ForumAZSMR.Net
20 May 2012 - 00:18.38 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ce mâncăm? - Ce bem ? Replies: 70 piece
Read 9427 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ce mâncăm? - Ce bem ?  (Read 9427 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
catalin
Guest
« on: 17 March 2007 - 22:39.19 »

Deci fie că mâncaţi, fie că beţi,fie că faceţi altceva,să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu.1Cor.10,31
  "...veti mânca ce este bun..." Isaia 55:2
După părerea voastră ,în lumina cuvântului Sfânt care credeti că este hrana potrivită data de Dumnezeu pt. om?

Report to moderator   Logged
catalin
Guest
« Reply #1 on: 23 March 2007 - 09:23.20 »

1 Corinteni 10:25
 Să mâncaÅ£i din tot ce se vinde pe piaţă, fără să cercetaÅ£i ceva din pricina cugetului.

Sau credeti ca aceasta nu conteaza.
adi
*

Browser: Firefox 2.0.0.3

View Profile Email
« Reply #2 on: 02 July 2007 - 15:57.27 »

1 Corinthians 6:12  2 Toate lucrurile îmi sînt îngăduite, dar nu toate sînt de folos; toate lucrurile îmi sînt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpînire pe mine.

Eu cred ca totul imi este ingaduti- sa mananc:) dar cata vreme pune stapanire pe mine carnea de porc si nu pot rezista fara ea 1zi e problema:)!
Lavynya.E

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #3 on: 03 July 2007 - 06:23.21 »

Genesis 1: 29 Şi Dumnezeu a zis: ,,Iată că v'am dat orice iarbă care face sămînţă şi care este pe faţa întregului pămînt, şi orice pom, care are în el rod cu sămînţă: aceasta să fie hrana voastră.``(nu cred ca se refera doar la prima pereche, ci la tot neamul omenesc)
Psalm 104,14 Tu faci să crească iarba pentru vite, şi verdeţuri pentru nevoile omului, ca pămîntul să dea hrană...

Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu. Restul? Doar suflare omeneasca.
adi
*

View Profile Email
« Reply #4 on: 03 July 2007 - 15:04.52 »

Genesis 1: 29 Şi Dumnezeu a zis: ,,Iată că v'am dat orice iarbă care face sămînţă i care este pe faţa întregului pămînt, şi orice pom, care are în el rod cu sămînţă: aceasta să fie hrana voastră.``(nu cred ca se refera doar la prima pereche, ci la tot neamul omenesc)
Psalm 104,14 Tu faci să crească iarba pentru vite, şi verdeţuri pentru nevoile omului, ca pămîntul să dea hrană...

de unde si pana unde sustii tu ca asta se refera la tot neamul omenesc??:) "La cine a zis Dumnezeu? Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta?"  LA TOT NEAMUL OMENESC?:)SA FIM SERIOSI:d
 aici merge doar pe "a crede"
AlexB
Browser: Firefox 2.0.0.4

View Profile WWW
« Reply #5 on: 03 July 2007 - 15:27.38 »

adi, cui le-a zis Dumnezeu "Cresteti, inmultiti-va,...."?

sau, poate, nici asta n-are legatura... totusi, mediteaza la asta...   smile

adi
*

View Profile Email
« Reply #6 on: 03 July 2007 - 16:07.53 »

nu are nici o relevanta asta cu ce am discutat...nu se refera in verestul acela la TOTI OAMENII!
AlexB

View Profile WWW
« Reply #7 on: 03 July 2007 - 16:29.46 »

atunci sustii ca nici asta cu "cresteti, inmultiti-va" nu se refera la toti oamenii?

adi
*

View Profile Email
« Reply #8 on: 04 July 2007 - 01:09.35 »

Da-mi textu si referinta!
`emy Dani
Admin

Browser: Opera 8.01

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #9 on: 04 July 2007 - 10:15.50 »

adi, vezi Genesa 1:26-31, astfel vei putea studia versetele in context. Probabil vei observa faptul ca versetul 29 este cel care urmeaza dupa 28  smile deci apartin aceluiasi context.. si ambele se refera la OM...

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
AlexB

View Profile WWW
« Reply #10 on: 05 July 2007 - 11:30.53 »

Gen 1:28 Dumnezeu i-a binecuvîntat, şi Dumnezeu le-a zis: "Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pămîntul, şi supuneţi-l; şi stăpîniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pămînt."
Gen 1:29 Şi Dumnezeu a zis: "Iată că v’am dat orice iarbă care face sămînţă şi care este pe faţa întregului pămînt, şi orice pom, care are în el rod cu sămînţă: aceasta să fie hrana voastră."

Hai sa nu mai citim Biblia cum citim Mersul Trenurilor... Adica citim versetul 29 si peste 28 sarim, sau cum?!

adi
*

View Profile Email
« Reply #11 on: 05 July 2007 - 14:01.14 »

Dragii mei frati in Domnul...cap.1 din Geneza SI VERSETELE ASTEA SE REFERA DOAR LA ADAM&EVA SI PREDECESORII LOR!
 Studiat si vedeti!
AlexB

View Profile WWW
« Reply #12 on: 05 July 2007 - 14:48.41 »

Oare despre ce PREDECESORI vorbesti?!

adi
*

View Profile Email
« Reply #13 on: 05 July 2007 - 15:07.10 »

! CU nici un chip nu se refera si la noi-nu stiu de undei ai scos tu asta! Sincer nu are rost sa comentam versetu de la noi din burta-Tu nu ai de unde sa sti ca se refera si la noi si eu nu am de unde sa stiu ca nu se refera la noi!
 Du argumente!
AlexB

View Profile WWW
« Reply #14 on: 05 July 2007 - 18:30.43 »

Ma rog... e problema ta... Mie imi place sa cred ca Dumnezeu S-a referit la toata lumea cand a zis "cresteti, inmultiti-va...".  smile

deea2007

Browser: Firefox 2.0.0.4CreativeZENcastv1.04.06

View Profile WWW
« Reply #15 on: 05 July 2007 - 19:03.15 »

Eu am o intrebare...Este in Biblie vreo referire la noi in special? Este in Biblie vreo referire la tine Adi? se pare ca asta vrei sa scoti in evidenta, in Biblie nu este vreo referire la mine asa ca nu cred ce zice Biblia.

Scuze ca zic, dar pari putin lipsit de logica, cum adica versetul ala cu "creste-ti inmultiti-va", nu se refera la toti oamenii...e un lucru general valabil, toti oamenii de la Adam incolo trebuiau sa creasca si sa se inmulteasca. Ce voiai sa zica fiecarui om, creste si tu, si celalalt si celalalt, ca sa crezi tu ca Biblia se aplica la toti oamenii?

Se intelege foarte usor de aici ca tu nu crezi Biblia, nu crezi ca e pentru tine.

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
adi
*

View Profile Email
« Reply #16 on: 06 July 2007 - 00:22.06 »

OK...DACA TU SUSTI CA VERSETUL ALA SE REFERA LA TINE SPECIAL- INSEAMNA CA TOATE PORUNCILE DIN BIBLIE SUNT PT TINE ...DECI AI AVEA DE RESPECTAT CAM 600 DE PORUNCI! MA intreb le respecti?
adi
*

View Profile Email
« Reply #17 on: 06 July 2007 - 00:44.05 »

Eu cred BIBLIA! Dar sunt unele versete din Biblie care nu se refera la noi...daca studiezi contextul se reera ba la corinteni-ba la..cei din efes!
 Matthew 15:11  Nu ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om.-defapt sa nu deviem de la subiectul nostru!
AlexB

View Profile WWW
« Reply #18 on: 06 July 2007 - 08:44.38 »

Hai sa vedem contextul in care a spus Domnul acest lucru:

"Mt 15:1  Atunci niÅŸte Farisei ÅŸi niÅŸte cărturari din Ierusalim au* venit la Isus, ÅŸi I-au zis:
Mt 15:2 "Pentru* ce calcă ucenicii Tăi datina** bătrînilor? Căci nu-şi spală mînile cînd mănîncă."
[...]
Mt 15:11  Nu* ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om. "

Deci, nu se discuta acolo despre CE sa mananci - daca este voie sau nu sa mananci carne de porc, de exemplu; ci se discuta despre CUM sa mananci - fariseii se considerau niste sfinti si credeau ca venind in contact cu cei dintre neamuri se spurca; facusera un ritual din spalarea mainilor...

Dar, hai sa citim mai departe:
"Mt 15:15  Petru* a luat cuvîntul, ÅŸi I-a zis: "DesluÅŸeÅŸte-ne pilda aceasta."
Mt 15:16 Isus a zis: "Şi* voi tot fără pricepere sînteţi?
Mt 15:17 Nu înţelegeţi că orice* intră în gură merge în pîntece, şi apoi este aruncat afară în hazna?
Mt 15:18 Dar, ce* iese din gură, vine din inimă, şi aceea spurcă pe om." "

Vezi, Petru a cerut lamuriri exact in aceasta privinta. Si Domnul i-a explicat!

Sa vedem ce-a inteles Petru:

"Fapt 10:11 A* văzut cerul deschis, şi un vas ca o faţă de masă mare, legată cu cele patru colţuri, coborîndu-se şi slobozindu-se în jos pe pămînt.
Fapt 10:12 În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare de pe pămînt şi păsările cerului.
Fapt 10:13 Şi un glas i-a zis: "Petre, scoală-te, taie şi mănîncă."
Fapt 10:14 "Nicidecum, Doamne", a răspuns Petru. "Căci* niciodată n’am mîncat ceva spurcat sau necurat." |

Acuma pun o intrebare: Daca Domnul i-ar fi explicat lui Petru ca poate sa manance orice, ca nu ce intra in gura spurca pe om, oare Petru era asa de tuluc sa nu inteleaga?

Sau poate ne credem noi mai destepti decat Sfantul Apostol Petru, cel care timp de trei ani si jumatate L-a avut ca invatator pe Invatatorul invatatorilor...

kingsdaughter
**

what a wonderfull and perfect world!

Browser: Opera 9.22

genet85iulia
View Profile Email
« Reply #19 on: 16 September 2007 - 15:28.47 »

Hai sa vedem contextul in care a spus Domnul acest lucru:

"Mt 15:1  Atunci nişte Farisei şi nişte cărturari din Ierusalim au* venit la Isus, şi I-au zis:
Mt 15:2 "Pentru* ce calcă ucenicii Tăi datina** bătrînilor? Căci nu-şi spală mînile cînd mănîncă."
[...]
Mt 15:11  Nu* ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om. "

Deci, nu se discuta acolo despre CE sa mananci - daca este voie sau nu sa mananci carne de porc, de exemplu; ci se discuta despre CUM sa mananci - fariseii se considerau niste sfinti si credeau ca venind in contact cu cei dintre neamuri se spurca; facusera un ritual din spalarea mainilor...

Dar, hai sa citim mai departe:
"Mt 15:15  Petru* a luat cuvîntul, şi I-a zis: "Desluşeşte-ne pilda aceasta."
Mt 15:16 Isus a zis: "Şi* voi tot fără pricepere sînteţi?
Mt 15:17 Nu înţelegeţi că orice* intră în gură merge în pîntece, şi apoi este aruncat afară în hazna?
Mt 15:18 Dar, ce* iese din gură, vine din inimă, şi aceea spurcă pe om." "

Vezi, Petru a cerut lamuriri exact in aceasta privinta. Si Domnul i-a explicat!

Sa vedem ce-a inteles Petru:

"Fapt 10:11 A* văzut cerul deschis, şi un vas ca o faţă de masă mare, legată cu cele patru colţuri, coborîndu-se şi slobozindu-se în jos pe pămînt.
Fapt 10:12 În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare de pe pămînt şi păsările cerului.
Fapt 10:13 Şi un glas i-a zis: "Petre, scoală-te, taie şi mănîncă."
Fapt 10:14 "Nicidecum, Doamne", a răspuns Petru. "Căci* niciodată n’am mîncat ceva spurcat sau necurat." |

Acuma pun o intrebare: Daca Domnul i-ar fi explicat lui Petru ca poate sa manance orice, ca nu ce intra in gura spurca pe om, oare Petru era asa de tuluc sa nu inteleaga?

Sau poate ne credem noi mai destepti decat Sfantul Apostol Petru, cel care timp de trei ani si jumatate L-a avut ca invatator pe Invatatorul invatatorilor...
ok..de aici reiese ca Petru respecta porunca Domnului din Vechiul Testament conform careia nu trebuie sa mananci orice fel de animale.... si este acolo o insiruire de animale care sunt necurate...dar ce zici de restul?..inseamna ca el consuma carne pana la urma nu?..de ce crezi ca ar mai fi fost israelitii pastori?pt ce ar mai fi crescut oile dak nu sa le manance?

Because He loved me first and died for me, I love Him too! Blessed be the name of the Lord! :)
Pages: [1] 2 3 4   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR