ForumAZSMR.Net
19 May 2012 - 23:51.57 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ce mancati la micul dejun? Replies: 27 piece
Read 5763 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ce mancati la micul dejun?  (Read 5763 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
deea2007

Browser: Firefox 2.0.0.1

View Profile WWW
« on: 23 February 2007 - 09:00.29 »

Eu am o maaaaare problema.Nu iau micul dejun decat destul de rar. Mananc abia pe la ora 10-11. Am inteles,am citit, ca masa de dimineata e foarte importanta. Dar cand ma hotarasc sa mananc totusi ceva, nu stiu ce anume...Nu-mi vine sa mananc mancare gatita, ca totusi e dimineata.
Cerealele in Romania sunt destul de scumpe asa ca nu-mi permit sa mananc in fiecare dimineata, si oricum m-as plictisi la un moment dat de ele 39

Asa ca va intreb pe voi, luati micul dejun, ce anume folositi?
Report to moderator   Logged

Cu Dumnezeu in fiecare zi...
alin

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #1 on: 23 February 2007 - 10:12.12 »

Am scris mai demult o reteta putin costisitoare, cu grau macinat. Aceasta este foarte buna si nu ingrasa. Poti sa o incerci si sa vezi daca iti place.

http://www.forumazsmr.net/index.php/topic,74.msg351.html#msg351
(Dar subliniez ca nu economia pe care o faci folosind acceasta reteta este importanta - ca asa poti lua si un sac de soia si tot economie faci- ci efectele sale energizante si vitamina B, calciu etc pe care le asimileaza organismul mai bine, datorita reactiilor chimice care au loc intre alimentele respective...)

Eu prefer sa-mi transform zilele in zile de post, insotite de ruga, adica: incep post la apus  si tin cat pot, de obicei pana la ora 12-13. Mananc  apoi fructe si, cand ajung acasa, servesc o masa bine judecata dpv al continutului de vitamine si minerale. Daca nu adopt acest program, mananc la micul dejun Musli instant cu fructe exotice(care se gaseste in Buc) si lapte. smile Nu mi se pare costisitor deloc si e foarte gustos si sanatos.

Daca cineva priveste mancarea nu ca pe o placere pe care ti-o satisfaci, ci ca pe ceva necesar, pentru alimentele pe care le oferi corpului, nu cred ca te poti plictisi de o anume mancare. Cred ca noi trebuie sa fim stapanul simturilor si nu simturile stapanul nostru! Dar noi nu putem face nimic singuri. Sa nu uitam nicicand aceasta!

Si daca chiar vrei sa faci economie si sa fii sanatoasa si supla, exista acele suplimente alimentare naturiste,  care confera senzatia de satietate si au toate vitaminele necesare organismului(Herbalife praf si cele similare de la magazinele culturiste:Siluet "R" sau Viaderin).  smile Din experienta, iti spun ca te vei simti SUPER (mai bine decat dupa orice masa) si poti sa nu mai mananci o saptamana, o luna, deoarece vei fi vitaminizata si plina de energie. smile

Obisnuita este a doua natura!

Mac-Mac
**

Browser: Firefox 1.5.0.9

View Profile
« Reply #2 on: 23 February 2007 - 16:59.40 »

ioi pana si micul dejun e o problema...deea eu mananc de toate dimineatza mai putin ciorbe ca is prea zemoase... in rest tot ceea ce are mama facut prin frigider. ex: ardei cu branza, tocanite, lapte cu cacao si paine cu gem, oua prajite desi mai rar, pateuri de, de ce vrei tu:d si n lucruri... dak incerci sa mananci cereale nu ai garantat faptul ca te saturi sau ca iti tine de satz pana pe la 1(eu am incercat si nu prea merge cand is la scoala sa imi imbii pofta doar cu o cana cu cereale) deci cat mai bogat sa fie si ca sa iti cada tie bine la stomac.. si asta tre sa incepi progresiv cu mancatul nu deodata pt k o sa iti faca rau...postul? f bun dar nu tine de dragul de a nu manca dimineatza;) ci mananca ca e sanatos si cum ai zis mai sus e f important  58

"De aceea pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta"
alin

View Profile Email
« Reply #3 on: 23 February 2007 - 19:59.36 »

Si eu recunosc ca cel mai bine ma simt cand masa mea principala e dimineata. smile Si mananc de toate, tot ca si Mac...
mony
*

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #4 on: 24 February 2007 - 18:43.50 »

eu dimineata ori mananc ceai cu miere, ori lapte cu cereale, ori cappuccino cu un croissant... smile :D

CARPE DIEM...
traieste-ti ziua de azi...!
`emy Dani
Admin

Browser: Opera 8.01

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #5 on: 25 February 2007 - 10:26.16 »

cappuccino... contine cofeina, nu? :D

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
alin

View Profile Email
« Reply #6 on: 25 February 2007 - 10:54.21 »

cappuccino... contine cofeina, nu? :D
Ness nu e voie... Dar cappuccino ce are? Ca e ca si ciocolata! Ba ciocolata are mult mai multa cafeina...
Doar nu se numeste cafea, ci cappuccino! 9

Mi-am amintit de cineva caruia doctorul i-a recomandat doar o felie de paine la micul dejun si persoana a ajuns la concluzia ca poate taia o paine in doua si obtine 2 felii. laugh  Acum nu se mai numea paine, ci felie!
deea2007

Browser: Firefox 2.0.0.2

View Profile WWW
« Reply #7 on: 27 February 2007 - 18:48.05 »

Si eu mai beau cate un capuccino din cand in cand...Nu stiu exact cat e de daunator..Are ceva cofeina,dar in cantitate infima cred, mai are si ceva E-uri dar oricum beau destul de rar acum, am avut perioade cand beam mai mult dar acum prefer ceaiurile de fructe.

Ptr micul dejun am ajuns tot la cereale pana la urma si cu ceva pe langa, tine de foame cat de cat, dar e bine ptr ca astfel nu mai imi este foame prea tare seara.
Oricum va mai astept cu sugestii smile

deea2007

Browser: Firefox 2.0.0.2CreativeZENcastv1.04.06

View Profile WWW
« Reply #8 on: 08 March 2007 - 14:42.23 »

Nu-mi mai raspunde nimeni si mie? 20 :( 17 Sau ati incetat sa mai mancati? 5

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #9 on: 08 March 2007 - 22:01.01 »

Eu dimineata mananc normal... la fel ca la pranz.. dar in cantitati mai mici, pt ca nu pot altfel...

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
Mac-Mac
**

Browser: Firefox 1.5.0.10

View Profile
« Reply #10 on: 08 March 2007 - 23:30.26 »

vai deea sa iti zic ce am mancat eu in ultimul timp 5  m-am apucat sa mananc iaurt cu miere de albine si paine smile e asa bun...si mananc doar cand am iaurt, ca mai uit sa cumpar;)) si azi am mancat ou cu branza si rosii...iarasi f f f f f f bun...si cateodata mai fac sandwish cu ceva si mananc...cam atat 10 cand imi mai vin idei cu ce sa mananc si le pun in practica iti zic si tie;)

"De aceea pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta"
krista_freak
*

dreaming...

Browser: Firefox 2.0.0.2

View Profile Email
« Reply #11 on: 09 March 2007 - 02:35.38 »

..hmmm ..pai cand is la faculta sau acasa???..cand is la faculta..mananc ce imi se pregateste..depinde...sandwich..cereal cu lapte...yammy..oua ochiuri..yaurt cu cereale..paine prajita..c ceai sau ce stiu yo 71 .etc..ce se mananca dimineata. 10..si cand is acsa..nu prea ma trezesc eu ca sa i-au micu dejun.. :D...cam pe cand ma trezesc eu..deja se i-a pranzul... laugh
Nancy

View Profile Email
« Reply #12 on: 26 March 2007 - 19:42.13 »

Nu-mi mai raspunde nimeni si mie? 20 :( 17 Sau ati incetat sa mai mancati? 5

Problema micului dejun depinde de persoane ÅŸi de obiceiuri. Unii preferă dimineaÅ£a fructele cu ceva pe lângă ele, în timp ce alÅ£ii cum ar fi ÅŸi naÅ£iuni întregi, precum bulgarii, mănâncă dimineaÅ£a zarzavaturi.
     După părerea mea banană dimineaÅ£a este foarte hrănitoare, consistentă ÅŸi bine venită. ÃŽn ce priveÅŸte cerealele găsim ÅŸi cereale mai ieftine cum ar fi fulgii de porumb, dar ÅŸi fulgii simpli de ovăz care sunt nutritivi ÅŸi deosebit de eficienÅ£i pentru înlesnirea tranzitului intestinal. Acestea pot fi combinate după dorinţă cu lapte, iaurt, un compot sau ÅŸi mai gustos chiar adăugaÅ£i într-o salată de fructe care deschide cel mai bine apetitul zilei.

alin

View Profile Email
« Reply #13 on: 10 May 2007 - 22:07.45 »

Cand eram eu mic(la gradinita) imi placea mult sa mananc melci(adica melci obisnuiti, asa cum ii cunoasteti si voi, dar care au cochilie nevargata si care se recoldeaza in luna mai). Nu stiu de unde am mostenit aceasta placere, deoarece nimeni dintre stramosii mei cunoscuti nu preferau asa ceva! :D Si cum aveam niste vecini care consumau asa ceva in fiecare luna mai, eu ma si infiintam la micul dejun direct cu tacamurile pregatite si cu scaunelul... laugh

Voi ati incercat vreodata asa ceva? Adica ...mancatorii de carne?
alin

View Profile Email
« Reply #14 on: 10 May 2007 - 22:12.59 »

Cand eram eu mic(la gradinita) imi placea mult sa mananc melci(adica melci obisnuiti, asa cum ii cunoasteti si voi, dar care au cochilie nevargata si care se recoldeaza in luna mai). Nu stiu de unde am mostenit aceasta placere, deoarece nimeni dintre stramosii mei cunoscuti nu preferau asa ceva! :D Si cum aveam niste vecini care consumau asa ceva in fiecare luna mai, eu ma si infiintam la micul dejun direct cu tacamurile pregatite si cu scaunelul... laugh

laugh Pai, nu au comita despicata, am uitat!
alin

View Profile Email
« Reply #15 on: 10 May 2007 - 22:17.27 »

laugh Pai, nu au comita despicata, am uitat!

Cand eram eu mic(la gradinita), imi placea mult sa mananc melci(adica melci obisnuiti, asa cum ii cunoasteti si voi, dar care au cochilie nevargata si care se recoldeaza in luna mai). Nu stiu de unde am mostenit aceasta placere, deoarece nimeni dintre stramosii mei cunoscuti nu preferau asa ceva! :D Si cum aveam niste vecini care consumau asa ceva in fiecare luna mai, eu ma si infiintam la micul dejun direct cu tacamurile pregatite si cu scaunelul... laugh

Scuze ptr greseli, dar sunt cam repezit!
Mac-Mac
**

Browser: Firefox 1.5.0.11

View Profile
« Reply #16 on: 14 May 2007 - 20:46.06 »

ioi alin sper ca acum nu mai mananci dintr-astea...dak inca mai ai obiceiul vino in spania ca aici e mancar favorita pt unii si mai platesc si mult ca manance aceste specialitati...eu mancam nisip de la plaja...am mai intalnit copii care mancau pamant de la tzara..eh eu eram mai speciala si mancam numai de la plaja...de asta is olea mai pamantie la fatza laugh

AlexB

View Profile WWW
« Reply #17 on: 15 May 2007 - 11:41.25 »

Eu din cnd in cnd mai mananc litere... Incerc sa ma feresc de e-uri... am inteles ca-s nesanatoase..  laugh

alin

View Profile Email
« Reply #18 on: 16 May 2007 - 11:53.02 »

Niste  colegi de-ai  mei  de servici obisnuiau  sa cumpere zilnic mancare de la un restaurant chinezesc. Eu nu mananc..."Caine, sarpe sau pisica" Chiar daca nu scrie clar reteta unei specialitati, sa fim seriosi, ca am vazut pe Discovery ca pana si cuiburi de pasari mananca chinezii, iar prin Bucuresti aduna si toata  toate ghearele de gaina sau urechile de purcei, pe care le toaca marunt si le condimenteaza, amestecand fara nici un fel de rafinament, dulcele cu saratul, dulceata de prune cu sarea algelor...

Odata, nu am vrut sa refuz, si m-am gandit sa cumpar  de curiozitate pentru micul dejun ,  pe care il serveam la servici impreuna cu colegii,  un ou preparat chinezeste si anume: se tine oul la soare, in rumegus, mai multe zile, pana ce se coace(cica! :D). Si am luat eu oul si cand l-am desfacut, era negru! 22 Asa ca m-am gandit sa-l dau lui Bobita, un catel  care ne vizita. Si Bobita, l-a mirosit  si a plecat suparat!

Proful meu de geografie din facultate, cand a fost in China, a fost intrebat:" Ce vreti sa mancati: caine, sarpe sau pisica?"... Si cum nu era frumos sa refuzi pe chinezii care incercau sa fie ospitalieri, s-a gandit ca sarpe e mai bine sa manance decat pisica sau caine... Asa  ca a raspuns:"Sarpe!" (gandindu-se ca va reusi in vreun fel sa ascunda sau sa se fofileze de la masa).

I s-a servit o supa, destul de gustoasa si el a considerat ca va urma si "sarpele'. Dar cum 'sarpele" se facea asteptat, a intrebat curios:"Si sarpele unde este?" Iar chinezul i-a raspuns razand:" L-ai si mancat! Era supa de sarpe cu taietei din sarpe!'  laugh

Singura specialitate chinezeasca  deosebita, mi se pare a fi conserva cu muguri de bambus. Este gustoasa si foarte picanta!
deea2007

Browser: Firefox 2.0.0.3CreativeZENcastv1.04.06

View Profile WWW
« Reply #19 on: 16 May 2007 - 14:16.38 »

Mai, da de cateva zile numa ciudatenii se vad pe-aici...melci, oua coapte la soare, serpi si alte chestii din astea as zice pentru mine...mai scarboase(na, scuzati limbajul).

Eu prefer numa lucrurile gustoase si bune. Ca de exemplu, ce am descoperit de curand, banana, laptele si inghetata de vanilie mixate impreuna au un gust nemaipomenit, plus ca treaba asta e si hranitoare. Asa ca merita sa incercati!!

Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR