ForumAZSMR.Net
20 May 2012 - 00:19.37 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ce mâncăm? - Ce bem ? Replies: 70 piece
Read 9427 times 0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ce mâncăm? - Ce bem ?  (Read 9427 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 2.0.0.14

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #60 on: 21 April 2008 - 12:23.28 »

Pai ce Biblia nu este inventia lui Constantin cel Mare?

Ia vezi ce aport a avut Eusebiu din Cesarea la redactarea Bibliei si cine l-a pus sa faca aceste modificari?
Ca sa ajungi la adevar  ...te rog sa cauti informatiile si in alte locuri decat in Biblie
...de ex in documentele istorice!
Nici gând.  smile
Report to moderator   Logged

soimos
**

View Profile Email
« Reply #61 on: 21 April 2008 - 12:56.31 »

Nici gând.  smile
Ce gandesti tu ...nu are importanta ...la fel cu ceea ce gandesc si eu!

Problema este ca ani de zile la rand Eusebiu a lucrat la ordinul lui Constantin modificand Scriptura ...si daca nu ma crezi ...documente exista ptr cei care vor sa STIE ...iar ca tema de meditatie iti propun sa vezi cine a despartit scriptura in 2 ..in VT si NT si la comanda cui!

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #62 on: 21 April 2008 - 13:26.16 »

Ce gandesti tu ...nu are importanta ...la fel cu ceea ce gandesc si eu!

Problema este ca ani de zile la rand Eusebiu a lucrat la ordinul lui Constantin modificand Scriptura ...si daca nu ma crezi ...documente exista ptr cei care vor sa STIE ...iar ca tema de meditatie iti propun sa vezi cine a despartit scriptura in 2 ..in VT si NT si la comanda cui!

Are El grijă de Cuvântul Său. Dacă nu l-ar fi ocrotit ar fi dispărut de mult.  smile

soimos
**

View Profile Email
« Reply #63 on: 21 April 2008 - 13:49.37 »

Are El grijă de Cuvântul Său. Dacă nu l-ar fi ocrotit ar fi dispărut de mult.  smile
Nu e vorba de ocrotit ...ca de ocrotit putea sa o faca si altii ...de exemplu Biserica lansata de Constantin ca institutie de stat ...ba mai mult ...acestia au fost cei care au pastrat scripturile ... ca fundament ptr institutia lor  ...si nu altcineva!

alin

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #64 on: 21 April 2008 - 13:53.56 »

Adventistii acestia nu-s ca ceilalti, ei nu-s cu TRINITATEA. Io asa am inteles! Si nu-s de acord nici cu criminalul Constantin! 10
Intrebarea este in ce credeau primii crestini, crestinii primelor veacuri, care era credinta lor??
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #65 on: 21 April 2008 - 14:33.50 »

soimos, eu sunt mai sceptic, asa ca vreau dovezi concrete care sa iti sustina afirmatiile. Pentru ca teorii gasesc la tot pasul, insa mai rar gasesc argumente demne de luat in seama.

Si as mai avea o rugaminte: sa faci tot posibilul sa nu mai postezi atat de mult offtopic.
Daca vrei sa purtam o discutie civilizata despre Biblie, poti deschide un topic nou pentru asta, la categoria adecvata. Asta fiind spus, consider discutia despre Biblie incheiata pe acest topic (se poate continua in alta parte).

--------------------------------------------------------------------
BACK TO TOPIC! Voi sterge orice alt mesaj offtopic.
--------------------------------------------------------------------

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
alin

View Profile Email
« Reply #66 on: 21 April 2008 - 14:45.28 »

Hello, Emisor, ce dor imi fu de mata, bree! I love you! smile
Noroc cu Soimu, ca ma baga in seama, asa intrai si io... 10

Sa stii ca eu is tot vegetarian, de cand m-ati convins voi! 71(Eram si dinainte, dar de la voi am invatat multe retete si precum ca alimentatia vegetariana este sanatoasa..  smile ) Leonardo da Vinci si multi alti oameni de geniu au fost vegetarieni celebri...
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #67 on: 21 April 2008 - 15:19.40 »

Alina, fain, nu stiam ca Leonardo da Vinci a fost vegetarian. smile Acuma ma pot lauda ca azi mi-am ingrasat cu un gram cultura generala.  smile

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
alin

View Profile Email
« Reply #68 on: 21 April 2008 - 15:27.11 »

Gata, te rog sa imi schimbi numele, ca nu imi plac bancurile cu Alinuta!  10

Au fost multi oameni celebri vegetarieni, maine vin cu mai multe completari. Apoi, nu sunteti singura grupare vegetariana, mai sunt si altele ex. Rose Croix

Asadar, alimentaia vegetariana i-a daunat sau nu lui Leonardo? 7 Unde se afla el ca intelect ? Apoi, era renumita frumusetea sa fizica.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #69 on: 24 January 2009 - 15:53.28 »

Este adevarat ca Evreii au consumat carnea animalelor, dar aceasta nu a fost voia lui Dumnezeu ,ci a fost doar o ingaduinta (Consumul de carne a fost TOLERAT) ca si multe altele. (Ex: poligamia) Daca ne aducem aminte, Dumnezeu a dorit ca la iesirea lor din Egipt ei sa nu mai consume carne, ci le dadea mana. Insa adunatura de oameni au cerut carne si stim noi ce sa intamplat atunci.
 Cu toate acestea ei aveau niste reguli  stricte cu privire la consumul de carne (Ex.fara sange, grasimea trebuia arsa,s.a.) si acestea tocmai pentru ai proteja de unele din nenorocirile ce aveau  sa vina peste om in urma consumului de astfel de alimente.
 Pentu noi cei ce traim in ajunul venirii Domnului Isus, Isaia scria;
Isaia 22:12-14
 Şi totuşi Domnul, Dumnezeul oştirilor, vă cheamă în ziua aceea să plângeţi şi să vă bateţi în piept, să vă radeţi capul şi să vă încingeţi cu sac.
 Dar iată, în schimb, veselie şi bucurie! Se junghie boi şi se taie oi, se mănâncă la carne şi se bea la vin: "Să mâncăm şi să bem, căci mâine vom muri!" -
 Domnul oştirilor mi-a descoperit, şi mi-a zis: "Nu, nelegiuirea aceasta nu vi se va ierta până nu veţi muri, zice Domnul, Dumnezeul oştirilor."

Deci consumul de carne fie ea curata este o nelegiuire inaintea lui Dumnezeu.

Să înţeleg că uneori Dumnezeu îngăduie păcatul? Dumnezeu nu a îndemnat oamenii să păcătuiască!
Să ne imaginăm mai mult:
Gheorghe pofteşte mărul lui Vasile. Călcând porunca a 10-a, merge la sanctuar să aducă jertfa, un miel. Acolo mărturiseşte păcatul apoi preotul omoară animalul (păcătuieşte) după care mănâncă împreună cu Gheorghe din carnea mielului ( amândoi păcătuiesc). Iac-aşa păcatul în loc a fi ispăşit se dezvoltă...

În Isaia 22 păcatul la care se face referire nu este mâncarea de carne ci unirea păcatelor(nelegiuirii) cu atmosfera de sărbătoare de închinare. Ideea e că dacă tot vrei să păcătuieşti totuşi nu o face în chip solemn.
Aş mai întreba : Ce soluţii avem ptr. cei de la poli sau cei ce trăiesc acolo unde nu se găsesc vegetale?
Un pastor a răspuns: "Singura soluţie e Încălzirea globală!"
Vă propun un citat din conferinţa 1919:
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #70 on: 24 January 2009 - 15:55.18 »

Iată un fragment din conferinţa din 1919 referitor la pozitia Egw despre carne:
" A.G. Daniells: Sunt gata să vă răspund la câteva din ele, pentru că am avut parte de ele de o mie de ori. Să luăm în discuţie reforma sanitară. Este bine ştiut chiar din scrieri şi din contactele personale cu sora White, precum şi din judecata sănătoasă, şi din călătorii şi din cunoaşterea diferitelor părţi ale lumii, că sfatul prezentat în Mărturii n-a fost niciodată intenţionat a fi o mare regulă acoperitoare, stipulând ce să mănânce şi ce să nu mănânce oamenii, şi că se aplică la persoane diferite în conformitate cu condiţia lor fizică şi conform cu situaţia în care se află ei înşişi. Întotdeauna aşa am prezentat acest subiect pastorilor în întâlnirile pastorale. Am avut o întâlnire pastorală în Scandivia, şi acolo era un om din „ţara întunecată”, sus, în Hammerfest, unde nicodată nu creşte o banană sau un măr sau o piersică, şi foarte rar găseşti o verdeaţă. Acolo este zăpadă şi frig aproape tot timpul iar oamenii trăiesc în mare parte din peşte şi alimente animale pe care le pot obţine. Acolo am trimis un asistent medical ca misionar. El avea o idee strictă despre dietă, conform Mărturiilor, şi nu s-ar fi atins de vreun peşte sau vreo bucată de ren, ori vreun alt fel de aliment animal.  Misionarii n-au prea mulţi bani şi nu pot importa fructe proaspete; şi era în zilele când nici măcar conservele nu se prea trimiteau. Ei bine, omul nostru a slăbit şi era aproape să moară de foame. A făcut efortul să vină la întâlnire, şi era atât de alb precum îmbrăcămintea ta (adresându-se sorei Williams). Abia mai avea sânge în trup. Am vorbit cu el, şi i-am spus: „Frate Olson, ce-i cu tine? Vom fi nevoiţi să te trimitem înapoi de aici dacă nu-ţi revii. Tu nu mai ai celule roşii în sânge”. Am vorbit cu el un timp şi, în final, l-am întrebat: „Cu ce trăieşti?” Mi-a răspuns: „Ei bine, mă hrănesc cu o porţie bună de vânt nordic”. I-am spus: „Fii sigur că aşa şi arăţi”. Am continuat să discutăm şi am aflat că omul nu mânca decât cartofi şi mâncăruri din amilaceu – o dietă limitată. Atunci am intrat în el cu toată autoritatea de care pot da dovadă în faţa unei asemenea nebunii.
 Voce: Şi ai reuşit să faci vreo impresie?
 A.G. Daniells: Da, am reuşit. Şi am primit şi sprijinul altor fraţi. I-am spus că va fi înmormântat curând dacă va continua să trăiască aşa. Am discutat foarte deschis. Când m-am întors acasă, am vorbit cu sora White despre aceasta şi ea a spus: „De ce nu folosesc oamenii simţul realităţii? De ce nu înţeleg că trebuie să fim în armonie cu locurile în care trăim?” Veţi găsi într-o mărturie o declaraţie de precauţie care modifică declaraţiile extreme.
F.M. Wilcox: Sora White spune într-o copie din The Instructor că sunt unele grupe cărora nu le-ar spune că n-ar trebui să mănânce carne.
 A.G. Daniells: Sunt mulţi oameni conştiicioşi, şi pastori care sunt foarte îngrijoraţi că ar putea mânca ceva ce n-ar fi îngăduit. Referitor la acest aspect, Pavel spune că împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare ori băutură, ci neprihănire şi pace; iar noi lucrăm şi încercăm să intrăm în împărăţie la fel de mult pe baza faptelor referitoare la mâncare şi băutură ca şi prin oricare alte lucruri din lumea aceasta. Niciodată nu veţi putea socoti vegetarianismul ca fiind calea spre ceruri. Am fost în India, unde oamenii sunt foarte stricţi cu mâncarea lor, dar în felul acesta nu-şi obţin neprihănirea.
 C.L. Taylor: Este valabil pentru toate faptele, nu-i aşa?
 A.G. Daniells: Cu siguranţă. Puteţi vedea oameni care n-au îngăduit niciodată să le treacă de buze vreun aliment animal, dar unii dintre ei sunt cei mai tirani şi brutali oameni; "
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR