ForumAZSMR.Net
20 May 2012 - 00:00.33 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Cina Domnului Replies: 71 piece
Read 7541 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Cina Domnului  (Read 7541 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
alin

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« on: 25 February 2007 - 19:38.36 »

Despre Oranduirea Spalarii picioarelor

Urmand exemplul lui Isus in spalarea picioarelor, marturisim spiritul Sau: "Slujiti-va unii altora in dragoste"(Gal.5,13). Spalarea picioarelor reprezinta o curatire a inimii. Atitudinea de iertare fata de ceilalti arata ca acest serviciu de curatire a avut loc.
Numai daca noi insine iertam, putem trai experienta iertarii lui Dumnezeu. Ingenunchind inaintea fratilor nostri si spalandu-le picioarele, ne bucuram ca vom trai alaturi de ei toata vesnicia. Toti care urmeaza exemplul lui Hristos in aceasta oranduire, traiesc intr-un mod aparte ce inseamna sa iubesti asa cum a iubit Hristos.

In imparatia lui Dumnezeu adevarata maretie se se da pe fata prin umilinta si slujire din iubire!
Report to moderator   Logged
Mac-Mac
**

Browser: Firefox 1.5.0.10

View Profile
« Reply #1 on: 25 February 2007 - 23:14.50 »

sa stii alin ca asa este...si eu imi amintesc f bine de prima mea Cina: ma certasem cu o prietena(mi-era mai greu sa ma acomodez cu ea si atunci nu prea o cunosteam asa bine) si stiu ca amandoua dupa ce ne-am cerut iertare chair dak incidentul se intamplase cu o saptamana inaintea Cinei am decis sa o luam impreuna...a fost o experienta minunata pt k am facut actul umilintei amandoua si dak una dintre noi ar fi avut un mic orgoliu l-am lasat deoparte...lucrul acesta ma facut ca alta data sa nu ma mai cert cu ea(nu atat de tare :D) si sa nu mai fie nevoie sa luam din nou Cina pt k deja luasem angajamentul k o sa facem in asa fel incat sa ne intelgem bine...si asa a si fost chiar dak cu mici incidente dar a fost f important pt amandoua...

si de atunci,la fiecare Cina desi ultima Cina nu a fost asa pt k o alta prietena nu a putut-o lua, am inercat ca sa iau Cina cu persoane cu care nu eram in asa bune relatii si trebuia sa modific si sa o fac inspre bine... si sincer a fost inspre bine si inca merge pt k Duhul Sfant lucreaza acolo unde o inima este deschisa si accepta sa primeasca ajutorul Lui

"De aceea pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta"
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #2 on: 25 December 2008 - 21:13.02 »

Întrebare: Îmi poate demonstra cineva biblic că a lua cina Domnului acasă cu soţia, sau cu alţi prieteni e ceva greşit?
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #3 on: 25 December 2008 - 21:14.56 »

Îmi poate demonstra cineva biblic că Cina Domnului nu trebuie luată decât din mâna unui pastor?
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #4 on: 25 January 2009 - 20:03.09 »

Oare liniştea e un răspuns?
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Chrome

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: 25 January 2009 - 20:14.53 »

71 Oare a dat cineva Cina nefiind Apostol? (prefer citate biblice)

viermele lui Iacov
**

Browser: Firefox 1.5

View Profile
« Reply #6 on: 25 January 2009 - 20:59.44 »

As vrea sa dau cateva versete:

Luca 22:19 Apoi a luat pâine; şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, a frânt-o, şi le-a dat-o zicând: "Acesta este trupul Meu, care se dă pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea."
Nu spune cine anume sa faca acest lucru.

La fel si: 1 Corinteni 11:24 Şi, după ce a mulţumit lui Dumnezeu, a frânt-o, şi a zis: "Luaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea."
1 Corinteni 11:25 Tot astfel, după cină, a luat paharul, şi a zis: "Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veţi bea din el."

Faptele apostolilor 2:46 Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă, şi luau hrana, cu bucurie şi curăţie de inimă.

Faptele apostolilor 20:11 După ce s-a suit iarăşi, a frânt pâinea, a cinat, şi a mai vorbit multă vreme până la ziuă. Apoi a plecat.

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Chrome

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: 25 January 2009 - 21:35.41 »

Foarte clar! Prin urmare, cine au fost cei care au împărţit Sfânta Cină?
-Domnul Isus, Pavel, Petru..

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #8 on: 26 January 2009 - 12:43.33 »

71 Oare a dat cineva Cina nefiind Apostol? (prefer citate biblice)
Dacă ar fi avut importanţă cine oferă cina celorlalţi, cu siguranţă biblia ar fi fost mult mai clară, dar iată că ea ne conduce la o deducţie logică:
Faptele apostolilor 2:46 Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă, şi luau hrana, cu bucurie şi curăţie de inimă.

Cina simbolizează numai relaţia omului cu Dumnezeu, de aceea creştinii model din biserica primară Luau cina acasă fără să se strseze că eventualul Apostol nu putea fi în doua sau trei mii de locuri în aceeaşi zi, anume la domiciliul fiecărui membru botezat. Catolicii au abuzat de administrarea acestor "taine" de care membrii de rând sunt "dependenţi", şi suntem de acord dar EGW spune că s-a abuzat şi în adventism(AZSMR) deasemeni de punerea mâinilor, care conduce la astfel de concepţii...
FA: cap 16 "Mai târziu, s-a abuzat foarte mult de ceremonia punerii mâinilor - o importanţă neîndreptăţită a fost legată de acest act, ca şi cum o putere se cobora deodată asupra acelora care primeau o asemenea consacrare, făcându-i de îndată demni pentru oricare din lucrările pastorale."
Mai pe larg ptr. cei interesaţi.
ionel
**

View Profile
« Reply #9 on: 26 January 2009 - 23:43.53 »

Dacă ar fi avut importanţă cine oferă cina celorlalţi, cu siguranţă biblia ar fi fost mult mai clară, dar iată că ea ne conduce la o deducţie logică:

Cina simbolizează numai relaţia omului cu Dumnezeu, de aceea creştinii model din biserica primară Luau cina acasă fără să se strseze că eventualul Apostol nu putea fi în doua sau trei mii de locuri în aceeaşi zi, anume la domiciliul fiecărui membru botezat. Catolicii au abuzat de administrarea acestor "taine" de care membrii de rând sunt "dependenţi", şi suntem de acord dar EGW spune că s-a abuzat şi în adventism(AZSMR) deasemeni de punerea mâinilor, care conduce la astfel de concepţii...
FA: cap 16 "Mai târziu, s-a abuzat foarte mult de ceremonia punerii mâinilor - o importanţă neîndreptăţită a fost legată de acest act, ca şi cum o putere se cobora deodată asupra acelora care primeau o asemenea consacrare, făcându-i de îndată demni pentru oricare din lucrările pastorale."
Mai pe larg ptr. cei interesaţi.
Se pare ca din nou avem pareri diferite, dar nu-i nimic. vreau sa comentez putin referitor la importanta acestui act de cult. Sf.Cina nu simbolizeaza numai relatia omului cu Dumnezeu ci si partasia noastra unul cu ceilalti, deaceea consider eu, ca Sf. Cina se ia in comunitate,in partasie cu ceilalti frati si nu acasa cu sotia si cativa prieteni, data de oricine. Core spunea ca" toata adunarea e sfanta",ca toti pot face ce facea Moise. Era adevarat? La fel si astazi sunt oameni "randuiti" pentru a savarsi actele de cult, in speta ,Sf Cina si Botezul. Daca n-ar fi asa, atunci oricine ar putea sa se impartaseasca,si oricine ar putea sa o dea. Punerea mainilor nu a fost inventata nici de catolici nici de adventisti. Stim bine ca in Vechiul Testament,Dumnezeu a ales familia lui Levi ptr.preotie iar, in Noul testament Apostolii practicau aceasta punere a mainilor[ungere sau hirotonire].
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #10 on: 27 January 2009 - 17:01.38 »

Se pare ca din nou avem pareri diferite, dar nu-i nimic. vreau sa comentez putin referitor la importanta acestui act de cult. Sf.Cina nu simbolizeaza numai relatia omului cu Dumnezeu ci si partasia noastra unul cu ceilalti, deaceea consider eu, ca Sf. Cina se ia in comunitate,in partasie cu ceilalti frati si nu acasa cu sotia si cativa prieteni, data de oricine. Core spunea ca" toata adunarea e sfanta",ca toti pot face ce facea Moise. Era adevarat? La fel si astazi sunt oameni "randuiti" pentru a savarsi actele de cult, in speta ,Sf Cina si Botezul. Daca n-ar fi asa, atunci oricine ar putea sa se impartaseasca,si oricine ar putea sa o dea. Punerea mainilor nu a fost inventata nici de catolici nici de adventisti. Stim bine ca in Vechiul Testament,Dumnezeu a ales familia lui Levi ptr.preotie iar, in Noul testament Apostolii practicau aceasta punere a mainilor[ungere sau hirotonire].

Cum "nu-i mimic" dacă avem păreri diferite?E foarte bine şi util.Eu mă bucur fiindcă altfel n-ar fi fost nici acest forum ci Emi (spre exemplu ) spunea ceva iar noi spuneam în cor AMIN! Dacă avem dorinţa de a învăţa nu avem decât de câştigat chiar din "părerile diferite"!
pe lâgă păreri pot găsi şi argumente inspirate la afirmaţiile:
1. "Sf. Cină simbolizează părtăşia noastră unii cu alţii"
2. "Sf. Cina se ia in comunitate"
3. " Sf. Cina nu se ia acasa cu sotia si cativa prieteni, data de oricine."
4. Care era problema lui Core, şi ce legătură are cu Cina? E cumva o forţare de intuiţie?
5.Nu oricine ar putea sa se impartaseasca,si nu oricine ar putea sa o dea.

Despre hirotonire putem vorbi separat ca să nu fie prea mult...
AlexB
Browser: Firefox 2.0.0.20

View Profile WWW
« Reply #11 on: 29 January 2009 - 07:22.15 »

Poti, te rog, sa ne spui in temeiul carei ratiuni ai dedus logic ca acolo se vorbeste despre Sfanta Cina?

Expresia de "frangerea painii" apare si in Matei 14:19 Matei 15:36, Marcu 8:6,19 si Luca 24:30,35. Si in aceste versete sa fie oare vorba tot de Sfanta Cina?

Inca ceva: in KJV expresia "frangeau painea acasa si luau hrana" e tradusa prin "frangand painea acasa luau hrana".

Eu nu am gasit nicaieri vreo afirmatie inspirata care sa-mi spuna ca acest verset vorbeste despre Sfanta Cina. Daca voi stiti vreuna, va rog sa mi-o aratati. Pana atunci, doar din aceste versete eu nu pot deduce logic ca este vorba neaparat despre Sfanta Cina. Tot asa de bine pot intelege ca se refera la masa de zi cu zi.

Ce mi-a placut este ca Luca din nou face observatia "cu bucurie"...

offtopic: Luca era doctor, el stia ca buna dispozitie este foarte importanta. La un moment dat am numarat de cate ori foloseste ideea de bucurie in Luca si in Fapte. Mult mai mult decat ceilalti evanghelisti. :) (pentru mine, prin asta s-a remarcat Luca)

Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #12 on: 29 January 2009 - 08:39.31 »

Inca ceva: in KJV expresia "frangeau painea acasa si luau hrana" e tradusa prin "frangand painea acasa luau hrana".

Eu cred că amănuntul relatat în versetul 46 este legat de cele relatate în versetele 44 şi 45 şi vrea să sublinieze faptul că primii creştini nu locuiau toţi la un loc, nici nu stăteau permanent la Templu, ci locuiau fiecare la casa lui şi înainte de a pleca la Templu serveau masa fiecare la el acasă
   Înţelegem deci,  că deşi "aveau toate de obşte" masa o serveau fiecare în familie;  deşi "vindeau ogoarele şi averile", "banii îi împărţeau", deci îi foloseau separat, nu toţi la un loc; deşi  "erau nelipsiţi de la Templu", locuiau fiecare la casa lui, nu stăteau permanent la Templu.
   Versetele se leagă între ele pentru a înţelege mai bine modul cum procedau ei şi nu le putem interpreta separat.
adyna

View Profile Email
« Reply #13 on: 29 January 2009 - 10:25.51 »

5.Nu oricine ar putea sa se impartaseasca...

Cred ca Sfanta Cina e o continuare a sarbatorii Pastelui din Vechiul Testament - mielul simboliza jertfa lui Hristos in viitor, painea si vinul - jertfa lui Hristos in trecut.
 Din aceasta cauza, s-au preluat si regulile  date de Domnul pt sarbatorirea Pastelui, de exemplu faptul ca numai cei taiati imprejur puteau participa la el (deci numai membrii poporului).

Si mai era o regula interesanta: Exod 12,46:  "Să nu le mănânce decât într-o singură casă; să nu luati deloc carne afară din casă "...Oare ce reprezinta?
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #14 on: 29 January 2009 - 22:02.39 »

Poti, te rog, sa ne spui in temeiul carei ratiuni ai dedus logic ca acolo se vorbeste despre Sfanta Cina?

Expresia de "frangerea painii" apare si in Matei 14:19 Matei 15:36, Marcu 8:6,19 si Luca 24:30,35. Si in aceste versete sa fie oare vorba tot de Sfanta Cina?

Eu nu am gasit nicaieri vreo afirmatie inspirata care sa-mi spuna ca acest verset vorbeste despre Sfanta Cina. Daca voi stiti vreuna, va rog sa mi-o aratati. Pana atunci, doar din aceste versete eu nu pot deduce logic ca este vorba neaparat despre Sfanta Cina. Tot asa de bine pot intelege ca se refera la masa de zi cu zi.

Sunt multe de spus:
Aceşti credincioşi „stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii, şi în rugăciuni”. Deci, ei stăruiau în frângerea pâinii celebrând Cina Domnului. Unii au încercat să spună că sensul frângerii pâinii în acest caz are de-a face cu hrana zilnică. Dar este absurd să credem că Scriptura vrea să ne spună aici că „stăruiau în mâncarea pâinii obişnuite”.Faptul că cineva mănâncă masa obisnuită zilnic crezi că ar avea sens sau importanţă ptr. a fi menţionat special în biblie?Să nu uităm că simbolul(ceremonia) sf. cine era făcut după sau înaintea cinei de seară, când mâncau mâncare obişnuită.
 Acelaşi pasaj, menţionează că frângerea pâinii avea loc acasă. De fapt, prin faptul că Dumnezeu adăugase mii de suflete la mica ceată a apostolilor, ar fi fost imposibil să celebreze cina într-un singur loc, toţi laolaltă. Locul unde se întâlneau era Templul (această situaţie a fost până a început persecuţia), iar aici bineînţeles că preoţii şi conducătorii nu agreau nici solia, nici pe ucenici. Mai târziu chiar i-au bătut şi a început o prigoană acerbă, ucenicii au fugit în diferite locuri unde au dus şi Evanghelia. Deci frângerea pâinii avea loc acasă, la fiecare. Conducătorul familiei, „preotul” casei frângea pâinea, la fel cum tot acesta lua pe vremuri în cazul Paştelui un miel şi-l sacrifica pentru propria familie (Exod 12:3,4).
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #15 on: 29 January 2009 - 22:04.17 »

scuze că e tot cu albastru, partea mea fiind a doua...
"voi" scris cu roşu nu e de înţeles!?!?!
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #16 on: 29 January 2009 - 22:15.42 »

Înţelegem deci,  că deşi "aveau toate de obşte" masa o serveau fiecare în familie;  deşi "vindeau ogoarele şi averile", "banii îi împărţeau", deci îi foloseau separat, nu toţi la un loc; deşi  "erau nelipsiţi de la Templu", locuiau fiecare la casa lui, nu stăteau permanent la Templu.
   Versetele se leagă între ele pentru a înţelege mai bine modul cum procedau ei şi nu le putem interpreta separat.

Iată un aspect relevant:
1Cor 11:21  Fiindca atunci când stati la masa, fiecare se grabeste sa-si ia cina adusa de el, înaintea altuia; asa ca unul este flamând, iar altul este beat.
33  Astfel, fratii mei, când va adunati sa mâncati, asteptati-va unii pe altii.

Eu înţeleg din acestea faptul că :   
 Ei nu obişnuiau să ia cina toţi odată deşi ar fi fost de dorit... astfel depreciind solemnitatea actului...chiar şi la templu fiind. Poate datorită numărului mare de participanţi, lipsei de organizare...etc.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #17 on: 29 January 2009 - 22:45.04 »

Cred ca Sfanta Cina e o continuare a sarbatorii Pastelui din Vechiul Testament - mielul simboliza jertfa lui Hristos in viitor, painea si vinul - jertfa lui Hristos in trecut.
 Din aceasta cauza, s-au preluat si regulile  date de Domnul pt sarbatorirea Pastelui, de exemplu faptul ca numai cei taiati imprejur puteau participa la el (deci numai membrii poporului).

Si mai era o regula interesanta: Exod 12,46:  "Să nu le mănânce decât într-o singură casă; să nu luati deloc carne afară din casă "...Oare ce reprezinta?

Aoleu!
Iată un alt aspect:
Exod 12:3,4 Vorbiţi întregii adunări a lui Israel şi spuneţi-i: „În ziua a zecea a acestei luni, fiecare om să ia un miel de fiecare familie, un miel de fiecare casă. (4) Dacă sunt prea puţini în casă pentru un miel, să-l ia cu vecinul lor cel mai de aproape, după numărul sufletelor; să faceţi socoteala cât poate mânca fiecare din mielul acesta.
Oare vecin era numai evreul sau şi egipteanul care dorea să se împărtăşească de soarta fericită a evreilor?
La cină mielul era mâncat de toată familia. Azi de ce copiii se uită cu jind la cel ce trece cu"bunătăţile "prin faţa lor şi înghit în sec?
Cine poate participa la Sf. cină?
"Exemplul lui Hristos nu îngăduie ca cineva să fie exclus de la masa Domnului. Este adevărat că păcatul cunoscut pe faţă exclude pe păcătos...
Pot veni în adunare persoane care nu sunt cu toată inima slujitori ai adevărului şi ai sfinţeniei, dar care ar dori să ia parte la actul sfânt. Lor nu trebuie să li se spună că nu au voie."
E.White – Hristos, lumina lumii, p.659
Înţeleg că pot lua sf. cină chiar şi cu Bin Laden dacă el mărturiseşte că regretă păcatele şi că doreşte împărtăşirea! Să nu uităm că Isus a servit pe Iuda!
Dar noi  azi suntem mai emancipaţi când transformăm ocazia sf. Cine în coerciţie prin Suspendarea de la cină dacă nu  te înscrii în "parametrii"...

La Ex.12:46 înţeleg că ei nu trebuiau să părăsească locuinţa ptr. a fi protejaţi de Îngerul nimicitor.Toţi cei ce nesocoteu avertizarea şi ieşeau aveau să guste urmările!
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #18 on: 29 January 2009 - 22:49.39 »

Cum s-a ajuns la mentalitatea de azi?
    „Cina Domnului ocupa locul central în gândirea închinătorului şi în ordinea liturghiei. De fapt ea era în procesul de  a deveni atât un sacrificiu cât şi un sacrament. Ciprian credea că preotul ţine locul lui Hristos la cină, el oferind ‚un sacrificiu adevărat şi deplin lui Dumnezeu Tatăl’. Către sfârşitul secolului al VI-lea, erau folosite toate cele şapte acte pe care Biserica Romană-catolică le considera sacramente şi toate aveau o poziţie înaltă în închinăciune. Sacerdotalismul, credinţa că substanţa ritualului este eficace numai când ceremonia este efectuată de un preot, a câştigat teren în mod constant. Aceasta a dus la accentuarea crescândă a separării clerului de laici.” Earle E. Cairns - Creştinismul de-a lungul secolelor; O istorie a Bisericii creştine, p.154
   Importanţa acordată episcopului monarhic, care – se credea – îşi deriva autoritatea prin succesiunea apostolică, i-a făcut pe mulţi să-l creadă un fel de centru al unităţii, sursa adevărului şi împărţitorul harului lui Dumnezeu prin sfintele taine. Cina Domnului şi botezul au ajuns să fie ritualuri ce puteau fi îndeplinite corespunzător numai de către un slujitor acreditat. După ce s-a introdus ideea Cinei Domnului ca un sacrificiu pentru Dumnezeu, aceasta a întărit ideea sfinţeniei superioare a episcopului în comparaţie cu membrii de rând ai bisericii. (…) Biserica a îngrădit tot mai mult cele două sacramente – Cina Domnului şi botezul – cu condiţii şi cu ritualuri pe care doar un preot le putea îndeplini.” Earle E. Cairns - Creştinismul de-a lungul secolelor; O istorie a Bisericii creştine , p.113

Interesant? Noi ne grabim să argumentăm ereziile evidente cu schimbările neautorizate din sec IV sau V, dar pe acestea le vedem?
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #19 on: 29 January 2009 - 22:51.26 »

Te rog nu citi numai ultima mea postare fiindcă ultimele 5 postări au fost toate scrise odată şi au legătură între ele!
Pages: [1] 2 3 4   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR