2007 - 17:23.28 »

Dumnezeu lucreaza in orice loc, in orice minte, in orice persoana... Sun persoane care asculta vocea Sa si persoane care prefera sa o ignoreze si sa mearga inainte cu felul lor de a fii... Sincera sa fiu nu m-a surprins mult faptul ca acest text a fost scris de un detinut, pentru ca sondaje statistice demonstreaza ca majoritatea cazelor de convertire a catolicilor/ortodocsilor/ateilor spre adventism se intampla in inchisoare. A fost facut un sondaj intr-un penitenciar si a fost demonstrat ca cca 40% din detinuti s-au convertit la adventism in urma predicilor sustinute saptamanal de volontari misionari adventisti...

Dumnezeu sa ajute ca aceste persoane sa continue lucrarea nobila care au decis sa o faca si sa ne ajute pe noi sa le urmarim exemplul...

✰ ・・Lifε is what happens to you while you're busy making other plans ・・ ✰
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #3 on: 15 January 2009 - 19:22.35 »

ce înseamnă "convertire" ? membru? Naştere din nou?...of!
Nancy

View Profile Email
« Reply #4 on: 05 February 2009 - 17:31.10 »

Se pare ca suntem prinsi la colt si incercam sa aruncam cu acuzatii.

E drept, toţi suntem prinşi la colţ, dar depinde cine ne prinde. Cel mai rău e când suntem prinşi la colţ de cel mai mare vrăjmaş, cel ce a prins-o mai întâi pe Eva.
       Am ales rubrica experienţe pentru că posterul tău a fost o experienţă pentru mine.
       Am încercat fără folos să descifrez imaginea ataşată de tine. Nu reuşeam să citesc decât  zilele de pe pagină: luni şi marţi şi ceva din subtitluri. Am răsfoit de 3 sau 4 ori toată broşura din trimestrul ăsta, dar nimic. Am luat-o pe cea din trimestrul trecut (o aveam încă la îndemână). Mă gândeam eu că nu are subiectul adecvat, dar mi-am zis că poate am uitat. Ei, şi după ce am răsfoit-o şi pe aia de câteva ori, mi-a venit  ideea să dau  copy-past pe imagine, am descărcat-o în calculator şi-am reuşit să o măresc cu lupa. Spre surprinderea mea materialul era tocmai din Ianuarie-Februarie 2005. Să fiu sinceră, indignarea mi-a fost mare. Dacă scriu mai multe despre gândurile mele mă tem să nu greşesc, dar o să încerc să sugerez un subiect de meditaţie pe alt topic pentru a dezbate mai mult câteva aspecte care poate ne-ar transforma discuţiile, făcându-le mai puţin tensionate şi deloc contradictorii, sper.
    Oricum,  după ce "am întors raftul pe dos" am găsit broşura ce conţine pagina scanată. Este din Lecţii pentru Sabat cu titlul "Caracterul creştin (I)". Într-adevăr, în locul încercuit paragraful începea cu (....) şi, culmea cu literă mică. Trimiterea este dintr-o scriere ce nu ne este la îndemână în limba română. Ce-i asta, mi-am zis şi eu? Oare chiar se joacă cineva de-a prezentarea adevărului? Oare chiar aşa 1-2 cuvinte ar putea schilodi o credinţă întreagă? O face cineva intenţionat? Păi, atunci nu punea puncte de suspensie, mai bine scria ceva aiurea, ca modificarea să fie mai puţin vizibilă!
       Dar mulţumesc lui Dumnezeu, că în câteva secunde mi-am amintit că ştiu despre ce este vorba. S-au mai adus acuzaţii cu privire la acest lucru cu 4 ani în urmă. Eu nu mai reţineam asta, dar mi-a revenit în minte cu ajutorul lui  Dumnezeu. Şi-I mulţumesc pentru asta, căci nu vreau să încolţească suspiciunea în inima mea. Satana ar şti s-o scoată la iveală la momentul potrivit, când ar putea adăuga pe lângă aceasta şi alte nemulţumiri. El le are la îndemână şi le plasează intenţionat, iar acest lucru nu e benefic creşterii noastre spirituale.
      Într-adevăr, a fost o greşeală. Este drept că s-a greşit. Atunci, acum 4 ani în urmă m-am interesat şi eu de ce au apărut aceste puncte de suspensie în locul celor 2 cuvinte. Dar greşeala nu e intenţionată, ci o mică neglijenţă a persoanei vinovate (menţionez că nu ştiu absolut nimic despre cine este vorba căci nu m-a interesat cine anume a greşit, ci doar cum de s-a greşit)  şi,  probabil, un test  care să ne încerce şi nouă răbdarea şi îngăduinţa.
     Mi s-a explicat că traducătorul/rea  nu a cunoscut expresia, n-a fost sigur cum e mai bine să traducă ca să nu greşească. De aceea a pus puncte de suspensie şi a mers mai departe intenţionând să ceară alte păreri în legătură cu cuvintele omise. Din neglijenţă, cu siguranţă este şi asta o greşeală, n-a mai revenit la locul marcat cu trei puncte şi pagina a fost tipărită aşa. Nu pot spune că nu e o greşeală pe care traducătorul a recunoscut-o, dar cunoaştem proverbul: "Hoţul e cu un păcat şi păgubaşul cu mai multe". Aşa că, mi-am revenit.
       Fiţi şi voi liniştiţi! Nu face nimeni altă doctrină dacă omite 1-2 cuvinte. E drept că fiecare trebuie să facem orice treabă cât mai bine putem, dar cum "Cine nu munceşte nu greşeşte", hai să căutăm să facem noi tot ceea ce facem perfect, dar să fim îngăduitori cu greşelile altora, chiar dacă le numim pe bună dreptate tot greşeli. Dacă acuzaţiile noastre aduc învinuiri care amplifică vina ne facem noi înşine vinovaţi de un alt păcat. Şi pentru ce să ne împovărăm?
      Ce mult am scris! Dar  mai am ceva de  adaugat. E ceea  ce am învăţat de la bătrânul fratele Ştefan Ungureanu, un frate căruia îi datorez un mare procent din adevărata mea convertire, deşi sunt născută în credinţă. "Măi prăpădiţilor", spunea el adesea în predică, "când veţi fi înaintea lui Dumnezeu la ziua judecăţii, să ştiţi, măi, că e mai bine să greşeşti de partea milei. Dacă te  va înteaba Dumnezeu: "De ce ai făcut aşa?" şi vei răspunde: "Mi-a fost milă, Doamne!", o să-ţi spună: "Bine, măi, prăpăditu-le!" pentru că Dumnezeu e un Dumnezeu al milei, măi copii!"
viermele lui Iacov
**

Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #5 on: 05 February 2009 - 18:21.29 »

Să fiu sinceră, indignarea mi-a fost mare. Dacă scriu mai multe despre gândurile mele mă tem să nu greşesc, dar o să încerc să sugerez un subiect de meditaţie pe alt topic pentru a dezbate mai mult câteva aspecte care poate ne-ar transforma discuţiile, făcându-le mai puţin tensionate şi deloc contradictorii, sper.

Indignarea a fost mare pentru nimic. Era nevoie doar de un click si "vedeau si orbii". Data care vine mai dati un click pe poza dupa ce se deschide link-ul si va aparea poza la dimensiunea originala.
Nancy

View Profile Email
« Reply #6 on: 05 February 2009 - 18:57.01 »

Indignarea a fost mare pentru nimic. Era nevoie doar de un click si "vedeau si orbii". Data care vine mai dati un click pe poza dupa ce se deschide link-ul si va aparea poza la dimensiunea originala.

Vezi că acum te-ai indignat tu!    smile   Nu pentru că nu mi s-a deschis bine imaginea m-am indignat, ci pentru faptul în sine. Mai multe nu mai zic. Cine vrea înţelege din ce am postat mai sus.

Era nevoie doar de un click si "vedeau si orbii".

Îi sugerez administratorului să nu mai şteargă de pe forum ceea ce pare a fi mai puţin politicos, indecent sau cum vreţi să-i ziceţi. Doar aşa ne cunoaştem mai bine. De ce să nu avem dreptul să ne arătăm cine suntem,  ce ne preocupă şi cum scoatem la iveală  ceea ce avem în inimă?

viermele lui Iacov
**

Browser: Firefox 1.5

View Profile
« Reply #7 on: 05 February 2009 - 20:35.31 »

Vezi că acum te-ai indignat tu!    smile   Nu pentru că nu mi s-a deschis bine imaginea m-am indignat, ci pentru faptul în sine. Mai multe nu mai zic. Cine vrea înţelege din ce am postat mai sus.

Eu nu m-am indignat. Daca asta se pare imi cer scuze smile

Îi sugerez administratorului să nu mai şteargă de pe forum ceea ce pare a fi mai puţin politicos, indecent sau cum vreţi să-i ziceţi. Doar aşa ne cunoaştem mai bine. De ce să nu avem dreptul să ne arătăm cine suntem,  ce ne preocupă şi cum scoatem la iveală  ceea ce avem în inimă?

Aici nu inteleg ce se vrea.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #8 on: 05 February 2009 - 21:45.57 »

Dedicat lui Nancy dar şi celor doritori dă aprofundeze situaţia lectiunilor controversate din 2005 alătur un material comentat de un prieten:

La acest punct totul devine şi mai problematic datorită faptului că, pe lângă paragrafele care au fost folosite scoase din contextul scrierilor, aici avem de-a face cu un paragraf modificat! În lecţie el este redat în felul următor:

„… cu natura umană, Hristos nu putea să fie în orice loc în mod personal; de aceea era în avantajul lor ca El să plece de la ei, să meargă la Tatăl Său şi să trimită Duhul Sfânt pentru a succesorul Său pe pământ. Duhul Sfânt lipsit de personalitatea umanităţii independent de aceasta. El (Hristos n. trad.) Se prezintă pe Sine ca prezent în toate locurile prin Duhul Său cel Sfânt, ca cel omniprezent. ‚Dar Mângâietorul, care este Duhul Sfânt, pe care Tatăl Îl va trimite în numele Meu, (deşi nevăzut de voi), [ACEASTĂ FRAZĂ A FOST ADĂUGATĂ DE ELLEN WHITE] vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aminti toate lucrurile, tot ce v-am spus Eu (Ioan 14:26). Totuşi vă spun adevărul: Vă este de folos ca Eu să plec, căci dacă nu plec, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă voi duce, vi-L voi trimite’ (Ioan 16:7).” („Manuscript Releases,” vol. 14, pag. 23)

Originalul din limba engleză este acesta:

„Cumbered with humanity, Christ could not be in every place personally; therefore it was altogether for their advantage that He should leave them, go to His father, and send the Holy Spirit to be His successor on earth. The Holy Spirit is Himself divested of the personality of humanity and independent thereof. He would represent Himself as present in all places by His Holy Spirit, as the Omnipresent. "But the Comforter, which is the Holy Ghost, whom the Father will send in My name, He shall (although unseen by you), [THIS PHRASE WAS ADDED BY ELLEN WHITE.] teach you all things, and bring all things to your remembrance, whatsoever I have said unto you" [John 14:26]. "Nevertheless I tell you the truth; It is expedient for you that I go away: for if I go not away, the Comforter will come not unto you; but if I depart, I will send Him unto you" [John 16:7].” {14MR 23.3}

Traducerea exactă este următoarea:

„Împovărat cu natura umană, Hristos nu putea să fie în fiecare loc în mod personal; de aceea era în interesul lor ca El să-i părăsească, să meargă la Tatăl Său, şi să trimită Spiritul Sfânt pentru a succesorul Său pe pământ. Spiritul Sfânt este El Însuşi deposedat de personalitatea umanităţii şi independent de aceasta. El se putea prezenta pe Sine ca prezent în toate locurile prin Spiritul Său cel Sfânt, ca Cel Omniprezent. ‚Dar Mângâietorul, care este Duhul Sfânt, pe care Tatăl Îl va trimite în numele Meu, (deşi nevăzut de voi), [ACEASTĂ FRAZĂ A FOST ADĂUGATĂ DE ELLEN WHITE] vă va învăţa toate lucrurile şi vă va aminti toate lucrurile, tot ce v-am spus Eu (Ioan 14:26). ‚Totuşi vă spun adevărul: Vă este de folos ca Eu să plec, căci dacă nu plec, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă voi duce, vi-L voi trimite.’ (Ioan 16:7)” „Manuscript Releases,” vol. 14, pag. 23, par. 3.

Aşadar, avem de-a face cu omiterea unui cuvânt cheie, eliminarea a două cuvinte din cea mai importantă propoziţie a paragrafului şi transcrierea a două cuvinte fără a folosi majusculele din original:

„ÎMPOVĂRAT cu natura umană, Hristos nu putea să fie în fiecare loc în mod personal; de aceea era în interesul lor ca El să-i părăsească, să meargă la Tatăl Său, şi să trimită Spiritul Sfânt pentru a succesorul Său pe pământ. Spiritul Sfânt este EL ÎNSUŞI deposedat de personalitatea umanităţii şi independent de aceasta. El se putea prezenta pe Sine ca prezent în toate locurile prin Spiritul Său cel Sfânt, ca Cel Omniprezent.”

Oricine poate avea acces la paragraful original, aşa cum apare în scrierile sorii White în formatul electronic. Este suficient să căutaţi expresia „The Holy Spirit is Himself”, acesta fiind singurul loc în care apare!

Desigur, puteţi intui valoarea acestui paragraf, şi implicaţiile acestei editări fără nici o autorizaţie!
Aşadar, paragraful în forma lui originală, afirmă în modul cel mai clar şi direct posibil că „Spiritul Sfânt este El Însuşi”, adică subiectul propoziţiei anterioare care este Hristos: aşadar, „Spiritul Sfânt este Hristos.” Termenul omis la început, „împovărat”, constituie de asemenea o parte din cheia acestui subiect şi a paragrafului de faţă deoarece este strâns legat de afirmaţia din propoziţia următoare, şi anume că Acest Hristos care, „împovărat cu natura umană … nu putea să fie în fiecare loc în mod personal”, este „Spiritul Sfânt … deposedat de personalitatea umanităţii şi independent de aceasta”, deci „Cel Omniprezent”! Aşadar, El este Cel Omniprezent care „se putea prezenta pe Sine ca prezent în toate locurile” dar nu în natura umană, adică în trupul omenesc prin care era prezent înainte de înălţare, ci „prin Spiritul Său cel Sfânt.” Astfel, Spiritul Sfânt este Hristos!
Este aşadar lesne de înţeles motivul pentru care traducătorul a trebuit să adauge şi paranteza „(Hristos n. trad.)”, deoarece modificarea operată în propoziţia a doua creează o confuzie desăvârşită în mintea cititorului. Dacă paragraful este însă citit aşa cum apare el în original, fără aceste modificări, atunci această paranteză nu-şi mai găseşte locul, totul fiind tot atât de clar ca orice alt paragraf al unei scrieri inspirate în care mâna omenească nu a intervenit!

Care sunt implicaţiile acestei acţiuni de editare a textului? Din cele mai teribile, din cele mai grave!
Până la această dată (29 ianuarie 2005), lecţiile şcolii de Sabat nu au fost publicate pe site – ul în limba română a BAZŞMR. Dar pe site –ul Conferinţei Generale a BAZŞ, ele au fost publicate (http://www.sdarmgc.org/sbl/sbl.php)! Atunci când am verificat modul în care a fost redat acolo acest paragraf, am constat că el a fost tipărit aşa cum apare în manuscrisul original, fără modificarea care a fost făcută NUMAI în limba română! Vă las pe voi să trageţi concluziile!
Pe lângă descoperirea caracterului îndoielnic al editorilor, această acţiune creează un precedent cu consecinţe înfricoşătoare; căci, ce minte sinceră va mai avea de acum înainte încredere în citatele folosite de sursa acestor lecţii? Ce minte onestă va citi de aici înainte liniştită citatele din articolele şi cărţile tipărite de această sursă? Nici una! Editorii acestor lecţii au creat un precedent care, pe de altă parte, îi va îndreptăţi şi pe urmaşii lor să opereze astfel de modificări!
Există o singură cale prin care aceste consecinţe (şi altele pe care nu le voi pomeni aici datorită împrejurării) pot fi înlăturate: dacă editorii acestor lecţii îşi vor recunoaşte public greşeala pe de o parte, şi adevărul descoperit de Spiritul Profetic prin acest paragraf pe de altă parte! Aceasta este singura modalitate prin care ei se vor mai putea dovedi vrednici de încredere, de atenţie în materie de subiecte biblice! Vor urma ei această cale? Să ne rugăm să o facă!
Nancy

View Profile Email
« Reply #9 on: 05 February 2009 - 23:20.28 »

Dedicat lui Nancy dar şi celor doritori dă aprofundeze situaţia lectiunilor controversate din 2005 alătur un material comentat de un prieten:
Oricine poate avea acces la paragraful original, aşa cum apare în scrierile sorii White în formatul electronic.

Aş avea multe întrebări de pus în legătură cu lungile tale explicaţii, dar mă limitez doar la câteva. Şi mai mult, pot fi întrebări de meditaţie, nu aştept numaidecât răspuns.
      Ce înseamnă la tine "paragraful original, aşa cum apare în scrierile sorii White în formatul electronic"? Dacă e electronic, nu mai e original.

căci, ce minte sinceră va mai avea de acum înainte încredere în citatele folosite de sursa acestor lecţii?

Aş dori să dezbatem mai mult subiectul sincerităţii. Poate am avea mai multe puncte comune şi discuţii mai constructive.

dacă editorii acestor lecţii îşi vor recunoaşte public

Ei îşi pot recunoaşte greşeala lor, dar nu numaidecât toate acuzaţiile tale. Dar vezi că orice faptă mai are şi o perioadă de graţie când nu mai poate fi luată în discuţie pentru că a trecut un anumit timp (nu-mi vine acum în minte cuvântul potrivit căci e unul special pentru anularea faptelor mai vechi ce nu mai pot fi luate în consideraţie în faţa legii.)

În rest, nu pot gândi la fel ca tine şi prietenul tău. Prea multă filozofie, prea puţin folos spiritual. Mai fericiţi  cei "săraci în duh" sau chiar cei "creduli" dacă vrei să  numeşti aşa  pe cei ce refuză să gândească rău despre fraţii lor şi să meargă cu imaginaţii acuzatoare mult mai departe decât poate fi realitatea faptelor.  Pe ăştia, cel puţin nu-i macină nemulţumirile ani de-a rândul. Sunt scutiţi de stresul ăsta ce contează mult atât  pentru sănătatea fizică, cât şi pentru  cea spirituală.     
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #10 on: 06 February 2009 - 09:51.50 »

Aş avea multe întrebări de pus în legătură cu lungile tale explicaţii

Pe ale altora le vedem lungi dar pe ale noastre nu 39 E foarte clara explicatia.

În rest, nu pot gândi la fel ca tine şi prietenul tău. Prea multă filozofie, prea puţin folos spiritual. Mai fericiţi  cei "săraci în duh" sau chiar cei "creduli" dacă vrei să  numeşti aşa  pe cei ce refuză să gândească rău despre fraţii lor şi să meargă cu imaginaţii acuzatoare mult mai departe decât poate fi realitatea faptelor.  Pe ăştia, cel puţin nu-i macină nemulţumirile ani de-a rândul. Sunt scutiţi de stresul ăsta ce contează mult atât  pentru sănătatea fizică, cât şi pentru  cea spirituală.   

Multa filozofie? 39 sau prea putin folos spiritual???

Mult mai putin folos spiritual au cei de care amintesti ca stau in banca lor si "inghit totul nemestecat", fara sa cerceteze daca e adevarat. Sa nu uitam exemplul crestinilor din Bereea caer cercetau tot ce li se spunea!
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #11 on: 06 February 2009 - 09:56.33 »

Fiţi şi voi liniştiţi! Nu face nimeni altă doctrină dacă omite 1-2 cuvinte.

Cu asta nu pot fi de acord in nici un fel. Cum adica nu face nimeni o alta doctrina daca omite 2 cuvinte? Sa nu uitam ca doar o virgula pusa gresit face sa se nasca o alta doctrina!!!

Si sa fim linistiti? Nu prea vad de ce sa fim asa de linistiti. smile
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #12 on: 06 February 2009 - 12:58.54 »

Aş avea multe întrebări de pus în legătură cu lungile tale explicaţii, dar mă limitez doar la câteva. Şi mai mult, pot fi întrebări de meditaţie, nu aştept numaidecât răspuns.
      Ce înseamnă la tine "paragraful original, aşa cum apare în scrierile sorii White în formatul electronic"? Dacă e electronic, nu mai e original.

Aş dori să dezbatem mai mult subiectul sincerităţii. Poate am avea mai multe puncte comune şi discuţii mai constructive.

Ei îşi pot recunoaşte greşeala lor, dar nu numaidecât toate acuzaţiile tale. Dar vezi că orice faptă mai are şi o perioadă de graţie când nu mai poate fi luată în discuţie pentru că a trecut un anumit timp (nu-mi vine acum în minte cuvântul potrivit căci e unul special pentru anularea faptelor mai vechi ce nu mai pot fi luate în consideraţie în faţa legii.)

Faptul că traducerea în română apare atât de diferit decât sursa din engleză ptr. tine e neimportant.Importantă ptr. tine e armonia cu orice preţ."Mai bine credul (cu capul în nisip) decât cu ochii în patru" când e vorba de adevărul lui Dumnezeu ptr. mântuire!" a-i zice...
"Oamenii vor fi învinuiţi că au crezut cu sinceritate o minciună!"
Timpul poate schimba situaţia doar în procedura de judecată omenească, dar la Dumnezeu timpul nu poate acoperi vinovăţia...
Cuvintele mele erau doar la început, înainte de comentariul textului...Am postat aceasta să se înţeleagă cât de ample sunt efectele celor ce "strică Cuvântul Domnului"...
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR