ForumAZSMR.Net
20 May 2012 - 00:01.01 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Cina Domnului Replies: 71 piece
Read 7541 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Cina Domnului  (Read 7541 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #40 on: 07 February 2009 - 19:23.57 »

Încerc să mă fac înţeles printr-un caz ipotetic:
       Să presupunem că la sf. cină apare un om venit de pe stradă, spunând că ar vrea să se împărtăşească de cină din toată inima. ToÅ£i se uită miraÅ£i unii la alÅ£ii neÅŸtiind ce ar trebui făcut. Omul jenat, începe să facă marturisiri sincere spunând:
         "Åži eu cred în acelaÅŸi Dumnezeu, apreciez jertfa Sa ÅŸi îmi doresc să fac acest simbol împreună cu dvs. deoarece ÅŸi eu îmi doresc mult viaÅ£a Sa să fie vie în mine. Am experienÅ£e ale unei vieÅ£i schimbate , El a făcut minuni în viaÅ£a mea. Dragostea Lui se revarsă prin mine atât faţă de voi cât ÅŸi faţă de Domnul sau faţă de oameni. Mântuitorul a spus că"bine facem dacă repetăm această aducere aminte a jertfei Sale!" Astfel că nu-mi pot imagina că ar fi vreo problemă care să mă împiedice să pot cina cu El ÅŸi cu voi astă seară!"
 ÃŽn comunitatea mea cuvântul l-ar lua cu siguranţă pastorul care ar spune:
Ne bucurăm de vizita dvs. Vă mai  aÅŸteptăm pe la noi ÅŸi cu alte ocazii. ÃŽnsă nu puteÅ£i să vă bucuraÅ£i de binecuvântatul moment pe care îl serbăm acum fiindcă în organizaÅ£ia noastră sunt niÅŸte legi de ordine interioară care prevăd că doar membrii au drepturi depline, doar ei pot servi masa Domnului.AÅŸadar, dacă doriÅ£i , noi vă primim cu drag la serviciile noastre unde veÅ£i fi informat despre principiile noastre, după care veÅ£i trece un test de verificare a cunoÅŸtinÅ£elor, veÅ£i mărturisi credinÅ£a în acestea,apoi veÅ£i fi botezat. AÅŸadar, durează  minim 6 luni până la botez apoi în cel mult trei luni de zile până la prima sf. cină.
Suntem nerăbdători să avem părtăşie cu dvs., pe curând..."
Iar omul nostru îşi înghite pe uscat nodul din gât, odată cu năruirea celor mai plăcute aşteptări.O fi el prea nevrednic sau comunitatea prea sfântă?
ÃŽn acest caz conducerea( A CÄ‚REI GÂNDIRE ESTE PREA ADES ÃŽMPÄ‚TĂŞITÄ‚ ÅžI COMUNITĂŢII) i-a fără temei dreptul unui închinător sincer de a se împărtăşi. Eu am auzit caz real când pastorul a spus :"Unde dai zecimea? Dacă nu o dai aici să te duci să iei sf. cină de unde Å£-i se primeÅŸte  zecimea!" membrul a întrebat:" Deci cât mă costă împărtăşirea?"

Vedem că uneori pastorul poate îngrădi nejustificat împărtăşirea unei persoane sincere, fiindcă nu e călăuzit nici de Duhul nici de "stă scris"... ( era cazul al 2-lea din intervenţia mea anterioară)
Prin el se poate să vorbească "un Alt Duh" cu o altă evanghelie...La acest caz se referea citatul respectiv.

E normal?
Report to moderator   Logged
Dety
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #41 on: 07 February 2009 - 23:08.18 »

Mă tem că uneori există mai multă îngăduinţă pentru cazuri imaginare, decât pentru fraţii cu care ai împărtăşit ani de zile aceleaşi gânduri.

Şi tu, Mihai Dumitru, ai crezut astfel, motiv pentru care ai făcut toate formalităţile pentru a fi membru în Biserica aceasta, te-ai împărtăşit aici, te-ai cununat aici etc.
Acum dacă ai alte păreri, pentru care nici tu nu ai un "aşa stă scris", ci doar supoziţii, fii îngăduitor!

"Şi dacă în vreo privinţă sînteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă." Fil 3:15.

Ceea ce îţi imaginezi tu a fi corect, mie îmi sună a anarhie. Cina Domnului este un act deosebit, care trebuie luat în deplină cunoştinţă de cauză a ceea ce faci (eu aşa îl consider). De aceea respingerea cuiva nu trebuie interpretată neapărat ca o reavoinţă, ci mai degrabă ca o grijă pentru o persoană care n-a înţeles exact realitatea acestui act şi care este impresionată doar de moment.

"De aceea, oricine mănîncă pâinea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul şi sîngele Domnului." 1 Cor. 11:27.

În ce priveşte amânarea, uneori poate greşită sau îndelungată, persoana nevinovată nu va fi condamnată de Dumnezeu, pentru că El cunoaşte îndeaproape intenţiile oricui şi va primi dorinţa sinceră a celui care doreşte ceva (mă refer la un botez amânat, cau o cină amânată).

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.6

View Profile Email
« Reply #42 on: 09 February 2009 - 11:07.15 »

Mă tem că uneori există mai multă îngăduinţă pentru cazuri imaginare, decât pentru fraţii cu care ai împărtăşit ani de zile aceleaşi gânduri.

Şi tu, Mihai Dumitru, ai crezut astfel, motiv pentru care ai făcut toate formalităţile pentru a fi membru în Biserica aceasta, te-ai împărtăşit aici, te-ai cununat aici etc.
Acum dacă ai alte păreri, pentru care nici tu nu ai un "aşa stă scris", ci doar supoziţii, fii îngăduitor!

"Şi dacă în vreo privinţă sînteţi de altă părere, Dumnezeu vă va lumina şi în această privinţă." Fil 3:15.

Ceea ce îţi imaginezi tu a fi corect, mie îmi sună a anarhie. Cina Domnului este un act deosebit, care trebuie luat în deplină cunoştinţă de cauză a ceea ce faci (eu aşa îl consider). De aceea respingerea cuiva nu trebuie interpretată neapărat ca o reavoinţă, ci mai degrabă ca o grijă pentru o persoană care n-a înţeles exact realitatea acestui act şi care este impresionată doar de moment.

"De aceea, oricine mănîncă pâinea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul şi sîngele Domnului." 1 Cor. 11:27.

În ce priveşte amânarea, uneori poate greşită sau îndelungată, persoana nevinovată nu va fi condamnată de Dumnezeu, pentru că El cunoaşte îndeaproape intenţiile oricui şi va primi dorinţa sinceră a celui care doreşte ceva (mă refer la un botez amânat, cau o cină amânată).

Dety, tu mai ştii ce e aia Dragoste? Eu când făceam vizite logodnicei sufeream de nerăbdarea întâlnirii...
Atunci dacă mi-ar fi spus "socrul" CĂ E NEVOIE SĂ AMÂN ÎNTÂLNIREA MEA CÂTEVA LUNI, şi ar fi încercatsă mă cosoleze spunând: "Logodnica nu se va supăra... voi vorbi eu cu ea...", asta nu m-ar fi încălzit cu nimic. din contră, m-aş fi gândit că poate are ceva cu mine şi preferă să ne despartă ptr. un timp...
Religia nu este "mecanică" (unde cuiul trebuie bătut de atâtea ori ...) ci este dragoste, unde numerele nu conteză ci părtăşia...

Afirmaţiile ci u "supoziţii şi îngăduinţă poate mai merg re-"organizate" ca să putem "lua cina"... :D
Nancy

View Profile Email
« Reply #43 on: 09 February 2009 - 13:26.59 »

Eu când făceam vizite logodnicei sufeream de nerăbdarea întâlnirii...
Atunci dacă mi-ar fi spus "socrul" CĂ E NEVOIE SĂ AMÂN ÎNTÂLNIREA MEA CÂTEVA LUNI, şi ar fi încercat să mă cosoleze spunând: "Logodnica nu se va supăra... voi vorbi eu cu ea...", asta nu m-ar fi încălzit cu nimic. din contră, m-aş fi gândit că poate are ceva cu mine şi preferă să ne despartă ptr. un timp...

Da, dar dacă pe tine te-ar fi apucat dorul de logotnică  "la urgenţă", când nu mai aveai timp să te pregăteÅŸti  ÅŸi ai fi apărut în faÅ£a ei într-o Å£inută indecentă, ori  murdară ÅŸi dezordonată pentru că dragostea nu a mai putut amâna întâlnirea până să te pregăteÅŸti,   mă tem că ai fi jignit-o în loc să-i arăţi cât de mult o stimezi.

Să nu mai vorbim de acea variantă a dragostei la prima vedere. Cum ar fi fost dacă te-ai fi dus la viitorul socru ÅŸi ai fi spus: "Azi am cunoscut-o pe fata dumitale, îmi place, o iubesc, o iau la mine acasă căci dragostea noastră e mare ÅŸi nu mai pot rezista fără ea. Te rog, nu te opune, nu mă lăsa să sufăr căci unde este dragoste nu mai contează nimic decât părtăşia. (este dragoste, unde numerele nu conteză ci părtăşia... - e ideea ta.)?   7 Oare te înÅ£elegea?

Imediat după revoluÅ£ie multe biserici au experimentat stilul ăsta de dragoste de Hristos pe care-l prezinÅ£i tu. Se făceau evanghelizări, se prezenta adevărul ÅŸi în 2 săptămâni oamenii erau convertiÅ£i, botezaÅ£i ÅŸi se împărtăşeau o dată, de două ori......... ÅŸi gata, entuziasmul trecea. Cunosc câteva persoane cu asemenea experienţă, dintre care o persoană care au fost botezată într-o biserică creÅŸtină cu multă lumină asupra adevărului la numai 9 ani, "Pentru că a vrut!", spunea mama. Dar nu cunosc nici unul dintre aceÅŸtia care să mai fie încă membri în bisericile care i-au primit. Åži mai mult, chiar au un comportament "de impuls" în continuare în viaÅ£a lor care aduce dezonoare lui Dumnezeu căci se comportă mai rău decât mulÅ£i oameni din lume care nu l-au cunoscut vreodată  pe Dumnezeu.

Religia încălzită la foc de paie doar se pârleÅŸte, nu se rumeneÅŸte frumos, nu se coace uniform.

Când am avut primul copil, după câţiva ani de căsătorie, doream să-l am cât mai repede, mai ales că era o perioadă în care stăteam mult timp singură ÅŸi mă apăsa liniÅŸtea ÅŸi monotonia. SoÅ£ul lucra mult timp, iar eu mi-aÅŸ fi dorit să am pe cineva care măcar să plângă lângă mine. Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunea, dar nu mi-a urgentat împlinirea dorinÅ£ei. A trebuit să aÅŸtept luni de zile ÅŸi orice încercare de a face ca bebeluÅŸul aÅŸteptat să vină mai repede ar fi fost un eÅŸec, nu o reuÅŸită. De aici a apărut ÅŸi un proverb popular destul de hazliu, dar real: "Lucrul bun se face la 9 luni!"  smile
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #44 on: 09 February 2009 - 21:09.47 »

Să nu mai vorbim de acea variantă a dragostei la prima vedere.

Religia încălzită la foc de paie doar se pârleÅŸte, nu se rumeneÅŸte frumos, nu se coace uniform.

"Lucrul bun se face la 9 luni!"  smile

Dacă ai fi citit mai atent (şi poate fără prejudecăţi) cazul ipotetic descris ai fi văzut cum era descrisă persoana doritoare. Acel impuls de moment era descris de fapt ca fiind în realitate o viaţă transformată de Dumnezeu, plină de experienţe trăite în obscuritatea personală...
Cine garantează pe de altă parte că dacă te încălzeşti la cărbuni care fumegă timp lung te coci uniform?Pe mine mă lasă rece...Odată cu lumina care merge mereu crescând, natural e ca să creacă şi căldura! Faptul că unii înfundă biserici ani de-a rândul nu dovedeşte nimic apreciativ, nu?
Cuvântul creator al Domnului face minuni şi instantaneu! Nimeni nu e chemat să cronometreze lucrarea Duhului Domnului!

Eu îţi mulţumesc ptr. plăcerea ce mi-o fac replyurile tale ample...
Nancy

View Profile Email
« Reply #45 on: 09 February 2009 - 21:58.20 »

o viaţă transformată de Dumnezeu, plină de experienţe trăite în obscuritatea personală...

...Odată cu lumina care merge mereu crescând, natural e ca să creacă şi căldura!

Eu îţi mulţumesc ptr. plăcerea ce mi-o fac replyurile tale ample...

ÃŽmi cer din toată inima scuze pentru deranj! De fapt scriam pentru toÅ£i membrii forumului, căci  dacă aÅŸ fi dorit să transmit unei singure persoane m-aÅŸ fi  folosit  de adresa personală.

Probabil am greÅŸit continuând discuÅ£ii de genul acesta ÅŸi consider că Dumnezeu a găsit un moment să mă convingă să mă opresc.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #46 on: 10 February 2009 - 11:16.04 »

Ce anume consideri greşit? Discutarea acestor teme sau a modului de abordare(discuţie). Dacă nu explici ,eu,(poate şi alţii) nu înţeleg...
rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #47 on: 21 March 2009 - 20:47.21 »

No, ce faceti,va-ti suparat unii pe altii? Pai, ce crestini sunteti voi? Se pare ca aici pe ulita noastra nu s-a auzit de fair-play,sau va-ti plictisit? Uite eu as dorii sa ne spunem parerile cati mai multi  intr-o tema f.f.delicata ,la care ma gandesc de mai mult timp si am discutat cu mai multi dar care a ramas "tot cum am stabilit": si anume ,la Sf Cina,cand se imparte mustul,de ce este OBLIGATORIU,sa se dea dintr-un singur pahar,si care ar fi pacatul sa se puna mustul in mai multe paharele(cati membri se impartasesc),pentru a se ocoli...bautul unul dupa altul. daca se poate cat mai multe idei. Multumesc!
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.7

View Profile Email
« Reply #48 on: 22 March 2009 - 13:11.53 »

No, ce faceti,va-ti suparat unii pe altii? Pai, ce crestini sunteti voi? Se pare ca aici pe ulita noastra nu s-a auzit de fair-play,sau va-ti plictisit? Uite eu as dorii sa ne spunem parerile cati mai multi  intr-o tema f.f.delicata ,la care ma gandesc de mai mult timp si am discutat cu mai multi dar care a ramas "tot cum am stabilit": si anume ,la Sf Cina,cand se imparte mustul,de ce este OBLIGATORIU,sa se dea dintr-un singur pahar,si care ar fi pacatul sa se puna mustul in mai multe paharele(cati membri se impartasesc),pentru a se ocoli...bautul unul dupa altul. daca se poate cat mai multe idei. Multumesc!

Nu ne-am supărat, dar se întâmplă să ne mai ciondănim şi noi ca "fraţii"...facem cucuie de la citatele dăruite de unii altora... :D

Din câte ştiu eu, asociaţia noastră se bucură că a rămas la vechile pietre de hotar şi în ce priveşte administrarea acestui ritual. Forma se spune că e importantă în toate amănuntele. Şi dacă atunci ptr. o mână de oameni, Isus a folosit in pahar pe care l-au împărţit între ei , se înţelege că aşa trebuie făcut indiferent dacă comunitatea ar avea 1000 de membrii, din care jumătate ar fi răciţi sau ar avea hepatită B. Să nu uităm că şi în ţara noastră sunt astfel de comunităţi prin ardeal ale diverselor culte, pe care noi le-am sfătui să facă aşa!

Dacă vrem să ne lăudăm că respectăm întocmai toate amănuntele atunci ar trebui să:
-luăm masa împreună înainte de sf. cină servind carnea de miel cu ierburi amare.
-stăm, în jurul mesei culcaţi pe partea dreaptă,
-pastorul (care-L simbolizează pe Isus) să spele picioarele tuturor
-pastorul să se dezbrace înainte, şi să se "încingă" cu un ştergar
-El să ofere pâinea şi vinul ptr. a fi împărţite între participanţi.

Sunt multe amănunte aşadar pe care nu le respectăm, iar altele pe care le respectăm cu sfinţenie, deşi nu găsim o bază biblică sau raţională ptr. aşa ceva:
-se acoperă mustul şi pâinea cu un giulgiu alb şi cu o folie.
-copii sau adulţii nu au voie să atingă nimic din vasele "de la templu"

Deja mă simt prost când stau şi mă gândesc...mai bine aşa alege alte topicuri mai plăcute, că oricum nu cred că se va schimba ceva în bine în urma acestor discuţii.
A rămâne la "ce am stabilit" (indiferent dacă e bine sau nu) capătă astfel o aură de sfinţenie...
rest
**

View Profile
« Reply #49 on: 22 March 2009 - 20:32.23 »

Ok, Mihai! dar nu trebuie sa fim asa pesimisti,toate la timpul lor. Vreau sa completez cu versete ceea ce ai spus:Ioan 13,4-5."S-a sculat de la masa,S-a desbracat de hainele Lui,a luat UN STERGAR, si S-a incins cu el.Apoi a turnat apa INTR-UN LIGHEAN, si a inceput sa spele picioarele ucenicilor si sa le stearga cu stergarul cu care era incins.
 La noi in comunitate se folosesc mai MULTE stergare si mai MULTE lighene,nu se poate altfel pentru  ca suntem mai multi. Normal o schimbare nu se poate face dintr-o data,trebuie mai intai schimbata mentalitatea,prejudecata si obijnuinta oamenilor.Trebuie aduse si argumente pertinente in favoarea folosirii mai multor pahare la cina.
 - timpul in care traim(2009 nu este = cu ~30 d.H.)
 - bolile din timpul nostru sunt mult mai multe si mai grave de cat atunci
 - chiar daca suntem frati,totusi nu suntem rude de sange
 - diferentele de varsta (o fata de 18 ani  sau un mos de 92 ani) sunt doar cateva exemple. Binenteles cine vrea poate sa conteste,sau sa contraargumenteze dar cred ca Dumnezeu nu vrea sa fim bigoti sau(si) habotnici.Puteti comenta oricare doriti.As vrea mai multe pareri.
adyna
Browser: Firefox 3.0.7

View Profile Email
« Reply #50 on: 23 March 2009 - 11:40.09 »

.As vrea mai multe pareri.

Trebuie sa intelegem care amanunte fac parte din simbol si care nu.

Eu cred ca este important ca Isus a luat UN pahar pe care l-a binecuvantat - aceasta simbolizeaza o jertfa unica. Dar in continuare, modul in care l-au impartit intre ei nu mai conteaza.
Ei au facut-o intr-un fel care se potrivea obiceiurilor acelui timp, probabil (de fapt, si acum mai exista obiceiul de a trece o sticla de la unul la altul, fara ca nimeni sa isi faca probleme).

Deci, cred ca ar trebui sa se puna mustul intr-un singur vas, sa se ceara binecuvantarea asupra lui si apoi poate fi impartit pentru a fi baut in mai multe paharele mici. Nu face parte din simbolul Sfintei Cine cum se bea mustul, sau din ce...
unom
**
Omul este NIMIC, Dumnezeu este TOTUL!

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #51 on: 27 March 2009 - 18:56.51 »

Trebuie sa intelegem care amanunte fac parte din simbol si care nu.

Matei 26:26 Pe cînd mîncau ei, Isus a luat o pîne; şi după ce a binecuvîntat, a frînt-o, şi a dat-o ucenicilor, zicînd: ,,Luati, mîncati; acesta este trupul Meu.``
Matei 26:27 Apoi a luat un pahar, şi, după ce a multămit lui Dumnezeu, li l-a dat, zicînd: ,,Beti toti din el;
Matei 26:28 căci acesta este sîngele Meu, sîngele legămîntului celui nou, care se varsă pentru multi, spre iertarea păcatelor.

Marcu 14:22 Pe cînd mîncau, Isus a luat o pîne; şi, după ce a binecuvîntat, a frînt-o, şi le-a dat, zicînd: ,,Luati, mîncati, acesta este trupul Meu.``
Marcu 14:23 Apoi a luat un pahar, şi, dupăce a multămit lui Dumnezeu, li l-a dat, şi au băut toti din el.
Marcu 14:24 Şi le-a zis: ,,Acesta este sîngele Meu, sîngele legămîntului celui nou, care se varsă pentru multi.

Luca 22:19 Apoi a luat pîne; si, după ce a multămit lui Dumnezeu, a frînt-o, si le-a dat-o zicînd: ,,Acesta este trupul Meu, care se dă pentru voi; să faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.``
Luca 22:20 Tot astfel, dupăce au mîncat, a luat paharul, si li l-a dat, zicînd: ,,Acest pahar este legămîntul cel nou, făcut în sîngele Meu, care se varsă pentru voi.``

Domnul Isus vorbeste clar despre paine si vin ca fiind simboluri, explicand ca "Acesta este trupul Meu", "Acesta este sangele Meu", si cred ca acestea sunt cele mai importante.
Despre spalarea picioarelor nu ne zice "Aceasta este smerenia..." ca si despre paine si vin, ci aceasta e interpretarea noastra.
Eu cred ca spalarea picioarelor nu inseamna doar smerenie. Pe vremea aceea spalarea picioarelor era o necesitate, avand in vedere conditiile in care se calatorea. Deci Isus nu doar ca le-a dat un exemplu de smerenie, ci si unul de SERVIRE. Cineva ar putea sa fie smerit, sa se considere ultimul om, cel mai de jos si sa-i priveasca pe toti ceilalti superiori lui, si totusi sa nu miste un deget pentru a-i "spala picioarele" aproapelui, atunci cand are nevoie.

Cred ca Samariteanul milos este un exemplu foarte bun pentru simbolul spalarii picioarelor.

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
unom
**
Omul este NIMIC, Dumnezeu este TOTUL!

View Profile Email
« Reply #52 on: 27 March 2009 - 19:08.14 »

Atunci cand le-a dat ucenicilor painea, oare Isus a repetat fraza "Luati, mîncati; acesta este trupul Meu", pana a terminat de dat la toti?
Sau cand a dat vinul, a repetat "Beti toti din el; căci acesta este sîngele Meu, sîngele legămîntului celui nou, care se varsă pentru multi, spre iertarea păcatelor", pana au baut toti?

DAR DACA AR FI FOST 50 DE PERSOANE IN ACEA CAMERA?

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
Nancy

View Profile Email
« Reply #53 on: 29 March 2009 - 10:09.04 »

Biblia spune:

"Voi Mă numiÅ£i ,ÃŽnvăţătorul ÅŸi Domnul', ÅŸi bine ziceÅ£i, căci sunt. Deci, dacă Eu, Domnul ÅŸi ÃŽnvăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, ÅŸi voi sunteÅ£i datori să vă spălaÅ£i picioarele unii altora.  Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca ÅŸi voi să faceÅ£i cum am făcut Eu. Adevărat, adevărat, vă spun, că robul nu este mai mare decât domnul său, nici apostolul mai mare decât cel ce l-a trimis. Dacă ÅŸtiÅ£i aceste lucruri, ferice de voi, dacă le faceÅ£i."  (Ioan 13:13-17)

TradiÅ£ia nu intervine dacă inima ÅŸi mintea noastră sunt implicate în acest act. Ne simÅ£im nu numai martori, ci ÅŸi părtaÅŸi la o acÅ£iune ce poate fi văzută decât în cadrul unei familii (nimeni nu-ÅŸi spală picioarele în prezenÅ£a străinilor sau a musafirilor). De aceea are ca scop stabilirea  legăturii noastre cu familia lui Dumnezeu ÅŸi mai mult, implicarea în acest gest. Ne ajută să ne simÅ£im mai prejos decât fratele sau sora noastră. Să-i onorăm ignorând diferenÅ£ele sociale, intelectuale sau de altă natură.
       Se poate ca unii să facă din asta o formalitate, dar interpretarea gestului nu e de competenÅ£a omului.
bravera

View Profile Email
« Reply #54 on: 25 February 2010 - 20:14.45 »

fratilor eu am o problema..de fapt una din cele multe.. :dd:nu inteleg de ce in biserica noastra,banuiesc ca si la voi se intampla la fel se foloseste un singur pahar la sf cina pentru toti membrii...nu vreau sa par ciudata dar mie mi se pare total neigienic in contextul in care sunt multi batrani bolnavi,unii chiar cu boli contagioase..mai mult in principiile de care tinem noi cu dintii si peste cuvantul carora nu trecem scrie clar pahare nu pahar.Pt mine asta chiar e o problema pt ca tot timpul ma gandesc si ma stresez cand trebuie sa beau si nu ma mai pot concentra la adevarata semnificatie a actului...voi ce parere aveti?
carm3n
**
Browser: Firefox 3.5.7.NETCLR3.5.30729

View Profile
« Reply #55 on: 25 February 2010 - 20:51.28 »

Din cate am auzit, in alte locuri (alt continent) se toarna mustul din paharul asupra caruia s-a cerut binecuvantarea in paharele mai mici, de plastic. Fiecare bea din paharelul lui si nu mai e stresat cu privire la igiena. Probabil ca unora nu le e asa usor sa adopte metoda asta, nu stiu.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #56 on: 25 February 2010 - 21:38.18 »

E o soluţie bună (părerea mea) folosirea păhărelelor...  smile Fiecare comunitate cred că poate hotărî metoda...

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.5.8

View Profile Email
« Reply #57 on: 25 February 2010 - 23:10.24 »

Aoleu!
Cum ar mai rămâne biserica la vechii stâlpi de hotar dacă organizarea sacramentelor ar fi dată pe mâna voastră?
Nu credeţi că vă puneţi întrebărei prea nepotrivite?
Adică dacă se putea îmbunătăţi ceva , n-ar fi fost deja adoptat prin vreo rezolutie a vreunei conferinţe generale?

Mă amuz şi eu...
o solutie : http://www.forumazsmr.net/index.php?action=gallery;sa=view;id=379
Nancy

Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #58 on: 25 February 2010 - 23:27.32 »

voi ce parere aveti?

Din câte ÅŸtiu problema asta a fost luată în discuÅ£ie de multe ori la ConferinÅ£a Generală, unde au fost aduse argumente pro ÅŸi contra. Argumentele pentru mai multe pahare au fost destul de bine ÅŸi logic justificate, totuÅŸi decizia a fost luată mai ales de fraÅ£ii brazilieni ÅŸi ruÅŸi care rămâneau neclintiÅ£i în ideile lor. Românii au fost cam în raport de jumătate pentru, jumătate contra. De ce nu a îngăduit Dumnezeu să iasă altfel,  m-am întrebat ÅŸi eu de multe ori căci aÅŸ avea aceleaÅŸi senzaÅ£ii ca mulÅ£i alÅ£ii dacă nu mi-aÅŸ concentra spiritul mai mult asupra însemnătăţii momentului.
       Biserica, adică fraÅ£ii din conducerea bisericii, nu pot învăţa (nu au acest drept) slujbaÅŸii să procedeze altfel de cum au stabilit delegaÅ£ii adunaÅ£i în sesiune. Realitatea este, însă,  că în unele din comunităţile bisericii noastre din întreaga lume se folosesc mai multe pahare. Dar acest lucru poate avea loc dacă atât membrii, cât ÅŸi slujbaÅŸul sunt de acord să facă excepÅ£ie. Åži slujbaÅŸul (prezbiter sau predicator) are dreptul să se simtă liber în cugetul lui (nu neapărat să aibă permisiunea) să adopte varianta neaprobată.
       Este bine să ne exprimăm părerile, să informăm ÅŸi pe alÅ£ii în legătură cu ce mai cunoaÅŸtem despre diferite lucruri care ne preocupă, căci aÅŸa îşi pot forma viitorii delegaÅ£i o părere despre ce vor membrii să susÅ£ină ei data viitoare. (Doar să n-o facem în mod batjocoritor cum o fac alÅ£ii care parcă abia aÅŸteaptă să arunce cu piatra. MulÅ£umim lui Dumnezeu că nu toÅ£i sunt aÅŸa.)

bravera

View Profile Email
« Reply #59 on: 26 February 2010 - 07:54.37 »

Pai tocmai asta era ideea ca ei nu se conformeaza stalpilor
credintei pe care nu eu ci conducerea le/a stabilit.Cititi va rog in principiile noastre de credinta,brosura veche la c apitolul botez sa vedeti ce scrie.Eu nu incerc sa schimb nimic doar ma intreb de ce nu se face conform principiilor noastre...
Pages: 1 2 [3] 4   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR