ForumAZSMR.Net
19 May 2012 - 23:37.47 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Exod 4:24 Replies: 14 piece
Read 2461 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Exod 4:24  (Read 2461 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
`emy Dani
Admin

Browser: MSIE 6.0

xxlliinnkk
View Profile
« on: 15 January 2007 - 11:23.49 »

Ieri am gasit un verset care mi s`a parut interesant, ca sa nu zic ciudat..

Exod  4:24 In timpul calatoriei, intr-un loc unde a ramas Moise peste noapte, l-a intalnit Domnul, si a vrut sa-l omoare.
Report to moderator   Logged

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
predutionut
*
Browser: Firefox 2.0.0.1

View Profile Email
« Reply #1 on: 17 January 2007 - 21:04.26 »

Uite cum suna in Engleza:
Traducerea 1:
Exo 4:24  Now on the journey, at the night's resting-place, the Lord came in his way and would have put him to death.
Exo 4:25  Then Zipporah took a sharp stone, and cutting off the skin of her son's private parts, and touching his feet with it, she said, Truly you are a husband of blood to me.

Traducerea 2(KJV):
 And it came to pass by the way in the inn, that the LORD met him, and sought to kill him.
Exo 4:25  Then Zipporah took a sharp stone, and cut off the foreskin of her son, and cast it at his feet, and said, Surely a bloody husband art thou to me.

Din cele doua traduceri eu as trage o concluzie ... Nu neaparat este vorba de Moise. Poate de fiul sau? ....
Pastor
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #2 on: 23 January 2007 - 23:24.33 »

Uite cum suna in Engleza:
Traducerea 1:
Exo 4:24  Now on the journey, at the night's resting-place, the Lord came in his way and would have put him to death.
Exo 4:25  Then Zipporah took a sharp stone, and cutting off the skin of her son's private parts, and touching his feet with it, she said, Truly you are a husband of blood to me.

Traducerea 2(KJV):
 And it came to pass by the way in the inn, that the LORD met him, and sought to kill him.
Exo 4:25  Then Zipporah took a sharp stone, and cut off the foreskin of her son, and cast it at his feet, and said, Surely a bloody husband art thou to me.

Din cele doua traduceri eu as trage o concluzie ... Nu neaparat este vorba de Moise. Poate de fiul sau? ....

aici este vorba chiar de Moise. Ne ocupam in primul rand de cine este cel de acolo si mai tarziu de cacacterul lui Dumnezeu. Persoana feminina de acolo era Sefora, sotia lui Moise. Moise avea un copil pe care nu=l taiase imprejur in cea de a 8-a zi cum Domnul stabilise. De ce Domnul nu intentiona s-o omoare pe sotia lui?!
Din doua motive:
1. Moise era preotul familie
2. Sotia lui nu venea din Israel, dar el da, trebuia sa nu trateze cu usurinta ceea ce Domnul a stabilit...
andi
*

Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #3 on: 29 January 2007 - 13:52.54 »

Exod  4:24 In timpul calatoriei, intr-un loc unde a ramas Moise peste noapte, l-a intalnit Domnul, si a vrut sa-l omoare.

Fratele Pastor a spus precis, multumim Domnului!

Referitor la acest text, intr`adevar remarcabil, mi`am notat candva in Biblie cam asa: Domnul a vrut sa-l avertizeze pe Moise, pentru ca nu a taiat imprejur pe fiul sau si a trebuit sa faca acest lucru sotia lui

Dar intamplator am studiat o lectie dintr`o marturie a spiritului sfant prin ellen white si am gasit si acest fragment pe care merita sa il citez...patriarhi si profeti, pag 290, fragmentul 3, prima editie romaneasca (inclusiv limbajul scris in timpul anilor 1920) : "Pe cale spre Madian, Moise primi un avertizment surprinzator si infricosator despre mania lui Dumnezeu. Un inger a aparu in mod amenintator, ca si cand ar fi voit sa-l ucida. Nici-o explicatie nu-i fu data; dar Moise isi aminti ca a neglijat una din prescriptiile lui Dumnezeu: cedand artei de convingere a sotiei sale, el evitase a mai savarsi taierea imprejur (circumciziunea) la fiul sau cel mai tanar. El neglijase a indeplini conditia prin care copilul sau era indreptatit la binecuvantarile legamantului lui Dumnezeu cu Israel, si o astfel de neglijare din partea conducatorului ales nu ar fi putut decat sa slabeasca puterea poruncilor Sale la poporul Sau. De teama ca sotui ei sa nu fie ucis, Sephora savarsi chiar ea taierea imprejur la copil, si atunci ingerul lasa pe Moise sa merga in calea sa."

In incheiere sunt convins ca ingerul despre care se vorbeste este chiar ingerul care a stat de vorba cu Moise pe muntele horeb, adica Isus.
soimos
**
Browser: Firefox 2.0.0.14

View Profile Email
« Reply #4 on: 21 April 2008 - 11:17.06 »

Fratele Pastor a spus precis, multumim Domnului!

Referitor la acest text, intr`adevar remarcabil, mi`am notat candva in Biblie cam asa: Domnul a vrut sa-l avertizeze pe Moise, pentru ca nu a taiat imprejur pe fiul sau si a trebuit sa faca acest lucru sotia lui

Dar intamplator am studiat o lectie dintr`o marturie a spiritului sfant prin ellen white si am gasit si acest fragment pe care merita sa il citez...patriarhi si profeti, pag 290, fragmentul 3, prima editie romaneasca (inclusiv limbajul scris in timpul anilor 1920) : "Pe cale spre Madian, Moise primi un avertizment surprinzator si infricosator despre mania lui Dumnezeu. Un inger a aparu in mod amenintator, ca si cand ar fi voit sa-l ucida. Nici-o explicatie nu-i fu data; dar Moise isi aminti ca a neglijat una din prescriptiile lui Dumnezeu: cedand artei de convingere a sotiei sale, el evitase a mai savarsi taierea imprejur (circumciziunea) la fiul sau cel mai tanar. El neglijase a indeplini conditia prin care copilul sau era indreptatit la binecuvantarile legamantului lui Dumnezeu cu Israel, si o astfel de neglijare din partea conducatorului ales nu ar fi putut decat sa slabeasca puterea poruncilor Sale la poporul Sau. De teama ca sotui ei sa nu fie ucis, Sephora savarsi chiar ea taierea imprejur la copil, si atunci ingerul lasa pe Moise sa merga in calea sa."

In incheiere sunt convins ca ingerul despre care se vorbeste este chiar ingerul care a stat de vorba cu Moise pe muntele horeb, adica Isus.

Eu sunt convins exact de contrariul !

care din noi are acum dreptate?

iata un motiv ptr care nu are rost si sens sa facem tot felul de speculatii doar ptr motivul ca be convine sa credem aceasta ...adevarurile nu se CRED ...ci se STIU ... doar lucrurile dovedite pe baza de dovezi reale sunt cu adevarat adevarate.
Eu pot sa cred si in Fliyng Spaghetty Monster ...ca asa imi convine ...dar inseamna asta ca eu am dreptate?

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #5 on: 21 April 2008 - 12:29.20 »

Eu sunt convins exact de contrariul !

Nimeni nu te opreÅŸte. Atât doar că e bine să cunoÅŸti / crezi Adevărul.  smile

soimos
**

View Profile Email
« Reply #6 on: 21 April 2008 - 13:04.28 »

Nimeni nu te opreÅŸte. Atât doar că e bine să cunoÅŸti / crezi Adevărul.  smile
Iarasi nu intelegi sa te exprimi corect!

Crezul nu are legatura cu Cunoasterea ...si asta ti-am mai explicat.

Si Tzatza veta ...proasta satului e capabila sa creada orice ...chiar si ca porcu zboara ... dar Cunoasterea e cu totul altceva ...cere STUDIU ...MUNCA si INTELIGENTA ... adica mult mult mai greu decat crezul ...care se poate realiza si daca esti bantuit de o prostie imensa ...depinde de ce crezi ...dar afirmatia e valabila ca exemplu !

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #7 on: 21 April 2008 - 13:10.12 »

Proverbe 15:33  Frica de Domnul este ÅŸcoala înÅ£elepciunii, ÅŸi smerenia merge înaintea slavei.

soimos
**

View Profile Email
« Reply #8 on: 21 April 2008 - 13:32.29 »

Proverbe 15:33  Frica de Domnul este ÅŸcoala înÅ£elepciunii, ÅŸi smerenia merge înaintea slavei.
Evident ca tu vehiculezi niste percepte folosite acum 3000 de ani ... cand se cerea smerenie si supunere
..astazi se cere de la oameni ...prsonalitate proeminenta, seriozitate si competenta ...si la acestea nu se ajunge prin frica ...ba din contra. Frica  ... este cea mai proasta scoala .... si asta e dovedit prin faptul ca acei copii care invata de frica au cele mai proaste rezulate ...
Si asa se rateaza o viata!

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #9 on: 21 April 2008 - 13:34.54 »

Evident ca tu vehiculezi niste percepte folosite acum 3000 de ani ... cand se cerea smerenie si supunere
..astazi se cere de la oameni ...prsonalitate proeminenta, seriozitate si competenta ...si la acestea nu se ajunge prin frica ...ba din contra. Frica  ... este cea mai proasta scoala .... si asta e dovedit prin faptul ca acei copii care invata de frica au cele mai proaste rezulate ...
Si asa se rateaza o viata!

Oricât ar fi de vechi, un adevăr e adevăr.
Oricât ar fi de veche, o minciună rămâne... minciună.  smile

soimos
**

View Profile Email
« Reply #10 on: 21 April 2008 - 14:01.36 »

Oricât ar fi de vechi, un adevăr e adevăr.
Oricât ar fi de veche, o minciună rămâne... minciună.  smile
Da ...dar exista anumite adevaruri in Biblie care astazi sunt dovedite ca minciuni ...cum ramane atunci cu adevarul la care te referi ...ca sa nu zici ca vorbesc a proasta fara argumente ...vezi ca Legenda lui Babel este astazi credibila ptr copii de pana la 5 ani ...ca dupa aia isi dau seama ca zgarienorii de azi sunt mai inalti decat orice cladire din vremurile biblice ...si Dumnezeu nici nu a daramat zgarie norii de invidie si nici nu le-a luat oamenilor darul de a comunica ...ci din contra ... i-a facut sa comunice in echipa tocmai ca acele cladiri imense sa fie terminate!

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #11 on: 21 April 2008 - 14:42.38 »

Da ...dar exista anumite adevaruri in Biblie care astazi sunt dovedite ca minciuni ...cum ramane atunci cu adevarul la care te referi ...ca sa nu zici ca vorbesc a proasta fara argumente ...vezi ca Legenda lui Babel este astazi credibila ptr copii de pana la 5 ani ...ca dupa aia isi dau seama ca zgarienorii de azi sunt mai inalti decat orice cladire din vremurile biblice ...si Dumnezeu nici nu a daramat zgarie norii de invidie si nici nu le-a luat oamenilor darul de a comunica ...ci din contra ... i-a facut sa comunice in echipa tocmai ca acele cladiri imense sa fie terminate!

Aminteste-ti ce scop au avut cei cu Babelul si ce scop au astialalti de azi. Si chiar daca ar avea acelasi scop si unii si altii... Dumnezeu nu lucreaza exact in acelasi fel de fiecare data. E prea Intelept ca sa poata lucra intr-un singur fel, asa cum le-ar placea unor oameni.

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
soimos
**

View Profile Email
« Reply #12 on: 21 April 2008 - 22:31.48 »

Aminteste-ti ce scop au avut cei cu Babelul si ce scop au astialalti de azi. Si chiar daca ar avea acelasi scop si unii si altii... Dumnezeu nu lucreaza exact in acelasi fel de fiecare data. E prea Intelept ca sa poata lucra intr-un singur fel, asa cum le-ar placea unor oameni.

Cum lucreaza Dumnezeu .. . !!!!  ... este o taina pe care noua oamenilor nu ne este dat sa o cunoastem ...desi vezi ca oamenii se straduiesc sa patrunda macar un pic din aceste taine prin Stiinta .... dar a sti ce gandeste EL cand nu exista posibilitati de a CUNOASTE aceasta taina ...i este o fantezie utopica ... iar ce credem noi, sau ne inchipuim ...nu prea inseamna ca STIM  ...asa cum nici microbul din negrul de sub unghia mea nu poate STI ce gandesc eu ...chiar daca participa activ la tastarile mele pe internet.

raji
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #13 on: 03 October 2009 - 11:05.54 »

alte versete te ajută să înțelegi ce sa întâmplat defapt cât și contescul din exodul 4

(Geneza 17:14) 14 Cel de sex bărbătesc care este necircumcis ÅŸi care nu-ÅŸi va circumcide carnea prepuÅ£ului, da, sufletul acela trebuie nimicit din poporul său. A încălcat legământul meu“. . .
(Iosua 5:2–8) 2 Atunci Iehova i-a zis lui Iosua: „Fă-Å£i niÅŸte cuÅ£ite de cremene ÅŸi circumcide-i din nou pe fiii lui Israel, a doua oară“. 3 Åži Iosua ÅŸi-a făcut niÅŸte cuÅ£ite de cremene ÅŸi i-a circumcis pe fiii lui Israel la Ghibeat-Haaralot. 4 Iată de ce i-a circumcis Iosua: ToÅ£i cei care ieÅŸiseră din Egipt, cei de sex bărbătesc, toÅ£i bărbaÅ£ii de război, muriseră în pustiu, pe drum, după ce ieÅŸiseră din Egipt. 5 ToÅ£i cei care ieÅŸiseră fuseseră circumciÅŸi, dar toÅ£i cei născuÅ£i în pustiu, pe drum, după ce ieÅŸiseră din Egipt, nu fuseseră circumciÅŸi. 6 Căci fiii lui Israel umblaseră patruzeci de ani prin pustiu, până când a pierit toată naÅ£iunea aceea, adică bărbaÅ£ii de război care ieÅŸiseră din Egipt, care nu ascultaseră de glasul lui Iehova ÅŸi cărora Iehova le jurase că nu-i va lăsa să vadă Å£ara pe care Iehova le jurase strămoÅŸilor lor că ne-o va da, Å£ară în care curge lapte ÅŸi miere. 7 Åži în locul lor i-a ridicat pe fiii lor. Pe aceÅŸtia i-a circumcis Iosua, căci erau necircumciÅŸi, pentru că nu fuseseră circumciÅŸi pe drum. 8 După ce a fost circumcisă toată naÅ£iunea, ei au rămas la locul lor în tabără până s-au vindecat.

Ce s-a întâmplat cu ocazia episodului descris în Exodul 4:24–26, şi a cui viaţă era în pericol?
Moise era în drum spre Egipt, împreună cu soţia sa, Sefora, şi cu fiii săi, Gherşom şi Eliezer, când s-au întâmplat următoarele: „În timpul călătoriei, într-un loc unde a rămas peste noapte, DOMNUL l-a întâlnit şi a vrut să-l omoare. Atunci Sefora a luat o piatră ascuţită, a tăiat prepuţul fiului său şi l-a aruncat la picioarele lui şi a zis: «Tu eşti un soţ de sânge pentru mine.» Şi El l-a lăsat. Atunci a zis ea: «Soţ de sânge!», din cauza circumciziei“ (Exodul 4:20, 24–26). Deşi acest pasaj nu este suficient de clar şi nu se poate şti sigur la ce face el referire, Scripturile clarifică într-o oarecare măsură înţelesul lui.
Relatarea nu specifică a cui viaţă era în pericol. Totuşi, din context se poate deduce că nu era vorba de viaţa lui Moise, deoarece el tocmai primise din partea lui Dumnezeu misiunea de a-i scoate pe israeliţi din Egipt (Exodul 3:10). E puţin probabil ca, în timp ce Moise se îndrepta spre locul unde urma să-şi îndeplinească misiunea, viaţa lui să fi fost primejduită de îngerul lui Dumnezeu. Aşadar, trebuie să fi fost vorba de viaţa unuia dintre fiii săi. În legea dată mai înainte lui Avraam cu privire la circumcizie se spunea: „Cel de sex masculin necircumcis în carnea prepuţului lui să fie nimicit din poporul său: a călcat legământul Meu“ (Geneza 17:14). Se pare că Moise neglijase să-şi circumcidă fiul şi, astfel, viaţa acestuia a fost primejduită de îngerul lui Iehova.
La picioarele cui a aruncat Sefora prepuţul fiului său în încercarea de a îndrepta lucrurile? Îngerul lui Iehova era cel ce avea puterea să-l omoare pe fiul necircumcis. E logic deci că Sefora a aruncat prepuţul la picioarele îngerului, dovedindu-i astfel că era de acord cu legământul.
Cuvintele „soţ de sânge“ rostite de Sefora sunt neobişnuite. Ce sugerează ele? Supunându-se cerinţelor legământului circumciziei, Sefora a recunoscut că între ea şi Iehova exista o relaţie de legământ. Legământul Legii încheiat mai târziu cu israeliţii a arătat că, într-o relaţie de legământ, Iehova poate fi comparat cu un soţ, iar cealaltă parte cu o soţie (Ieremia 31:32). Aşadar, numindu-l pe Iehova (prin intermediul reprezentantului său îngeresc) „soţ de sânge“, se pare că Sefora a consimţit să se supună cerinţelor acestui legământ. Era ca şi cum ea ar fi acceptat în cadrul legământului circumciziei o poziţie asemănătoare cu a unei soţii, avându-l ca soţ pe Iehova Dumnezeu. În orice caz, datorită acţiunii sale energice prin care s-a supus cerinţei lui Dumnezeu, viaţa fiului ei n-a mai fost în pericol.
Davieboy
**

Browser: Firefox 9.0.1

View Profile Email
« Reply #14 on: 27 January 2012 - 01:52.38 »

aici este vorba chiar de Moise. Ne ocupam in primul rand de cine este cel de acolo si mai tarziu de cacacterul lui Dumnezeu. Persoana feminina de acolo era Sefora, sotia lui Moise. Moise avea un copil pe care nu=l taiase imprejur in cea de a 8-a zi cum Domnul stabilise. De ce Domnul nu intentiona s-o omoare pe sotia lui?!
Din doua motive:
1. Moise era preotul familie
2. Sotia lui nu venea din Israel, dar el da, trebuia sa nu trateze cu usurinta ceea ce Domnul a stabilit...
D-le Pastor, ti-am trimis un mesaj privat, poate vii si ne ajuti si pe noi pe celalat canal ... Studii biblice / Spiritualitate practica.
Te rog foarte frumos.

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR