ForumAZSMR.Net
20 May 2012 - 00:30.36 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: ISUS, IMAGINEA EXACTA A FIINTEI LUI [Planul suprem al lui Dumnezeu] Replies: 4 piece
Read 1689 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: ISUS, IMAGINEA EXACTA A FIINTEI LUI [Planul suprem al lui Dumnezeu]  (Read 1689 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: MSIE 6.0

View Profile WWW Email
« on: 08 April 2007 - 19:32.32 »

PLANUL SUPREM AL LUI DUMNEZEU
"Dar daca se gaseste un inger mijlocitor pentru el, unul din miile acelea, care vestesc omului calea pe care trebuie sa o urmeze, Dumnezeu se indura de el si zice ingerului: ,Izbaveste'l, ca sa nu se pogoare in groapa; am gasit un pret de rascumparare pentru el!' " (Iov 33:23,24)

,,Slava evangheliei consta in faptul ca principiile ei de baza sunt de a restaura in rasa umana cazuta chipul divin." The review and Herald, 2 mai 1912.

Duminica                                                         8 aprilie
                        1. ISUS, IMAGINEA EXACTA A FIINTEI LUI
a. Cum se adreseaza Tatal Fiului Sau? Evrei 1:8-10. Ce calitati Il disting pe Fiul lui Dumnezeu? Coloseni  2:9
"(8)pe cand Fiului I-a zis: ,,Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate: (9) Tu ai iubit neprihanirea si ai urat nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tau Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai pe sus decat pe tovarasii Tai". (10) Si iaras: ,,La inceput, Tu, Doamne, ai intemeiat pamantul; si cerurile sunt lucrarea mainilor Tale." "
"Caci in El locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii."

,,In lucrarea de creatiune, Hristos a fost cu Dumnezeu. El era una cu Dumnezeu, egal cu El, stralucirea slavei Sale, intiparirea fiintei Sale, reprezentantul Tatalui." - The Signs of the Times, 13 februarie 1893.
    ,,Hristos era Dumnezeu cu adevarat, si in cel mai inalt sens. El a fost cu Dumnezeu din toata vesnicia. Dumnezeu peste toate, si binecuvantat in veci vecilor." - CBNT, p.72 (engl.5BC, p.1126)
Report to moderator   Logged

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: 08 April 2007 - 19:41.54 »

b. Cum rezuma Fiul lui Dumnezeu relatia Sa cu Tatal? Ioan 10:30 Ce trebuie sa intelegem cand vrem sa ne inchinam lui Dumnezeu?"Eu si Tatal una suntem."
,,In Hristos se afla stransa toata slava Tatalui. In El este toata plinatatea Dumnezeirii" - The Signs of the Times, 24 noiembrie 1898.
,,Predicatorii nostri trebuie sa fie foarte atenti sa nu intre in dispute referitor la personalitatea lui Dumnezeu. Aceasta este un subiect pe care ei nu trebuie sa il atinga. Este un mister, si dusmanul va conduce cu siguranta in ratacire pe cei ce intra in aceasta tema." - Sermons and Talks, vol. 1, p. 343

ktalina27
**

View Profile WWW
« Reply #2 on: 06 January 2009 - 12:41.47 »

Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.
Geneza 5;24

Acel Dumnezeu care a umblat cu Enoh era Domnul si Mântuitorul nostru Isus Hristos. El era Lumina lumii atunci, asa cum este si acum. Cei care trăiau pe atunci nu erau fără învătători, care să le arate cărarea vietii, deoarece Noe si Enoh erau crestini. Evanghelia este dată în precepte în Leviticul. Ascultarea fără rezervă este cerută acum, ca si atunci. Cât de important e ca noi să întelegem semnificatia acestui cuvânt!
MARTURII VOLUMUL VI
SECTIUNEA A SASEA
HRISTOS ÎN TOATÃ BIBLIA

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
Cristina

View Profile Email
« Reply #3 on: 17 October 2009 - 02:13.46 »

Ps 110:1    Domnul a zis Domnului meu: "Åžezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmaÅŸii Tăi sub picioarele Tale." -

Clar că Isus este Dumnezeu! fiindcă el este din Dumnezeu... La fel cum eu sunt om pentru'ca tatăl meu tot este om!

Col 1:15   El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi născut din toată zidirea.

Col 1:19   Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El,

Mic 5:2   Åži tu, Betleeme Efrata, măcar că eÅŸti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuÅŸi din tine îmi va ieÅŸi Cel ce va stăpâni peste Israel, ÅŸi a cărui obârÅŸie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veÅŸniciei. (Fiul are obîrÅŸie-adică origine. Iar Tatăl nu arată undeva că are obîrÅŸie)

In 8:25   "Cine eÅŸti Tu?" I-au zis ei. Isus le-a răspuns: "Ceea ce de la început vă spun că sunt."
In 8:26   Am multe de zis despre voi ÅŸi de osândit în voi; dar Cel ce M-a trimis, este adevărat; ÅŸi Eu, ce am auzit de la El aceea spun lumii."   (nu ce stiam deja..)
In 8:27   Ei n-au înÅ£eles că le vorbea despre Tatăl.

Mt 28:18   Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, ÅŸi le-a zis: "Toată puterea Mi-a fost dată în cer ÅŸi pe pământ.  (nu a zis am avut-o nici chiar în cer..)

Flp 2:6   El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuÅŸi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, (El nu a apucat să fie deopotrivă, dar noi am vrea să ne apucăm!!!)
seby

Browser: Firefox 3.5.3

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #4 on: 26 October 2009 - 18:52.10 »

Foarte adevarat ce ai scris! Ma bucur ca ai deschis acest subiect.

Suveranul Universului nu a fost singur în lucrarea Sa de binefacere. El a avut un tovarăş, un conlucrător, care putea aprecia planurile Sale şi putea fi părtaş bucuriei Sale de a da fericire fiinţelor create de El. "La început era Cuvântul şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu" (Ioan 1,1-2). Hristos, Cuvântul, singurul Fiu al lui Dumnezeu era una cu veşnicul Tată - una în natură, în caracter şi în scop - singura Fiinţă care putea intra în toate sfaturile şi planurile lui Dumnezeu.(din aceasta fraza automat cade trinitatea pentru ca erau doar 2 in sfatul ceresc) "Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii" (Is.9,6). Obârşia Lui "se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei"(de aici reiese ca are un inceput...) (Mica 5,2). Fiul lui Dumnezeu, El Însuşi, declară despre Sine: "Domnul m-a făcut cea dintâi dintre lucrările Lui. Eu am fost aşezată din veşnicie..., când a pus temeliile pământului, eu eram meşterul Lui, la lucru lângă El, şi în toate zilele eram desfătarea Lui, jucând neîncetat înaintea Lui" (Prov.8,22-30). (cand am scris acest verset tot aici peforum, s-a spus ca e vorba despre intelepciune... observam ca El -Isus- este "cea dintai dintre toate lucrarile"; versetul 24 chiar puncteaza mai clar Proverbele 8:24" Am fost născută când încă nu erau adâncuri, nici izvoare încărcate cu ape;" )

Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR