ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:09.35 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Simbolurile reci ale unui Sabat legalist Replies: 75 piece
Read 7010 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Simbolurile reci ale unui Sabat legalist  (Read 7010 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #20 on: 04 June 2010 - 20:57.03 »

Uite, concret: Daca nevasta ameninta ca divorteaza de tine daca nu ii cumperi flori in sabat , vrea Dumnezeu un divort sau vrea sa-i cumperi flori in sabat?
Nu ştiu în ce condiţii s-ar putea întâmpla scenariul dat... Sigur au fost ceva alegeri greşite până să se ajungă acolo.

Dar presupunând că s-a ajuns acolo:
Da. Cred că Dumnezeu ar prefera mai degrabă divorţul şi un bărbat consacrat în continuare Lui, decât un soţ şi o soţie nedespărţiţi, dar pierduţi.
Report to moderator   Logged

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile WWW Email
« Reply #21 on: 04 June 2010 - 23:42.07 »

Dar presupunând că s-a ajuns acolo:
Da. Cred că Dumnezeu ar prefera mai degrabă divorţul şi un bărbat consacrat în continuare Lui, decât un soţ şi o soţie nedespărţiţi, dar pierduţi.

Aha, ok. Si daca barbatul asta nefericit ca sotia i-a luat-o razna spiritual mai are si doi trei copii cu ea, atunci Dumnezeu ii zice sa divorteze fara sa tina seama de implorarile lor de copii ca nu vor sa-l piarda pe taticul lor. "La lege si marturie "peste cadavrele tuturor, nu? Si repet, era vorba numai de un buchet de flori la mijloc.
   Si chiar asa, de unde esti tu atat de sigur sa spui ce ar prefera Dumnezeu??? Eu iti pot da un citat biblic in care Dumnezeu a preferat ca omul sa culeaga si sa manance in ziua sabatului, contrar legii mozaice si morale.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #22 on: 05 June 2010 - 13:58.17 »

s-o fi răzgândit Dumnezeu?
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #23 on: 05 June 2010 - 18:28.40 »

Dumnezeu nu se razgandeste, insa eu stiu ca exista in Biblie cel putin doua exemple in care OMUL a contat mult mai mult decat LEGEA. David cand a luat si mancat painea ptr punerea inainte si ucenicii cand au cules spice in ziua Sabatului. Ca sa nu mai spun ca Isus a spus la un moment dat ca preotii calca legea in fiecare zi in templu si sunt nevinovati.
   Traducerea coreecta a textului din Marcu 2, 27-28 este: Sabatul a fost facut pentru om si nu omul pentru sabat, asa ca  OMUL ESTE DOMN  CHIAR SI AL SABATULUI."
   Aici nu era vorba despre Fiul Omului, adica Isus( chestie adaugata de un scrib evreu prin  secolul al doilea)ci despre om in relatia cu sabatul, altfel versetul nu face sens. ceea ce vrea Isus sa zica este ca sabatul a fost dat spre bucurie omului, si nu spre stress.
   Iar daca nevasta apostaziata iti cere flori sau sa mergi la cumparaturi cu ea in sabat( ca asa vrea ea)nu cred  ca Dumnezeu  vrea cearta si divort si copii lasati pe drumuri in schimbul ascultarii. daca voua va place un Dumnezeu de-asta, n-aveti decat sa-l serviti.  dar cu gandiri de felul asta nu ma mir ca reformismul a ajuns unde a ajuns.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #24 on: 05 June 2010 - 18:33.49 »

O asemenea ascultare de lege se numeste habotnicie, nicidecum ascultare. Daca tot asa de la sange vreti sa ascultati porunca a patra, atunci va intreb altceva.
   De ce mergeti cu autobuzul, trenul, etc..sambata? De ce aprindeti internetul, lumina si caldura sambata? De ce daca sunteti internati intr-un spital nu refuzati ingrijirea in ziua de sambata? Pentru ca sa obtineti toate aceste servicii, cineva munceste sambata.
   Deci noi nu muncim sambata, dar ne bucuram de toate aceste servicii facute ptr noi de altcineva in aceasta zi. E corect mai fratilor?

rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #25 on: 05 June 2010 - 20:08.56 »

Stimate M.L.nu stiu unde vrei sa bati cu tot ceace sustii,dar un lucru este clar incurci mai multe date ale problemei.Personal nu ma simt habotnic,chiar daca sustin pazirea Sabatului asa cum este scrisa in Biblie si Marturi.Se pare ca ai intentia de a schimba (ceva) din ceace Dumnezeu a lasat ca Sfant. "Asa ca oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci si va invata pe oameni asa... Mt 5.19. Vrei cumva sa aduci "aer",proaspat in adventism,sau vrei sa-ti acoperi faptele cu acceptul altora? Ce intelegi tu prin ascultare? Situatia pusa de tine cu nevasta care vrea flori ,etc,etc. e o abureala.Cade. Fiecare din noi avem dreptul de a "asculta" sau de a nu "asculta",de Dumnezeu.Fiecare "ascultam "dupa cum  am invatat sau alegem.Daca tu vrei poti face orice,absolut orice,inclusiv in Sabat,eu nu te acuz,chiar daca nu-ti dau dreptate,dar nu aduce aceasta invatatura falsa (ca poti face orice in Sabat),si nu invata pe altii asfel de lucruri.
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #26 on: 05 June 2010 - 22:36.40 »

nu cred  ca Dumnezeu  vrea cearta si divort si copii lasati pe drumuri in schimbul ascultarii. daca voua va place un Dumnezeu de-asta, n-aveti decat sa-l serviti.  dar cu gandiri de felul asta nu ma mir ca reformismul a ajuns unde a ajuns.

Dar dacă sunt toate la un loc: ÅŸi ceartă, ÅŸi divorÅ£, ÅŸi copii lăsaÅ£i pe drumuri, ÅŸi neascultare de
Dumnezeu?  39 
       Oare greÅŸeala e oriunde altundeva numai la "mine" nu?
       Oare toÅ£i înÅ£eleg greÅŸit numai "Eu" înÅ£eleg bine ÅŸi  totuÅŸi se îngrămădesc tragediile în jurul "Meu" ÅŸi în familie,  ÅŸi în biserică ÅŸi chiar ÅŸi pe forum?  7 Oare nu "Eu" trebuie să mă întreb de ce am ajuns unde am ajuns dacă gândesc atât de constructiv?
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #27 on: 05 June 2010 - 22:44.26 »

Draga Rest, nu am intentia sa bat nicaieri, nici sa schimb Sabatul sfant, nici sa aduc aer proaspat in adventism. Nu au reusit-o altii mult mai importanti ca mine, asa ca ...
   Am intentia doar sa va fac sa ganditi. E ceva rau daca dialogam si schimbam pareri, fie ele si eretice? Daca as fi cumva un fost reformist devenit intre timp ateu din cauza a ceea ce am vazut in biserica, trebuie sa imi vorbesti asa, ca intrebarile mele sunt abureala???
   Pun problemele ridicate la modul cel mai serios cu putinta, ptr ca sunt sigur nu ca Sabatul nu ar fi sfant, ci ca asa cum l-am inteles noi e o chestiune subreda.
   Am pus aici intrebari care ma framanta, nu ca sa-mi bat joc, ci sa incerc sa schimb pareri cu frati de-ai mei. Poate nu toti va puneti intrebarile astea, eu mi le pun. What's the problem? Cu ce sunt vinovat?
   Traim in sec 21, nu in sec 19 sau 1, asa ca va rog daca aveti consideratie si respect fata de o problema pusa in discutie, sa discutati, nu sa atacati.
   Deci, la modul cel mai serios:
   Daca trebuie sa cumpar in sabat copilului meu de 1 an niste antibiotice ca sa-i scada febra cauzata de o infectie, deoarece febra a aparut dupa lasarea soarelui vineri seara....pot sa cumpar de la farmacie medicamentele sau trebuie sa las copilul sa sufere pana sambata seara?
    Daca aflu ca persoana care m-a invitat in sabat pentru studii biblice(caz real intamplat chiar mie) isi serbeaza chiar atunci ziua de nastere, e frumos sa ii cumpar niste flori din piata sau ma duc cu mana-n ...buzunar?
    Daca vecinul de peste strada vine in sabat la mine si ma roaga sa il ajut la caratul mobilei ptr ca nu are pe absolut nimeni sa-l ajute, iar chestia nu suporta amanare pentru el, sa ma duc sau sa nu ma duc? Cum ii arat iubirea lui Dumnezeu mai mult, tinandu-i predici despre sabat, sau punand osul la treaba?
   Na, sunt chestii concrete si reale de viata unui om in sec 21.. Raspundeti prin da sau nu, fara lozinci, citate din SP sau intrebari retorice.  Multumesc.

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #28 on: 06 June 2010 - 17:39.31 »

Si chiar asa, de unde esti tu atat de sigur sa spui ce ar prefera Dumnezeu???
Propoziţia mea începea cu "Cred că"... Din partea mea eşti liber să crezi altceva.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #29 on: 07 June 2010 - 09:04.31 »

Îmi amintesc cu tristeţe când cu ceva timp în urmă încercam să mă explic vecinilor ce încă nu mă cunoşteau . Cum sfinţeste sabatul un adevărat creştin? Uite: Maine vin socrii mei (în sabat aveau drum pe la noi) şi ne vor aduce un aragaz. Problema e : cu cine îl vor da jos din maşină?
Acum mă cam scârbesc de asemenea mentalitate.... Nu prin stricteţe fără sens capătă valoare închinarea....
Cazul 2. Primarul ordona ca fiecare să îşi elibereye şantul din faţa portii de gunoaie sau balastru...altfel , amendă!
În sabat adventistul trece pe lângă o băbuţă care dădea balastrul cu lopata mai încolo....
despre ce o fi studiat la scoala de sabat?
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #30 on: 07 June 2010 - 13:34.07 »

Ei si socrii astia mai Mihai... I-a pus cel rau sa-ti aduca aragazul tocmai sambata.... laugh
 Conform cu ce am fost noi obisnuiti sa credem pana acum , ar trebui sa-i fortezi sa tina argazul in masina pana la ora 21 cand apune soarele chiar daca ei s-or fi grabind sa plece acasa inapoi. Nu conteaza treburile lor, conteaza sa dai marturie despre sabat. 20

Iar cu babuta...aia e si mai si...aia a pus-o in calea bravului adventist exact Satana care conduce lumea prin autoritatile statului( in cazul asta al satului) si care au cerut satenilor sa faca curat in fata curtii... 20 tocmai intr-o zi de sambata. Iar in caz ca nu-i de vina primarul, e de vina babuta, iar de nu-i de vina babuta, e de vina Satana... oricine numai adventistul nu. Ca el tocmai a auzit(ptr a cata n-a oara???) la scoala de sabat ca Sabatul e sfant si ca nu trebuie sa muncesti in el. Offf, n-o fi mai Mihai vreo poteca asa prin padure pana la casa lui ca sa n-aiba de-a face cu ispite de-astea?
   Ca adventistul nostru credincios a vorbit in pauza sau in timpul predicii despre afacerile lui de duminica, aia e doar o scapare....iarta Domnul...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #31 on: 07 June 2010 - 13:41.04 »

No, acum te rog frumos, daca esti asa amabil, raspunde si tu la cele 3 cazuri prezentate de mine, ca asa "se cade" pe un forum civilizat. Merci.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #32 on: 07 June 2010 - 13:52.52 »

No, acum te rog frumos, daca esti asa amabil, raspunde si tu la cele 3 cazuri prezentate de mine, ca asa "se cade" pe un forum civilizat. Merci.

ÃŽÈ›i place să umbli pe teren minat...fără incidente. O fi necesar, dar să nu creadă altii că pe acolo e bulevardul! Exceptiile nu sunt regulă...

Desi nu pot spune din experientă că ai dreptate, dacă în discutie punem doar factorii expusi de tine, ai dreptate.
Aici e nevoie de o minte călăuzită ptr. ca vechile si bunele principii să poată fi adaptate la situatiile exceptionale conform unei călăuziri autentice. Isus a avut-o când dădea lectii despre sabat. Tu o ai? Eu o am?...
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #33 on: 08 June 2010 - 00:56.53 »

Îți place să umbli pe teren minat...fără incidente. O fi necesar, dar să nu creadă altii că pe acolo e bulevardul! Exceptiile nu sunt regulă...

Mihai, ce cred altii ma lasa absolut rece, daca pot spune asa. Toata viata mea, de cand ma stiu am fost crescut in aceasta atitudine de "ce-or sa creada fratii?" "ce-o sa zica Biserica?"  sau  faimoasa reformista zicere " e pacat sa dai aparente rele."
   Eu prefer sa merg pe cel mai minat teren posibil daca moartea mea poate servi de invatatura cuiva. Adica daca ce descopar eu poate ajuta pe altii, dar mie imi face rau, o fac bucuros. Nu ma mai intereseaza atata viata mea si mantuirea mea. Mi-e greata de zicala " nu sunt inca pregatit." Bucuros as vrea sa vina si maine Domnul, chiar de nu m-o lua pe mine la cer. Macar de-ar veni maine si ar scurta suferinta la miliarde de oameni. Intelegi ce vreau sa zic?
   Admir exemple ca ale lui Marie Curie http://ro.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie
(care a murit datorita expunerii prelungite la radiatii ) Socrate http://ro.wikipedia.org/wiki/Socrate( care a platit cu viata pentru ca ii  punea pe contemporanii sai sa gandeasca) sau mai recent Oskar Schindler http://ro.wikipedia.org/wiki/Oskar_Schindler ( membru nazist care a si-a riscat viata sa de nenumarate ori si si-a cheltuit toata averea pentru a salva 1200 de evrei din Auschwitz). Ma plec in fata lor si daca a face bine generatiilor viitoare inseamna sa mergi pe un teren minat, daca a schimba perspective de gandire si a elibera tineri din clestii manipularii bisericesti inseamna sa platesti cu propria-ti mantuire sau viata,cu mare bucurie ma supun acestui risc. Nu ma intereseaza in ultimul timp mantuirea personala, ma intereseaza NUMAI mantuirea altora. Oricat de ciudat ar suna acest lucru ptr oricine, asta e realitatea pe care o simt si o exprim.

Sa incerc totusi sa ma explic pe scurt printr-o experienta. Poate multi vor stramba din nas, dar mie ce mi s-a intamplat acum un an mi-a schimbat total conceptia despre sabat. Si de-atunci m-am hotarat sa continui pe linia asta orice m-ar costa.
      In 2009 lucram la o firma austriaca in Bucuresti. Eram indragit de sefa si colegi si aveam destul de des discutii despre credinta mea. La un moment dat, de Craciun, m-au invitat la serbarea de Craciun ca sa ne distram de sfarsit de an ca in fiecare firma care isi pretuieste angajatii. Am refuzat. Colegele si sefa austriaca s-au tinut scai de mine, nu vroiau sa lipsesc cu nici-un chip. Eu am raspuns ca nici daca imi fac salariul de 1000 de euro, tot nu vin, ca eu vineri seara i-o dedic doar lui Dumnezeu. 
   Si tot asa, stiti cum e...poate si voi ati trecut pe aici. Totul bine si "frumos" din partea mea....pana cand am fost  facut fanatic de o colega. Atunci parca m-a lovit in moalele capului ceva. Am inceput sa ma gandesc serios la ce faceam. Imi blocam accesul la inima lor pentru discutii ulterioare. Asta faceam. Asa ca dupa cateva ore de reflectie, le-am zis colegelor: "daca vin totusi vienri seara la banchet, va retrageti acuzatia ca sunt fanatic? pentru ca sunt orice in afara de asta."  fetele au raspuns afirmativ. Sefa a fost surprinsa si ea.
     M-am rugat si i-am spus asa lui Dumnezeu in rugaciune: "Daca tu imi consideri pacat ceea ce vreau eu de fapt sa fac cand ma voi duce la petrecere, atunci eu nu mai am nevoie de Tine. Ne despartim pentru totdeauna si fara regrete. "
   Am ajuns acolo si m-am simtit bine cu colegii mei. Am baut si am mancat cu ei....iar de la mancare a inceput vorba despre credinta mea. Eu de-abia asteptam. Si uite asa incet-incet, a venit vorba despre sambata, despre Dumnezeu, despre mantuire...bla-bla-bla.... Erau atat de interesati ca au oprit muzica. Cei ce faceau misto de pocaiti au tacut din gura si ascultau ce le spuneam. Si am plecat acasa cu ultimul tren din Bucuresti, "impreuna" cu o constiinta linistita, desi participasem la un ospat "pagan".
   A doua zi i-am dat sefei Marea Lupta in germana. Cu colegele am avut nenumarate discutii interesante despre Dumnezeu dupa aceea si ma apreciau acum dublu ptr ca le demonstrasem ca nu sunt fanatic. Fusese o misiune reusita. Cand mai tarziu am plecat din firma, tuturor le-a parut rau si si-acum imi mai scriu pe mail si pun intrebari, etc.

Na, deci...am calcat sabatul asadar. Am baut sampanie,cola:66:, am mancat cu ei ( nu carne, stati linistiti), m-am bucurat cu ei ca erau colegii mei. Daca nu m-as fi dus, as fi pierdut mult mai mult...si as fi regretat mult mai mult, ptr ca as fi mers intr-o biserica unde oricum nu as fi ajutat pe nimeni cu zicerile mele. In biserica oricum se stiu toate...  Am facut multe "pacate" in sabatul ala. Dar n-o sa-mi aduc aminte niciodata de un sabat mai fericit cand am putut depune marturie pentru Dumnezeu ca sabatul ala.

Acum revenind la terenul tau minat.... Stii de ce inca nu stie lumea de dragostea infinita a lui dumnezeu? Pentru ca noi adventistii inca ne mai temem de mine....si ne pasa de mantuirea noastra, in loc sa ne pese de mantuirea altora.  68
   Ia duceti-va voi printre vecinii care au nevoie de voi in sabat si ajutati-i la treaba, sa vedeti atunci evanghelizari de succes...Asta-i parerea mea...

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #34 on: 09 June 2010 - 13:26.50 »

Apreciez ideea, dar atrag atentia la modul de prezentare , de explicare a acestei atitudini. Stii că unii, din dorința de senzational , de reformă personalizată pot încerca improvizatii fără o motivatie solemnă. De aceea , fiind un subiect delicat, repet că e nevoie de multă atentie si de călăuzire. Nu cred că mă poti contrazice. Când Isus nu dădea explicatii mai ample, 70 ucenici plecau deodată pe căi străine...Ar fi păcat.
Mai ales acum când tot vorbim de un Mântuitor personal , în lipsa unei călăuziri autentice,....Și unde revelatia lipseste , e înlocuită prea ades cu impresii si autoînselări...
damilena
*

Browser: MSIE 8.0

View Profile WWW
« Reply #35 on: 09 June 2010 - 16:18.28 »

Interesant. Asta mi-a placut! Nu intru mult pe aici, dar intamplator acum am citit si mi-a placut!
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #36 on: 09 June 2010 - 19:22.15 »

In contextul secolului 21 si al provocarilor lui moderne, imposibilitatea noastra de a ne adapta mesajul evanghelic la timpurile noi si nevoile stringente ale oamenilor , inclusiv cel legat de ziua de odihna,  as descri-o cam asa:

Pe marginea unui drum foarte circulat stau doi adventisti cu doua pancarte imense in mana pe care scrie: " Sfarsitul este aproape. pocaiti-va!" Nimeni insa nu opreste sa ceara vreo informatie. Soferii isi vad mai departe grabiti de drum.
    De la cateva sute de metri mai incolo se aud insa zgomote infioratoare de metal contorsionandu-se, explozii si tipete ca din iad. La sfarsitul zilei, cand vad ei ca absolut nimeni nu e interesat de avertizarile lor, unul ii zice celuillalt:
-Mai frate, n-ar fi mai bine daca am scrie  pe pancarte " Atentie! Pod rupt"???
   La care celalalt raspunde:
-Nu frate. Nu pot sa spuna la judecata ca nu au fost avertizati. Si in plus noi trebuie sa vorbim mereu cu "sta scris"...

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #37 on: 10 June 2010 - 12:37.04 »

Ar fi frumos să ne dai si traducerea fabulei te rog...
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #38 on: 10 June 2010 - 15:35.45 »

Nu cred ca e asa de greu de inteles. Fabula ramane oricum fabula, interpretarea nu trebuie sa fie doar a mea. Am gasit ilustratia in alta parte si mi s-a parut f nimerita pentru felul in care noi evanghelizam lumea.

Acum sa va mai povestesc ceva ce mi s-a intamplat tot in legatura cu sabatul si pastrarea acestuia.  Acum un an "aterizasem" intr-o tara straina unde nu cunosteam pe absolut nimeni. Ca oricce adventist, m-am dus in sabat in biserica din..... ca sa cunosc si eu pe cineva. Erau acolo cativa romani, am facut cunostinta, le-am spus ca sunt nou-nout prin oras si ca imi traiesc cea mai mare aventura a vietii. Ca n-am de munca. Ca n-am inca o chirie si stau la cineva necunoscut.
   Au dat toti din cap gen "ce-o mai fi cautand si asta p-aici?" dar nimeni nu m-a invitat la masa sau macar sa ma intrebe mai serios ce e cu mine. Imi aduc aminte ca in sabatul ala nu aveam nimic gatit, dar asta nu le-am mai spus-o evident  laugh   
   In fine, se termina slujba(culmea, predica fusese tocmai despre samariteanul milos!!!), si dau sa plec. Eram deja vaccinat cu ospitalitatea adventista, mai ales pentru necunoscuti. Deodata vine la mine un tip pe care-l cunosteam doar din descrierile foarte negative ale unui "prieten" comun. Spre marea mea surprindere si bucurie, ma invita la masa si la o plimbare. Se intereseaza de situatia mea. Imi promite ca imi va cauta de munca(ceea ce a si facut 2 saptamani mai tarziu). Imi asculta pasul si necazurile. Tot mergand noi spre centru, imi spune la un moment dat:
-Stii, acasa nu pot sa te invit din motive personale, dar daca nu ai prejudecati, te invit la o masa la restaurant. Eu am incuviintat si am "pacatuit", ca mi-era tare foame....El s-a aratat foarte doritor sa ma ajute si mi-a platit masa.  Din toata discutia noastra, nu paruse a fi asa de "negru"...cum il descrisese altcineva. Ba chiar dimpotriva.
   La sfarsit, nu m-am putut abtine sa nu-l intreb:
-Dar de ce ai facut asta pentru mine? Ca doar sunt un strain pentru tine.
-Tocmai pentru ca esti un strain...d-aia am facut-o...a raspuns el zambind, dupa care a completat imediat: Oare nu ne-a invatat asta Isus?
   Eu am ramas masca....gandindu-ma ca tipul asta care tocmai "calcase" sabatul impreuna cu mine....fusese singurul din biserica care avusese interes de strainul de mine. El a "pacatuit" si a calcat sabatul dandu-mi ceva de mancare la restaurant. Ceilalti din biserica nu au calcat sabatul insa nu stiu nici pana in ziua de azi cum ma chiama. Strict autentic.
   Acuma stau si eu si ma intreb,parafrazand Luca 10,25-37: Cine o fi implinit Legea mai bine, el...ca a pus in practica ce auzise la predica...sau ceilalti, care n-au calcat sabatul???

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #39 on: 10 June 2010 - 22:42.36 »

Ei , așa da istorie, mai pe înțelesul meu...!
multumesc.
Pages: 1 [2] 3 4   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR